Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Észrevételek a Fideszről

2019.11.14. 18:42 | Malkav | Szólj hozzá!

Holnap elkezdődik a karácsony előtti bűnbánati idő (a latin testvérek egyszerűbben adventnek hívják), és a böjt alatt nem áll szándékomban elővenni a leghálátlanabb témát, a politikát. Épp ezért még ma összeszedtem egy csokor érdekességet, amit a vallássá formált uralkodó párt és annak bálványa alkotott az utóbbi időben. Ugyanis a narancsoldal nem tétlenkedett, van mit a tejbe aprítani. Figyelem! Hányózacskót a kézbe, mert ez bizony gyomorforgató lesz!

Mielőtt belevágnék, íme egy idézet, kitől származik?


„Egységünket bevándorlók hordái fenyegetik… akik idegen elveket és idegen ideálokat hoznak földünkre. Két dolgot kell megtenni: először is, meg kell állítanunk az idegenek bevándorlását: másodszor pedig, gondolnunk kell az oktatással, hogy közös cselekvési és gondolkodási program alatt egyesítsük az embereket.” /A bejegyzés végén, közzé teszem, ki mondta ezt/


Október 13-án véget ért a legundorítóbb kampány, amiben eddig hazai viszonylatban találkozhattam. Nem arról szóltak ezek, hogy melyik oldal mit tervez és akar csinálni a győzelme során, színtiszta lejárató hadjáratok, fröcsögés, befeketítés volt az egész hercehurca. Végül az ellenzéki összefogás a fővárosban sapkával verte el a Fideszt, vidéken a kormánypárt aratott. Sejteni lehetett hát, hogy a horogkeresztények nem fogják ezt az eredményt egykönnyen lenyelni és ha más-más esetben és módon, de bosszút akarnak állni a hatalom néhány morzsájától való megfosztásukért. A különböző önkormányzatok munkáját ilyen-olyan módokon igyekeztek hátráltatni, némelyik próbálkozás most is működik. A vidéki települések némelyikén újabb szavazásokat írtak ki, melyeket természetesen undorító módon igyekeznek manipulálni, kocsival hozott-vitt szavazókkal, akik persze sosem jártak az adott településen. Fenyegetések, ígéretek egyaránt szerepet kapnak a lehetőségek között.
Persze a Fidesz és a Pontifex Maximus Orbán Viktor nem viselik a kritikát: mindenki hallott ugye a táblás esetről a parlamentben? Egy érdekesség: amikor ott a tábla Orbán előtt, a zsebHitler milyen gyorsan kap a tábla után! Egy ország és rengeteg vagyon nem elég neki, még a tábla is kell!

orban_es_a_tabla.jpg
Mondanom se kell, az eset után (lehet, pont a sikertelen táblalenyúlás kudarca miatt) a frusztrált papírMussolinink új törvényt vezet be a parlament működésében: kitiltás és akár egy éves fizetésmegvonás is járhat, ha a képviselő fizikai erőszakot alkalmaz, vagy „a képviselő az ülés, a vita vagy a szavazás menetét akadályozza, vagy az Országgyűlés ülésének résztvevőjét az üléstermi jogai gyakorlásában vagy kötelezettségei teljesítésében akadályozza.” Persze egy táblaállítás ezek egyikét sem fedi (nem akadályoz semmit sem), de tudjuk, hogy a vérnarancs mindent és bármit ráhúzhat még erre is.


Kis türannoszunk ezen túl élénk figyelemmel igyekszik ellesni egy-egy új módszert, ha a zsarnokság gyakorlásáról van szó: elvégre köztudottan önkényuralmi módszerekkel kormányozó vezetőkkel haverkodik, pl. Putyin és Erdoğan. Utóbbi népirtót és háborús bűnöst nemrég fogadta kis hazánkban. A magát kereszténynek nevező Fidesznek - úgy néz ki - elég lazán értelmezhetők a keresztény értékrend alapjai, ha lehetőség van zsarnoksegget nyalni. Orbán ugyanis a törökök népirtási gyakorlatát a magyarok érdekének tekinti, persze ezt nagyon szépen csomagolva fogalmazza meg. De mégis miért szolgálná Magyarország érdekét a civilek tömeges meggyilkolása? Orbán a migráció elleni eposzi harc látszatával takarózik. Azzal a migrációs „veszéllyel”, ami sosem sújtotta Magyarországot. Természetesen, aki szerint Erdogan háborús bűnös, az Sorosbérenc, migrációpárti, idegenszívű, liberálbolsevik… az igazi hazafiság ezek szerint a zsarnokkomaság.


De ne szaladjak ilyen hamar a külpolitikához, azért itthon is alkot a narancspárt! Létszámstop az egészségügyben! Mert amúgy is orvosok, nővérek folynak a csapból is… iróniát félretéve, a pénzhajhászás, a további zöldterületek beépítése a kormány számára fontosabb, mint az amúgy is erősen tönkretett egészségügy megmentése. Az oktatás is sosem látott rémálomban vergődik. Nincs elég pedagógus, a tanárok nagyon túlterheltek, az iskolák romosak, de a tantervben szerepelnie kell a kötelező hittannak, és persze a jól bújtatott ideológiai képzésnek. Az sem gond, hogy a fiatalság lassan kétharmada funkcionális analfabéta, pont ez a kívánatos! Nehogy már a jobbágy utána tudjon járni annak, mi folyik körülötte!

korhaz_magyarorszagon.jpg
Újabb ellentmondásos dolog: Magyarországon 16 év a tankötelezettség határa, de egy nemrég benyújtott módosító javaslat szerint a szülők, törvényes képviselők felelőssége lenne az, hogy a gyerek 18 éves korára (rész)szakmát kapjon… Ennek a röhejes mivoltát gondolom nem kell ecsetelnem.


Az a baj a Fidesszel, hogy a sztereotip zsarnokokhoz hasonlóan, nem szeretnének lemondani az eddig összeharácsolt hatalmuk egyetlen szilánkjáról sem. Ha majd teljesül az álom, és sikerül véget vetni a narancsvésznek, ezek nem fognak lemondani a vagyonukról és börtönbe menni (ami a haza érdekét szolgája és igazságos lenne), hanem kirobbantanak a fanatizált szolgáik segítségével egy polgárháborút (nem Marveleset), és amíg az ország lángokban áll, ők maguk suttyomban lelécelnek egy távoli országba ahol majd gazdagon élhetnek, békében és nyugiban. Ezt csinálták annak idején a nácik is Németországban, amikor a szövetségesek és az oroszok már Berlinben kopogtattak. (Tény, hogy nekik nem kellett külön polgárháború, mert a harcok már megvoltak, de a végromlásba vitt ország cserbenhagyása csont nélkül ment… ezt tenné majd a Fidesz vezérkar is.)

 

Hékás, Malkáv, és az idézet? A fent leírt idézet egy az egyben összecseng Orbán politikájával, ugye? Szinte szóról szóra, de a helyzet az, hogy ezt nem a narancsbálvány mondta. Az idézet Hiram Wesley Evanstól származik, aki az Egyesült Államokban, az 1920-as években volt a Ku Klux Klán nevű terrorszervezet Birodalmi Varázslója (ami a klán legfőbb vezetőjét jelenti). Meglepő, hogy a rasszista félmilitarista szervezet álláspontja bizonyos kérdésekben tökéletesen megegyezik a magát kereszténynek nevező kormánypártéval? Sajnos nem, a kettő majdnem egy kutya.

fidesz_kkk.jpg

Címkék: vélemény gondolat helyzetjelentés harag szomor agyfrász

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr6615306366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása