Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

A hamis próféták – a rohadt narancs tanulsága

2019.05.04. 20:35 | Malkav | Szólj hozzá!

Jézus a Hegyi Beszédben nagyon jól összefoglalja a kereszténység alapjait. A felebarát szeretetét, az imádság hogyanját és miértjét, a különböző olyan bűnöket, amiket akkoriban ilyen-olyan kiskapukkal könnyen „kicselezhettek”, stb. Amire most kihegyezném a mondandómat, az a hamis prófétákról szól. Így hangzik:

„Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik bárányok képében jönnek el hozzátok, belül pedig ragadozó farkasok. A gyümölcseikről ismeritek fel őket. Vajon szednek-e a tövisről szőlőt, vagy a bogáncsról fügét? Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. A jó fa nem teremhet rossz gyümölcsöt, sem a rossz fa nem teremhet jó gyümölcsöt. Minden fát, mely nem terem jó gyümölcsöt, kivágnak és tűzre vetnek. Tehát a gyümölcseikről ismeritek fel őket.” /Mt 7,15-20/


Hogy kapcsolódhat ez az aktuálpolitikai helyzethez? Elég szétnézni egy-egy óriásplakátra, máris képünkbe vágnak egy ezerszer lerágott, fantáziátlan „slágert”. (Orbán bevándorlás-megakadályozása)
Május végén szavazás lesz, melyik párt legyen hazánk képviselője az Európai Parlamentben, és a Fidesz hozza a szokásos formáját: megint ellenséggel riogatva igyekszik szavazatokat nyerni. Méghozzá olyan ellenséggel, mely valójában nem jelent veszélyt. Most komolyan, mennyi bevándorlót láttatok az elmúlt években hazánkban kóborolni? Vagy munkát elvenni a becsületes ősmagyar hazafiaktól? Vagy igaz magyar menyecskéket erőszakolni? Ezt az országot a saját lakossága is igyekszik itt hagyni, nemhogy az erre tévedő bevándorlók! Tehát nem kell diploma ahhoz, hogy lássuk: megint farkast kiáltott a fiú.
De ez a kampány, és az elmúlt kilenc év eseményei (sikerült felülmúlni az „elmúút nyóccévet”, gratulálok!) nagyon szépen tükrözik, milyen fa a Fidesz és milyen gyümölcsöt terem. Az egészségügy sosem látott mélyrepülése, az iskolarendszer még brutálisabb tönkre gyalázása, ami miatt diákok ezrei túlterhelten kell megtanuljanak csomó olyan dolgot, aminek nincs gyakorlati haszna, megélhetés lehetetlensége a nem-gazdagoknak. És ez még csak a felszín csúcsa! Mert a felső vezetés és a fizetett támogatóik, puszipajtásaik olyan pénzeket akasztanak le az adófizetők pénzéből, az EU-s támogatásokból, hogy az vérlázító. Nem csak százezreket, vagy néhány milliót, hanem milliárdokat lopnak el! És osztanak ki egymás között, lakáscserékkel, földbirtokokkal együtt. A Fidesz ezt csinálja. Szépen mosolyognak a kamera előtt, ígérnek minden szépet, de gondosan azon vannak, hogy tönkretegyék az országot, ahol az átlagembernek nincs jövője, és lehetőleg ne legyen se célja, se szabad akarata. Jobbágyokra van szükség, akik a halálukig dolgoznak, így nincs szükség nyugdíjra. Agymosás és öblítés* az iskolában, ahelyett, hogy általános műveltségre tennének szert. Erről nekem ne mondja senki, hogy jó fa és jó gyümölcsöt terem!
Érdekes és gyanús, hogy a Fidesz mereven elutasítja az Európai Ügyészség gondolatát is. Az Európai Ügyészség feladata többek között a tagállamok korrupciójának feltérképezése és felszámolása. Miért retteg a Fidesz a korrupció ellenes intézkedéstől? Csak nem azért, mert nyakig benne vannak? Költői kérdés, nyilván igen, különben nem vergődnének ellene. Ez a gyümölcs sem tűnik jónak.
Még a Kádár korszakban volt az a mondás: „Kissé kicsi, kissé savanyú, de a miénk.” Itt viszont rég nem erről van szó. Akkor sem hozott a rossz fa jó gyümölcsöt, de most már ott tartunk, hogy a gyökerétől kezdve rohad a fa, és rohadtak az amúgy is rossz gyümölcsei. De akik ezt csinálták, azok gondosan igyekeznek úgy manipulálni a dolgokat, hogy az egyszerű gondolkodású ember elhiggye, hogy igenis finom csemegét kap erről a bizonyos fáról. De ekkor jön a bibi: hazudni lehet arról, hogy a fonnyadt, férges, büdös narancs a legjobb a világon, de amikor az ember elé teszik, nem tűnik fel, hogy a valóság nem egyezik az elhangzottakkal? De ha legalább a kóstolónál tűnjön már fel, hogy majdhogynem szarba harapott a szerencsétlen!
Összefoglalva: a gyümölcseikről ismerjük fel a hamis prófétákat. A Fidesz vallássá nőtte ki magát, melynek Pontifex Maximusa és bálványa egyben nem más, mint maga Orbán Viktor. Ez már önmagában köteleznie kell a keresztényeket, hogy határolódjanak el a kormánytól. A Fidesz-fa korhadt, rohad, és a gyümölcsei sem jók, mert pusztulat rosszak. Intő jel, kérem szépen! Keresztény testvérek, nyissátok ki a szemeteket és lássátok! Nem volt eddig elég feltűnő, mennyire távol áll a helyestől a Fidesz-gépezet? Arról már nem szólok, hogy egy magát kereszténynek valló párt mennyire távol áll a kereszténységtől, sőt! Kifejezetten olyan tetteket hajt végre újra és újra, egyre pofátlanabb mértékben, amit igazhitű keresztény ember elvből nem fogadhat el, nem támogathat, fel kell ellene lépnie. És most, íme, egy hamis próféta vezeti az országot, mely rohadt narancsot hoz és ad évek óta. Ne kapjon az ilyen semmilyen támogatást, nemhogy az EU Parlamentben, de itthon se! Le az Orbán-kormánnyal, jöjjön valami olyan vezetés, aminek nem célja a lopás és a jövő tönkretétele! Vágjuk ki a rossz fát és vessük tűzre!

rise_and_revolution.jpg

Lábjegyzet:

* agymosás és öblítés - úgy néz ki, egyre gyakoribb szöveg lett, melyet előszeretettel bedobok oda, ahol aktuálisnak vélem. Lehet, kicsit elcsépelt már, de nagyon kifejező. Én szeretem. :)

Címkék: vélemény gondolat hit szomor agyfrász

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr6414805196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása