Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Star Wars - a Birodalom Árnyékában (6. kaland)

2021.04.05. 15:57 | Malkav | Szólj hozzá!

Hetek teltek el a legutóbbi kaland óta. Odlen tábornok egy igen intenzív és keserves rehabilitációs program után, immár régi tábornoki fényéhez hasonló emberi külsővel hívja össze a csapatot. Ez szokatlan, elvégre mindeddig a Sápadt Herceg tartott minden akció előtt haditanácsot. Természetesen ezen az összejövetelen is részt vesz, egyértelműen jelezve: ez az akció az ő jóváhagyásával valósul majd meg (reményeik szerint). Ezúttal viszont egyetlen eddig ismert lázadó sincs jelen, a különleges akció a következő résztvevőket igényli:

- Alicia de Villon, renegát TIE-vadász pilóta, serrenoi nemesi sarj az engedetlenebb fajtából.

- Alaric Fortuna, twi’lek orgyilkos, Heipa szervezetének vadász-hóhérja.

- KT426, közismertebb nevén Derek, a háborút végigharcolt klónkatona.

- Hix Howitter, defel mestertolvaj és életművész.

Odlen tábornok egy igen veszélyes, de rendkívül jó zsákmányt ígérő feladattal bízza meg a friss csapatot. Egy, a Hutt Űrben lévő bolygóra (név szerint a Bekharra) kell elmenniük, ahol még a klónháború idején a tábornok egy inaktív szeparatista droid-raktárat talált az egységével. Az értékes objektumot Odlen lezáratta, hogy később felhasználható legyen a Köztársaság számára. Akkoriban két hutt uralkodott a bolygón: Khakhadul, a Veszett és Gharnak, a Kegyetlen. Előbbi a háború kitörésekor a szeparatisták oldalára állt, utóbbi ennek hatására a Köztársasághoz. A hatalmi harcukból Gharnak került ki győztesen és lett a Bekhar teljhatalmú ura. A hutt, amikor tudomása lett a raktárról, megkísérelte kisajátítani, de a köztársasági elit klóncsapatok rövid idő alatt szétszórták a zsoldos sereget. És Gharnak hiába követelte Odlentől a raktárat mindazzal, ami benne van, nagyon szalonképtelen elutasítást kapott. Gharnak tehetetlenségében kénytelen volt tudomásul venni, hogy a raktárat egyelőre nem szerezheti meg. Most viszont Heipa lázadó csapata bővülhet a raktárban található droidsereggel, mert Odlen rafináltan záratta le a raktárat: egy klónkatona ujjlenyomata és retinaszkennje kell a nyitáshoz, klónkatonájuk meg pont akad egy Derek személyében. Sajnos maga a tábornok nem tarthat velük… Gharnak memóriája, mint minden huttnak kiváló, ha régi sértésekről van szó.

A csapat feladata tehát adott: meg kell szerezniük a droidokat. Erre a célra Heipa egyetlen, nagy méretű szállítóját tudják biztosítani, mert viszonylag sok droidról van szó: 20 keselyűdroid, 50 kullancsdroid, 20 droideeka és 200 B1-es rohamdroid van a raktárban, hozzájuk rendelt mobil vezérlővel együtt, ezen kívül egy ismeretlen kísérleti fegyver-prototípus. Mindenkire szükség van a küldetésben különböző okokból: Alicia tudja vezetni a hajót, amivel jönnek-mennek majd. Alaric kiváló harcos, ha valami balul sülne el… egy hutthoz amúgy is meggondolatlanság lenne ellátogatni testőr nélkül. Derek nélkülözhetetlen a raktár kinyitásához. Hix pedig tud huttul, ami a Gharnakkal való tárgyalást könnyíti meg.

 

A készülődés fázisa alatt néhány eszköz beszerzése közben az új csoport is megismerkedik a rakodáshoz odarendelt Gedeonnal. A droid természetesen hamar az új csapat tagjainak idegeire megy, még a fegyelmezett Derek türelmét is sikeresen megtépázza. Nem is bánják, hogy Gedeon a bázison marad. A hiperűben is hosszú út alatt bőven van idejük megtervezni azt, hogy mit is tegyenek a leszállás után: Hix ismerteti a legfontosabb tudnivalókat Gharnakról, a Kegyetlenről. Hangsúlyozza, hogy a hutt megsértése, vagy bármi kísérlet az átverésére súlyos következményekkel járna, ezért a meggondolatlan trükközést mellőzék. Van rosszabb a legendás Vadernél is, Gharnak személyében (ezt a kijelentést Alicia kétkedve fogadja). Szerencséjükre az odaút eseménytelen, így végül gond nélkül érkeznek meg a Bekharra, ahol egy kisebb (helyi) katonai flottaparádé fogadja őket. Mindenféle cirkálókból, fregattokból, kísérőhajókból és vadászrajokból álló fogadóbizottság lebeg a bolygó körül. Mintha nevezetes vendéget várnának. Hívás is érkezik az egyik Kaloth csatacirkálóról, az azonosítójukat és jövetelük célját követelik. Az előzőleg megbeszéltek szerint a csapat a szükséges azonosítás mellé két speciális, alvilági körökben ismertebb kódot adnak meg, mely Alaricot és Hixet jelöli, mint munkára kész orgyilkost és besurranó tolvajt, kik a hutt alkirály rendelkezésére állhatnak a látogatásuk alatt. Meg is kapják a leszállási engedélyt a nagy szállítóhajó leszállóegységével Hutta Haglakun Boshadára, mely a bolygó fővárosa a Gharnak székhelye. (A beszédes városnév huttul „Legragyogóbb Gyémántok Városát” jelenti, ahogy arra a defel tolvaj felhívja a figyelmet)

kaloth_csatacirkalo.jpg

(Több Kaloth együtt már kihívás egy csillagrombolónak is.)

 

Landolás után úgy határoznak, hogy rögtön bejelentkeznek Gharnakhoz, gyanús lenne, ha nem tennék. Bár Aliciának nagyon nem tetszik, hogy besétáljanak egy bűnöző hutt palotájába, belátja, hogy nincs más választásuk a mesterkódok megadása után. Út közben lehetőségük van felmérni a várost, mely egy sűrűn lakott, hatalmas és a maga módján fényűző település. A bolygón szép számmal vannak rabszolgák, akik vastag fémnyakörvet viselnek. Több hutt is előfordul, ezek kivétel nélkül jómódúak és sok szolga kíséri őket, de a város más lakói között is vannak gazdagok. A faji sokszínűség elképesztő, még a defel Hix sem tűnik olyan feltűnőnek itt. A városőrséget nagyrészt rodiaiak és gamoraiak alkotják. Van a bolygón birodalmi jelenlét is, meglepően sok rohamosztagossal, ezek viszont viszonylag elszeparáltan tevékenykednek és érezhető a visszafogott ellenségesség a birodalmi haderő és a városi gazdagok között.

 

Gharnak palotája óriási és minden jó-ízlésnek ellentmondóan túlcicomázott. Miután bebocsátást nyernek a hatalmas fémkapun túlra, hamarosan a gamorai testőrök kíséretében a Kegyetlen színe elé járulnak. Gharnak hatalmas, még hutt mércével nézve is rettenetesen elhízott. Egy medencében hűsöl, vélhetőleg a szárazon még annyira sem lenne képes mozogni. Többnyire twi’lek és ember rabszolganők veszik körül, tálakkal, legyezőkkel, mindenféle holmival felszerelve. És persze szép számmal masszírozzák a hut gusztustalan, puha, csigaszerű bőrét. Gharnak rövid kérdezgetős beszélgetés után a lényegre tér. Ha a csapat munkát keres, lenne számukra egy feladata: pár hete új moff került a bolygóra, aki nem ismerve a helyi szabályokat, igencsak elszemtelenedett Gharnakkal szemben. Ezt ő nem tűri meg hosszútávon, tehát a csapat feladata bejutni a moff palotájának konyhájába és a levesbe kell csempészniük egy fiola tartalmát. A szakács Gharnak beépített ügynöke, majd gondoskodik arról, hogy a fiola tartalmát ne érezzék ki a levesből a rafinált fűszerezés miatt. Amennyiben ezt a csapat teljesíti, jelentős pénzjutalmat ad nekik. De ha nem sikerül, akkor azt is letagadja majd, hogy valaha látta őket és semmit sem tesz értük, amikor a birodalmiak kezébe kerülnek. Hix kialkudja a huttnál, hogy a siker esetén még élvezhessék a bolygó vendégszeretetét néhány napig az ő becses engedélyével, amire Gharnak rábólint. Ha sikerrel járnak, oda mennek, ahova akarnak. Ezzel el is bocsátja őket.

Az audiencia alatt hőseink nem sokat tudnak meg a bolygó körül várakozó fogadóbizottságról. Valami birodalmi fejes érkezik, de Gharnakot nem érdekli, kicsoda és miért jött. Az érkezés helyi idő szerint 11 órakor lesz, addig még három órájuk van.

 

Így a csapat először is felkeresi a moff palotáját és felmérik távolról a terepet. Az egyébként jól őrzött birodalmi létesítmény körül nagy a fejetlenség, kapkodva jár/rohan ide-oda a személyzet. Rövid kupaktanács után úgy határoznak, hogy itt a vezetést Alicia veszi át, aki jól ismeri a birodalmi fegyelmet és mentalitást. Serrenoi származását és tekintélyét kihasználva gond nélkül becsempészi az amúgy nagyon feltűnő vérvörös twi’lek Alaricet és defel Hixet, mint szubhumán inasait. A konyhába parancsolja őket, hogy segítsenek ott, amíg felháborodva rendet teremt ebben a káoszban, ami méltatlan a birodalmi fegyelemhez. Ebben Dereket is felhasználja, hogy a nevében „fegyelmezze meg” a katonai jelenlét röhejes összevisszaságát. Fellépése olyan határozott és minden kétes hangot félresöprő, hogy minden a tervek szerint alakul. Miközben a levesbe bekerül az ismeretlen fiola tartalma, Derek élvezettel fegyelmezi az ő szemében mit sem érő rohamosztagosokat, Alicia megtud valamit az érkező birodalmi vendégről: a várt személy nem más, mint a Birodalom flottájának egyik hadura, Morgan Otto főadmirális, aki hírhedt lélektelen precizitásáról és kegyetlenségéről. A főadmirális kizárólag a számoknak és számításoknak él, mindent hűvös logikával mérlegel, ezért rettegett híre van még a Flottán belül is. Szerencsére mindenki kiválóan elvégzi a maga szerepét, így kb. Fél órával a huttól való távozásuk után már a moff palotáját is elhagyják.

birodalmi_palota.png

 

Innentől jöhet az, amiért eredetileg itt vannak, azaz a droidraktár felkeresése. Szerencsére ők rendelkeznek a szükséges koordinátákkal, amit még Odlen tábornok adott meg Dereknek. Egy kölcsönzött suhanóval el is indulnak a cél felé (időközben Alicia értesítést kap a személyi számítógépéről, hogy hajmeresztő, egymillió kredites utalás érkezett a magánszámlájára több kis tételben. Már ezért megérte az akció). Az éber Alaric viszont észreveszi, hogy követik őket. Vélhetőleg Gharnak kopói. A raktár felé vezető titkos klónjeleket követve tudják már hol van az álcázott bázis, de még nem merik megközelíteni, előbb le kell rázni az idegeneket. Próbálkoznak, de nem járnak sikerrel, így közös megegyezésre egy megoldás marad: ki kell iktatni őket, aztán irány a raktár, minél gyorsabban! Hagyományos, figyelem elterelős rajtaütést terveznek. Az elterelés Alicia lesz, aki egy tisztáson látványos napozásba kezd, kellőképp figyelemfelhívón, de mégis mérsékelten alul öltözve. Közben Alaric és Hix az idegenek mögé oson és Derek is felvesz egy ideális lőpozíciót. A rajtaütés maga precíz, gyors. Az egyik megfigyelőt majdnem lefejezi Alaric borotvaéles kardja, és halálba küldi Derek lézerpuskájának tüze a másik viszont bár szintén találatot kap Hix sugárvetőjétől, de van ideje elővenni és élesíteni egy hődetonátort. A defel vakmerő mód megpróbálja kikapni a kezéből és messzire dobni, de sajnos nem sikerül elég messzire. A hődetornátor a levegőben robban, széttépve a megmaradt kopót, súlyosan megsebesítve Hixet, lyukat robbantva az erdeti talajba, feltárva egy ismeretlen föld alatti folyosót. A robbanásra Alicia is odasiet a többiekhez, de szerencsére senki sem sérült meg súlyosan. Hix is megúszta a javát, bár eleinte elég kába volt a légnyomástól. A folyosó viszont biztos nem a szeparatista raktár része. Alicia szerint a régi történelmi idők rettegett sith temploma lehet és győzködi a csapat többi tagját, hogy minél előbb pucoljanak el innen, ki tudja, milyen borzasztó veszélyek leselkednek itt… Alaric még hallgat is rá, a csapat másik fele nem. Leugranak szétnézni, de nemsokára inkább a raktár felé fordulnak, amit most már nyugodtan felkereshetnek. (időközben Alicia gyorsan felöltözik, mégiscsak biztonságosabb így.)

rakata_szimbolum.png

(A folyosót ismeretlen karcolatok, szimbólumok borították. Hőseink nem tudták értelmezni őket.)

 

Amíg a raktárat Derek kinyitja és felméri Hixxel, Alaric és a serrenoi nemesi hölgy visszatérnek a városba a hajóhoz, hogy a raktárnál landolva rögtön felrakodhassák a droidokat és elpucolhassanak innen. A városban viszont komoly gondok lépnek fel: időközben a főadmirális megérkezhetett és az ebédnél a moff is meghalhatott a méregtől, mert a városban nyüzsögnek a birodalmi katonák, teljesen megszállták a várost. Kijárási tilalom van, senki se be, se ki sehova. Alaric és Alicia szerencsésen fel tudtak lopakodni a hajóra (kihasználva egy felfordulást, amit a csatornából kitört három borzalmas bestia okozott, elterelve a nagy létszámú rohamosztagosok figyelmét), de ott patthelyzet lép fel: eleve nem tartózkodhatnának a hajón, a felszállás pedig azonnal magukra vonna rengeteg TIE-vadászt. Egyeztetlek a komon a többiekkel és kénytelenek belátni, hogy kockáztatni kell. Hix felhívja a figyelmet arra, hogy ez a vesztegzár bármeddig eltarthat, akár hetekig is. Derekkel beprogramozzák a keselyűdroidokat, hogy szükség esetén félúton rejtőzzön el egy csapatuk és segítsenek a szállítóhajónak a TIE-vadászok ellen, egyfajta lesből támadásos módszerrel. Az időközben beprogramozott és aktivált droidsereg felrakodja majd önmagát a hajóra az üzemképtelen egyedeket a működőképes társaik kézben viszik, így kettő túl nehéz és nagy keselyűdroidot leszámítva mindent el tudnak vinni. A raktárat Derek visszazárja. Végül a szállító felszáll és érkezik is a hívás, ahol választ követelnek arra, hogy miért is hagyja el a hajó a helyét felszállási tilalom ellenére. Alicia a birodalmiak pattogó stílusában előadja, hogy Morgan Otto főadmirális személyes parancsára kell megvizsgálniuk egy helyet a vadonban, ahol felszínre került egy földalatti ismeretlen létesítmény, oda tart egy kutatócsoport. A volt birodalmi pilóta ismét lenyűgözően alakít, az irányítás hisz neki és kíséretül ad néhány TIE-vadászt. Aliciának támad egy ötlete, hogy lehet a maradékot is lerázni. Nem a raktárhoz vezeti a hajót, hanem a sith barlangtemplom felé és odaérve parancsba adja, hogy miután a környéket átnézték, a vadászok térjenek vissza a bázisra, értesítsék a helyi parancsnokságot, hogy megérkeztek és megkezdik a munkát, a helyszín biztonságos. Így végül nem szükséges bevetni a keselyűdroidokat és a birodalmiak távozása után gyorsan a raktárhoz kormányozzák a gépet, megtörténik a berakodás.

birodalmi_megszallas.jpg

(Nem volt könnyű boldogulni a megszállt városban.)

 

A bolygó légkörét elhagyva viszont kénytelenek szembesülni, hogy komoly bajban vannak: nem kevesebb, mint huszonöt(!) birodalmi csillagromboló veszi blokád alá a bolygót és a legközelebbi feléjük haladva hívást is kezdeményez. Halálos ítélet lenne nem reagálni. A Mantikor nevű csillagrombolóról kérdezik, mit keres itt egy hajó és akarja elhagyni a bolygót, amikor tilos a felszállás? Alicia ismét megkísérli bevetni Morgan Otto főadmirális nevét és személyes parancsát, hogy kimagyarázzák magukat a helyzetből. A Mantikorról beszélő hang viszont arra szólítja fel őket, hogy dokkoljanak be a csillagromboló hangárjába, hogy személyesen beszéljenek a főadmirális parancsáról. Hőseink érzik, hogy ezúttal a szöveg nem vált be és innen erővel kiverekedni nem tudják magukat. Egyetlen esélyük az a kísérleti fegyver lehet, amiről korábban Derek megállapította, hogy egy EMP-alapú torpedó lehet. Ha ez nekicsapódna a csillagrombolónak, lebéníthatná a rendszereit addig, amíg a csatlakoznak az űrkikötőnél váró szállító többi részéhez és onnan ha elég ügyesek, talán ki tudnak menekülni olyan távolságra, hogy egy hiperűrbe ugrással kijussanak a csávából. De nagyon jól kell időzíteni és ha csak egy hiba lép a képbe, végük van. Megtámadni egy csillagrombolót halálos ítélet. Így hőseink látszólag beleegyeznek az utasításba és engedelmesen a Mantikor felé fordítják a hajót… aminek a zsilipjén a csillagromboló felé dobják ki az élesített EMP-torpedót, melyet a hadihajó vonósugara magához is ránt. A Mantikor élénkék szikraözön közepette lebénul, a többi hajó meg elég messze van, hogy ne jelentsenek még veszélyt. De a hangáraikból dühös rajként kiözönlő TIE-vadászok már komoly fenyegetést jelentenek. Hőseink a szerencsének köszönhetik, hogy sikerül csatlakozniuk Heipa hajójának másik feléhez és az utolsó pillanatban elugrani a biztonságba.

 

A bázisra visszaérve jelentést tesznek az érkező Odlen tábornoknak. Amikor megemlítik, hogy egymillió kreditet is szereztek, habár a kísérleti fegyvert fel kellett használniuk a szökéshez, a volt hadvezér örömünnep címén bor után kiállt… míg Derek engedelmes katona lévén nem figyelmezteti, hogy a tábornoknak sajnálatos módon tilos innia. Ez egy kicsit letöri Christobal lelkesedését, de a küldetést így is teljes sikernek könyvelhetik el.

 

Viszont vajon azzal tisztában vannak-e, hogy a Birodalom egyik legveszélyesebb főadmirálisát haragították magukra? Morgan Otto személyes ügyének tekinti majd Heipa lázadó sejtjének mielőbbi felszámolását.

 

- Uram! Engedelmével, elkészült a jelentés.

- Hallgatom, őrnagy.

- A lázadók megtalálták klónvédett bázist, amire az Odlen jelentésben bukkant. Két keselyűdroidot leszámítva ki is pakolták. A Mantikort egy EMP fegyver bénította meg, feltehetően a „kísérleti példány”.

- A klónjuk feltehetően ugyanaz volt, aki a palotában is akciózott, igaz?

- Feltételezhetően, uram. Mik a parancsai?

- Gharnaknak üzenem, hogy meg kell térítse a Birodalmat ért kárt. A hadiflottáját elkobzom. Továbbá azonnal kérjék le, hogy a Twi’lek Orgyilkos Céh kiknek bocsátott a szolgálatára ügynököt. Az alábbi személyeket különösen figyeljék: Mon Motha, Bel Ibis, Vidh Heipa, Bail Organa. Amennyiben vonakodnak kiadni az információt, vagy bármi módon manipulálják az adatokat, az egész céhet a Birodalom ellenségének tekintem és őfelsége elleni merénylet gyanújával elpusztítjuk, ezt meg is üzenheti. Ezen túl azonnal kérjenek egy nekem audienciára egy időpontot őfelségétől. Személyesen fogom a kezembe venni a lázadókat.

- De uram… engedelmével, egy hete ön volt az, aki azt mondta Vader nagyúrnak, hogy felesleges energiabefektetés lenne foglalkozni velük, hiszen alig ha tudnak ártani nekünk…

- Köszönöm a véleményét, őrnagy. Ez még azelőtt volt, hogy vakmerően egy birodalmi moff és egy főadmirális életére törtek, ráadásul egy kisebb seregre is rátették a kezüket. Innentől ez valódi lázadás. A lázadás bűne, halál.

- Értem uram… a twi’lekekkel gondok lesznek uram. Soha nem adják ki a megbízóik adatait.

- Üzenjen lord Vadernek, hogy beszélnem kell vele. A kapcsolatfelvétellel egy időben noghri csapatokat küldünk a vezetőik „titkos” rezidenciájába. Itt az ideje, hogy a subhumánok értesüljenek róla, mit jelent, ha a Birodalom neheztel.

morgan_otto_foadmiralis.png

 

Személyes utószó: Ebben a kalandban kivételesen játékosként vettem részt, Xinaf mesélt. Nagyon élvezetes volt és nekem is jót tett egy kicsit belelátni a kalandba játékos szemmel. :)

Címkék: sci-fi szép és jó

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr1916490988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása