Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

"Röviden" az elmúlt 12 év Fideszkormányról

2022.03.31. 21:41 | Malkav | 23 komment

Már több bejegyzésben fogalmaztam meg csípősebb kritikát az Orbán vezette kormány vitatható tetteit illetően, ezért sejthető, hogy most sem leszek különösebben narancspárti. Pedig mennyire jó lett volna, ha igen! Félreértés ne essék, ezt azért így írom, mert ha elégedett lennék a Fidesszel, akkor tényleg jól csinálnák a dolgokat. Egyébként az utolsó politikai jellegű bejegyzésem 2019.11.14-én került ki a blogra. :)

Amikor a Fidesz 2010 tavaszán kétharmaddal nyerte a választásokat, gyakorlatilag csodát ígértek. Jobb életet, ez magában foglalt sok dolgot:

- Erősebb egészségügyet, rendbe tett kórházakat. Akkoriban sokat fordultam meg kórházakban és mentőállomáson, tehát jó rálátásom volt arra, hogy milyen helyzetben volt az EÜ akkoriban. Volt, hogy kórházi gyakorlat alatt mi, a gyakornokok vittünk branült, mert az osztályon nem volt, de az infúziókat valahogy le kellett csorgatni… akkoriban úgy fogalmazott egy mentőápoló, hogy a fizetés „Éhen halni sok, megélni kevés. Alamizsna.” Volt olyan mentőautó, aminek menet közben szakadt le az anyósülés felőli ajtaja, és ültem olyanban, aminek a hűtővize folyt el pár száz méternyire a céltól. Tehát a Fidesz-győzelem idején én vártam, hogy tényleg fellendüljön az EÜ állapota, jobb fizetésekkel, rendes munkakörülményekkel, ami a dolgozóknak, betegeknek egyaránt sokkal jobb. Csakhogy nem így lett. Persze lettek új, szép sárga mentőkocsik, de azért látni még a régieket is aktív szolgálatban. A kórházakból egynéhány kapott új, friss külső vakolatot, de belül ugyan az a balkáni állapot van ma is. Ugyan úgy kevés az eszköz, elavultak a gépek. A dolgozók kevesen vannak, fáradtak, leterheltek. Csak azok maradnak a szakmában, akik még újak (ők vagy hamar váltanak, vagy kiégnek), és akik már megtörtek lélekben, megkeseredtek, de másba nem tudnak/mernek belekezdeni. Azóta a létszám tovább csökkent, a minőség és állapot tovább romlott. A Fidesz nem nagyon tesz pénzt az EÜ-be, mert az EÜ egy pénztemető, nem nagyon lehet belőle hasznot hozni. Így néhány látszatfelújításon kívül hagyják az egészet a francba.

korhaz_magyarorszagon.jpg

- Euró bevezetését. Mondanom se kell, ez sem jött el, és ha a Fideszen múlik, nem is jön el soha. Mert a forinttal tudnak ügyeskedni, aljaskodni, de az euróval nem. És mivel a Fideszt csak a saját zsebe érdekli, ez a hajdani ígéretük hamar feledésbe zuhant, legalábbis nekik és híveiknek.

- Tizenharmadik havi nyugdíj visszaállítását. Édesanyám nyugdíjas és bizony számolnia kell a havi kiadásait, ha a felszínen szeretne maradni az emelkedő árak mellett. A Fidesz 2010 előtt az akkori MSZP kormányt kritizálta a tizenharmadik havi nyugdíj elvétele miatt, de a tényleges visszaállításra csak idén került sor. Tizenkét év alatt, három egymást követő kétharmados kormányzás sem volt elég nekik arra, hogy ezt a lépést megtegyék? Nyilván itt is arról van szó, hogy a Fidesz nagyon nem szeret pénzt adni másoknak. Most megtették, mert ezzel is szavazatokat akarnak szerezni (és azért lássuk be, ez a „visszaállítás” is elég sajátosra sikerült).

- Több munkahely, a munkanélküliség problémájának orvoslása. Amikor 2011-ben megszereztem a szakmai végzettségemet, gyakorlatilag folyton zárt ajtókba ütköztem. Két év múlva tudtam csak elhelyezkedni PROTEKCIÓVAL egy logisztikai központ eldugott raktárához TAKARÍTÓNAK. Ekkoriban már a Fidesz bezáratott pár munkahelyet, pl. a Siemens egyik gyárát és még néhány egyéb olyan helyet is, ami emberek ezreinek adott munkát. Persze, bejött a közmunka program (én is dolgoztam közmunkában fél évig), de az csak ragtapasz a gennyedző sebre, mert semmilyen előrehaladásra, a mélypontból való kitörésre lehetőséget nem ad. Még itt, Budapesten sem, hát még a vidéki falvakban! A Fidesz ezen túl saját kezébe vette pl. a dohányáruk kereskedelmét is, a szexshop-külsőségű Nemzeti Dohányboltok képében, ahol (minő meglepetés!) majdnem mind, ha nem kizárólag fideszhű tulajdonosok nyerték a pályázatokat, akik ráadásul nagyrészt valami narancshősnek voltak a valakijei.

- Amíg nincs euró, addig erős magyar forint lesz. Soha a magyar történelemben ilyen gyenge nem volt még a forint, mint manapság. És ez nem egy hirtelen dolog volt, nem az ukrán-orosz háború volt a kirobbantó oka, inkább csak a betetőzése. A forint módszeres lezüllesztése 2010-től kezdődött. Amikor néha-néha kegyeskednek egy kicsit emelni a fizetéseken, arról gondosan hallgatnak, hogy az infláció nem ilyen szakaszosan, hanem egyenletesebben és folyamatosan halad, és nincs arányban a kettő az infláció javára. Lehet, hogy szám szerint többet keresünk, mint akkor, de a forint azóta sokkal gyengébb lett, tehát a fizetésünk is kevesebbet ér. Hogy tudunk akkor okos telefont venni, amit akkor még nem igazán? Egyszerű: azóta az okos telefon sokkal elterjedtebb, könnyebb és olcsóbb a gyártása, tehát az ára is szelídült. Most ne a luxuskategóriás, legmodernebb Apple-re, vagy jövő évi kiadású elit Samsungra gondoljunk, hanem az átlagos termékekre. 2010 előtt ez nem volt elterjedt, még friss dolog volt. Tehát az okos telefon a zsebben ma már nem luxus, ez nem alkalmas a forint eget verő erejének és a szuper fizetések igazolására. A pénzünk mélyponton van és a Fidesz nyomta le több mint tíz év kitartó munkájával.

Tehát annak idején a Fidesz sokat ígért, a csillagokat is az égről, de szinte semmit sem valósítottak meg belőle, amit meg igen, azt sem úgy, hogy tényleg jó legyen. Két részre osztanám a bejegyzésem további részét. Először a nem hívő polgártársak részére ajánlom (de ezt a keresztény testvéreknek is érdemes elolvasni), a másodikat a keresztény testvéreknek.

Világi polgártársak!

Az elmúlt tizenkét év Fidesz uralma, saját bőrünkön tapasztalhattuk, a pöcegödör mélyére taposta a hazánkat. Most már ott tartunk, hogy Orbán és bandája elszigetelt minket minden szövetségesünktől, az EU-tól, és manapság a NATO-tól is. Keleti nyitás címén Orbán diktátorokkal haverkodik, az ő seggüket nyalja. Törökország csak érintőlegesen, főleg Kína, Oroszország a fő célpontok. Egyes kínai és orosz projekteket gondosan titkosítottak hosszú évekre, miért? Mi titkolni való van egy egyetem felépítésében? Miért nem láthatja az ember, hogy miért jó nekünk Paks2? Csak nem olyan az üzlet, ami kiszolgáltatottá tesz minket valami módon ezeknek az országoknak? Csak nem arról van szó, hogy függésbe kerülünk tőlük? A Budapest-Belgrád vasútvonal 150 év alatt térülne meg, ha teljes mértékben elkészülne. A Fudan Egyetem nemzetközileg is híres arról, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ezért több európai országból kitiltották. Ennek kapcsán jegyezném meg, hogy a Fidesz a Pegazus programmal nem a külső veszélyforrásokat hallgatja le (ami nemzetbiztonsági szempontból kötelessége lenne hazánkon belül), hanem az ellenzékét és azokat a médiumokat, amelyek kritikusak a narancsbandával szemben. Paks2 megépítéséhez olyan orosz hitelek kellenek, hogy vitathatóvá válik, szükségünk van-e rá egyáltalán?

Orbán Viktor eddigi kormányzására jellemző volt az ellenségkép felmutatás és az ezzel való fenyegetés, riogatás és szélmalomharc. Ellenség volt eddig:

Brüsszel – és az egész Európai Unió, melynek amúgy tagja vagyunk és jó sokáig kaptunk is vaskos EU-s pénzeket, amíg meg nem unták, hogy a Fideszt ez folyton lenyúlja magának, tehát elzárják a pénzcsapot. Itt megfigyelhető egy fura ellentmondás Orbán részéről; hangosan ellenzi „Brüsszel ötleteit”, de bármilyen együttműködési helyzetről van szó, minden szankciót, határozatot aláír ő is. Aztán hazajön és előadja, hogy milyen keményen a sarkára állt, természetesen a mi érdekünkben. Ez kérem, szélmalomharc.

Soros György – az előbb említett embernek egyetlen hibája van, amit azóta vélhetőleg ő is megbánt, hogy annak idején pénzelte Orbán és az egész Fidesz felső vezetés tanulmányait ösztöndíjjal. Soros György elég messze él Amerikában ahhoz, hogy kellően távoli, de mégis valamennyire ismert fenyegetésnek, egyfajta mumusnak lehessen beállítani és ujjal mutogatni rá, hogy milyen sokféleképp áskálódik a magyar nép ellen. És tényleg vannak, akik ezt a maszlagot bekajálják! Volt, hogy ezzel a marhasággal nyert a Fidesz választást! Elkergették a CEU-t, Európa egyik neves, világszínvonalú egyetemét, helyére a Kínai Kommunista Párt eszméit megtartó és hirdető Fudant hozzák. Ismétlem: a nyugati civilizációjú CEU helyére a kínai kommunista Fudan kell a Fidesz szerint, ami magát jobboldali, konzervatív, keresztény értékrendű, nemzeti érzelmű pártnak nevezi. Sorost meg beállítják annak az éji rémnek, aki milliónyi muszlim „migráncsot” telepíttetne be kizárólag Magyarországra, had „erőszakolják a nőinket” és „rombolják a kereszténységet és építsenek mecseteket”. Nomármost, Soros soha nem telepített be Magyarországra egyetlen „migráncsot” sem. És nem azért, mert a szerb határon lévő turbókerítés megmentett minket a terrorista hordáktól. Azért nem tette, mert sosem volt célja. Ellentétben Orbán Viktorral, aki több mint 50 000 EU-n kívüli embert engedett be a letelepedési kötvény miatt. Ha AK-val kerget el hazádból az ISIS, akkor a magyar nép ellensége vagy. Ha busásan fizetsz, akkor az sem baj, ha az InterPol kőröz, itt menedékre lelsz! Orbán szerint…

Menekültek – a 2014-15 környéki menekülthullám hatására építette fel a kormány azt a végvári vitézeket irigységbe taszító turbókerítést, ami nem csak Jurassic Parkos T-rexek, hanem az ISIS ellen menekülő többnyire szír menekültek távoltartását szolgálta. A kerítés csak a magyar-szerb határ vonalán terjed, tehát elég kicsi az ütközőzóna, a törökkorban nem lett volna igazán hatékony védvonal… már akkor kezdet kifáradni a Fidesz számára a Soros-kártya, tehát valamit be kellett újítani. Így jött a „migráncsozás”, mint új ellenségkép. Persze ezt is párhuzamba hozták Soros Györggyel, hogy ne legyen túl hirtelen az új démon. Ezeket az embereket a Fidesz úgy állította be, mintha civilizálatlan, félvad életművészek hordái hömpölyögnének nyáladzva-hörögve, mert annyira kiéheztek a magyar szűzlányokra, és piócaként akarnak élősködni a magyar ellátó- és szociális rendszeren. Mondanom se kell, mekkora ökörség volt ez már akkor is. De új lendületet adott az orbánistáknak, volt még egy nem létező ellenség, ami ellen látszólag összefoghat a magyar nemzet. Részletkérdés, hogy ezek az emberek háborúból menekültek, nem számít, hogy nem is akartak itt letelepedni, mert nagyon jól tudták, milyen ellenséges velük a magyar politikai vezetés. Csak át akartak utazni Nyugat felé, minél messzebb a káosztól. De a Fidesz kormány vagy pályaudvarokon táboroztatta őket rendőri kényszerrel, hogy mutogathassák őket (erősen démonizálva) a közembereknek, vagy a határon tranzitzónába zárva őket évekig ott tartották. Volt éheztetés is, ezeket mind kivizsgálta az EU bíróság is és minden alkalommal elítélték Magyarországot. A migráns=ellenség kép viszont túl jól beleégett a fidióták agyába.

Romák, hajléktalanok – ne merüljön feledésbe a szegregált oktatás miatt hátrányba került romák híres és emlékezetes perének esete sem, amit az állam elbukott. A pénzbeli büntetést csak a határidő lejártakor volt hajlandó szájhúzva kifizetni és azóta törvénymódosítással biztosították, hogy többé ezt ne kelljen megtenniük. Az oktatás is egyike azoknak a problémáknak, amin a Fidesz semmit sem javított az elmúlt 12 évben. Mondanom se kell, ennél a pernél is Sorost emlegették a háttérben. A Fidesz ezen túl kriminalizálta a hajléktalanságot. Jelenleg Magyarországon tilos „életvitel szerűen tartózkodni közterületen”, tehát ha te bármi okból hajléktalanná váltál, akkor bűnöző vagy. Erre annyit mondanék a kormánynak, hogy nem az a megoldás erre a bajra, hogy megtiltjuk az utcán alvást. Ettől nem lesz kevesebb a hajléktalan, nem lesz jobb a megélés máról a holnapra. De ami szúrja a Fidesz szemét, nem tetszik neki látványra, azt igyekszik eltüntetni. Pláne akkor, ha világos jel arra, hogy valamit rosszul csinálnak.

Melegek, LMBTQ lobbi – a roma- és hajléktalankérdés nem volt hosszú életű a Fidesz propagandának, a menekülthullám lecsengett, Sorost már unják a nem teljesen zombi fideszesek is, tehát megint beütött a baj, nincs ki ellen harcolni határon belül! Ekkor ütött be a gyermekvédelminek hazudott törvény, ami pont a gyermekek pedofil bűncselekmények elleni védelmével csak nagyon érintőlegesen foglalkozik, ellenben az LMBTQ-t már a jövő generációja elleni merénylet egy újabb példájaként kezeli és démonizálja. Mindenféle ökörség elhangzik ekkor is: hogy nővé csak félig-meddig műtött meleg csöcsös-farkas borostás férfiak jönnek óvodákba mesélni a nemváltásról, mint lehetőségről, hogy a meleg szervezetek, mint valami szekta, kiskorúak között terjesztik a homoszexualitást, mintha ez valami fertőző kórság lenne. Érdekes, a gyerekek sosem hallottak ilyesmiről, sosem láttak példát erre. Csak a Fidesz és Orbán beszél róla, a gyerekek is tőlük hallottak arról, hogy ilyesmi létezne. És nem azért, mert a Fidesz ennyire hatékonyan védi a gyermekeinket. Hanem azért, mert ez is szélmalomharc.

A legújabb nemzetközi esemény, ami beütött a magyar politika eddigi adok-kapok arénaharcába, az Oroszország és Ukrajna között kitört háború. Nyolc év feszültség előzte meg ezt a robbanást, elvégre 2014-ben a Krím-félsziget elvétele már előre sejtetett valamit (vajon mi hogy fogadnánk, ha pl. Szlovákia megszállná a tokaji borvidéket arra hivatkozva, hogy a helyi lakosok Szlovákiához akarnak tartozni?). A baj minden esetre megtörtént, kitört egy háború a szomszédban. Emberek százezrei menekülnek Nyugat felé. Orbán ezúttal nem merte megjátszani azt, amit a szír menekültekkel csinált hét-nyolc éve. Pedig ez miben más, mint anno? Akkor is háború elől menekültek, most az ukránok sem állnak meg a szomszédos országban, mennek tovább. Orbán Viktor, aki eddig mindig harcias és háborús retorikával kormányzott, most hirtelen stílust váltott. A békére törekvés címén igyekszik megőrizni Magyarország helyzetét, hogy ne csússzon bele a háborúba. Ez még szép is lenne, ha elhinném, hogy tényleg erről szól. Valójában Orbán olyannyira Putyin házi ölebe, hogy nem mer nyíltan kiállni az agresszor Putyin ellen, ahogy ezt körülöttünk minden más ország megtette már. De itt is beüt az ellentmondás, mert szavakban hangoztatja Magyarország függetlenségét, de mégis mindenre rábólint, amit a NATO döntésként meghoz. Köpönyegforgató módjára próbál egyszerre megfelelni az oroszoknak és a Nyugatnak, de egyiknek sem felel meg. Mostanra Magyarország magára maradt: Putyin a „nem baráti országok” közé sorolt minket, hiába nyalta Orbán olyan serényen az orosz segget. A NATO megbízhatatlannak ítélte hazánkat, nem osztanak meg nekünk igazán komoly titkokat. Még a V4 is elhatárolódik az Orbán-kormánytól! Bebizonyosodik, hogy a Fidesz valódi probléma esetén nem tud kellőképp és helyesen cselekedni. Humanitárius segélyt és adománygyűjtést is csak azért vették el az előzőleg Soros-ügynököknek titulált civil szervezetek és az egyházi közösségek kezéből, mert cikinek érezték, hogy mindenki segít az ukrán menekülteknek, csak a magyar állam nem. Persze, saját szememmel látom, hogy nem törik magukat ebben az adomány-kérdésben.

Nem hagyhatunk még figyelmen kívül egyes hajmeresztő Fidesz-botrányt sem:

- Borkai Zsolt luxushajós kurvázása némi kábítószerrel megspékelve. Polgármesterként, házasként, elvileg keresztény-konzervatív értékrenddel ezek nem összeegyeztethető dolgok. Lehet nekikezdeni a szerecsenmosdatásnak, de már régen baj van, ha odáig jut valaki, hogy ilyeneket csinál. Aztán választást nyer Győrben? Ilyen botrány után? Röhejes…

- Kaleta Gábor pedofil-botránya. Szolgálati laptopon 19 000 kiskorú gyermek szexuális tartalmú képe és videója nem éppen egy nagykövethez illő jelenség. Mellékesen, az ilyen tartalmú képek/videók valami módon elkészülnek, aki ilyen képeket birtokol és őriz, az hozzájárul ahhoz, hogy igény legyen rájuk, tehát készítsenek még. Kaletának emiatt nincs mentsége akkor sem, ha állítólag tettlegesen sosem nyúlt gyerekhez. Ebben az esetben szeretnek arra hivatkozni a narancsosok, hogy Kaleta az MSZP kormány idején is nagykövet volt, tehát nem a Fidesz embere. Az bizony lehet, de a Fidesz hazaszállíttatta TITOKBAN ezt az embert és igyekeztek mindaddig eltusolni az ügyet, amíg védhetetlenné nem vált. Tehát igenis, a Fidesz egy pedofil pártját fogta.

- Szájer József híres ereszmutatványa. Valójában az ereszen leereszkedés csak egy komikus apróság, mert nem jutott vele semmire. Az ősFideszes Szájer Belgiumban, ahol szigorú szabályok tiltották a gyülekezést a Covid-19 járvány miatt, egy zárt vörös lámpás épületben tömeges homoszexuális gruppenpartiban vett részt, elfogásakor hátizsákjában kábítószert találtak, tehát bizonyosan birtokolt drogot. Itt a fő baj a gyülekezési tilalom megszegése volt a járványveszély miatt, amiért mégis figyelemre méltó az ügy, az a meleg gruppenparti és Szájer József személye. Ő ugyanis annak a névleg keresztény konzervatív értékrendű, jobboldali Fidesznek az egyik őstagja, aki az Alaptörvényt megírta és bizony a meleg ellenes törvényekben is erősen benne van a keze. Ezek után hiteltelenné válik nem csak ő, hanem az egész Fidesz is.

Tehát Kedves Polgártársak: ezeket figyelembe véve sejthetjük, hogy nem számíthatunk semmi jóra, ha továbbra is a Fidesz marad hatalmon. Annak idején szépet és jót ígértek, de csak csúfat, rosszat kaptunk tőlük. Elmélyítették és szélesítették a társadalmi rétegek közötti szakadékokat, kisajátították azokat az iparágakat, üzleteket, piaci réseket, amik jövedelmezőek, saját szűk elitjükön belül mutyiznak és egymás zsebét tömik, minket pedig igyekeznek modern jobbágyokká gyalázni. Tönkretették az egészségügyet, az oktatást, a szociális hálózatot, a mezőgazdaságot, ipart, a rendvédelmet, szinte mindent, amihez hozzányúltak. Mert csak a saját jólétük, vagyonuk, hatalmuk érdekli őket, ti/mi abszolút nem. Ott tartunk, hogy egy nem kifejezetten okos gázszerelő lett az egyik leggazdagabb magyar hazánkban, nagyobb vagyona van, mint II. Erzsébet angol királynőnek! Csak és kizárólag azért, mert régi barátja a miniszterelnöknek. A külügyminiszter kitüntetést kapott az orosz érdekek segítéséért. Kiderült, hogy a külügyet meghackelték az oroszok, a külügy tud róla (ergo a miniszterelnök is), de semmit sem tesz. Ez kimeríti a hazaárulás fogalmát. Tanulság:

Egészséges lelkű, gerinces és ép elméjű magyar polgár nem szavazhat a Fideszre!

 

Keresztény testvéreim!

Az Isten által lefektetett törvények nem veszítenek az erejükből és aktualitásukból még sok évezred után sem. Ezért hozzátok abból a szempontból szólok, hogy nézzük meg, mennyire egyeztethető össze a keresztény tanítás a Fideszzel?

A Fidesz magát keresztény konzervatív értékrendű, jobboldali, családbarát, tradíciókat tisztelő pártként azonosítja. A baj csak az, hogy ebből semmi sem igaz!

„Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!” – Az Ószövetségből jól ismert tízparancsolat határozott kezdete. Jézus az Újszövetségben ezt azzal toldja meg: „Senki sem szolgálhat két úrnak; mert vagy gyűlöli az egyiket, a másikat pedig szereti, vagy tiszteli az egyiket, a másikat pedig megveti.” /Mt 6, 24/ Sok aggasztó hozzászólást látok, ahol Orbánról úgy nyilatkoznak, mintha Isten prófétája, vagy akár maga Isten megtestesülése lenne.

Nekünk, keresztényeknek még csak fontolóra sem szabad venni olyat, hogy Orbánt előtérbe helyezzük-e Istennel szemben. Aki ezt megteszi (van ilyen!), az Isten ellen vét. A Fidesz évek hosszú munkájával hajmeresztő személyi kultuszt épített ki Orbán Viktor köré. Ez nem 2010-ben kezdődött, de akkortól kezdett igazán kicsúcsosodni. Márpedig ez keresztény ember számára elfogadhatatlan.

„Ne ölj” – 45 000 ember halt meg Magyarországon a Covid-19 járvány látszatkezelése miatt. Nem időseknek való, mégis nekik ezrével beadott kínai vakcinák, olyan lélegeztető gépek vásárlása horror áron, ami pont lélegeztetésre nem alkalmas, ingyenes helyett komoly pénzekért végzett tesztek, tehát a szűrés akadályoztatása, továbbá az egészségügy tönkretétele együtt elérték, hogy lakosság arányosan nálunk haltak meg a legtöbben a járvány során. A Fideszt jobban érdekelte még ekkor is a saját üzleti érdeke, mint a magyar polgárok egészsége és élete, tehát ennek a 45 000 embernek a halálát a Fidesz kormány felelősségének tartom. Őmiattuk történt, ha nem is közvetve, de debil intézkedésekkel vagy mulasztással megölték ezeket az embereket.

„Ne lopj” – A Fidesz miden eddigi más kormánynál többet lopott el. Ez azért nagy szó, mert ebben benne van a Kádár-rendszer is! Soha ilyen magas nem volt az államadósság, sosem volt ilyen gyenge a forint. A magánnyugdíj pénztárat felszámolták, a pénzt elosztották maguk között. A vörösiszap-katasztrófa áldozatainak küldött pénzadományokat ellopták. Az EU-s támogatásokat ellopták. Cégeket vettek el sikeres vállalkozóktól, földeket sajátítottak ki, magasról tettek arra, hogy hány millió embernek ártanak vele. A Fidesz bármihez nyúl, ha a szarnál egy kicsit is értékesebb, ellopja. Bajban is vannak az üdvösséget illetően, mert égbekiáltó bűn a szegények bérének lenyúlása.

„Ne tégy hamis tanúságot felebarátod ellen” – Brüsszel, Soros, cigányok, hajléktalanok, migránsok, melegek, ellenzék. Kell még példa? És nem csak a kampány miatt, mert kampányban bizony elszabadulnak az indulatok. A Fidesz a fent említetteket 12 éve minden nap gyalázza, sarazza, hazudik róluk mértéktelenül.

„Ne kívánd meg felebarátod házát” – Bőséggel lehetett hallani kilakoltatási sztorikat is nemrég. Ha valakinek kell a kecója, mert egy havernak/rokonnak tetszik, vagy csak pénzt látnak benne, már megy is az eljárás és hamar gazdát cserél az ingatlan. Van, amikor úgy veszik el valaki otthonát, hogy nem is akarják megtartani, csak útban van. Lásd, a Fertő-tó cölöpházainak esetét.

„Ne kívánd meg… semmijét se, ami az övé” – Cégek mennek tönkre, munkahelyek szűnnek meg azért, mert ha túl jól megy a szekér, fideszes érdekeltségű emberek jönnek azt gombokért megvenni. Ha pedig a tulajdonos nem adja, akkor ellehetetlenítik, míg meg nem szűnik létezni, vagy még olcsóbban mégis eladja. Így szerzik meg a földeket, hoteleket is. Ez vonatkozik azokra a dolgokra is, amik általában minden magyar emberé lennének pl. a nagy tavainkat. A Fidesz a Balatont, Velencei- és Fertő-tavakat is kisajátítja, igyekszik is kiszorítani a partokról a civileket. Beépítések, elkerítések, tehát kisajátítás a legpofátlanabb módon.

Nézzünk még néhány Jézus által mondott fontos dolgot, ha már névleg keresztény értékrendű kormányról van szó:

„Hallottátok, hogy ezt mondták a régieknek: ’Ne ölj; aki pedig öl, méltó az ítéletre.’ Én viszont azt mondom nektek, hogy mindenki, aki haragszik testvérére, méltó az ítéletre.” /Mt 5,21-22/ – Mennyire lehet keresztényinek nevezni egy olyan kormányt, ami 12 éven keresztül csak ellenségképpel, démonizálással és riogatással kormányoz. Pl. Brüsszel, Soros, migráns, LMBTQ, ellenzék, stb.?

„Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik bárányok képében jönnek hozzátok, belül pedig ragadozó farkasok. A gyümölcseikről ismeritek meg őket.” /Mt 7, 15-16/ - A Fidesz szeret arra hivatkozni, hogy ők a megőrzői a keresztény értékrendnek. Ők óvják meg a magyar keresztény kultúrát a „halódó Nyugat káros hatásaitól”. De ha megnézzük a gyümölcseiket (mutyik, rászorulók üldözése és ellenséggé alakítása, korrupció, Borkai/Kaleta/Szájer botrányok, stb.), akkor láthatjuk, hogy nem tudunk bogáncsról fügét szedni.

Keresztény testvérek, lehet megpróbálni menteni a menthetetlent, de fölösleges. A Fidesz eddigi 12 éves kormányzása alatt rengetegszer bebizonyította, hogy csak beszél a keresztény értékekről, de semmit sem tartanak meg belőle! Ne bizniszeljetek a gonosszal csak azért, mert tettek néhány egyházaknak kedves intézkedést, pl. nagypéntek munkaszüneti nappá tétele. Ezek sem a kereszténység iránti nemes gesztus részei, hanem júdáspénz az iskolák egyházi kézbe való átadásával, kötelező hittanoktatással, bizonyos közösségek egyházi státuszának megerősítésével együtt! Ne hagyjátok, hogy ezzel titeket is félrevezessenek!

Keresztény ember lelkiismereti okokból és hitbéli meggyőződésből nem szavazhat a Fideszre!

No de Malkáv, akkor kire szavazzunk? – kérdezi mindkét közeg, a világi és a vallásos közösség is. Nyilván nem szabhatom meg ezt, mert a szabad akarata mindenkinek szent, csak tanácsot adhatok, azt viszont adok is és megindoklom, miért. A jelenlegi politikai felhozatal nem nagyon ad nekünk érdembeli választást. Nézzük meg a szóba jöhető pártokat:

Fidesz – kiesett. Fentebb tisztáztuk, miért.

Mi Hazánk Mozgalom – A Mi Hazánk nagyon kicsi és valójában súlytalan rétegpárt, aminek semmi reális esélye nincs megnyerni a választást. Világi szemmel túlságosan szélsőjobbos egyes gondolatuk, keresztény szemmel pedig elfogadhatatlan, pl. a halálbüntetés témája.

Magyar Kétfarkú Kutya Párt – Az MKKP egy viccpárt. Mindig is annak szánták. Normál esetben egy egész jó fricska lehet a politikai közéletben, de most már túl vagyunk azon a ponton, amikor el lehet viccelni a dolgokat. Éles helyzetben ne szavazzunk olyan pártra, ami önmagát sem veszi komolyan!

Megoldás Mozgalom és egyéb minipártok – az idei évben bukkantak fel, semmit mondó, klisés tervekkel és elvekkel. A legutóbbi választáson is sok kamupárt jelent meg, nem vagyok meggyőződve arról, hogy ezek is azok, ugyan azzal a szereppel: szétzilálni az ellenzéki szavazatokat. Ez a Fidesznek kedvező, mert homogén szavazóbázisa van.

Egységben Magyarországért – az egyetlen szóba jöhető választás. Nem kell szeretni. Nem kell mindenben egyet érteni vele. De csak az egységes, összefogott ellenzéki tömbnek van esélye legyőzni a Fideszt, amiről a fentiek alapján tudjuk, hogy nem maradhatnak hatalmon. A Fidesz úgy manipulálta a választási törvényeket, hogy bizony neki lejt a pálya. Ha úgy mennénk neki a választásnak, hogy Fidesz vs Jobbik, vagy Fidesz vs MSZP, Fidesz vs DK, Fidesz vs LMP, Fidesz vs MKKP stb., akkor mindig a Fidesz győzne és leválthatatlan lenne. De a Fidesz vs Egységben Magyarországért már valódi fenyegetés Orbán számára.

A magyar emberek egy jelentős része már kiégett ezen a téren. „Mindegy, ki kerül hatalomra, úgyis lopni fognak.” Hát, ez nem igaz. És ezt nem szabad elhinni! Nem vagyok hajlandó elfogadni azt a „balsorsot, ami régen tép”, hogy nekünk magyaroknak már csak szarabbnál szarabb kormányok juthatnak és megyünk a süllyesztőbe, mert mindig csak rosszabb lesz egy kicsit. A Fidesz már zsinórban egymás után háromszor bebizonyította, hogy lop, ahol csak lehet. 100 forintból legalább 80-at. És folytatni fogja, ha negyedjére is nekikezd a kétharmadának. Vagy ha egyáltalán hatalmon marad. A közös ellenzék nem homogén, hat pártelnöke van (plusz társelnökök), a miniszterelnök jelölt nem tartozik egyik párthoz sem. Már csak azért is nem lehet így lopni, mert figyelni fognak egymásra, nehogy valakinek ragadós legyen a keze. Most végre lehet változás, lehet jobb is. Persze nem ebben a négy évben, ezt se vegyük be! Ez a négy év akkor is nehéz lesz, ha a Fideszt elkergettük. Túl sok kárt okoztak, először újjá kell építeni a romokat, amivé Orbán és bandája zúzta szét a hazánkat.

 

Menjünk szavazni április harmadikán! Szavazzunk az Egységben Magyarországért jelöltjeire, váltsuk le a Fidesz-kormányt! Isten segítse meg ezt az ezerszer meggyötört országot!

Címkék: jövő zene vélemény videó gondolat múlt helyzetjelentés jelen

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr2317794577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2022.03.31. 22:36:00

Emlékszem, a legeslegelején (2014? 2015?) én is felültem a fúj-migráns vonatra. Minden alkalommal, mikor elmentem mellettük a Keletiben, utáltam őket, és gyűlöltem őket. Aztán pofán vágott a Jóisten meg a lelkiismeretem. Mentem ott kopaszon, rojtos bőrdzsekiben, és éreztem, hogy valaki megütötte a combom. Azt hittem, megrúgtak. Megperdültem (és persze készen álltam végezni a mocskos migránssal), amikor láttam, hogy kb. 3-4 éves forma kisgyerekek fogócskáztak (akik nem is léteztek, mert mind életerős férfiak voltak ugyebár) és az egyik szaladt nekem. Lehajoltam hozzá, hogy lássam, nincs-e gond. Rám nevetett, és elszaladt. Felkeltem, és néztem a többi menekültet, és láttam a szüleit, akik elsápadtak a félelemtől (90 kiló körüli, kigyúrt fickó voltam), láttam a többieket, akik feszülten figyelték a reakciómat, láttam egy gyerekét szoptató asszonyt, és összességében megláttam az EMBERT a "migránsban".
Nem tagadom, én elsírtam magam. Most is, ahogy leírtam. Akkor megértettem, hogy a Fidesz megmérgezi a lelkeket. Engem megmentett egy ügyetlenül manőverező kislány. Él-e még? Ki tudja. De sose lehetek neki elég hálás, mert ha ő nincs, talán én se lennék ma az, aki vagyok.

főnixmadárkalitka 2022.04.10. 19:31:42

Üdv újra a hajón!

Most már a választások után vagyunk, ezért érdemes elgondolkodni a végeredményről is.
Mielőtt ezt tenném, egy kicsit megpróbálom megvilágítani a helyzetünket és az általad elemzett kérdéseket más szemszögből elemezni.
A fidesz kormányzat 12 éves teljesítménye elég halovány, mert míg más hasonló országok sokkal jobban tudtak felzárkózni Európához, addig mi csak mérsékelten közelítettünk valamennyit: ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Purchasing_power_parities_and_GDP_per_capita_-_flash_estimate
viborc.com/europe-gdp-per-capita-ppp-pps-2021/
Ami a fizetéseket illeti: azok sem túl rózsásak. Ahol azonban euróval fizetnek, ott az árak is magasabbak, mint nálunk. Ezért nem az euró bevezetése a megoldás, mert az inkább behozza azonnal a magasabb nyugati árszínvonalat, miközben a fizetések tekintetében ez nem valósul meg. Ezért érdemes az árszínvonallal korrigált béreket megnézni az egyes országokban (PPP) en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage
Ez a PPP :Purchasing power parities (PPP)

Ami a nagyhatalmaktól való függést illeti. Jelenleg az Usa bábjai az uniós országok. Mindenkinek az ő parancsait kell követni. Ebből csak úgy lehetne menekülni, ha a semlegességet választanánk, mint pl. Svájc. Különben lehet lavírozni ide-oda a nagyhatalmak között, pávatáncot lejteni tetszés szerint, hátha ki tudunk kaparni magunknak valami mozgásteret, de ez a mozgástér rendkívül instabil alkotmány, bármikor összedőlhet.
Soros csak az Usa hegemóniáját kikényszerítő bábfigura a térségben, aki a pénzével, hatalmával terjeszti az Usa érdekeit. Vajon az ő pénze honnan származik?

A migráns kerítés valóban értelmetlen mutatvány, mert egy 50 eurós alumínium létrát neki támasztva könnyen leküzdhető a milliárdokba került és kerülő védvonal.
Szerbiának több esze volt, ők átutaztatják a migránsokat és még keresnek is rajtuk a fuvarral.
Orbán attól félt, hogy a túl sok migránst majd széttelepítik egy kvóta alapján és hozzánk is küldenek jó pár ezret.

Ami a hajléktalanokat illeti: A megoldás az lenne, hogy még több hajléktalanszállót építenének, olcsó, kis lakásokat húznának fel a bajba jutottaknak és ha ezek már rendelkezésre állnak, csak azután lehetne kitiltani őket a közterületekről. A közterületek ugyanis nem arra lettek kitalálva, hogy ott hajléktalanok bútorozzák be magukat.
A melegségről: Nyugaton már valóban elképesztő méreteket öltött ez az idiotizmus és annak propagálása. Talán mi még idejében tudunk lépni, hogy mindezt megakadályozzuk a mi országunkban is.

Ami Putyint illeti: Semmivel sem nagyobb agresszor ő, mint az Usa, aki mondvacsinált indokokkal támadott már meg nem egyszer más államokat a világ túlsó felén is. Akkor az természetesen rendben volt, okes volt, jogos volt, most viszont, amikor Putyin teszi meg a szomszédos országgal, amely fenyegetést jelent a számára és ahol orosz többségű régiók vannak, akkor az már csúnya, elítélendő dolog. Szlovákia sosem támadhatná meg jogosan a tokaji vidéket, ellenben mi jogosan támadhatnánk Szlovákiára a jogtalanul birtokolt magyar többségű területek miatt.
Ha egyszer Oroszországtól függünk, mert csak onnan tudunk olcsón olajhoz, gázhoz jutni, akkor nem árt jóban lenni az orosz medvével.
A Covidról:
Nem a covidban halt meg 45 ezer ember, mert ennyivel többen nem haltak meg, mint amennyien máskor is szoktak. Abban haltak meg sokan, hogy feleslegesen kiürítették a kórházakat, haza küldték a műtét előtt álló embereket, elhalasztották a kivizsgálásokat és e miatt haltak meg sokan: index.hu/belfold/2020/05/17/otthonaban_halt_meg_egy_ferfi_akit_egy_nappal_mutet_elott_kuldtek_haza/?
Svédország példáját kellett volna követni, ahol nem hoztak különösebb intézkedéseket, mert hagyták, hogy minden menjen úgy, mint előtte. Ezzel nem tették tönkre olyan szinten a gazdaságot, mint nálunk vagy akár más országokban is.
Nyilván lehetne sorolni vég nélkül az agyatlanságokat, amiket elkövettek, viszont ezekre nem az a helyes válasz, hogy a még ostobább ellenzéki összefogást teszem meg helyettük, mert akkor ugyanott leszünk, ahol voltunk, ha nem még rosszabb helyzetben. Tehát a megújulásnak az a záloga, ha mind a fideszt, mind az ellenzékét leváltjuk és megszabadulunk ezektől az inkompetens alakoktól, pártoktól, színtársulatoktól.

főnixmadárkalitka 2022.04.10. 19:31:44

@Xinaf: Nem szabad gyűlölni a szerencsétleneket, még akkor sem, ha csupán az anyagi jobblét miatt jönnek ide és nem kifejezetten az életveszély elől menekülnek. A felelősöket kell megbüntetni, akik miatt ez történt velük. Az Usa a fő bűnös, aki folyamatos háborúzásban tölti napjait és ezeket az országokat pécézte ki a hadianyag elszórására. Most Ukrajnába önti a fegyvereket, míg a lakosság menekülne a háborúzás elől, de a határon nem engedik át a 18 évesnél idősebb férfiakat. Pedig lehetne tanulni a történelemből, hogy az orosz medve ellen nincs értelme háborúzni. Ezt már megtanulhatták volna Napóleon és Hitler példáján. Nekünk nem kellett ilyen tapasztalat 1849-ben, amikor azonnal letettük a fegyvert az orosz haderő előtt Világosnál. Jobb lenne, ha most is megvilágosodnának, akik hőst játszanak.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2022.04.10. 20:48:43

@főnixmadárkalitka: 1956-ról is az a véleményed, hogy jobb lett volna azonnal kiszolgáltatni magunkat a szovjet rezsim akaratának? Mindenféle ellenkezés nélkül?

Kicsit USA fóbiát látok a soraidba, mondom ezt úgy, hogy a közelkeleti háborúit ugyanúgy elítéltem, mint most az orosz agressziót. Mivel nem támadunk meg szuverén országokat. Egyszerű ez: MINDIG az a bűnös, aki fegyverrel rátámad egy másik országra.

Malkav 2022.04.10. 20:57:03

@főnixmadárkalitka: A több hajléktalanszálló gondolata szép, de a Fideszről beszélünk. Semmire sem adnak pénzt szívesen, amiből nem csurog vissza nekik tisztességes haszon. És a szociális szféra pontosan ebbe tartozik. Az EÜ-t lehet magánosítani, és akkor sok pénzt fizetnek az emberek az ellátásért. De miből fizessen egy hajléktalan? Ezért nem fognak érdemben javítani a szociális hálón.

Az USA korábbi háborúival ugyan úgy nem értek egyet, mint most az orosz támadással. Nem vagyok USA párti. Ellenzek viszont minden olyan lépést, amikor valaki megtámad egy szabad országot, mindegy milyen okkal. Putyin támadt rá Ukrajnára (az ok mindegy), tehát ő az agresszor. Ezen döntése miatt halnak meg százak és ezrek mindkét oldalon. Ezt nem lehet és nem is szabad relativizálni. Az orosz medve erejéről annyit, hogy hiába igyekeznek kozmetikázni, ahhoz képest amit mindenki feltételezett, az orosz haderő hajmeresztően alul teljesít. Nem, nem emberséges mivoltuk miatt, mert mégiscsak civileket öltek meg szabályos kivégzés keretében és erőszakoltak meg nőket. Tehát szó sincs itt semmiféle emberségről.

Miért lenne szerinted az ellenzéki összefogás agyatlanabb, mint a Fidesz? A Fidesszel nem az a baj, hogy "agyatlan", hanem az, hogy aljas, hazug, önző, elvtelen és megalomán.

főnixmadárkalitka 2022.04.10. 20:59:26

@Xinaf: Persze, hogy jobb lett volna a békés megoldást választani 56-ban is, mert mennyi embert megöltek az oroszok, mennyi embert hurcoltak el akkor is marhavagonokban és mennyi embert ítéltek halálra a harcok után? Inkább sztrájkot kellett volna hirdetni, vagy olyan Gandhi-féle megmozdulást, amivel az angolokat meg tudták törni.
El lehet ítélni a háborút, de ilyen szankcióknak csak az lesz az értelme, hogy mi fizetjük meg a háború árát. Kína is elfoglalta magának Tibetet, mégis minden árut Kínából veszünk, hogy ne csak az Usa-val példálózzak.
ma7.sk/nagyvilag/ha-a-reuters-irja-elhisszuk-vegre-hogy-putyin-kibirja-az-europai-foldgaz-es-koolajblokkot

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2022.04.10. 21:03:12

@főnixmadárkalitka: Az tény, hogy ha az emberek önként lennének az elnyomók rabszolgái, akkor kevesebb konfliktus lenne. Szóval, döntsd el, mikortól leszel a tulajdonom és rabszolgám :D És ha nem ellenkezel, nem lesz köztünk viszály, és mindketten boldogok leszünk :)

Ugye milyen reális igény? Miért lenne ez más nemzetek szintjén?

főnixmadárkalitka 2022.04.11. 20:47:31

@Malkav: Bármiből vissza tud csurogni haszon, hiszen kiválasztják az építtetőt, aki visszajuttat az elnyert pénzből, amit nyilván túláraz ennek érdekében. Az mindegy, hogy hajléktalanszállót kell építeni vagy bordélyházat.
Az orosz medvét úgysem fogja legyőzni Ukrajna, csak azt érik el, hogy mindent jól szétlőnek. Ennek meg semmi értelme nincsen számukra.
Ki tudja, hogy valójában mi történik ott? Ki, kiket öl meg és hogyan? Ők meg azt mondják, hogy az ukránok gyilkolnak halomra mindenkit, akár még a saját polgáraikat is. Ki tudja, ki mond igazat? Senki.
Az ellenzéki összefogás az Usa érdekeit totálisan kiszolgáló gyülekezet. Olyanok, mint a szlovák vezetők, akik küldik a fegyvereket a háborúba, hogy az ez által még tovább folytatódhasson. Teljesen el akarják zárni az olaj és gázcsapokat, az nem számít, hogy ennek legfőképpen mi isszuk meg a levét és nem az oroszok.
Az ellenzéki baloldal már volt kormányon jó pár évig régebben, úgyhogy abból lehetne tanulni, hogy miket csináltak. Egyáltalán nem működött semmi sem jobban, mint most, sőt, minden tekintetben alulmúlták a fideszt.

főnixmadárkalitka 2022.04.11. 20:47:33

@Xinaf: Ha van értelme és főleg esélye a lázadásnak, akkor az rendben van. Ezért lázadtak fel Kossuthék az osztrákok ellen, mert láttak esélyt a függetlenség kivívására és jól is mérték fel a helyzetet, mert lényegében legyőztük őket. Az orosz medvével azonban nem kívántak hadakozni, mert tudták, hogy annak csak az lett volna az eredménye, hogy az oroszok mindent felégetnek, még több embert megölnek vagy hadifogságba visznek.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2022.04.11. 21:38:18

@főnixmadárkalitka: Te itt óriási tévedésben vagy. Raimondo Montecuccoli híres mondását ajánlom figyelmedbe: "A háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz, pénz.
Na, mi az, amiből az oroszoknak egyre kevesebb van, az ukránoknak egyre több?

Ezt a háborút nem nyerheti meg Putyin. Az orosz medve legyőzhetetlen hadserege baromira nem halad előre, gyakorlatilag nem tudnak még megtartani sem fontosabb városokat, és már rég csak az a kérdés, hogy Putyin hogy tud úgy hazakullogni, hogy ne legyen nagyon ciki.

főnixmadárkalitka 2022.04.12. 10:09:54

@Xinaf: Dehogy van kevés pénzük az oroszoknak, van azoknak bőségesen: ma7.sk/nagyvilag/ha-a-reuters-irja-elhisszuk-vegre-hogy-putyin-kibirja-az-europai-foldgaz-es-koolajblokkot Másrészt, mi értelme van szétlövetni az egész országot, amikor csupán 3 feltétele van Putyinnak?
"Az orosz elnök három feltételt szabott a háború leállítására:

a Krím-félsziget elismerését Oroszország részeként
az ukrán vezetés "nácitlanítását"
és Ukrajna semlegességét"
www.origo.hu/nagyvilag/20220228-putyinmacron-telefonbeszelgetes.html
Most komolyan ezért a 3 feltételért lövetik halomra az egész országot az ukránok?
Ezeknek elment az eszük!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2022.04.13. 16:14:47

@főnixmadárkalitka: hogy nézne ki ez nálunk.
A támadó fél nem kérne sokat, csak Szabolcs-Szatmár-Bereg és Baranya megyéket, a kormány nácitlanítását (az a náci akire mutatnak) és hogy lépjünk ki a NATO-ból, hogy ha később megtámadnak, védtelenek legyünk. Nyilván Putyin gyáva kis féreg egy NATO tagországot megtámadni, de érted a hasonlatot, ugye?

Összegzem: amit te az ukránoknak felrósz, azt hazaszeretetnek hívják.

főnixmadárkalitka 2022.04.14. 00:17:02

@Xinaf: Ha egyszer azokban a megyékben mondjuk románok élnének többségben, akkor teljesen jogosan kérnék azokat a megyéket, mint ahogyan mi is jogosan tartunk igényt az elcsatolt területeink magyarlakta többségi területeire. Putyin csak a korábbi szerződések betartását követeli. Itt elmagyarázza neked a háttér dolgokat: www.facebook.com/bodai.istvan.7/videos/467155264877786/

www.facebook.com/watch/?v=504372341291286

Miért kell a Natot Oroszország ellen kihegyezni? Miért nem lehet normális szerződéseket kötni és békén hagyni egymást, nem pedig fenyegetni más országokat? Én nem vagyok hajlandó egy forinttal sem többet fizetni semmiféle amerikai palagázért vagy olajért, hanem igényt tartok az eddig kiépített rendszereken érkező kedvező árú energiahordozókra. Most nektek annyi pénzetek van, hogy hajlandóak vagytok sokkal többet kifizetni minden hónapban? Bukarestben egyik napról a másikra duplájára emelték a távhő árát. A hazaszeretet nem azt jelenti, hogy rommá lövetem az országot, mert képtelen vagyok engedni. Mi miért tettük le a fegyvert Világosnál az oroszok előtt 1849-ben? Lehetett volna tovább küzdeni, gerillaharcot folytatni és akkor az oroszok mindent felégetnek, temérdek embert leöldösnek. Neked nagyon fals fogalmaid vannak a hazaszeretetről. Egyébként 56-ban sem harcoltunk az oroszok ellen, mert leszámítva pár gerillacsapatot a főváros néhány kerületében, nem harcolt sehol senki az oroszok ellen az országban. A magyar hadsereg sem vette fel a harcot sehol.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2022.04.15. 11:42:37

@főnixmadárkalitka: nem vagy hajlandó? :) és ha csak amerikai pala gáz lesz, akkor mi lesz? :)

Egyébként a határon túli magyarság létszámcsökkenése miatt elég sok területre már te se tartasz igényt, hisz már kevesebb magyar lakja, mint az adott ország népe.

Amúgy lehet ezzel az ősi jogra hivatkozással indokolni dolgokat, csak viseljük a következményeket, ha pl Kazahsztán kéri vissza a szolgáit és az általuk elfoglalt területet. (Igen, a magyarok a kazárok csicskásai voltak).

főnixmadárkalitka 2022.04.16. 23:11:40

@Xinaf: Akkor lesz csak palagáz , ha azokat a politikai erőket, törekvéseket támogatjuk, amelyek ezt kívánják jó drágán ránk sózni. Nem vagyunk teljesen tehetetlen bábfigurák, akikkel azt lehet csinálni és úgy lehet játszadozni, ahogyan csak ők akarják az Usaban.

Megnézheted, hogy csak a Felvidékről mekkora területekre tarthatnánk igényt: ibb.co/wYYCbM0
Ez nem "ősi jogokra" való hivatkozás, hanem a legfrissebb, 2021-es népszámlálás adatai.
A magyarokat a kazárok felfogadták szövetségeseiknek, mert csak mi rendelkeztünk olyan ütőképes haderővel, amely képes volt megvédeni őket.
"A magyarok kapcsolata a kazárokkal a szövetségesi státusznak felelhetett meg leginkább. A sokszor emlegetett magyar alárendeltségi viszonyt egyetlen – néhol ellentmondásos – forrásból feltételezi több történészünk"... "az arab földrajzi irodalom nagyjainak műveiből azt az adatot olvashatjuk a korszakra vonatkozóan, hogy a magyarok hadereje kétszer akkorra volt mint a kazároké. Azonban az biztosnak látszik, hogy a magyarok 810-ben már lerombolták a kazárok Don jobb parti erődítményeit." kurultaj.hu/2019/01/cegledbercel-berszilek-es-a-magyarok-korai-tortenete/

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2022.04.17. 04:58:27

@főnixmadárkalitka:
"A magyarokat a kazárok felfogadták szövetségeseiknek, mert csak mi rendelkeztünk olyan ütőképes haderővel, amely képes volt megvédeni őket."
Így mondják a csicskások szépen, hogy csicskások.

főnixmadárkalitka 2022.04.17. 22:52:17

@Xinaf: A csicskások képtelenek arra, hogy nemet mondjanak, míg a magyarok egy idő után elfordultak a szövetségesüktől.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2022.04.19. 20:43:12

@főnixmadárkalitka: azaz egy döntő csatában ott hagytuk urainkat a legnagyobb bajban, és fülünket-farkunkat behúzva menekültünk a haragjuk elöl.

főnixmadárkalitka 2022.04.20. 19:03:46

@Xinaf: Nekünk uraink sosem voltak, hanem szövetségeseink szerettek lenni sokan, mert végtelenül erősek, hatalmasok és gazdagok voltunk. Ezért bármit megengedhettünk magunknak. Egy sokkal szebb országot szemeltünk ki magunknak, amelyet el is foglaltunk. Mi tehát sosem menekültünk el, hanem elköltöztünk.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2022.04.20. 20:56:53

@főnixmadárkalitka: Nézd, én nem tudom milyen tudatmódosítót használsz, de hagyd abba.
Ha semmilyet, akkor te vagy az élő bizonyítéka, hogy a Fidesz milyen szinten tette tönkre az oktatást.

Malkav 2022.05.06. 22:33:26

@főnixmadárkalitka: Ha eddig nem tűnt volna fel, az eddigi két-három válaszodat moderáltam, mert kifogásolhatóvá vált a stílusod. Továbbá most (ismét) jelezném, hogy a továbbiakban hagyd a fidesz-propaganda nyomatást, mert eleget hallottam, láttam, olvastam mindenfelé és baromira unom.

thotferi1 2022.05.10. 12:08:54

Én vagyok thotferi, én írtam ide eddig is a madár néven. Nem veszitek észre végre, hogy merre tart a világ vagy inkább a homokba dugjátok továbbra is a fejeteket?

Malkav 2022.05.10. 12:09:27

@thotferi1: Amennyiben betartod a rád vonatkozó szabályokat, megmaradhat a hozzászólásod. :)
süti beállítások módosítása