Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Best of Troll - negyedik kör

2014.01.05. 13:37 | Malkav | 206 komment

Plusz egy ráadás! Ismét összegyűlt egy csokornyi Best of Troll! :D

harry potter troll face.jpgTény, hogy nincs más jelentkező amióta a sorozat elindult, ezért nem meglepő, hogy a jelenlegi győztes ismét ThotBélaFeriBélayMarikanéni - és - számtalan - más - neve. Így az Arany Bunkó díj immáron négyszeresen az ő birtokában van. Leendő trollok: nem lesz könnyű megfosztanotok a címétől! :) A legfrissebb termés:

1. "Jézus zsidó származására semmiféle bizonyíték nincsen. Jézus nyírott szakálla pártus-szkíta jellegű." és "Ez a jellegzetes két ágban fazonírozott a pártus-szkíta nemzeti szakáll."

Erre csak annyit, hogy először olvassa el a Szentírást ha kíváncsi Jézus zsidó eredetére. :) Továbbá ha a két ágban fazonírozott szakáll a pártus-szkíta nemzeti viselet, akkor a Nightwish együttes basszusgitárosa igazi szkíta-pártus hazafi. :D

2. Ismét elkalandozva a sátáni vonalkódhoz: "Az elválaztó vonalkák számértékkel bírnak, ha nem elválasztásként funkcionálnak a vonalkódon belül. Ez a számérték a 6-os."

Azt már persze nem írta le, hogy honnan a bánatból jött a számérték az elválasztó vonalhoz... van és kész! :D "...ha nem elválasztásként funkcionálnak..." pedig elválasztásként van ott, más szerepe nincs. De ha ezt belátná, akkor megrendülne az eddig nagy nehezen felépített zsidópiréz összesküvés elmélete. :)

3. "A gálya a gólya hangalakhoz kapcsolható."

B=V kategóriás baromság. :) Ennyi erőből a szittya=szittyó(s) és az őseink alkesz részegek voltak. :)

4. Aztán a mi trollunk nagyon keményen beindult egy fantasztikus témával: "Ne az izzadtságszagra figyelj elsőrenden, mert ez csak a mellékterméke a komoly agybéli munkának, ahol az agytekervények egymáshoz súrlódnak, hogy kipattanjon ennek következtében a nagyszerű gondolat vagy meglátás:"

Ahogy az agyi barázdák súrlódnak egymáshoz! Haláli! :D Le kell lőnöm a poént, az agy nem így néz ki. :) Ez egészen más! XD De miután szembesítettem azzal, hogy hülyeségeket ír, mondanom se kell, beleugrott a csőbe és megmagyarázta:

5. "Az agyban folyadék kering, amely keringés során természetesen súrlódás is van:"

Most egy-két részlettől eltekintve: ember, te az "agytekervények" súrlódásáról beszéltél, nem az agykamrákban hömpölygő liquor által keltett "súrlódásról"! :D Könyörgöm, rendes nézz legalább utána mi az az agy és hol vannak az agykamrák! Közük sincs a barázdákhoz! :D

6. "Ennek fényében jobb lenne, ha belátnád teljes tájékozatlanságodat mind a biológiában, történelemben, művészettörténetben, nyelvtanban. Mars vissza tehát az iskolapadba, hogy az agytekervényeid feltöltődjenek a valódi ismeretekkel, az igazságokkal!"

Ami ilyenkor törvényszerű, hogy a troll annyira ken-vág mindent, hogy simán kioktat mindenkit, még olyanokat is, akik az adott témában szakemberek. :) De nem lenne troll, ha használná az agyát. :D

7. "Fogalmad sincsen, hogy mi az agy, mert még a Wikit író személy is jobban tudta ezt."

Ez nem igényel megjegyzést, önmagában szórakoztató. :)

8. "Örülök, hogy az igazság mosolyt csal az arcotokra! Ez a mosoly lehet, hogy a megőrülésetek első jele?"

Nem veszi az adást. :) Nevetségessé teszi magát, hülyeségeket beszél, még jobban nevetségessé teszi magát, rajta röhög a fél blog.hu és erre ad neki még egy lapáttal. :D Az önégetés tankönyvbe illő példája.

9. "Itt most szépen megmutatkozott a mérhetetlen pimaszságotok, amikor "kis mitugrász, arctalan senkise"-nek titulálsz!"

Most vonatkoztassunk el attól, hogy csak egyikünk titulálta annak trollunkat, aminek tűnik. Ugyanis ezt az árnyalatnyi különbséget a troll nem képes felfogni. De nem elég, hogy tahó mód ránk erőlteti magát immáron évek óta, évről évre egyre minősíthetetlenebb stílusban adja elő magát, de ha a fagyi visszanyal, még mi vagyunk a pimaszok. :)

10. "Mindig mindennel ti járatódtatok le, mint most is a tekervényekkel. Hiába na, az igazsághoz vezető út nagyon tekervényes és szövevényes. Elhiszem , hogy nektek nagyon nehéz lenne kiigazodni benne, ezért inkább meneteltek az árral a pusztulás felé"

Nyelvtan egyes, leülhet. :) Zárásképp megvillantja felsőbbrendűség tudatát, csattanót adva önmaga kiparodizálásának. :'D

Tehát gyűlik rendesen az anyag, a troll vidámparkom tökéletesen működőképes. :) Persze el lettünk könyvelve farizeusoknak is (mi is az a farizeus, kedves Feri?), akik "nagyra vannak tudományukkal, amelyeket a könyveikből szereztek,és mérhetetlenül agresszívvé válnak akkor, amikor megjelenik a nekik gyökeresen ellentmondó életszerű Jézus Krisztus." Az már ne zavarjon, hogy Jézus is megtartotta a törvényt, de te természetesen nem látod át, hogy akkor mi volt a gondja Jézus Urunknak velük. :) Mivel azt sem tudod, hogy a "farizeus" szó nem szitok. :)

MALKÁV TROLL-VIDÁMPARKJA! NÁLUNK A TROLL IS SZÁMÍT!

Troll-cégér_1.jpg

Címkék: poén agyfrász Mao! Best of Troll

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr575735614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marikaneni 2014.01.05. 23:08:28

1: Jézus zsidó származását a Biblia nem tanítja.
A basszusgitáros szakállvége nem nyírott , hanem hosszan lelógó természetes.
2:A számérték csak akkor jelenik meg, ha azok az elválasztó vonalkák a vonalkódon belülre kerülnek. Ez egy cseles trükk a háttérhatalom részéről, hogy ugyanazon vonalkákat használják elválasztóként, mint amelyeket a 6-os számérték jelöléseként.
Nektek azonban ez sosem fog feltűnni, mert túlságosan az orrotok előtt van.
3:"Tipikusan a nedves termőhelyek növénye, aminek következtében szára és leveleinek belsejét fiókos átszellőztető alapszövet (aerenchyma) tölti ki."
"A békaszittyó és a csomós szittyó nedves helyen csoportosan, néhol zsombékot alkotva nő. Szára erős, hajlékony és szívós, ezért régebben a kosárfonók kisebb tárgyakat, kosarakat, ernyőket, székeket, süvegeket, varsát stb. kötöttek belőle, a kertészek pedig kötözőanyagnak használták. Belét mécsben égették, kúszó ágas tőkéjét (radix junci) kövesedés elleni gyógyhatású készítménynek tartották."hu.wikipedia.org/wiki/Szitty%C3%B3
Szittya őseink eredetmondájában is mocsárvidék szerepel, ahol ők is éltek és hasonlóan szívósak, erősek , legyőzhetetlenek voltak.
4: "A két agyféltekét a középvonalban mély hasadék választja el egymástól. Kívülről az agyat a kemény agyhártya (dura mater) és a lágy agyhártya két lemeze (arachnoidea és pia mater) borítja be. A lágy agyhártya két lemeze között található az ún. pókhálóhártya alatti tér (cavum subarachnoidale), melyben az agygerincvelői folyadék (liquor cerebrospinalis) kering. A féltekék felszínét az agykéreg (cortex cerebri) borítja, mely jellemző elrendeződésű gyűrődéseket mutat. Ezen gyűrődések domborulatait hívjuk agytekervényeknek (gyrus cerebri), "www.centro-medical.hu/tajekoztatok/Egy_kis_anatomia_Idegrendszer/
Tehát a liquor nem csak az agykamrákban van, hanem a tekervények körül is ez van.
Itt lép fel ama súrlódás, amelyről beszéltem, és amelynek "szagát te érezted".
5: Igen, erről beszéltem , de aztán ezt helyesbítettem, a liquorra ,viszont te a hülyeségedet, hogy nincsenek tekervények az agyban, sosem helyesbítetted.Sőt, te soha semmi hülyeségedet nem helyesbítetted, mert nagyképű valál.
6:Te lennél eme szakember? Na ne röhögtess, mert sírógörcsöt kapok helyette!
7:Még mindig igazam van, mint ahogyan akkor írtam.
8:Itt leégni, mint "nagy szakember", csak te tudtál.
9:Te mondottad, hogy szívesen látsz itt, és nem fogsz kitiltani, akkor most ki csinál a szájából segget?
10: Nyelvtan 5-ös, mert a magyarban van szenvedő szerkezet.
A farizeusok nem tartották meg a törvényt sem, csak ennek a látszatát igyekeztek az emberek felé mutatni, mint ti is.
Jézus túllépett a törvényen , mert a törvény ideje lejárt, betöltötte addigi szerepét.
A farizeus szó , abban az értelemben, ahogyan a farizeusok Jézus korában megélték, méltán vált szitokszóvá.
Az Arany Bunkó díj immár negyedszer is a tiéd lett, mert teljesen tájékozatlan, feledékeny és agresszív vagy.
Üdv: Thotferi

Malkav 2014.01.06. 15:16:14

@marikaneni: Tánc-tánc, trolltánc! :D
"1: Jézus zsidó származását a Biblia nem tanítja."
Javaslom figyelmedbe Máté és Lukács evangéliumait. Megsúgom, az elejét olvasd el, de FIGYELMESEN... :)
2. "A számérték csak akkor jelenik meg, ha azok az elválasztó vonalkák a vonalkódon belülre kerülnek. Ez egy cseles trükk a háttérhatalom részéről, hogy ugyanazon vonalkákat használják elválasztóként, mint amelyeket a 6-os számérték jelöléseként."
Tehetségesnek tűnő, de inkább nevetséges belemagyarázás... :)
4. "Tehát a liquor nem csak az agykamrákban van, hanem a tekervények körül is ez van."
A végén még olyasmit is kezdesz elsajátítani, ami megközelíti a tanulmányaim, amit ahogy te fogalmaztad, "kamuiskoláimban" tanultam... :)
5. "Igen, erről beszéltem , de aztán ezt helyesbítettem, a liquorra ,viszont te a hülyeségedet, hogy nincsenek tekervények az agyban, sosem helyesbítetted.Sőt, te soha semmi hülyeségedet nem helyesbítetted, mert nagyképű valál."
Amíg nem tudod értelmezni a tekervény és barázda közti különbségeket és lövésed sincs az emberi testről (amit meg összekapargatsz róla, egy olyan wikipédiacikkből van, aminek a háromnegyedét nem érted), addig ez meddő téma és nem vitatkozom veled. :)
6. "Te lennél eme szakember? Na ne röhögtess, mert sírógörcsöt kapok helyette!"
Ha komoly egészségügyi károd esne és csak én lennék a közelben, aki segíteni képes rajtad, ellátnálak minden minősíthetetlen fröcsögésed ellenére. Akkor megtapasztalnád, hogy mi a különbség a valódi szakértelem és a gondolkodás mentes wikipédiacikk belinkelésekkel tűzdelt vakon másolgatás között. :)
7. "Még mindig igazam van, mint ahogyan akkor írtam."
Nincs igazad, ezt is megbeszéltük. :)
8. "Itt leégni, mint "nagy szakember", csak te tudtál."
Egyrészt szóval se mondtam soha, hogy nagy lennék a szakmában. :) Másrészt arról, hogy ki égett le, inkább nyilatkozzon a közvélemény. :)
9. "Te mondottad, hogy szívesen látsz itt, és nem fogsz kitiltani, akkor most ki csinál a szájából segget?"
Senki sem. Ha tudnál értőn szöveget olvasni, akkor tudnád, hogy szívesen látlak itt. :) Csak te egy habzó szájú troll lévén nem tudod, hogy bár szívesen etetlek és szórakozom a hülyeségeiden, attól még (immáron) harmadik éve trollkodsz a blogjainkon, amikor senkit sem érdekel a "Jézusmagyarvoltéskész" elméleted és minden más baromságod. :)
10. "Nyelvtan 5-ös, mert a magyarban van szenvedő szerkezet."
Csak használata egy nyelvi szeppuku. És piszkosul magyartalan, illetve primitív. :)

"A farizeusok nem tartották meg a törvényt sem, csak ennek a látszatát igyekeztek az emberek felé mutatni, mint ti is."
Távkiértékelés Feri módra. Gratulálok, díjad egy adag prémium trolltáp! És továbbra sincs fingod sem arról, mi a farizeus, erre ez a jó példa:
"A farizeus szó , abban az értelemben, ahogyan a farizeusok Jézus korában megélték, méltán vált szitokszóvá."
Továbbra sem fejtetted ki, hogy kik-mik voltak, mivel gőzöd sincs róla. Tehát inkább csavargatod a témát addig, amíg fröcsöghetsz. :)
"Jézus túllépett a törvényen , mert a törvény ideje lejárt, betöltötte addigi szerepét."
Jézus szavait idézem: "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt, vagy a prófétákat; nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy beteljesítsem." /Mt 5,17/ Ennyit erről az érvedről. :)
"Az Arany Bunkó díj immár negyedszer is a tiéd lett, mert teljesen tájékozatlan, feledékeny és agresszív vagy."
Mi van, nem tetszik a díjad? Pedig négyszer is megküzdöttél érte! :)

marikaneni 2014.01.06. 16:21:09

@Malkav:
1:Jézus Szűztől született, tehát a bibliai családfa a nevelőapa, József családfája. Mária családfája nem szerepel a Bibliában, és nem azonos József családfájával sem.
Harmadrészt: egy leszármazási tábla nem bizonyítja egy személy faji-nemzeti hovatartozását.
Lehet, ha megerőltetném magamat ,én is le tudnám vezetni az atyai felmenőimet Szvatoplukig, ettől azonban nem válnék egyből szlovákká, mint ahogyan Jézus sem zsidó származásúvá Dávid okán.
2:Hallgass inkább az ortodox egyházra!
"Az ortodox egyház az új, elektronikus személyik bevezetése ellen mozgósítja a híveit, mert azok úgymond a 666-ot, az Antikrisztus számát is magukba foglalják."
eletmod.transindex.ro/?cikk=1375
Valamint az internetcímek is ezt tartalmazzák:"
Mindenesetre a 666-os szám másik leggyakoribb előfordulása a www, melyet “kötelezően”, ám valójában értelmetlenül írunk webcímek elé – szinte minden weboldal ugyanúgy betöltődik enélkül is. Minek hát oda az a www? Ez egyből kiderül, ha tudjuk, hogy a héber ábécé hatodik betűje a Váv, melynek gemátriai átirata a hatos szám, tehát www = 666."nyisdkiaszemed2012.blogspot.hu/2012/10/okkult-szimbolumok-hetkoznapjainkban-iii.html
3: A te tanulmányaidat már messze túlszárnyaltam, ugyanis neked halovány lila gőzöd sem volt arról, hogy a "likőr" nem csak az agykamrákban leledzik.
4-5: Van tekervény, vagy nincs tekervény? Erről volt szó és nem arról, hogy mi a különbség.
A Wiki írója is messze többet tud nálad, mert nem tudtad megcáfolni az állítását a tekervényről.
6: Van tekervény vagy nincs tekervény?
7:Van tekervény vagy nincs tekervény?
8: Van tekervény vagy nincs tekervény?
9: Honnan tudod, hogy az olvasóidat nem érdekli, amiket írok?
10: Használata általános és kívánatos, bevett gyakorlat.
Farizeusok :Íme a távkiértékelés:"Jézus ekkor a néphez és a tanítványokhoz fordult, ezekkel a szavakkal: „Az írástudók és a farizeusok Mózes tanítói székében ülnek. Tegyetek meg és tartsatok meg ezért mindent, amit mondanak nektek, de tetteikben ne kövessétek őket, mert bár tanítják, de tetté nem váltják. Elviselhetetlenül nehéz terheket hordanak össze és raknak az emberek vállára, de maguk ujjal sem hajlandók mozdítani rajta. Minden tettükben az vezeti őket, hogy az emberek előtt feltűnjenek. Szélesre szabják imaszíjukat és megnagyobbítják köntösükön a bojtokat. Szívesen elfoglalják a lakomákon a főhelyeket és a zsinagógában az első székeket, szeretik, ha a tereken köszöntik s rabbinak szólítják őket az emberek."
"Ennyit erről az érvedről":
"Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem." (Károli)
Az eredeti görög szó:πληρῶσαι, melynek jelentése betölt, beteljesít.
A betölt szó szinonimái ezek : elér, elhagy, átlép, túlhalad.
Vagyis Jézussal a törvény túlhaladottá vált, mert Ő volt az, aki a törvény igája alá vetve magát beteljesítette az abban foglaltakat, hogy minket megszabadítson annak jármától. Ezért adott a mózesi törvények helyett új parancsolatot (testamentumot,végrendelkezést), amely betölti és felülírja, túlhaladottá teszi az eddigieket.
Ezt igazolja az apostoli gyűlés határozata :"De egyesek, akik a farizeusok felekezetéből lettek hívők, előálltak, és azt mondták, hogy azoknak is körül kell metélkedniük, és nekik is meg kell parancsolni, hogy tartsák meg Mózes törvényét."
"Most tehát miért kísértitek azzal Istent, hogy olyan igát tegyetek a tanítványok nyakába, amelyet sem atyáink, sem mi nem tudtunk elhordozni? 11Ellenben abban hiszünk, hogy mi is az Úr Jézus kegyelme által üdvözülünk. Éppen úgy, mint ők.”
"Ezért én úgy gondolom: ne terheljük meg azokat a pogányokat, akik megtérnek Istenhez, 20hanem rendeljük el nekik, hogy tartózkodjanak a bálvány okozta tisztátalanságtól, a paráznaságtól, a megfulladt állattól és a vértől." )(Csel15)
Értelmezni is tudni kell az igéket, nem csak bemásolgatni, mint te tetted!
Hiába, ez már kultúra kérdése, amellyel úgy látszik híjával vagy!

mezeinewsee 2014.01.06. 19:04:19

@Malkav: kis barátunk annyira szánalmas, hogy én már nem is bántom. Távkiértékelés következik: 30-as, vékony karú, pocakosodó kis bölcsészke (csak valószínűleg diploma nélkül), barátnője sosem volt, anyukája viszont legalább szereti, és csodálja pici fia zsenijét. A suliban a sok zsidópirézféreg tanár nem értékelte, ezért legfeljebb gyenge átlag volt, a sok zsidópirézféreg osztálytárs lúzerként szívatta. Az emberektől fél, felvállalni magát sosem merte. Elmegy a húdenagybölcsek előadásaira, csillogó szemmel ül hátul, és lelkesedik. Mindent elolvas, amit mondanak neki, de mást nem, mert azt zsidópirézférgek írták. Barátja nincs, az általa bálványozottak talán a köszönését fogadják, de a társaságát nem igénylik.
A net a barátja, mert ott arctalanul fröcsöghet. Ha találkoznánk vele, egy halk csókolommal elkullogna. Tőletek félne, nem hinné el, hogy sosem bántanátok.
Nem bántom, mert itt legalább kifröcsögheti magát. Jobb, mintha kismacskát belezne.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.06. 19:19:44

@marikaneni:
Két pontra reagálok:
2. Miért hallgatna bárki az EGYIK ortodox egyházra? Mi katolikusok vagyunk!
9. Malkáv olvasója vagyok, és nem érdekel amit írsz, mert rohadt unalmas!

Malkav 2014.01.06. 19:30:34

Fölösleges a továbbiakban pontokba szedni a reakciómat... Hát Feri, nevetségesebb vagy, mint eddig bármikor. Feladat: újra elolvasni az evangéliumok elejét és értelmezni. :)

marikaneni 2014.01.06. 19:39:57

@Xinaf:
2: Azért, mert igazuk van és értenek a Sátán felismeréséhez.
9: Remélem, azért rajtatok kívül más is olvas.
@Malkav:
Olvasgassad csak a leszármazási táblákat, hátha megtalálod benne Jézus vér szerinti édesanyjának a leszármazási vonulatát! Esetleg szóljál Ferenc pápának, hogy a Vatikán Bank intézze el, hogy jó pénzért megtalálják végre az izraeli sivatagban!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.06. 19:46:17

@marikaneni:
2. Nicolae Dascalu, Moldova és Bukovina metropolitája szerint ez erősen túlzás. Szóval, én rá hallgatok ez esetben a témában.
9. Szerintem nem. Az olvasóim (pl. Carlota) azért reagál ritkábban, mert jobb dolga is van, mint ezt a rengeteg, finoman szólva nem logikus információt olvasni.

Malkav 2014.01.06. 19:47:44

És fogadjunk, hogy a pálinka is egészséges, mert ezt írja a wikipédia... :D

mezeinewsee 2014.01.06. 19:58:21

@Xinaf: én elolvasom ezt a sok sz@rt, de a troll táncoltatása Malkav feladata.Nálad is elolvasom, ott néha még súlyosabb... de nem állhatok le törpékkel vitatkozni.

marikaneni 2014.01.06. 20:00:38

@Xinaf: Ez a túlzás szerinte:"Az, hogy a fenevad száma jelenik meg a kártyákon, szerintük is túlzás."
A 6,6,6 megjelenése viszont igaz, én is ezt állítottam.
Az persze más kérdés, hogy ezzel a fenevad automatikusan megjelenik-e és tud is ártani azoknak, akik felveszik ezt a számot tartalmazó kódot.
Az is kérdéses, hogy ez a vonalkódszám azonos-e a Jelenések Könyvében leírt jövendölés beteljesedésével.
Az viszont biztos, hogy valakik szeretnék, ha megjelenne már a fenevad, és ezzel próbálják előhívni a rejtekhelyéről, hogy kísértik őt a 666 számmal, amelyet mindenhova oda akarnak helyezni.
A görögök viszont rendületlenül tiltakoztak:"Görögországban, az EU egyetlen ortodox vallású országában, amikor 1997-ben megszületett ott is az errõl szóló kormányhatározat. A Hellén Egyház Szent Szinódusa tiltakozott, mert ezzel az ország összes polgára „megjegyeztetik a fenevad nevének a számával”

marikaneni 2014.01.06. 20:11:15

@Xinaf:
Az igazság nem mindig van kapcsolatban a te , a mi logikánkkal. Carlota is jobban tenné, ha jobban odafigyelne Marosvásárhelyen a gyógyszerlobbi szemétségeire, és ezt szóvá is tenné az előadásokon az orvostanárainak.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.06. 20:24:05

@marikaneni:
Felhívom becses figyelmed a tényre, hogy még mindig katolikus vagyok, nem ortodox :) Pont a tanításban tér el a két egyház, mert görögkatolikusként a külsőségeink és lelkiségünk nagy része megegyezik.

marikaneni 2014.01.06. 20:29:29

@Xinaf: Talán a görögkeleti egyházat még nem járta át annyira a mammon uralma. Ezért mertek fellépni ez ellen az arcátlanság ellen.

marikaneni 2014.01.06. 20:45:35

@mezeinewsee:
Ne próbálj meg pszichoanalízissel távértékelni, mert ez még akkor sem sikerülne, ha találkoznánk.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.06. 20:57:31

@marikaneni:
Minek beszélsz valamiről, ha nem értesz hozzá? A görögkeleti egyház csak a bizánci ortodox egyházra használatos. Az orosz, a szír, a malankár, a malabár, a román, az örmény, és a többi ortodox egyház nem görögkeleti.
Vagy ezt csak és kizárólag a görög ortodoxokra értetted? Mindegy, mert akkor sem értesz hozzá. Konkrétan egy romániai magyar lap értesülései alapján (aminek a forrásai nincsenek megjelenítve) hoztál meg egy ítéletet. Ez egyértelműen bizonyítja, hogy hanyag vagy.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.06. 21:12:56

@marikaneni:
És még valami.
Egyetlen ortodox egyház sem tekinti Jézust magyarnak. Ellenben te az általános ortodox nézet szerint jó eséllyel nem is üdvözülhetsz, lévén nem vagy az Egyház tagja. Az viszont egészen biztos, hogy ortodox szempontból eretnek vagy. Szentségekhez egyikben sem járulhatsz.
Csak mielőtt szerelembe esnél az ortodoxiába.

marikaneni 2014.01.06. 21:14:41

@Xinaf:
Jól neveztem meg őket, te vagy a tudatlan:
"keleti ortodox kereszténység:
hivatalos nevén ORTODOX KATOLIKUS EGYHÁZ, hagyományos magyar nevén GÖRÖGKELETI EGYHÁZ."
terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/ortodox.html

Nekem nem szükséges ahhoz, hogy lássak és higgyek, hogy mit mond az egyház, hanem a saját szememmel veszem észre a 666 számot.
Ha nektek szükségetek van eme megerősítésre, akkor keressetek utána, ellenőrizzétek le, hogy mit mondottak a papok!

Malkav 2014.01.06. 21:32:12

@marikaneni:
""keleti ortodox kereszténység:
hivatalos nevén ORTODOX KATOLIKUS EGYHÁZ, hagyományos magyar nevén GÖRÖGKELETI EGYHÁZ.""

EZT A HÜLYESÉGET HONNAN SZÜLTED?! :D Végképp bebizonyítottad, hogy semmihez sem értesz, csak azt hiszed. :D XD

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.06. 21:32:39

@marikaneni:
"Terebess Online, a Terebess Hungária Kft. honlapja
Egzotikus tárgyak importja, nagy- és kiskereskedelme, orientalista könyvkiadás és Ázsia E-Tár"
Öhm...
Szóval ez egy megdönthetetlen forrás?
Mindenesetre az ortodoxok testvérek nem lennének boldogok, ha őket "ortodox katolikus egyháznak" definiálnád. Egyébként csavar van a dologban, mert a katolikus is igazhitű (ortodox) egyház, és az ortodox is egységes (Krisztussal egységben lévő - katolikus) egyház. De a történelmi sérelmek miatt nem nevezzük így egymást.

marikaneni 2014.01.06. 21:44:30

@Malkav:@Xinaf: Én jól tudom, hidd el, ti vagytok a tökéletesen tájékozatlanok:
Az 1868. évi IX.tc így nevezte meg hivatalosan őket:

"A magyarországi ortodox keresztények ezeréves történelmük során sohasem nevezték magukat ortodoxoknak, hanem különféle, kívülről rájuk erőltetett elnevezéseket viseltek. Ezek közül – időbeni eltolódásokkal – leggyakoribbak az óhitű, schizmatikus (szakadár), görög rítusú, 1790-től a görög nem egyesült vallásúak, majd az 1868. évi IX. tc.-ből eredően a görögkeleti elnevezés."
mek.oszk.hu/02100/02185/html/239.html

Itt van a forrás a görögök tiltakozásáról:
www.aoiusa.org/blog/orthodox-churches-object-to-national-identity-cards/
Ha ti már csak a papoknak hisztek a józan eszetek helyett!

Malkav 2014.01.06. 21:56:22

@marikaneni:
"Én jól tudom, hidd el, ti vagytok a tökéletesen tájékozatlanok:"
Tévedsz. :) Fingod sincs az ortodoxiáról. :)

Ennek a szórakoztató baromságnak (amitől elhiheted, hogy egy ortodox Krisztusban kedves testvér totál kiakadna) jókedvre derítő gondolatával hajtom mára nyugovóra a fejemet. De attól még a Troll Vidámpark nyitva tart, nyugodtan írj még vicces baromságokat, mert holnap amikor hazajövök munkából, kelleni fog egy kis plusz nevetés. :)

marikaneni 2014.01.06. 22:17:24

@Malkav: Én nem vagyok ortodox, tehát valszeg nem is tudok róluk annyit, mint ők magukról, de úgy látszik, nálatok mégis jóval többet, ha ti még a nevüket sem tudtátok rendesen.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.06. 22:42:35

@marikaneni:
Ha már ennyire belemegyünk, akkor a magyar íráskép "orthodox".
Az ortodox szó használata egészen az ókeresztény korba nyúlik vissza: az egyházatyák a IV. század elejétől gyakran használják és a II. egyetemes zsinat 76. kánonja is használja a kifejezést.
Felhasznált irodalom: Berki Feriz et. al.: Az orthodox kereszténység, Budapest, k.n., 1975. 9-18. o.

Nos, azt hiszem, hogy azon túl, hogy léteznek, bármit is tudnál az ortodox egyházról, az ortodox tanításról, vagy éppen lelkiségről, de ez nem csoda. A katolikushoz pontosan ennyire nem értesz.

Igazából most is az történt, mint ami veled általában szokott. Előhúztál egy forrást, ami szerinted igazol téged. Kicsit beljebb mentünk a témába, mint a legteteje. Gyorsan utána kerestél a témának, és az első használhatónak tűnő információt boldog arccal közzé tetted, elmondva, hogy "haha, megint nekem volt igazam".

De most van kedvem tanítani, szóval jól figyelj:
A katolikus és az ortodox egyház Krisztus testének része. Krisztus a legfőbb főpap, az uralkodó, az Egyház feje. Itt van egy eltérő gondolkodás a két egyházszervezetben, mert mi katolikusok azt valljuk, hogy az egyház látható vezetője a római pápa (és ezt Péterre visszavezetve, illetve az egyik egyetemes zsinaton meghozott döntésre alapozzuk, miszerint Róma áll tiszteletbeli elsőbbségben), addig az ortodoxok annyi teret adnának az "első az egyenlők között" elvnek, hogy a közös zsinatokon a római pápa (pátriárka) elnökölne, ahogyan ezt a jelenlegi tiszteletbeli első helyen lévő konstantinápolyi pátriárka esetén van.
A két egyház a pápai primátuson kívül eltérően gondolkodik a tisztítótűzről, a válásról, a "filioque" kérdéséről, és pár apróságból, de általában csak hangsúly eltolódás van a kettő között. Pl. az eucharisztiánál a katolikus oldal az Isten valóságos jelenlétét emeli ki (a protestáns hatásokra reagálva), míg az ortodox az egyházhoz tartozást tekinti fontosnak (lévén az ortodoxiát nem érintette a reformáció olyan mélységeiben.

A két egyház tanítása bőőőőőven túlmutat mint terjedelmében, mint fontosságában az általad 3 év alatt felmutatott összes forráson. Külön-külön is, de együtt meg négyzetesen.

És most akkor neked egy kis feladat (ha már te adtál Malkávnak házit):
Értelmezd, majd foglalj álláspontot a FILIOQUE kérdésben. Szerinted fontos, vagy nem? Miért?
Sok sikert hozzá! Na látod, ha erről tényleg írsz pár sort, az tényleg érdekelni fog.

marikaneni 2014.01.07. 13:50:17

@Xinaf: Az egyház tanítása képtelen felülmúlni az évezredek által létrehozott, felhalmozott szkíta-(keresztény) műveltség és vallás páratlan nagyságú és a hatalmas bölcsességét tanúsító eszmerendszerét.
Filioque:
A szkíta ősbölcsesség a Hermész Triszmegisztosz , helyesebben Thot által képviselt világlátása szerint:
„Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van, hogy az egyetlen varázslatának műveletét végrehajtsd.”
kepfeltoltes.hu/view/140107/fresk__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

"Ha a valódi Teremtő belső valóságában családot jelenít meg „odafent”, akkor a lelki alkatában képére és hasonlatosságára alkotott teremtménynek, az embernek is törvényszerűen családban kell élnie „idelent”, hogy a két világ, az isteni és az emberi imaginárius egysége így is kifejezésre jusson. "

"És valóban, olyan nőiséggel, anyasággal kapcsolatos pozitív fogalmak forrtak össze a Szent Szellemmel az egyházi szóhasználatban is, mint „a Vígasztaló”, „a Tanácsadó”, „a Gondoskodó”. Az Isten tehát nemcsak szigorú Atya, hanem Szent Szellemén keresztül egyben gondunkat viselő Anya is, bármennyire meg is botránkoztatja ez az eretnek gondolat a zsidó patriarchátus szemlélete által átformált Isten-képben nevelkedett papság tagjait. Nem tartom túlzásnak, ha kijelentem, hogy a magyarság ősi Boldogasszony-hitében, melyet népünk minden nehézség és megrázkódtatás nélkül és a legnagyobb magától értetődöttséggel a Szűz Mária-kultuszban ápolt tovább, a Legfőbb Isten anyai minőségét tisztelte és imádta, megteremtve ezzel az Isten teljességben és valóság iránti hűségben történő szemléletét."www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=4806&rovat&PHPSESSID=2154cca50cb529b5ed9e76e3eb3b3acd
A Szent Szellem a mindent betöltő szeretet szubsztanciája.
"A Szentszellem régebben a bölcsesség szelleme volt, a bölcsességet tette elérhetővé az emberek számára. Krisztus óta azonban, miután ez az isteni-szellemi lény magába fogadta a Krisztusból áradó szereteterőket, a bölcsességgel teli szeretet szellemének is nevezhetjük őt. A Szentszellem olyan szereteterőket hordoz, amely segíti az embert a szellemi megismerésben. A Szentszellem tehát kétezer év óta már nem elsősorban a bölcsesség, hanem a szeretet szelleme, azé a szereteté, amely kitágítja az ember megismerési horizontját, lehetővé téve számára a szellemi megismerést."
www.napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/punkosd-miszteriuma-punkosd-es-vizkereszt-az-unnepkoron

"Kevesen vannak annak tudatában, hogy Sophia vagy Chochma, ahogy a héber Bibliában nevezik, Isten női képe, arca, sőt, Isten női alakja, personája vagy hypostasisa."www.keresztenyszo.katolikhos.ro/archivum/2012/december/3.html

Itt vannak tehát az óhajtott válaszok a Szent Szellemmel kapcsolatosan. Ne a judeo-keresztény egyházak marakodásaira figyelj, mert ezek meddők és igazi válaszokat sosem nyújtanak neked.

marikaneni 2014.01.07. 14:16:12

@mezeinewsee:
Kis barátunk nem szánalmas, hanem vízöntő és ehhez hasonlatos:
"Függetlenségre vágyik, a korlátokat nem hajlandó elfogadni. Sokszor saját maga ellen hívja ki a sorsot, mert az árral szemben akar úszni. Nagyon kreatív, de nagyon kiszámíthatatlan is, teljességgel képtelen az átlag-életre. Szabadságra és térre van szüksége, fizikai és szellemi értelemben egyaránt. Gyors gondolkodása és felfogóképessége nagyon ösztönző társsá teszi. Találékony, kreatív, a gondolatai gyakran évtizedekkel előzik meg a kort, amelyben él. Született humanista, és úgy véli: egyszerűbb megreformálni a társadalmat, mint elviselni az igazságtalanságot. Jóllehet saját ritmusa szerint masíroz, azért képes kapcsolatot teremteni a legkülönbözőbb emberekkel, társadalmi rétegekkel. Jóindulatú, megértő, türelmes, emberszerető. Kedveli a különlegességeket, és rendkívüli célokat tűz maga elé, melyek megvalósítására hatalmas energiákat fordít. Igazi idealista, a magasabb eszmények kedvelője, akiben roppant erős a szabadság és a függetlenség utáni vágy. Állandóan az újdonságot keresi, mindent ki akar próbálni, meg szeretne tapasztalni. Tele van ötlettel és kreativitással. Nyugodt, de mégis izgalmas benyomást kelt. Sorsáról saját magának kell döntenie. Mások aligha tudnák megteremteni azt, amire szüksége van. Becsületes és megbízható, és nem akar megszökni a kötelezettségei elől, csak éppen másképp szeretné végrehajtani a feladatot, mint ahogyan mások elvárják. A szerelemben a szex mellett nagyon fontos, hogy a párjával szellemileg azonos hullámhosszon legyen. Szereti a változatosságot, és ha a partnere már nem elég izgalmas, vagy nem tudja tartani a lépést, akkor könnyen vált. Nem lelkizik, nem csinál jelenetet, hanem egyszerűen odébb áll. Ez persze nem jelenti, hogy a jövőben nem marad meg őszinte barátnak. A lelkétől távol áll, hogy bármi rosszat tegyen azzal, akit egyszer szeretett.Negatív aspektusok hatására a mindenáron való változtatás kényszere, anarchista megnyilvánulások jellemzik. Nem tűr semmilyen korlátozást, eszménye a szabadság és a függetlenség bármi áron. Azt nem tudja, hogy mit akar, de azt igen, hogy mit nem."

marikaneni 2014.01.07. 14:16:40

@marikaneni: Folyt köv:
"A Vízöntő fő tulajdonsága a szabadság, az egyenlőség és a testvériség szeretete. Talán hallottad már ezeket a szavakat valahol. Mindig és minden ellen lázad, bár sokan ezt nem így fogalmazzák meg. Ha magadhoz szeretnéd kötni a Vízöntőt, fellázad, és elhagy azonnal. De próbáld meg elküldeni, miközben ő szeret Téged! Persze ezzel a taktikával is vigyázni kell, mert ha egy kicsit is túlzásba viszed, akkor is elmegy. A külső szemlélőnek úgy tűnik, hogy a Vízöntőnek nincs lelkivilága, látszólag fel sem veszi a bántó megnyilvánulásokat, bohóckodással üti el ezeket a helyzeteket, azonban ezek a sérelmek felgyűlnek benne. Aztán egyszer csak arra ébred, hogy tovább nem tud elviselni, és akár hajnal 2-kor is csomagol és megy. Ha már elment, nem sok esély marad a visszatérésére. Partnernek szívesen választ Ikrek jegyű embert, aki kihasználhatja naivitását, és átverheti, de a Vízöntő szereti, ha képtelen dolgokkal elvarázsolják, és az sem zavarja túlságosan, ha az Ikrek ezt teszi. Nagyon makacs jegy a Vízöntő. Ha egyszer valamit a fejébe vett, szinte lehetetlen eltántorítani tőle. Addig ragaszkodik elképzeléseihez, míg vagy beigazolódik, hogy igaza volt, vagy saját kárán meg nem győződött arról, hogy őrültség volt a gondolat. Ezek a gondolatok sokszor teljesen elrugaszkodnak a valóságtól, semmi alapjuk sincs, a Vízöntő mégis képes erre felépíteni egy légvárat, sőt akár többet is. Végtelen szabadságvágya és lázadása a külsejében is megnyilvánulhat, ilyenkor lehetetlen színekre festett és formázott haja, vagy éppen kiütköző ruházata messziről feltűnést kelt. A tömegből mindig ki akar tűnni, számára nem elfogadható az, ami átlagos. Még az orra sem átlagos, megfigyelhető rajta egy krumpli, vagy éppen a széles orrnyereg különbözteti meg másoktól. Ha az orra szabályos, az állán keressük a duzzanatot. Állandóan újításokon gondolkodik, mindig valami ötlet pattan ki az agyából. Ez vagy korszakalkotó, vagy pedig működésképtelen. Szerencsére a Vízöntő csak az ötlet kiagyalásáig jut el, a megvalósításhoz szüksége van valakire, aki kontrollálhatja is a gondolat valószerűségét. Kizárólag a nagyon régi, antik, illetve a forradalmian új dolgok érdekli, ezért előszeretettel lesz régiségkereskedők, vagy éppen informatikus, feltaláló. Rendkívül emberbarát, szüksége van a hasonló gondolkodásúak barátságára. Előfordulhat alapítványokban, vagy bárhol, ahol az embereken segíteni lehet. Végtelenül naiv, nem gondolná azt sem, hogy egy alapítvány nem mindig csak segítőkészségből jön létre. Alapvető szabadságvágyából és lázadó hajlamából következik, hogy ha Vízöntőt szeretnénk találni, nincs más dolgunk, mint elmenni egy tüntetésre. Fontos jellemzője a hirtelen, villámcsapásszerű elhatározás és tevékenység. Aki nincs erre felkészülve, rendszeresen meglepődhet gyors váltásain, olykor mulatságos viselkedésén. A januári születésű általában komoly, szaturnikus, míg a februári könnyed bohóc, rajta az Uránusz hatása figyelhető meg. A legritkább típus a Vízöntő, kevesen születnek ebben a jegyben, de ha bármi érdekesség látható valahol, ilyen az asztrológia is, belőlük találhatsz a legtöbbet. Ha sportol, kizárólag a különleges sportokat kedveli, azokból is leginkább a levegővel, szárnyalással kapcsolatosakat, tipikus példa a siklóernyőzés. Ugyanakkor tipikus egészségügyi probléma az alsó lábszár törése, talán van valami összefüggés ebben"
ezoterikus.hu/ingyen_horoszkop.php

Malkav 2014.01.07. 14:47:54

@marikaneni:
" Én nem vagyok ortodox, tehát valszeg nem is tudok róluk annyit, mint ők magukról, de úgy látszik, nálatok mégis jóval többet, ha ti még a nevüket sem tudtátok rendesen. "
Újabb bizonyíték, hogy semmit sem tudsz az ortodoxiáról. :) De örülök, hogy az esti ügyeleten vígan játszottál. :D

"Az egyház tanítása képtelen felülmúlni az évezredek által létrehozott, felhalmozott szkíta-(keresztény) műveltség és vallás páratlan nagyságú és a hatalmas bölcsességét tanúsító eszmerendszerét."
Az Egyházat (ortodoxot és katolikust is) Krisztus alapította. Nem hiszem, hogy a szkíták felülmúlták volna Krisztust. :)

"Kis barátunk nem szánalmas, hanem vízöntő és ehhez hasonlatos:"
De sajnos kis barátunk igen szánalmasan viselkedik és hülyeségeket ír. :)
Vízöntő... és az egész horoszkóp: baromság. :)
Gyerünk, egy kis angyalföldi topogóst! :D

marikaneni 2014.01.07. 15:01:04

@Malkav: A szkíták vallása, ősbölcselete már Krisztus előtt is krisztusi magasságokba emelkedett, messze felülmúlva és lekörözve a zsidó Ószövetséget.
A szkíták keresztényre térésével pedig kiteljesedett és virágba borult.
A horoszkóp sem baromság, hanem leképezi az égi rendet a földre, amely rendet a természet is évről évre követ és bejár az évszakok és a hónapok váltakozásával.
A hónapok "természete" megegyezik a horoszkópban lefektetett tulajdonságokkal. Az emberek természetére pedig a természet természete gyakorol elementáris hatást amikor megszületnek.
A horoszkóp az égi óra képe, mely órát Isten helyezett fölénk a csillagos égre.

Malkav 2014.01.07. 16:11:46

@marikaneni:
"A szkíták vallása, ősbölcselete már Krisztus előtt is krisztusi magasságokba emelkedett, messze felülmúlva és lekörözve a zsidó Ószövetséget.
A szkíták keresztényre térésével pedig kiteljesedett és virágba borult.
A horoszkóp sem baromság, hanem leképezi az égi rendet a földre, amely rendet a természet is évről évre követ és bejár az évszakok és a hónapok váltakozásával.
A hónapok "természete" megegyezik a horoszkópban lefektetett tulajdonságokkal. Az emberek természetére pedig a természet természete gyakorol elementáris hatást amikor megszületnek.
A horoszkóp az égi óra képe, mely órát Isten helyezett fölénk a csillagos égre. "
Hamisíthatatlan esztelen maszlag. :D

Malkav 2014.01.07. 17:45:04

@marikaneni: Ez még kimaradt:
"Itt vannak tehát az óhajtott válaszok a Szent Szellemmel kapcsolatosan. Ne a judeo-keresztény egyházak marakodásaira figyelj, mert ezek meddők és igazi válaszokat sosem nyújtanak neked. "
Tehát még inkább lövésed sincs róla... :) Ilyen mélységesen mély ökörséget még tőled se hittem volna, hogy képes vagy összelapátolni. XD

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.07. 19:03:41

@marikaneni:
Véleményem:
1. Amit írtál, annak mi köze a filioque kérdéshez? Mármint, hogy a Szentlélek az Atyától és Fiútól, vagy az Atyától származik, a Fiú említése nélkül?

2. Horoszkóp: Ez szimplán baromság. Mond csak, vízöntők gyöngye, nekem mi a csillagjegyem? Hát az aszcendensem? Mesélj, hiszen úgyis sokszor értékeltél, biztosan ismersz is, simán belövöd.

3. "A szkíták vallása, ősbölcselete már Krisztus előtt is krisztusi magasságokba emelkedett, messze felülmúlva és lekörözve a zsidó Ószövetséget."
Szerinted...
Szóval...
Ha jól értem, szerinted a szkítás Jézus Krisztus ELŐTT is elérték Jézus Krisztus szintjét?

marikaneni 2014.01.07. 21:40:55

@Xinaf: 1: Ez egy álkérdés!
A valódi válasz a Szent Szellemről az, amit leírtam neked. Ezt kellene belátniuk a katolikusoknak és a görögkeletieknek is.
2: Nem baromság, mert én tényleg olyan vagyok, amilyennek itt lefestettek a horoszkópban.
Volt már, hogy egy ismerősöm elmondása alapján kapásból megmondottam látatlanban valakiről, hogy milyen csillagjegyben született.
Mivel te nem szereted, ha kimozdítja valami ellenérv, idézet a megszokott , berögzült agyi tekervényeidet,ez tipikus mérleg. A túlzott egyensúlyra törekvés, elkerülni a szélső élethelyzeteket, amelyek a mérleg nyelvének már beállt, és berögzült mutatóját ki tudnák lendíteni.
Nyilván ez csak egy megérzés, mert ehhez jobban kellene ismerjelek, meg én sem vagyok profi a horoszkópban.
3:A szkíta erkölcs az ókorban világhírű volt. A görögök is ódákat zengedeztek erről. Ez az erkölcs az anyagi javak megvetésében, a szeretet, a testvérbarátság felmagasztalásában csúcsosodott ki. A testvérbarátságot vérszerződéssel pecsételték meg:
pctrs.network.hu/clubpicture/4/8/3/_/szkita_verszerzodes_kul_oba_483812_11948.jpg

A bal oldali alak lábai keresztben állnak, ő a krisztusi, a jobb oldali egyezően, ő a Győző, Jesu.A két profil arc egy szembenézeti arccá olvad össze. Lesznek ketten egy testté, testvérré.
Ők alkották meg a háttárs fogalmat (arkadas)
zefpress.blog.hu/2010/09/22/arkada
magasforras.uw.hu/arany_nyilazok.jpg

Malkav 2014.01.08. 14:56:02

@marikaneni:
"1: Ez egy álkérdés!"
Nem az. :) A kérdés valódi és komoly, jó lenne valami értelmes és valódi választ adni rá. Könnyfakasztó hülyeség amit leírtál és köze sincs a kérdéshez. :)

"Nem baromság, mert én tényleg olyan vagyok, amilyennek itt lefestettek a horoszkópban."
Az a baj az ilyen ezoterikus baromságokkal (mint a horoszkóp is), hogy általános közhelyes maszlagon kívül semmi információt nem ír le. Amit bemásoltál a vízöntőről, az rám is vonatkoztatható, pedig nem vagyok az. És mellesleg (részben) a közhelyei és lényegtelen felszínes információnak álcázott semmi miatt nem is fogadom el a horoszkópot. Ugyanis ismétlem: baromság az egész. :)

marikaneni 2014.01.08. 16:46:45

@Malkav:
1:Jelentéktelen álkérdés.
Ugyanis, ha elolvasod a válaszomat, akkor kiderül, hogy lényegtelen , hogy ki volt előbb, ki ,kitől, hogyan származik, mert ilyen isteni szinten az időnek nincsen jelentősége, ugyanis Isten örök, és az időt is ő hozta létre a térrel, a teremtett világgal egyidejűleg.
Emberi szavaink, fogalmaink ezért képtelenek megragadni Isten legbelsőbb titkát, mert túl homályosak ezek felfedéséhez.
A horoszkóp valóban csak az általánosság szintjén ad információt, mert ez csupán egy keretet ad az emberi életnek. A kereten belüli részeket mindenki maga tölti meg tartalommal. Lehet ellene is szegülni ennek a keretnek, és lehet elfogadva kiteljesíteni.
Egy csillagjegy tulajdonságai valóban mindenkire vonatkoztathatóak ebből kifolyólag, a legjobban, leginkább azonban csak arra,aki akkor született, abban a jegyben. Tehát te ezt csak akkor tudnád jól megítélni, ha az összes jegytulajdonságokat jól ismernéd, látnád az azok közti kardinális különbségeket és az összefüggéseket is. Ez komoly tudomány kérem szépen, mert rengeteg ismeretet kell összeolvasni a csillagjegyekről, bolygókról, mitológiáról, pszichológiáról stb.
Ha érdekel a téma, akkor P. Zoltán csillagász könyvét ajánlom:www.scribd.com/doc/28699793/Paksi-Zoltan-Egi-Utak-Csillaguzenetei-pdf
Ő is ilyen hitetlenként indult neki a témának, hogy aztán mára a legcsodálatosabb könyveket írva emelkedjen a csillagok titokzatos és lenyűgöző szférájába.

Malkav 2014.01.08. 16:55:58

@marikaneni:
"1:Jelentéktelen álkérdés.
Ugyanis, ha elolvasod a válaszomat, akkor kiderül, hogy lényegtelen , hogy ki volt előbb, ki ,kitől, hogyan származik, mert ilyen isteni szinten az időnek nincsen jelentősége, ugyanis Isten örök, és az időt is ő hozta létre a térrel, a teremtett világgal egyidejűleg."
Látszik, hogy nem értetted a kérdést, különben nem mondanád, hogy jelentéktelen, vagy álkérdés. :) Olvasd el ismét, értelmezd újra. Nem kell sietni, van idő rá. :)
A horoszkóp pedig - nincs mit szépíteni rajta - áltudomány. Általános jellegeket sorol fel minden csillagjegynél és aki beleesik a csőbe, az természetesen a saját csillagjegyét érzi leginkább rá jellemzőnek. A csillagok veszett messze lévő égitestek, melyek égetik a bennük lévő hidrogént, ergo nem befolyásolják az emberek természetét. Mivel nincs tudatuk, akaratuk, csak vannak és égnek.
Áltudományok (főleg amelyek baromságot hirdetnek) nem érdekelnek. :)

marikaneni 2014.01.08. 17:29:53

@Malkav: Hogyne érteném: a származás kérdése az idő kérdésétől elválaszthatatlan, anélkül értelmezhetetlen.
Erre pedig megadtam a frappáns válaszomat.
Ha valami nem érdekel, és nem néztél utána, akkor hogyan tudod, hogyan van merszed megítélni azt?
Minden tudomány és a puding próbája az evés, a leellenőrzés. Ha le akarod ellenőrizni a horoszkóp igazát elfogulatlanul, akkor olvasd el a jellemzéseket egyenként, anélkül, hogy tudnád melyik jegyről szólnak, és válaszd ki azt a hármat, amelyik szerinted a legjobban leír téged!
Ezután pedig nézd meg , hogy melyik jegyeket írják le ezek!
Nem a csillagok befolyásolják az életünket, hanem a hónapok milyensége és természete!
Azt a hónapot, amelyikben születél ,az őseink egy állat (állapot) tulajdonságaival vélték megfelelőnek, megegyezőnek.
Pl: március-április : kos. A kos nevű állat robbanékonyságát, nemi ösztöneinek fékezhetetlenségét, önfejűségének határtalanságát hasonlónak vélték a természet tavaszi robbanásszerű megújulásával, amelyet nem lehet visszatartani.(Faltörő kos)
Ezután feltekintettek a csillagos égre, és a kos időpontjában (márc21) a felkelő Nap mögötti állócsillagok halmazából úgy kötötték össze vonalakkal a csillagokat, hogy az a kos nevű állatra hajazzon. Tehát itt valójában a földi tulajdonságokat kivetítették az égre.
Ez egy magyarázat!
Természetesen a hívő asztrológus ezt pont fordítva gondolja, mert úgy tudja, hogy maga az Isten helyezett el előbb csillagjegyeket az égen a szerint, ahogyan a természet, a hónapok váltakoznak: azok tulajdonságait állatok tulajdonságaival jegyezve, jelezve.
Most valóban megvilágosítottalak !

Malkav 2014.01.08. 19:10:48

@marikaneni:
"Hogyne érteném: a származás kérdése az idő kérdésétől elválaszthatatlan, anélkül értelmezhetetlen."
Tehát nem érted. :) Akkor bemásolom neked a kérdést megint, hogy ne kelljen visszakeresned: "Amit írtál, annak mi köze a filioque kérdéshez? Mármint, hogy a Szentlélek az Atyától és Fiútól, vagy az Atyától származik, a Fiú említése nélkül?"
No, erre kéne választ adni. De nem baromságokat és ködösített kitérő álválaszokat.

Horoszkóp ismét: réges régen foglalkoztam a horoszkóppal. És utána is néztemakkor. Baromság. :)
Az általad adott tesztet még régen megejtettem és bizony mindegy volt, melyik csillagjegyekre bökök. Általános közhely az egész és masszív megtévesztettség hallgatni rá. Ahelyett, hogy a csillagjegyek, hónapok és évszakok milyensége változtatná, ami megjegyzem, nem teszi.

"Nap mögötti állócsillagok halmazából úgy kötötték össze vonalakkal a csillagokat, hogy az a kos nevű állatra hajazzon."
Hát, a kos csillagkép még véletlenül se hasonlít kosra. Őseink nagyon sok kumisztól rúghattak be, vagy varázsgombától beálltak, ha abból a pár csillagból egy állat alakját vélték kivenni.

"Természetesen a hívő asztrológus ezt pont fordítva gondolja, mert úgy tudja, hogy maga az Isten helyezett el előbb csillagjegyeket az égen a szerint, ahogyan a természet, a hónapok váltakoznak: azok tulajdonságait állatok tulajdonságaival jegyezve, jelezve."
Tudtad, hogy a világűrben az anyagok folyamatos mozgásban vannak? Tehát X időegység múlva már piszkosul nem úgy állnak majd a csillagképek, mint most. Mellesleg aki egy kicsit is hívőnek tartja magát, Istenre összpontosítson és ne tulajdonítson bármi féle befolyásoló erőt néhány majdnem végtelen messze lévő égitesttől, vagy hónaptól/évszaktól, melyeknek semmi tudata, akarata, hatása nincs az emberi természetre vonatkozóan.

"Most valóban megvilágosítottalak ! "
Tévedsz Feri, amit elém vetítettél, az valójában meghomályosítás. Az ezoterika homálya. :)

Malkav 2014.01.08. 19:13:21

@marikaneni: Megjegyezném még pontosításképp, hogy az eredeti kérdés ez: "Értelmezd, majd foglalj álláspontot a FILIOQUE kérdésben. Szerinted fontos, vagy nem? Miért?" Inkább erre várjuk a(z értelmes, nem ködösített kitérő) választ türelemmel.

marikaneni 2014.01.08. 20:00:41

@Malkav: A származásról nem tudhatunk semmit sem, mert a származás idő kérdése, idő pedig vélhetően az anyag ,a teremtés megjelenése, megteremtése előtt nem volt. Ezért ez a kérdés számunkra tehát megközelíthetetlen, mert rejtett és jelenleg nem reánk tartozik. Ez családi belügy!

Nem bökni kell a csillagképekre, mint a kos, hanem elmélyülten tanulmányozni a tulajdonságokat és kiválasztani a reánk legjellemzőbbet!

"nem teszi."
Nyilván teszi, ha az évszakok eleve befolyásolják az élővilágot és benne az embereket.
A kos csillagkép a kos két szarvára hasonlít:
sport.teszvesz.hu/vadaszat/egyeb/p393_b0_muflon_szarv_koponyaval_1848471362.html
Egyébként mellékes, hogy hasonlít vagy nem, ha a kos természetére hasonlít az adott hónap.
"Tehát X időegység múlva már piszkosul nem úgy állnak majd a csillagképek, mint most."
Ettől függetlenül az elnevezéseknek nem kell megváltozniuk, még ha az eredeti alakzat egy kicsit eltorzulna is.
Másrészt az emberek, az éghajlat, az időjárás is változik ezzel párhuzamosan.
A változásokat az asztrológia nyomon követi, és felismeri bennük az Isten akaratát, jelzéseit.
Jézus születését is így tudták észrevenni a napkeleti bölcsek, akik az ég eseményeit figyelték. A zsidóknak hiába voltak írott jövendöléseik a Tórában, mégsem vették észre a Megváltó megszületésének pontos idejét, mert "a betű öl, a Lélek az, ami megelevenít."
A csillagbölcselet tud elvezetni Jézushoz! A betlehemi csillag megvilágosító ereje és a róla szóló tudás. Az égi utak csillagüzenetei!

Malkav 2014.01.08. 20:51:16

Ez egyre viccesebb... :D

mezeinewsee 2014.01.08. 21:00:16

@Malkav: nagyon szánalmas szegény. De visszafogtam magam, és nem mutattam meg ortodox testvéreknek, hogyan gyalázza őket.

Malkav 2014.01.08. 21:10:53

@mezeinewsee: Pedig lehet nem ártana neki... :) Bár az is tény, hogy szegény ortodox testvérek nem ártottak semmit sem, ezt nem érdemelnék. :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.08. 21:19:07

@marikaneni:
Nekem a kedvenc állatra hasonlító csillagképem egyébként a mérleg, és a vízöntő. Ők a kedvenc állataim.

Jah, és sajnos latinból tökhülye vagy. A latin "filio" fiút jelent, a "que" pedig egy viszonyító szó, nyersen fordítva tőle, általa, rajta keresztül. A filioque jelentése: "A Fiútól". Nem értetted a kérdést? Hogy jön ide a Szentlélek? Miért nem vagy képes értelmezni egy kérdést? Miért nem megy neked az, ami a 9 éves unokahúgomnak remekül?

marikaneni 2014.01.08. 21:30:13

@Xinaf:"Hogy jön ide a Szentlélek?"
Imigyen:
"Mármint, hogy a Szentlélek az Atyától és Fiútól, vagy az Atyától származik, a Fiú említése nélkül?"

Az állat szó a régi magyar nyelvben állapotot is jelentett:
"A zoodiákus (állatöv) 12 csillagképéből 5, majdnem fele, érdekes módon nem állat. Tehát az állatöv nem állatok csoportja. Ha magukat a csillagjegyeket kialakító csillagokat megnézzük, akkor elég nagy jóindulat kell ahhoz, hogy az egyes csillagképeket a nevükhöz hasonlatosnak nevezzük.
Az éget épp uraló csillagok azt mutatják meg, hogy egy adott időszakban milyen ÁLLAPOTok az uralkodóak a Földön.
Az állat szavunk bizonyíthatóan állapotot is jelöl. Mindenki hallhatta már, hogy nálunk a nőt állattá degradálták régen....ugye azt mondták róla: ASSZONYI ÁLLAT. Namost....aki elhiszi, hogy BOLDOGASSZONY-SZŰZMÁRIA országában a nőt állatnak nézték...tehát egy állatot tiszteltek királyőjükként...az higgye nyugodtan, megérdemli."

"Akkor miről is van szó, amikor asszonyi állatról beszélünk? Asszonyi állapotban lévő nőről.
Állat=állapot.
Így tehát nyugodtan elfogadhatjuk, hogy ÁLLAPOT övünk van, amiknek a megJELenítése már könnyedén történhet tárgyakkal és emberekkel is.
A zoodiákus kifejezést nézhetjük jobbról, balról...bárhonnan, abban nem találunk mást, csak az állatot. Hogy lehet ez? Úgy, hogy nem a mi állatöv szavunkat fordítottuk a zoodiákus kifejezésből, hanem fordítva történt.
z eredeti tudást az eredeti nyelven hozták létre. Ez a nyelv zavarodott össze a bibliai Bábel toronynál, melynek történetét fel lehet fogni történelmi eseményként is, és a szétszóró erő működésének megjelenítésének is. Akárhogy is van, a jelenlegi nyelvek ennek az eredendő nyelvnek széttöredezéséből épültek fel."
www.fenyveled.eoldal.hu/cikkek/gondolatok-a-magsagrol/szavaink-szuletese--avagy-miota-allat-a-merleg-.html

@mezeinewsee:
Ugyan mivel sértettem meg szegény görögkeleti testvéreiteket?

Malkav 2014.01.08. 21:39:05

@marikaneni:
"Az állat szó a régi magyar nyelvben állapotot is jelentett"
VÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! :D XD Ez kész! :D

"Állat=állapot"
Ja és bor=vér és troll=Attila és minden más egyéb hülyeség... :D Kegyetlen jó, megérte ma este billentyűzetet pötyögnöm! :D

marikaneni 2014.01.08. 21:45:20

@Malkav:
állat:
"E főnév mai jelentése aránylag késői fejlemény. Először annyit tett: létező dolog, állag, állapot. "Az kaldeusok vélték az ő Istenüknek lenni az négy éltető állatokat: mint az eget, az tüzet, az földet és az vizet" (Szent Barlaam és Jozefát élete, XV. század). Később lényt, élőlényt jelentett: asszonyi állat vagy asszonyállat (= nő), lelkes állat (= ember) és oktalan (= értelem nélküli) állat. Az utóbbi szókapcsolatból állandósulva jutott a szó mai jelentéséhez; "szerves anyaggal táplálkozó élőlény".
állat Régi jelentésben minden, ami fennáll. "Jó állat a só" (Heltai). Jelentett még állapotot, természetet és lényeget is: "Az Isten személyében három, de állatjában egy". Később élölényt jelentett, sőt az embernél a nőt, akit "asszonyi állatnak vagy asszonyállatnak"neveztek. A valódi állatokat azelőtt baromnak, oktalan állatak nevezték."
meszotar.hu/keres-%C3%A1llat

"A nyelvújításnak az eredménye az ÁLLAPOT szó is, amit előtte az ÁLLAT szóval fejeztünk ki, és arra most az állapot szót használjuk. Így már érthető kifejezés az "asszonyállat" szavunk is, ami eredetileg nem valamiféle negatív jelentéssel bírt, hanem az "asszonyállapot"-ot, azaz a terhes nőt, vagy terhességre, asszonyságra alkalmas nőt jelentette."
magyarelme.blogspot.hu/2013/12/a-csodalatos-magyar-nyelv-7-noveny-allat.html

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.08. 21:47:33

@marikaneni:
"Ugyan mivel sértettem meg szegény görögkeleti testvéreiteket?"
Pl. ha legörögkeletizel egy paroszláv (orosz) ortodoxot. Garantálom, nem fog szeretni érte. Max. a hozzá nem értő hülyékkel szembeni elnéző viselkedést fogja tanúsítani.

Te egy akkor ÁLLAT vagy, hogy azt el sem tudom mondani.

marikaneni 2014.01.08. 21:50:06

@Xinaf:
Ez volt a hivatalos(!) magyar megnevezésük, ha tetszik nekik, ha nem!

Malkav 2014.01.08. 21:53:04

@marikaneni:
"Ez volt a hivatalos(!) magyar megnevezésük, ha tetszik nekik, ha nem!"
A válasz erre annyira egyszerű, amennyire igaz: Nem! :D

marikaneni 2014.01.08. 21:57:12

@Malkav: Dehogynem!
Az 1868. évi IX.tc így nevezte meg hivatalosan őket:

"A magyarországi ortodox keresztények ezeréves történelmük során sohasem nevezték magukat ortodoxoknak, hanem különféle, kívülről rájuk erőltetett elnevezéseket viseltek. Ezek közül – időbeni eltolódásokkal – leggyakoribbak az óhitű, schizmatikus (szakadár), görög rítusú, 1790-től a görög nem egyesült vallásúak, majd az 1868. évi IX. tc.-ből eredően a görögkeleti elnevezés."
mek.oszk.hu/02100/02185/html/239.html

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.08. 22:01:59

@marikaneni:
Jaj, majd mindjárt elhiszem, mert ezt találta thotferi egy honlapon. Juj, ez már bizonyíték! Azta, ez csodálatos! marikaneni kinyilatkoztatott!

FIGYELEM!
Szittya-thot mindent tud! Ő jobban tudja, hogy nevezik az ortodoxokat, mint MAGUK AZ ORTODOXOK! Szittya mindentudása ugyanis kiszívja az intelligenciát a környezetéből! Magyar agya átalakítja a valóságot olyanra, amilyenre látni akarja! A zsidó-piréz oxigén molekulákat szittya orrcsillói könnyedén kiszűrik, ezáltal semmi káros nem juthat be az ő igazi csángó agyába!
Az ebben 0-24 órában dolgozó hun receptorok pedig átalakítanak minden információ magyarmációvá!

thotferi végtelen tudása ezzel még nem ért véget!
Ő tudja, hogy a t=v. Hogy miért? Mert ha a T betű szárát feltoljuk, hogy merőlegest képezzen, és a hosszabb szárából levágunk egy picit, majd az egészet elfordítjuk, V lesz belőle. Bizony. Ő egy igazi hős! Igazság lángoló szablyáját villogtatva vágtat a végtelenben, az amerikai kontinens magyarok által alapított apacs területein. Ugyanis apacs = mohács.
Miért? M = A, mivel Magyarország az Angyalok egyik vidéke.

Hősi küldetése még nem ért véget: gusztustalan, pofátlanul agresszív, arrogáns stílusában el kell lehetetlenítenie egy blogot, mert az nem hajlandó fejet hajtani az ő magyar akaratának. (Látjátok? M = A!!!!!!! Magyar Akarat!!!!)

Mi lesz hát szépreményű magyarhuncsángószittyapártus tudósunk következő lépése? Gondolom ami eddig: feleslegesen nyomja a baromságait tovább, amik senkit sem érdekelnek, és szánalmas életét megkoronázza, hogy valaki játszik vele, így végre leveheti a csontot a nyakából. Ősi erő szabadul fel benne, melyet egy turul adott neki, amikor éppen unatkozott.

marikaneni 2014.01.08. 22:11:38

@Xinaf:
Ezt írja a Katolikus Lexikon is :
"a magyar nyelvben megfelelője görögkeletiek, szláv nyelvterületen pravoszlávok (a gör. ortodox szláv tükörszava, függetlenül a szó szláv nemzeti jellegétől). - Magyar nyelvterületen az 1868:9. tc. alkotta a görögkeletiek elnevezést"
lexikon.katolikus.hu/O/ortodoxok.html
Ti vagytok a végtelenül szánalmasak, mert makacsul ragaszkodtok az ostobaságaitokhoz még a Magyar Katolikus Lexikon ellenében is!
Mit fog szólni ehhez az engedetlenséghez Ferenc Pápa?

Malkav 2014.01.08. 22:13:11

@Xinaf: És ráadásul bebizonyítható, hogy minden az (ős)magyaroktól származik, a hímivarsejtek által. Vagy csupán véletlen, hogy Ond vezér neve megegyezést mutat az ondóval? :D ondó=Ond! :D És ez logikus is lenne, mivel minden ember sperma segítségével kezdi az életet! :D

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.08. 22:17:18

@marikaneni:
Most vegyek komolyan egy férfit női nickel? :D

marikaneni 2014.01.08. 22:28:11

@Malkav: Ondó:" Az új értelmező kéziszótár (2. kiadás, 2003), amely a legfrisseb etimológiai összefoglaló mű, kérdőjelesen török eredetűnek hozza."
@Xinaf: Engedd vissza a thotferi nicket akkor !

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.08. 22:30:40

@marikaneni:
Inkább tovább se veszlek komolyan, te ÁLLAT. :D

marikaneni 2014.01.08. 22:41:56

@Xinaf:
Pedig Thotferi még karizmatikusabb név, és még inkább telített az atillai küldetéssel.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.08. 22:42:35

@marikaneni:
Szerintem valami egészen mással telített :D

marikaneni 2014.01.08. 22:44:40

@Xinaf: A berkenyepálinkámat még nem fogyasztottam el ma estére!

marikaneni 2014.01.08. 23:13:09

@Xinaf: Ne gondold, hogy 3 centnél többet bevételeznék!

marikaneni 2014.01.09. 13:03:01

@Malkav: "Vagy csupán véletlen, hogy Ond vezér neve megegyezést mutat az ondóval? :D ondó=Ond"
Úgy látom, hogy a megvilágosító munkám gyümölcse szépen, lassan kezd immáron beérni.
A véletlen szerepét nem szabad túlértékelni, mert egy adott esemény bekövetkeztének valószínűsége meghatározható, kiszámítható matematikai fogalom:
"Laplace (1812) az ún. klasszikus modellt alkalmazta: egy
esemény bekövetkezésének valószínűsége a kedvező esetek száma osztva az összes esetek
számával."matek.fazekas.hu/portal/tanitasianyagok/Magyar_Zsolt/valstat/s2.pdf
A kedvező eset 1, amikor a vezért éppen Ond-nak hívják és nem máshogy, és ennek a jelentése az ondó .
Most tehát azt kell megnézni, hányféleképpen nevezhetnék a vezért , valamint hogy az Ond hangalak hányféle más jelentést tudna felvenni e helyett.
Könnyen beláthatjuk, hogy annak a véletlennek a valószínűsége, hogy az Ond vezér éppen Ond vezér és ennek jelentése éppen ondó matematikailag szinte 0. Tehát ez vélhetően nem véletlen, hanem szándékos történés.
Ezt erősítik meg a nyelvészek is :
OM:
"elvont gyök, melyből omol v. omlik, omlad, omladoz, omlaszt, omlít és származékaik erednek. Ugyanezen gyök rejlik hangváltozattal az ont (omt) ontogat (omtogat), igékben."
"Vékony hangon megfelelnek nekik: ömöl, ömlik, ömled, ömledez, ömleszt, önt, öntöget, de ezek előlehet nem vesznek fel, hanem taszításra vonatkozó d hangot a dönt, dönczöl, döntöget. A felhozott szók azon alapfogalomban egyeznek, hogy valamennyien bizonyos egész részeinek egymástól elválására, eltávolodására vonatkoznak, s ezen alapfogalmat az om, öm gyök fejezi ki. Rokon értelmüek az ondó ondok, onszol szók "
Ondó:" felhozott értelmekből az tünik ki, hogy az ondó alapfogalomban oly valamit jelent, mi omlik, tehát omló vagy omdó; t. i. az epe, vagy nemzőmag kiomlik, kifolyik, tartalékjából kiválik, a köles héja pedig a kásától válik el, mi szerént az ondó igenév, az ond v. omd elavult törzsöktől, s am. omló, kiomló, vagy leomló, lehulló."
osnyelv.hu/czuczor/o.html
Az ondó segítségével tehát Ond vezéren keresztül feltárulkozik előtted a magyar igazság.
Az ondó a magyarok, a magyarság magja, amely magból szárba szökken a nemzeti érzés és gondolat, amely felvirágoztatja ismét nemzetünket.

Malkav 2014.01.09. 15:24:31

@marikaneni:
"Pedig Thotferi még karizmatikusabb név, és még inkább telített az atillai küldetéssel. "
Inkább az igencsak szlovák eredetű küldetés olvasható ki belőle (Tót(h)) :D :D

"A berkenyepálinkámat még nem fogyasztottam el ma estére!"
Ja, hogy pálinkával mérgezed magad? Nincs több kérdésem. Fogadjunk, hogy te elhiszed azt a dumát, mi szerint a pálinka egészséges... :D

"Úgy látom, hogy a megvilágosító munkám gyümölcse szépen, lassan kezd immáron beérni."
FERI VÉGKÉPP LEÉGETI MAGÁT!!! XD Konkrétan rábólintott, hogy Ond vezér a neve alapján g*ci! :D XD Ennyit a nagy magyarról! :D XD

marikaneni 2014.01.09. 17:11:19

@Malkav: "Thot (Tot, Thoth vagy Toth), rendkívül ősi egyiptomi Isten. Ré legfőbb helyettese (Ra, az Úr, a fő istenség). Nevének eredeti alakja, értelme és jelentése: Tudó, azaz T-D, Tud, tut, tod, tot, vagyis Tót. Ezért ő a bölcsesség, a tudomány, a művészet, az írás és sok egyéb hasznos és szép dolog megteremtője és védelmezője.
Thot (Tudó, Tót) cselekedte ugyanezt. Ráadásul madárfejjel ábrázolták, ami azt jelentette, hogy ő „madar” (magyar).
Nincs még egy nép a világon sehol, egyedül a magyar, amelyben százezrével hívnák az embereket ma is Tót-nak, mégsem tűnik fel senkinek, hogy valaha Egyiptomban kik élhettek(!)
Ennek ellenében képesek inkább azt hazudni, hogy a Tót az egy szlovák vagy szláv vagy lengyel (népnév) név (családnév), pedig ez nem lehet igaz; mert eredetileg biztos, hogy kizárólag magyar lehetett. Ezt bizonyítja, hogy Szlovákiában az összes Tót nevű ember magyar. A szlovákok ezt a nevet használni történetesen sohasem akarták.
A magyarok viszont tudatlanságukban a szlovákokat utóbb ezzel a névvel csúfolták (és sajnos olykor még ezt teszik ma is). Pedig ennek semmi értelme. A Tóth ősi magyar név, és semmiképpen sem szlovák vagy lengyel.
Ennek tetejébe jön, amikor hivatalos vélemények szerint hangzik el, hogy a Tótok a szlávokhoz tartoznak, illetve a szlovákok maguk a Tótok. Pedig ez alatt kizárólag a szlovéneket kellett volna érteni(!). Hiszen csak ezt a területet nevezték egy ideig „tótországnak”
magyarnyelv.network.hu/blog/magyar-nyelv-hirei/vasvary-toth-tibor-magyar-ostorteneti-etimologiai-szotar
"Fogadjunk, hogy te elhiszed azt a dumát, mi szerint a pálinka egészséges..."
Te pedig mit hiszel el?
Én ugyanis semmit sem hiszek el, amiről meg tudok győződni saját magam is.
Igen elterjedt magyar vezetéknév a Géczi is. Nincs ebben semmi pejoratív.

Malkav 2014.01.09. 19:19:33

@marikaneni: Ilyen mérhetetlenül akaratos vaksággal lehet igazán jól szórakoztatni a nagyérdeműt... :D
"Thot (Tot, Thoth vagy Toth), rendkívül ősi egyiptomi Isten. Ré legfőbb helyettese (Ra, az Úr, a fő istenség). Nevének eredeti alakja, értelme és jelentése: Tudó, azaz T-D, Tud, tut, tod, tot, vagyis Tót. Ezért ő a bölcsesség, a tudomány, a művészet, az írás és sok egyéb hasznos és szép dolog megteremtője és védelmezője.
Thot (Tudó, Tót) cselekedte ugyanezt. Ráadásul madárfejjel ábrázolták, ami azt jelentette, hogy ő „madar” (magyar)."
PEEEEEEEEEEEEEEEEERSZEEEEEEEEE! Gyenge, de tipikusan Feris megmagyarázás és a változatosság kedvéért hülyeség (mint eddig majdnem minden szavad). :)

"mégsem tűnik fel senkinek, hogy valaha Egyiptomban kik élhettek"
Egyiptomiak, vazze! :D

"Ennek ellenében képesek inkább azt hazudni, hogy a Tót az egy szlovák vagy szláv vagy lengyel (népnév) név (családnév), pedig ez nem lehet igaz;"
"-LUKE, ÉN VAGYOK AZ APÁD!!!
-NEM, EZ NEM IGAZ! EZ HAZUGSÁG!
-NÉZZ MAGADBA, A SZÍVED TUDJA, HOGY IGAZ!"
Persze te sosem fogod elismerni, hogy szlovák eredetű vagy, ezért inkább bemagyarázod magadnak és másoknak a nevetséges mellédumáidat. :) De ez nem meglepő, mert szláv vérrel turbómagyarkodni nagyon nem menő. :D

"Te pedig mit hiszel el? Én ugyanis semmit sem hiszek el, amiről meg tudok győződni saját magam is."
No, akkor halljuk, mi a véleményed a pálinkáról? :)

"Igen elterjedt magyar vezetéknév a Géczi is. Nincs ebben semmi pejoratív."
Tudod te, mi az az ondó*? Mert látványosan nem akarod érteni azt a csapdát, amibe látványos fejest ugrottál és általa abszolút közröhej tárgyává tetted magad. :)

(*Persze, hogy nem tudod, de mindjárt elővakarsz egy wikipédia cikket, vagy turbómagyarkodsz még egy kicsit. Esetleg a kettő együtt...) :D

marikaneni 2014.01.09. 20:17:19

@Malkav:
Ajánlom a figyelmedbe Borbola János munkáit!
"Magyar nyelven olvasva értelmessé váltak a matematikai papiruszokra írt – eddig megoldatlan – ősi szöveges példák is, így a szakirodalom által gyenge másolóvá alacsonyított hajdan volt írnokokat rendre felmenthetjük. Nem ők hibáztak, hanem a 180 éves, mindmáig érvényes elemzési/megfeleltetési rendszer bukott meg ezen a vizsgán. Csak „ősmagyarul” olvasva lehetett a példákat matematikailag is hibátlanul megoldani. "www.mvsz.hu/mtf/mtf_07k.html

"Egyiptomiak, vazze! :D"
Igen, Amerikában meg az amerikaiak! Nem az indiánok?
Attól, hogy Tóthnak hívnak, mert ez a vezetéknevem, nem vagyok szlovák eredetű, de a Veszelszkiek szlávok, az hót biztos.
A Veszelszkiek ne Magyarországon gyalázzák a magyarságot, hanem költözzenek Zsolnára Jan Slotához!

A pálinkára egy közeli rokonom tapasztalata alapján figyeltem fel: ő és a családja fánkot vacsoráztak. Lefekvés előtt az ismerősöm lehúzott egy feles pálinkát és békésen nyugovóra tért. Éjjel álmából riasztották fel kétségbeesetten a felesége és a gyerekek, akik gyomorrontást kaptak a fánktól és sugárban hánytak egész éjjel, mindenki, még a kis unoka is. Neki azonban kutya baja sem volt.
Én is megtapasztaltam ugyanezt, amikor egy este egy kicsit össze -vissza ettem dolgokat és lefekvés után a gyomromat megülte. Eszembe jutottak a rokonom szavai ,és azonnal felkeltem, és benyomtam egy kis páleszt. Azonnal éreztem, hogy elkezd dolgozni a nedű, és oldódott a nehéz érzet , és teljesen megkönnyebbült a túlterhelt bendőm.
Azután olvastam trópusi országokba utazók tapasztalatit, amelyben beszámoltak ők is arról, hogy a gyomorrontásukat, ételfertőzésüket csak a pálinkával tudták leküzdeni.

"geci" szinonimái:
"hímivarsejt, ondófolyadék, ondó, sperma, ejakulátum, spermium "
szinonimaszotar.hu/keres/geci

Én előkavartam nektek a Magyar Katolikus Lexikont is; jó lenne ha elolvasnád a görögkeletieket, mert szólok Ferenc Pápának és összehúzza majd a szemöldökét a megátalkodottságotok miatt!

Malkav 2014.01.09. 21:02:11

@marikaneni:
"Ajánlom a figyelmedbe Borbola János munkáit!"
A forrásaid nem érdekelnek. Ugyanis pontosan olyanok, mint a szövegeid. :)

"Attól, hogy Tóthnak hívnak, mert ez a vezetéknevem, nem vagyok szlovák eredetű"
Dehogynem! :)

"de a Veszelszkiek szlávok, az hót biztos."
Nem. :) Magyarok vagyunk, félig szláv eredettel. Az, hogy szlávok vagyunk, vagy szláv eredetűek, nem ugyan az. :)

"A Veszelszkiek ne Magyarországon gyalázzák a magyarságot, hanem költözzenek Zsolnára Jan Slotához!"
A Veszelszkik éppen hogy védelmezik a magyarságot Magyarországon az olyan agyatlanságokat írogató trollokkal szemben, mint te, akik valóban ártanak szegény és sok mindent átélt szép magyar nemzetünket. :) Mellesleg megjegyzem, hogy a Veszelszki lengyel vezetéknév (egyébként a lengyelek a történelmi testvéreink), nem pedig szlovák, tehát ne magadból indulj ki. :) És legfőképp ne küldözgess sehova. :)

Pálinka: az persze kimaradt a történet, hogy tömény mennyiségű etanolt tartalmaz. :) És hogy nagy üzemben írtja az agysejteket, károsítja a májat és rombolja az idegrendszert. Az etanol ugyanis neurotoxin (hogy te is értsd: idegméreg).

""geci" szinonimái:
"hímivarsejt, ondófolyadék, ondó, sperma, ejakulátum, spermium ""
Végre egy feladat, amit valóban teljesítettél. Így már érted, hogy miért volt totál gáz, amikor egy hasraütésből bedobott példámat (a te logikád alapján vezettem le!) egyből támogattad, ez által spermának minősítetted Ond vezért? :)

Továbbra sem tudod, mi az az ortodox, de nem baj. :) És ahogy te leugatni próbáltál László király esetében, most én intelek: ne akarj te Ferenc pápa fejével gondolkodni! :) Azt meg főleg ne akard nekem megmagyarázni, hogy ő mit tenne. :)

marikaneni 2014.01.09. 21:54:58

@Malkav:
Az én szövegeim nem is lehetnek másmilyenek, mint a forrásaim. A te szövegeid ezzel ellentétben minden forrást és alapot nélkülözőek, pusztán a saját agytekervényeid összekuszált zagyvaságait tükrözik.

Nem vagyok, mert a Tóth név nem jelent szlovák származást.

Nem vagytok magyarok, mert a magyar a magyarok őseit nem tagadja meg: a szkítákat.

Én az őseim gondolkodását, a Krónikáink igazát védem veletek ellenében, akik kiröhögik.

Nem úgy tűnik, hogy lengyel név lenne, hanem lehet szlovák is:
"a Csanád megyei községben is játszottak szlovák színdarabokat, nem sokkal a Tótkomlóson bemutatott után. 1908-ban játszották az első színdarabot. Veszelszky Pál tanító rendezte a Manó (Škriatok) c. művét. Az első világháborúig hat alkalommal léptek színre a pitvarosi amatőrök. A rendező mindig Veszelszky Pál volt."
www.oslovma.hu/XXX/SzlNepis.pdf

"A Veszelszkiek esetében sem lengyel területre vezetnek a szálak, hanem egy morvaországi (ma Cseh Köztársaság), történelmi kisvároshoz, melynek neve: Vesely (németesen Wessely). "
ertekmentok.blogspot.hu/2013/10/205-adalekok-lajosmizsei-veszelszki.html
Tehát valószínűleg cseh vagy szlovák.

Minden gyógyszernek vannak mellékhatásai! Ez azonban nem jelenti azt, hogy kis mennyiségben nem lehetne felhasználni a pálinkát gyógyszerként.

Ond vezér nevében, annak megfejtésében semmilyen gázt nem vélek felfedezni, ellenben az ondó kézenfekvő megfejtés, és mint kiderült, helyes is .

Én tudom mi az ortodox egyház : görögkeleti.
Ferenc Pápa élő személy, ezért joggal feltételezhetem, mit tenne, ha nem a megfelelő és katolikus megnevezést alkalmaznátok a görögkeletiekre. László királyról azonban felesleges feltételezni, mit tenne most, mert már 800 éve halott.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.09. 22:38:43

@marikaneni:
Kis szakértő, az y-os végű nevek magyarosítottak. A lengyel nevek i-vel végződnek. Ráadásul SEMMI közünk a lajosmizsei Veszelszki családhoz.

A Tóth névről ennyit:
www.kislexikon.hu/totok.html

marikaneni 2014.01.09. 22:49:38

@Xinaf: Majd ha le tudod vezetni a családfádat a vélt lengyel őseidig, akkor elhiszem, hogy lengyel származásúak vagytok,addig azonban ugyanúgy lehettek szlovákok, csehek, morvák is.

A Tóth névről :
Úgy látszik ,nem értetted meg, amit már idéztem neked, vagy el sem olvastad?
A tóth név csak egy magyarok által adott magyar szóból származó csúfneve a szlováknak.
Tehát aki a Tóth nevet felvállalva vezetéknévként viseli, nem biztos, hogy szlovák származású, főleg akkor, ha maguk a szlovákok ezt a nevet nem viselik.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.09. 23:06:37

@marikaneni:
A kutyabőrt most nem rángatnám elő neked, de elszomorítalak: megvan a család birtokában a nemesi kutyabőr. Nem nálunk, hanem apám unokatestvéreinél, de a mi családunk is szerepel rajta.

Igen, tudom. Ez egy magyarok által használt, kifejezetten sértő hátterű szó. Mint a románokra az oláh, vagy az oroszokra a ruszki. Azokat nevezték így (és azoknál alakult ki ez a családnév), akit a magyarok leszlovákoztak. Tehát, a te családod őseit a magyarok kb. a "büdös szlovák kutya" kategóriába sorolták. Ezzel semmi baj, mert egyébként semmit sem számít, kik vagy mik voltak az őseid. Veled sem az a baj, hogy szlovák származású vagy, hanem hogy olyan, amilyen.
A szlovákok nem viselik, ahogy a feketék sem nagyon szeretik magukat "niggernek" hívni. Ez kb. ugyanolyan sértő kifejezés.
Nézd meg kérlek, hogy az általad is olvasott kuruc.info-n kiket emlegetnek ezzel a névvel...

marikaneni 2014.01.09. 23:14:50

@Xinaf: A kutyabőr semmit sem bizonyít, mert a magyarellenes Habsburg királyaink előszeretettel nemesítettek szlovák, cseh parasztokat a rovásunkra.
Nézd meg, melyik királyunk adományozta a nemesi oklevelet!

"Tehát, a te családod őseit a magyarok kb. a "büdös szlovák kutya" kategóriába sorolták"
Tévedésben vagy, mert a Tóth név már azelőtt is létezett, mielőtt a magyarok ezzel a névvel nevezték volna meg a szlovákokat. Tehát aki ezt a nevet viseli biztosan nem szlovák, mert egy később sértővé váló nevet nem viselnének.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.09. 23:23:03

@marikaneni:
Jó, majd megnézem.

Nem, egy sértés ragadt rájuk. Akinek ez a neve, abban biztos van szlovák vér. Ő maga nem feltétlen szlovák, sőt, mára már szinte biztos, hogy magyar lett. De az ősei szlovákok voltak.

marikaneni 2014.01.09. 23:31:01

@Xinaf:
Nézzed rendesen!
Nem volt ez sértés, csak ők maguk ( a szlovákok) vették sértésnek.
Nincsen, mert Toth isten sem volt szlovák, sem az ősei nem voltak azok.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.09. 23:38:11

@marikaneni:
Te is sértésnek veszed.
De Thot isten (aki megsúgom, nem létezett) egy egyiptomi isten, te meg egy magyar troll vagy, akinek vannak szlovákiai ősei. Semmi, de semmi köze egymásnak a kettőnek.

marikaneni 2014.01.09. 23:48:44

@Xinaf: Ahogyan te gondolod a Tóthot ,azt sértésnek, de azt ahogyan én: nem.
Ezzel csak azt bizonyítottam, hogy ez a szó már azelőtt is létezett, mielőtt a szlovákokat elnevezték ezzel, mert a Tóth szót nem akkor alkották meg, amikor az első szlovákot ezzel elnevezték.
Ha létezett, akkor azok, akik viselik ezt a nevet nem szlovákok, mert ők ( szlovákok) sértőnek tartják.
Ennyire egyszerű az ábra!
Viszont megnéztem: Lengyelországban nincsenek Veszelszkik.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 00:05:38

@marikaneni:
Ahogyan én gondolom? Én azt gondolom, hogy ez egy név, ami szlovák ősökre utal. Na, ebben mi a fene a sértő?
Igen, ezeket az érveket már leírtad. Akkor sem volt igazad.

Elmentél Lengyelországba körülnézni? :D:D:D:D
Akkor nézd meg, és csodálkozz: Csehországban sem fogsz Veszelszkit találni. Sőt, Szlovákiában sem. Ehhez a google kicsit kevés lesz.

A Thot szó nem egyezik meg a Tót szóval. Sajnálom. Sajnálom, de a magyar nyelv nem olyan primitív, mint amilyennek gondolod.

marikaneni 2014.01.10. 00:12:44

@Xinaf: Az, hogy nem utal a szlovák ősökre.

Majd kinyomozom én a ti fajtátokat, ne félj !
A h betűt nem ejtem, nem ejtjük !

Ez a szó már azelőtt is létezett, mielőtt a szlovákokat elnevezték ezzel, mert a Tóth szót nem akkor alkották meg, amikor az első szlovákot ezzel elnevezték.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 00:16:12

@marikaneni:
Ki nem szarja le? Nyomozz ami után akarsz :D Kis szlovák, pattogj csak :D

Malkav 2014.01.10. 15:47:40

@marikaneni: Élvezet és nagy vidámság kiváltója volt olvasgatni kis trollunk fröcsögését. Hát Feri, nincs mit ragoznom: semmit sem tudsz sem a biológiáról, sem az ortodoxokról, sem a történelemről, lényegében te csak föcsögni tudsz. De ez nem meglepő, mert a gyógyszernek kezelt pálinka segítségével már rég elittad az agyad. :D Az összes súrlódó tekervényével együtt. :) És megértem, hogy izomból igyekszel menteni magad a szlovák eredetedtől, mert tótként turbómagyarkodni bizony nem győztes módszer. :) Ha az Ond egyenlő az ondóval, akkor ez is egyezik? Taksony=takony. :D

Ja és a fajtánkról csak annyit, hogy: Homo Sapiens Sapiens. Azon belül (hogy "fajta" legyen) európai. :)

marikaneni 2014.01.10. 19:51:18

@Malkav:
Ti lehazudjátok a Napot is az égről, mert hazudozásban verhetetlenek vagytok.
Ugyanis ti nem a jóságos teremtő Atyát imádjátok, hanem azt , akit Jézus is megnevezett, mint a farizeusok Istenét: a hazugság Atyját. Ezen nincs mit csodálkozni, mert a judeo-kereszténység fából vaskarika. Két urat ugyanis nem lehet egyszerre szolgálni: Jézust és a hazug Atyát.
Ezért a könnyebb szolgálat irányában köteleződtetek el: folyamatosan hazudtok, mocskolódtok és gúnyolódtok.
Nekem nincsen szlovák eredetem, veletek ellentétben, akik csehek vagytok. Ezért utáljátok a magyart.
A Taksony névből az s betűt is számításba kell venni, amikor a jelentését keressük.
Az én agyam giga bájtokkal több információt tárol, mint a ti agyatok, tehát az alkohol nem károsította.

Az európai fajtán belül is elkülönítenek még külön fajtákat, talán a tiétek is köztük van!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 20:37:00

@marikaneni:
Bla-bla-bla, szánalmas szlovák! :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 20:51:17

@marikaneni:
Diszlexia. Nem tudja leírni a családnevem.

marikaneni 2014.01.10. 20:58:11

@Xinaf: A cseh az sz hangot s-el írja !

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 21:29:23

@marikaneni:
Te sajnos ettől még szlovák származású maradtál :(

marikaneni 2014.01.10. 21:33:18

@Xinaf:
Én ugyan nem, mert nem minden Tóth szlovák, de minden Veszelszki vagy cseh, szlovák avagy ukrán , ruszin, esetleg lengyel.

marikaneni 2014.01.10. 21:41:11

@Xinaf: Jelöld be fészbukon a rokonaidat Ukrajnában!
Most már rájöttem: azért vagytok ti görög katolikusok, mert ruszinok vagytok.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 21:45:49

@marikaneni:
Figyelj, elárulok egy titkot: picit sem érdekel a véleményed. Csak azért pörgök itt veled, hogy ne érezd magad annyira egyedül, mert mint írtam: annyira szánalmasnak talállak, hogy nincs szívem nem reagálni rád.

De a kedvedért: a rokonságom 99%-a Magyarországon él. Az a maradék 1% pedig Lengyelországban.
Nem vagyok ruszin, bár ismerek nem egyet.
Görögkatolikus sem születésemtől fogva vagyok, nem vallásos családból származom. Abszolút véletlenül lettem pont görögkatolikus, konkrétan a nővérem osztálytársa volt az, aki elvitte egy görögkatolikus közösségbe. Én általa ismertem meg. Szóval, nem azért vagyok görögkatolikus, mert ezt diktálja a családi háttér.

Na, tudtad értelmezni amit írtam? Képes vagy felfogni? El tudod végezni azt, ami egy 4 éves gyereknek már menne?

marikaneni 2014.01.10. 21:57:13

@Xinaf: Nem szeretem az ilyen újhitűeket, mint ti, mert ők a legkutyábbak, legszemellenzősebbek.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 22:05:00

@marikaneni:
A hitem 2000 éves (kb.). Az Egyházat Jézus Krisztus alapította. A keleti egyház ráadásul kifejezetten őskeresztény hagyományok szerint él.

marikaneni 2014.01.10. 22:08:05

@Xinaf: Nem, mert nem hívő családba születtél, és nincs mögötted a hívő őseid letisztult bölcsessége.
Te neofita vagy:"Újhitű, térítő, türelmetlen, túlbuzgó. neofita valamely tan v vallás újdonsült, újsütetű híve."
meszotar.hu/keres-neofita

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 22:13:32

@marikaneni:
Tudom, mi a neofita, de ez csak 2 évig használatos kifejezés :) Ehhez te butuska vagy, de nem baj.
De viszont megismertem az őseim letisztult bölcsességét. Ezért van a hittan.

Jah, és ne használj szakszavakat, ha nem ismered a pontos jelentését :)

Malkav 2014.01.10. 22:14:41

Hinnye, egy kis időre távol vagyok és mire megjövök, ez fogad: www.youtube.com/watch?v=oht5-GYYnNU

@marikaneni:
"Tele van a cseh net Veselskyvel, csak keress rá!"
Hol a bánatban érdekel ez minket, ha egyszer nem Veselsky-k vagyunk, hanem Veszelszki-k? :D Tipikus troll... akármilyen furcsa, a kettő nem azonos. :)

"A cseh az sz hangot s-el írja !"
KIT ÉRDEKEL?! :D

"Én ugyan nem, mert nem minden Tóth szlovák, de minden Veszelszki vagy cseh, szlovák avagy ukrán , ruszin, esetleg lengyel."
Döntsd már el, melyik? Ha már magyartalan vagy, legalább legyél félig-meddig következetes! :D

"Jelöld be fészbukon a rokonaidat Ukrajnában!"
Nincsenek rokonaink Ukrajnában, de szokás szerint ugatsz a levegőbe és ötleted sincs, miről... :D

"Most már rájöttem: azért vagytok ti görög katolikusok, mert ruszinok vagytok."
Brutálisan mellélőttél... XD Szüleink nem vallásosak és egy görög állapolgárságú katolikus sincs köztük. :) (Ugyanis akkor lennénk görög katolikusok) Mi "felnőttként" vettük fel a keresztséget és görögkatolikusok vagyunk. :) Tetszik érteni? :D (Persze, hogy nem! :D)
@Xinaf: Persze, hogy nem érti! Nem fogja fel! Nem tudja elvégezni! :D Ugyanis troll. Troll a köbön, négyszeres Arany Bunkó Díjas, de hamarosan már ötszörös lesz. :D Csak a következő BoT előtt egy tartalmasabb bejegyzést tervezek írni.

marikaneni 2014.01.10. 22:16:33

@Xinaf: Egész életedben az maradsz!
A hittan nem helyettesíti és nem pótolja a családból hozott, megélt , abban növekedett hitet.
Ismerem a fajtátokat, volt " szerencsém " az ilyenekből.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 22:18:10

@marikaneni:
Szegény ember, azt hiszed, picit is érdekel bárkit is a véleményed? Gondolj rólam, amit akarsz, te szlovák :)

Malkav 2014.01.10. 22:18:53

@marikaneni: Nevetséges vaaagy! :D Nem ártana neked néhány rendes és normális hittan óra, amit nem a turbómagyar-Jézuskomédia alapján állított össze néhány hasmenéses császárpingvin. :)

marikaneni 2014.01.10. 22:25:50

@Malkav: " A jelenlegi akadémiai szabályozás egyelőre szószerkezetként tartja számon a görög katolikus nyelvi alakulatot."www.e-nyelv.hu/2011-08-20/gorog-katolikus-vs-gorogkatolikus/
A Veselski csehül, szlovákul ugyanaz, mint a Veszelszki.

Én nem tudom eldönteni, de hogy nem magyar, az biztos.

marikaneni 2014.01.10. 22:27:41

@Malkav: Ne szidd te csak a mások hitét, te türelmetlen, túlbuzgó neofita!
Én sem szidom a görög katolikus vallást, hitet.

marikaneni 2014.01.10. 22:33:11

@Xinaf: Elolvastam és ezt találtam:
"a bizottsági tagoknak „bizonyos szavak írásmódjáról azonban az általános nyelvhasználat felmérése előtt, illetve kellő tudományos reflexió hiányában nem sikerült egyetértésre jutniuk (pl. a „görög katolikus” fogalom esetén”)”. Így aztán a jegyzékből természetszerűen kimaradt ez a szó. "
Tehát most még ez a hivatalos verzió: görög katolikus.
Pá!

Malkav 2014.01.10. 22:35:49

@marikaneni:
"A Veselski csehül, szlovákul ugyanaz, mint a Veszelszki."
LOL! :D

"Ne szidd te csak a mások hitét, te türelmetlen, túlbuzgó neofita!"
Ideje megtanulnod, hogy mit jelent a neofita. :) Mert nagyon NEM tudod. :)

"Én sem szidom a görög katolikus vallást, hitet."
Nincs görög katolikus vallás! Görög katolikus ember van. :)

Malkav 2014.01.10. 22:36:33

@marikaneni:
"Tehát most még ez a hivatalos verzió: görög katolikus.
Pá!"
Olvasd el újra a cikket, kicsi trollom.. :) De ezúttal az egészet.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 22:37:40

@marikaneni:
"A Tetten ért szavak említett adás azzal a megnyugtató bejelentéssel zárult, hogy helyesírási szabályzatunk 12. kiadásában már az eddigi minőségjelzős szószerkezetből összetett szó lesz, tehát egybeírva: görögkatolikus."
Pá!

A vallás a keresztény. Az egyház a katolikus. Azon belül részegyház a görögkatolikus.

mezeinewsee 2014.01.10. 22:42:54

@Xinaf: miért erőlködtök? A kis csacsi ezt úgysem fogja fel :).

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 22:43:44

@mezeinewsee:
Szegény, ha mi sem játszunk vele, olyan egyedül lesz :( Meg valahol szórakoztató a szánalmas vergődése :)

marikaneni 2014.01.10. 22:45:29

@Malkav: Mit olvassak rajta? Ez a lényeg, ezt tartalmazza ez is:www.e-nyelv.hu/2011-08-20/gorog-katolikus-vs-gorogkatolikus
Tudom, mert ezt: "neofita:
Valamilyen vallásra újonnan áttért személy."
idegen-szavak.hu/neofita

Van görög katolikus vallás: "A jelentősebb vallások, felekezetek közül a görög katolikus..."
ertekkereso.hu/doc/teologia/pasztor%C3%A1lis/Gyakorlat/n%C3%A9psz%C3%A1ml%C3%A1l%C3%A1s%20vallas.pdf

marikaneni 2014.01.10. 22:46:56

@Xinaf: Ez nem hivatalos bejelentés, és addig még az van, ami volt. görög katolikus
Ezt (is) benéztétek!

Malkav 2014.01.10. 22:48:41

@marikaneni: Tanuld meg szépen, kicsi trollom:
"A vallás a keresztény. Az egyház a katolikus. Azon belül részegyház a görögkatolikus."

Továbbá ez is vicces:
"Ez nem hivatalos bejelentés, és addig még az van, ami volt. görög katolikus
Ezt (is) benéztétek!"
Táncolj! :D

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 22:51:39

@marikaneni:
"A Tetten ért szavak említett adás azzal a megnyugtató bejelentéssel zárult, hogy helyesírási szabályzatunk 12. kiadásában már az eddigi minőségjelzős szószerkezetből összetett szó lesz, tehát egybeírva: görögkatolikus."

Nehéz megérteni? Jaj, nagyon nehéz... bonyolult szavak vannak itt...

"Van görög katolikus vallás: "A jelentősebb vallások, felekezetek közül a görög katolikus..."
Vallások, felekezetek - ebből a görögkatolikus felekezet.

marikaneni 2014.01.10. 22:52:49

@Malkav: "Körlevél a görög katolikus vallás betiltása után"www.romkat.ro/hu/node/3276
Szólok Ferenc Pápának és összevonja szemöldökét.

marikaneni 2014.01.10. 22:53:56

@Xinaf: A már szó nem jelent semmit neked?
Most még van és nem már!

marikaneni 2014.01.10. 22:58:27

@Xinaf: Szeretném látni az állásfoglalást!

Malkav 2014.01.10. 23:01:07

@marikaneni: " Szólok Ferenc Pápának és összevonja szemöldökét."
Szólj. :)

"Szeretném látni az állásfoglalást!"
Miről? :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 23:02:42

@marikaneni:
Megmutatom, te kis olvasni nem tudó, buta-suta trollocska:

gorogkatolikus.hu/dokumentum/hir/1372/MTA_allasfoglalas.pdf

Hát, ez kínos lehet neked... így szembekerülni azzal, hogy megint hülyeséget beszélsz...

marikaneni 2014.01.10. 23:02:59

@Malkav: Tehát akkor Márton Áron püspök szerint is van görög katolikus vallás, de ti ennek ellene szegültök. Nem szép dolog!

Az állásfoglalást szeretném látni a görög katolikus írásmódról!

Malkav 2014.01.10. 23:04:30

@marikaneni:
"Az állásfoglalást szeretném látni a görög katolikus írásmódról!"
Xinaf már ki is adta neked. :) Szánalmas vagy. :) Ja és a linkjeidet nem nyitottam meg, mert te küldted. :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 23:06:37

@marikaneni:
Fentebb megírtam neked, te zseni. Leírom még egyszer, látom nem megy neked:
gorogkatolikus.hu/dokumentum/hir/1372/MTA_allasfoglalas.pdf

marikaneni 2014.01.10. 23:06:41

@Xinaf: "A 12. kiadás várható megjelenéséről az MTA Magyar Nyelvi Osztályközi Állandó Bizottsága egyelőre nem tett közzé hivatalos jelentést, így csupán abban lehetünk bizonyosak, hogy 2014-nél hamarabb nem jelenik meg."
helyesiras.mta.hu/helyesiras/blog/show/kiadastorteneti-osszefoglalo
Tehát ma még a 11. kiadás van érvényben. Jól felsültetek ezzel is!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 23:11:05

@marikaneni:
Te TÉNYLEG nem tudsz olvasni.
"A Magyar Nyelvi Bizottság állásfoglalása után – tehát már 2011-ben is –
természetesen nincs akadálya annak, hogy a Magyar Görögkatolikus Egyház
hivatalosan is éljen az egybeírt írásmóddal."

Melyik rész nem érthető? Elmagyarázom.
Szabad.
Egybe.
Írni.
A.
Görögkatolikus.
Szót.

Már 2011-től kezdve nem volt ezzel semmiféle nyelvi gond.
Azon túl, hogy örömöt okoz neked, hogy kötekszel, van más oka is, hogy játszod a hülyét?

marikaneni 2014.01.10. 23:14:24

@Xinaf: Annak sincs akadálya, hogy én meg a 11. kiadás szabályai szerint írjam, amíg nem jelenik meg 12.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 23:17:51

@marikaneni:
Annak sincs akadálya, hogy azt írd, hogy Jézus magyar volt :) Ez egy szabad ország. Ameddig nem vétesz a törvények ellen, azt teszel, amit akarsz. Ugye milyen csodás világban élünk?

marikaneni 2014.01.10. 23:20:58

@Xinaf: Akkor ne kritizáljátok, hogy én miért írom külön!
"Szüleink nem vallásosak és egy görög állapolgárságú katolikus sincs köztük. :) (Ugyanis akkor lennénk görög katolikusok"Malkav
Akkor is görög katolikusok vagytok ,ha külön írom.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 23:22:40

@marikaneni:
Említettem már, mennyire nem érdekel senkit a véleményed?

marikaneni 2014.01.10. 23:25:04

@Xinaf:
Hiába említetted, ha ez nem igaz!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 23:26:14

@marikaneni:
Na, mesélj, kinek számít itt a véleményed? :D

marikaneni 2014.01.10. 23:28:16

@Xinaf: A senkinél biztos többnek!
Azt te nem tudhatod, hogy mennyinek!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 23:29:29

@marikaneni:
FELHÍVÁS!
Mindenki, akit érdekel marikaneni okoskodása, és tanítása (hahahaha), az írjon ide annyit, hogy "engem érdekel". A felhívás vasárnap délig szól!

marikaneni 2014.01.10. 23:34:36

@Xinaf: Akkor térjünk is rá gyorsan a tanításra!
Ott hagytam abba az érdemi tanítást, hogy az édenkerti történetben megjelenő Úr maga a Sátán, aki kiűzte ős szüleinket a kertből. A kígyó képében megjelenő Jézus volt az, aki felvilágosította az emberpárt, hogy sanyarú, tudatlanságukon a tudás fájáról való evéssel segíthetnek.

Malkav 2014.01.10. 23:35:24

Nulla személy először... nulla személy másodszor... XD

Malkav 2014.01.10. 23:36:21

@marikaneni: Mi a szöszről osztod itt a hülyeséget, drága trollom? :D Az Úr maga a sátán? XD Röhej, ha ezt te komolyan elhiszed, menthetetlenül idióta vagy... :D

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 23:40:12

@marikaneni:
Ez a szerencsétlen konkrétan sátánista tanokat hirdet... de végül is nem kell féltenem a lelkét, mert csak hülye.

Na figyelj. Azt írja a Szentírás:
- Az Úristen így szólt a kígyóhoz: "Mivel ezt tetted, átkozott leszel minden állat és a mező minden vadja között. Hasadon csúszol, és a föld porát eszed életed minden napján.
Ellenkezést vetek közéd és az asszony közé, a te ivadékod és az ő ivadéka közé. Ő széttiporja fejedet, te meg a sarkát veszed célba." -

Még ha valami perverz és beteg módon igazad is lenne (NINCS), akkor is azt hirdeted, hogy Jézust megátkozhatja bárki is...

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 23:44:25

Érzed ugye, hogy szánalmas, amikor saját magadnak kell írnod, hogy érdekel a tanításod, mert senki más nem tenné meg? Ugye te is látod, hogy ez már nem vicces, hanem szomorú? Ugye nem valami férfias?

marikaneni 2014.01.10. 23:47:42

@Xinaf: Egy másik teremtéstörténeti verzióban ez így szerepel. Ez sokkal régibb változat és a tudósok szerint a sumér-mezopotámiai eposzokból származik. Ezt a teremtéstörténet vették át a zsidók, amikor a babiloni fogság idején ott tartózkodtak de meg nem értve meghamisították a mostani bibliai verzióra.
Jézust a Sátán éjjel nappal átkozza!

Malkav 2014.01.10. 23:47:52

@odamondogato:
"Engem érdekel !"

ÖNMAGAD IGAZOLOD?! SZUPERCIKIIIII! :D

Malkav 2014.01.10. 23:50:08

@marikaneni: Ugye tudod, hogy innentől bármit is írsz tanító célzattal, alapból nem vesszük komolyan? :D XD Saját magadra reagálva táncolsz itt, ezzel megkoronázva a poént. :D Szánalmas vagy, de nagyon. Régen sajnáltalak érte, de most már nem vagyok rá képes, mert akaratból, szabad döntés alapján határoztál úgy, hogy egy két lábon járó röhej leszel. :D

"Jézust a Sátán éjjel nappal átkozza!"
És akkor mi van? :)

marikaneni 2014.01.10. 23:52:57

@Malkav:
ÖNMAGAD IGAZOLOD?! SZUPERCIKIIIII
Nem veszitek észre, hogy ez egy poén volt?

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 23:53:46

@Malkav:
Csak azért, mert kizárólag önmagát érdekli amit mond? Hát, fene egye a sátánista baromságait :D
Te, ez hülyébb, mint hittem...

marikaneni 2014.01.10. 23:54:30

@Malkav: "Jézust a Sátán éjjel nappal átkozza!"
És akkor mi van? :)"
Az van, amit írtam! Az "Úr" a kígyót is megátkozta, mert ehhez volt kedve.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.10. 23:57:54

@marikaneni:
Figyelj, elmagyarázom:
Amit tanítani akarsz, az megegyezik a Katolikus Egyház tanításával?
Ha igen - minek tanítod? Már tanította az egyház.
Ha nem - minek tanítod? Úgy sem érdekel.
Ha kifejezetten ellent mond neki - Akkor még feleslegesebben koptatod a klaviatúrát.

Katolikusok vagyunk, te szerencsétlen! Önként vállaltuk, hogy elfogadjuk az egyházunk tanítását. Innentől minek erőlködsz? Ezen semmi és senki sem fog változtatni.

marikaneni 2014.01.11. 00:01:18

@Xinaf: Attól még egy kulturált embert érdekelni szokta más népek hitvilága ,az ősi sumér teremtéstörténet, mert nem mindenki beszűkült tudatú újhitű.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.11. 00:05:04

@marikaneni:
Érdekel. Az nem érdekel, ami ellentmond az egyházam tanításának. Oké, rendben, mint NEM VALÓS fikciót, mint kitalált mítoszt szívesen elolvasgatnék (ha nem te írnád, vagy linkelnéd), de te ezt úgy közlöd, mint VALÓSÁGOT, és IGAZSÁGOT:
Ezt pedig nem fogjuk elfogadni. Csak a Katolikus Egyház tanítását fogadom el Igazságnak.

marikaneni 2014.01.11. 00:09:16

@Xinaf:
Más vallások tanításainak jó része ellentmond megint más vallások tanításainak jó részével.
A buddhizmust is sokan tanulmányozzák, akik kulturált keresztény emberek, mert ez vezethet normális párbeszédhez, ha megismerjük egymás nézeteit.
Én ezt nem úgy közlöm, mint az én szerintem valóságot, míg te a tiédet úgy közlöd, mint a te szerinted valóságot.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.11. 00:11:07

@marikaneni:
Ember, tényleg nem érdekel amit leírsz. Komolyan. Én rengeteg vallást és hitet tanulmányoztam már. A buddhizmust is.
De én VELED nem akarok normális párbeszédet. Te egy troll vagy, nem vagy egyenrangú vitapartner. Azért tart téged itt Malkáv, hogy szórakoztasd :D

Malkav 2014.01.11. 00:13:35

@marikaneni:
"Te egy troll vagy, nem vagy egyenrangú vitapartner. Azért tart téged itt Malkáv, hogy szórakoztasd :D" /Xinaf/
Ez bizony így van. :) Folytatás holnap :)

marikaneni 2014.01.11. 00:14:54

@Xinaf: Na ezért vagy inkultrált, mert nem érdekel az, amit mellesleg keresztény teológusok rengeteg könyvben bemutattak és kiadtak : a sumer teremtéseposz.
Ebben teljesen az ellenkezője található meg mindannak, ami a Bibliában szerepel erről.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.11. 00:18:21

@marikaneni:
A sumer eredet mítosz onnantól fog érdekelni, hogy nem te mutatod. Addig nem.
Elárulok még valamit:
Egy nagyon jó ismerősöm sumer szakon diplomázott. Sokat mesélt erről.
Tőle érdekelt. Tőled nem. Te egy szánalmas troll vagy.

marikaneni 2014.01.11. 00:22:58

@Xinaf:
Hiába diplomázott sumer szakon, ha mondjuk nem diplomázott vagy nem ért a keresztény vallásokhoz., a keresztény teológiához, a manicheizmushoz, a szkíta ősbölcsességhez.
Ugyanis akkor sok mindent más szemmel láthatna és érthetne.
Ezért kell összefüggéseiben látni a dolgokat és nem részegységeiben.
Én tudok neked ajánlani irodalmat, ahol majd szépen össze is áll a kép.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.11. 00:32:57

@marikaneni:
Amit te ajánlasz, azt nem fogom elolvasni. BÁRMIT írsz, nem hiszem el, mert te írtad. Bármit ajánlasz, látatlanban is használhatatlannak tartom, mert te ajánlottad.
Remélem büszke vagy magadra: elérted, hogy akármilyen tudást is birtokolsz, akkor sem fogadom be, inkább meghalok. Ügyes vagy :)

marikaneni 2014.01.11. 12:32:15

@Xinaf: Ezt hiába mantrázod ezerszer, mert ez téged minősít és nem engem.
Én kínosan ügyelek mindig arra, hogy csak az igazat írjam. Ezért ti sem tudtatok soha hazugságon, de még tévedésen sem kapni.Ha mégis tévednék, akkor azonnal helyesbítek, veletek ellentétben, akik körömszakadtáig ragaszkodtok a butaságokhoz, tévedésekhez, pontatlanságokhoz.
Hiába na, az igazság az újhitűeknek a legfájóbb téma.

Malkav 2014.01.11. 13:21:56

@marikaneni:
"Na ezért vagy inkultrált, mert nem érdekel az, amit mellesleg keresztény teológusok rengeteg könyvben bemutattak és kiadtak : a sumer teremtéseposz.
Ebben teljesen az ellenkezője található meg mindannak, ami a Bibliában szerepel erről."
Ennyit a keresztény mivoltáról... :)

"Hiába diplomázott sumer szakon, ha mondjuk nem diplomázott vagy nem ért a keresztény vallásokhoz., a keresztény teológiához, a manicheizmushoz, a szkíta ősbölcsességhez."
De hát Feri, te sem értesz a keresztény valláshoz! :) Erre két jó példát tudok mondani:
1. a keresztény vallást többesszámban mondod. Egy a (keresztény) vallás, aminek több Egyháza és felekezete van. :)
2. aki képes azt írni, hogy az Úr=sátán, az mindennél ékesebben bizonyítja, hogy fingja sincs a kereszténységről. :) Ez egy teológiai szeppuku. :D Mellesleg ha ez így van, ahogy írtad, akkor az Isten önmagát átkozta? :D

"Ezért ti sem tudtatok soha hazugságon, de még tévedésen sem kapni."
A hazugság részét elfogadom, mert akármilyen debil szemlélet amit állítasz, azt elhiszem, hogy te komolyan gondolod. :) De az, hogy nem kaptunk tévedésen... hát, elejétől a végéig újraolvasva a fröcsögéseidet, másból sem állnak a dumáid, csak (szépen fogalmazva) tévedések légióiból. :D

"Hiába na, az igazság az újhitűeknek a legfájóbb téma."
Troll felsőbbrendűség tudat megcsillanni látszik. :D De még mindig bizonyos, hogy fingod sincs arról, miről írsz. :)

A napokban már gondolkoztam azon, hogy kiteszlek, mert kezdtél kicsit unalmas lenni. És ha egy troll nem tölti be megfelelően a szórakoztató szerepét, akkor pihentetésre szorul. De ezek a hülyeségek most megadták, hogy maradhass még egy kicsit, mert tetszik amit ezzel kapcsolatban böfögsz össze. :D Hajrá troll, táncolj még! :D

Egyébként nem lehetett nem észrevenni, hogy Xinaf blogjáról már el lettél távolítva. :) Csak nem lehetséges mégis, hogy ha valakinek elege van belőled, minden vergődésed ellenére kidobhatnak, mint macskát sz*rni? :D Így működik az admin - látogató hierarchia. :D

marikaneni 2014.01.11. 18:12:34

@Malkav:
Miért, keresztény teológusok nem kutathatnak a múltban, nem lehetnek történészek, nem tárhatják fel a régi civilizációkat és az eposzokat, teremtéstörténeteket?
A görög-római mitológiát is ugyanúgy tanulmányozhatják a keresztény teológusok, mint ahogyan tanulmányozzák is.

1: Akkor ezt magyarázd el Márton Áron püspöknek is, aki ezt mondotta: "Körlevél a görög katolikus vallás betiltása után"www.romkat.ro/hu/node/3276
Szólok Ferenc Pápának és összevonja szemöldökét.
2:A manicheista keresztény vallásban is így tanították.
Nem önmagát átkozta, hanem a kígyó képében megjelenő Jézus Urunkat átkozta az "Úr" nevű Sátán fajzat.
3:Egyet mondjál, ami tévedés volt , nem tényszerű megállapítás!

Én nem vagyok "újhitű", mert mind a szüleim és azoknak a szülei is keresztények voltak.
Ez egy többlet, akárhogyan is nézzük, veletek szemben.
Engem nem tudsz kitenni, mert akkor más néven jövök vissza!
Xinaf blogjára is írhatnák, ha akarnák!

Malkav 2014.01.11. 21:01:26

@marikaneni: No, vicces táncot lejtő trollocskám, akkor most még egy kis pörögni való. :)

"1: Akkor ezt magyarázd el Márton Áron püspöknek is, aki ezt mondotta: "Körlevél a görög katolikus vallás betiltása után"www.romkat.ro/hu/node/3276
Szólok Ferenc Pápának és összevonja szemöldökét."
Megint dobtál egy linket, amit csak azért nem tekintek meg, mert te adtad meg... :) ezzel nem jutsz semerre. Arról nem is beszélve, hogy megint felemlegeted a Szentatyát, pedig fingod sincs (és nem is lehet) arról, hogy a baromságaidra mi lenne a reakciója. :)

"A manicheista keresztény vallásban is így tanították.
Nem önmagát átkozta, hanem a kígyó képében megjelenő Jézus Urunkat átkozta az "Úr" nevű Sátán fajzat."
A manicheizmus nem keresztény vallás. :) Ennyit erről. :) Mellesleg amit leírtál, annak még inkább nincs köze a manicheizmushoz. XD

"3:Egyet mondjál, ami tévedés volt , nem tényszerű megállapítás!"
Mind.

"Én nem vagyok "újhitű", mert mind a szüleim és azoknak a szülei is keresztények voltak."
Egy percig se hangoztattam, hogy "újhitű" lennél, egyszerűen csak fogalmad sincs arról, mi az a kereszténység. :)

"Ez egy többlet, akárhogyan is nézzük, veletek szemben."
Ez egy többlet, ami igazolja a trollságodat és hogy hülyeségeket beszélsz. :)

"Engem nem tudsz kitenni, mert akkor más néven jövök vissza!"
Tavaly tök jól sikerült. :) Ismét megtehetem, ha akarom. Csak tisztázásképp megerősítem Xinaf kijelentését: te csak azért maradhatsz itt, mert megengedem neked. Tudod, tetszik és szórakoztat, ahogy trollkodsz. :) De egy percig se hidd, hogy te eltávolíthatatlan vagy, kettő-három kattintás alatt ellehetetlenítem a további pörgésed, ha úgy akarom. :D Ahogy tavaly meg is tettem.

"Xinaf blogjára is írhatnák, ha akarnák!"
Próbálkozni szabad. :D Egyébként nyelvtan egyes, leülhet. Mi az, hogy "akarnák" egyes szám első személy, feltételes módban??? :D "Hogyha birka lennák..." :D A helyes forma: "akarnék".

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.11. 21:14:04

@marikaneni:

"Xinaf blogjára is írhatnák, ha akarnák!"
ÍRHATNÁK!!!!!!!!!!!!
:D:D:D:D

marikaneni 2014.01.11. 22:04:18

@Malkav: @Xinaf: Engem nem érdekel, hogy te (ti) becsukod a szemed és "nem tekinted meg".
Nem hát, mert ez megcáfolja a hülyeségedet.
Erről akkor ennyit!
Nem az én általam mondottakra való szentatyai reakció érdekel , hanem a Márton Áron püspök mondandójára és arra, hogy kinek ad igazat ebben: nektek avagy neki. Én addig is Márton Áronnak hiszek és nem nektek.
Erről akkor ennyit!

"a manicheizmust hosszú ideig a kereszténység „eretnek” változatának tartották"
terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/mani.html
Keresztény az, aki Jézus Krisztus követője:
"Én, Mani, Jézus Krisztus apostola, Isten akaratából,
az Igazság atyjáéból, akibl eredek,
aki él és mindörökkön örökké tart,
mert mindenek eltt volt és mindenek után lenni fog."
"Jézus a legmagasztosabb Ajándék,
mely adatik.
Jézus az Atya szent Virága.
Jézus minden Világosságok Legmagasztosabbika.
Jézus a tökéletes Ember a Fényoszlopban.
Jézus mindenki Föltámadása,
aki Eklézsiájában
legy zi az anyagi testet."
epa.oszk.hu/02300/02387/00023/pdf/%C5%90si%20Gy%C3%B6k%C3%A9r_2006_3_067-068.pdf
"A gonosz féltékenyen őrizteti a kertet. Ennek ellenére be tud lopakodni kígyó képében Jézus, és felvilágosítja az emberpárt."(Manitól Rasdiig a "fő-fő eretnekről, elő és utóéletéről c. könyv 33. old 1. bekezdés)

Egyetlen egyet se tudsz mondani, mert ezeket tételesen megcáfoltam nektek.

Nekem több fogalmam van a kereszténységről, mint nektek, mert én ebbe születtem, ebben nőttem fel, és ebben vagyok most is.
Ez a többlet akadályozza meg, hogy szemellenzős legyek , ez teszi lehetővé, hogy megtekintsem a manicheista tanokat is. Nektek ez a gyümölcs tiltott!

Csak úgy tudsz kitiltani, ha mindenkit kitiltasz!

Ez tsz. 3 személy, ugyanis sokan vagyunk mi nicknevek.

Malkav 2014.01.11. 22:36:15

@marikaneni: No, nevetség tárgya, nézzük át újra. :)

""a manicheizmust hosszú ideig a kereszténység „eretnek” változatának tartották""
Attól még nem lesz keresztény vallás. Te viszont troll maradsz. :)

"Egyetlen egyet se tudsz mondani, mert ezeket tételesen megcáfoltam nektek."
Legalábbis meggyőződésed, hogy megcáfoltad, ami viszont nem valós tény. :) Ugyanis a cáfolataid is egytől egyig szánalmas fröcsögések. :) Tehát semmit sem cáfoltál. :D

"Nekem több fogalmam van a kereszténységről, mint nektek..."
Tévedés. :D

"Csak úgy tudsz kitiltani, ha mindenkit kitiltasz!"
Frászt. :) Egyszerű előmoderáció megoldja a kérdést. :) Elég ahhoz, hogy kiszűrjem a baromságaidat. Tavaly is bevált, amikor már az olvasóim személyét gyaláztad olyan mértékben, amit már sokalltam és akkor előmoderációval rendeztem le a tahóskodásaidat. A képlet egyszerű: a hülyeségeidet nem engedem publikálni, mindenki másét igen. :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.11. 22:50:34

@marikaneni:
1. Mani azt tanította, hogy a jó és a rossz egyenrangú félként harcolnak. (Dualista világszemlélet.) Ezt nem fogadhatjuk el. A sátán vesztett, a jó, az Úr győzött felette.
Pap Gábort továbbra sem tekintem elfogadható forrásnak.

2.
"Nekem több fogalmam van a kereszténységről, mint nektek, mert én ebbe születtem, ebben nőttem fel, és ebben vagyok most is."
Jaj, dehogy van neked több fogalmad!
Képes vagy Isten helyett summér vallási dolgokban hinni... és egy olyan tanítót elfogadni, aki szerint Isten és a sátán egyenrangú felek.

3.
"Ez tsz. 3 személy, ugyanis sokan vagyunk mi nicknevek."
Szerinted az "írhatnák", és a "akarnák" többes szám? Te tanítasz ENGEM magyar nyelvi dolgokra, zsenikém? Sokan vagyunk mi, nicknevek? A nicknév egy hunglish (azaz félig magyar, félig angol, mesterséges szleng) kifejezés, jelentése becenév. De elárulok valamit: mi nem vagyunk becenevek. Az emberekhez tartoznak nicknevek. Ha te sokan vagy, akkor azt tudathasadásnak, esetleg skizofréniának nevezik, és az őrület egy igen látványos formája. Ha neked több nickneved is van (ez igaz, mert idegesítő, bunkó, arrogáns és szánalmas stílusodat nem mindenhol tolerálják ennyire jól), attól még egyedül vagy. Mert nincsenek barátaid. Az okokat lásd a zárójeles részben.

Tudod, te magyarságodba becsavarodott virtuális házikedvenc (Malkáv házitrollja), sajnos fogalmad sincs a kereszténységről. A kereszténység legszentebb könyvét, az Úr kinyilatkoztatását egyenrangúként kezeled a sumér eredetmítosszal. Nem tisztelsz másokat. Nem is viselkedsz szeretettel mások felé. Jézus Krisztust lesilányítod a szkíták szintjére. És még van pofád bárkit kioktatni.

marikaneni 2014.01.11. 23:00:18

@Malkav: Az Apostolok cselekedetei 11:26 szerint Krisztus tanítványait nevezték keresztényeknek.
Máni is Krisztus tanítványának tartotta magát, tehát ő és csoportja is keresztények voltak.
Ma is azokat tarthatjuk keresztényeknek, akik Jézust követik.
Mindent megcáfoltam, mert semmi logikus ellenvetést nem tudtál tenni, csak azt a szót mantrázod, hogy "fröcsög".
Több fogalmam van, mert őseim is ezt hagyományozták reám.

És honnan fogod tudni, hogy én "marikaneni" írok, amikor az lesz a nick, hogy "káposzta"?

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.11. 23:03:28

@marikaneni:
Ezt a retardált stílust bármikor felismerjük :D

Egyébként kereszténynek alapból akkor tekinthetünk valakit, ha megkeresztelték az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Te meg vagy keresztelve?

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2014.01.11. 23:09:00

Kis érdekesség: Thot istent Egyiptomban nem Thot néven nevezték (ahogy azt egy másik blogban anno már említettem), hanem (hozzávetőleg) Dzsehuti -nak szólították. A Thot az istenség görög elnevezése, és Nagy Sándor és hellenizmus térhódítása előtt nem volt használatos az országban.
A következtetések levonásával magamat nem fárasztanám, a többi olvasót pedig nem sérteném meg.

//Megjegyzés: persze erre Ferkó biztos előhozakodik valami Dzse = T, h, u = o, ti = t szintű baromsággal, vagy újabb ocsmány és szánalmas vergődésbe esik, amely során cipőfelsőrész-készítőket, tévés jósokat és atomfizikusokat idéz és hivatkozik rájuk nyelvészeti, történelmi és kultúrantropológiai kérdésekben tekintélyként, vagy egyszerűen hazudozik össze-vissza, esetleg valami teljesen irreleváns baromságot okád ide, reménykedve (de milyen alapon?), hogy a terelése bejön - azaz adja majd a szokásos műsort.//

marikaneni 2014.01.11. 23:15:49

@Xinaf: 1: Nem egyenrangú félként harcolnak, mert a sötétség a gyengébb, mert őt győzi le Jézus.
Tehát már csak ezért sem lehetnek egyenrangúak.
PG is elfogadható forrás.
Nem dualizmusról van szó, egy pillanatra sem fordulhat elő hogy a sötét oldalnak lennének esélyei, szó sincs itt egyenlő felekről.

Az Isten és a Sátán nem egyenrangú felek, mert akkor nem lehetne a Sátánt legyőzni. (Logice!)
Istent hiszem a sumer dolgokban is, mert Isten már a sumer időkben is létezett és tudtak Istenről a sumerek.

Ők írhatnák! tsz. 3.
A sok nicknév alatt fogok én írni, esetleg mások is, ezt te nem fogod megtudni.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.11. 23:18:05

@marikaneni:
Ha ilyen baromságokat fognak írni, akkor vagy együtt nevetünk rajtuk, vagy töröljük a francba.

marikaneni 2014.01.11. 23:20:08

@Alister: "Thotmesz fáraó nevében a Thot az istenre utalhatott, a -mes, -mose végződés „született”-et jelent. Így a Kákosy által vizsgált Dzsehutimesz neve ugyanúgy az íbisz és a született szavak összetételének felelhet meg, de kevésbé előkelő, legalábbis nem uralkodói családot jelent. Egy másik verzió szerint egyébként a Thot név a „huuti”, vagyis a „hírnök, követ, közvetítő” jelentésű szóból alakult ki – ez egyébként Wessetzky Vilmos elmélete volt."hvg.hu/tudomany/20100518_luxor_thot_isten_szobor

marikaneni 2014.01.11. 23:23:26

@Xinaf: Engem megkereszteltek csecsemő koromban!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.11. 23:28:23

@marikaneni:
És milyen érzés hitehagyottnak lenni?
Csak azért kérdezem, mert ugye a református egyház tanítja a Sola Scriptura elvét, azaz, hogy csak és kizárólag a Bibliában leírt dolgokra épül a hit. Te ennek durván szembe mentél. Voltaképpen eretnek vagy a református egyházon belül.

Malkav 2014.01.11. 23:29:54

@marikaneni: Gyorsan, búcsúzásképp (mert késő este van és aludni sem ártana) :)

"Mindent megcáfoltam, mert semmi logikus ellenvetést nem tudtál tenni, csak azt a szót mantrázod, hogy "fröcsög"."
Semmit sem cáfoltál meg, pláne nem logikusan. XD

"És honnan fogod tudni, hogy én "marikaneni" írok, amikor az lesz a nick, hogy "káposzta"?"
Tök mindegy milyen néven írod a baromságaidat. :)

"A sok nicknév alatt fogok én írni, esetleg mások is, ezt te nem fogod megtudni."
Hogyne tudnánk! :D Ha hülyeségeket ír, tahó stílusban, akkor biztos te írtad. :) És a te elméleteid (amikor majd megunlak és elteszlek későbbre) nem kerülnek ki a bejegyzésekhez. :)

" "Thotmesz fáraó nevében a Thot az istenre utalhatott, a -mes, -mose végződés „született”-et jelent...blablabla... ez egyébként Wessetzky Vilmos elmélete volt."
1. Wessetzky nem egyenlő Veszelszkivel. :) Semmi közünk hozzá. :D
2. az ilyen jellegű hülyeségekből fogjuk tudni, hogy te próbálsz írni más néven, ami kiválóan jellemzi tahóságod. :)

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2014.01.11. 23:33:27

Igaz is, a saját állításait cáfoló források idézését az előbb kihagytam a listából...
Lásd az idézett cikk harmadik (" Thot (Thoth, óegyiptomiul: Dzsehuti)") és kilencedik ("Thotot sokszor az istenek írnokaként is emlegetik. Mindez azért érdekes, mert nevét óegyiptomiul Dzsehutinak kellett ejteni") bekezdését. A többi már csak a magyar nyelvű írott szöveg értelmező olvasásának misztikus képességét igényli.

marikaneni 2014.01.11. 23:35:07

@Xinaf: "Sok protestáns alapnak fogadja el azt, hogy a Szentírás magyarázatánál figyelembe kell és lehet venni a tudományos tanulmányokat, eredményeket, eszközöket és technikákat, mint pl. a nyelvi, az irodalmi, a régészeti, a kulturális, a történelmi és a kritikai tanulmányokat"
www.depositum.hu/solascript.html
Én is ezt vallom és ezt teszem!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.11. 23:36:22

@marikaneni:
Dehogy teszed, te hülyeségeket írsz, nagy mennyiségben:D

marikaneni 2014.01.11. 23:45:46

@Alister: Volt Egyiptomban Thot isten vagy nem volt?

"Az egyiptomiak egyik hagyománya szerint, írásukat egy tudós fiatalember foglalta rendszerbe, aki a két ókirályság egyesítése idején élt. Ő volt Ménes király észak-egyiptomi szakértője, bizalmas irnoka. Nevét két szótaggal írták, mindegyiket egy-egy T-vel, s azok helyes átírása a T/D ikerhangok figyelembevételével Tu-Do: Tudó. Idegen szakemberek ezeket az írásjeleket TUTU, TETI, THOT alakban adják. A magyar átírás a helyes. Megerősíti azt a mezopotámiai párhuzam, ahol az írnokot szintén Tudónak nevezték és ékjeleit DUDU alakban írják át."
webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:wtGholyOaHsJ:www.kincseslada.hu/magyarsag/e107_files/public/barth_tibor__a_magyar_npek_strtnete_iii__kozsdi_tams_sszefoglal_jegyzete.doc+&cd=9&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&lr=lang_hu&client=firefox-a

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.11. 23:47:24

@marikaneni:
Kérlek elemezd, hogy a vezetékneved és a Dzsehuti név pontosan milyen hangalakkal kapcsolódik egymáshoz, szlovákocska :)

marikaneni 2014.01.11. 23:54:11

@Xinaf: Az én nevem a Thot istennévhez kapcsolódik és nem a Dzehutihoz!
"Thot nevének nincs meggyőző etimológiája. Egy császárkori hagyomány, a Ramesszida kortól kimutatható,[187] azt állítja, hogy „Thot lépett ki szívéből – azaz Ré szívéből – az elkeseredés pillanatában, amely neki tualjdonította a Thot nevet”.[188] A szójáték egy egyiptomi módon érzett homofóniára épül, amelyet az isten neve és a DHr „elkeseredik” ige között állítottak fel. A Piramis szövegekben további utalás a szó lehetséges eredetére található: "
gepeskonyv.btk.elte.hu/adatok/Okor-kelet/Okori.es.keleti.vallasok/index.asp_id=75.html

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.11. 23:59:40

@marikaneni:
Tehát, ó magyarok fénylő csillaga, a Nagy Sándor által bevezetett hellenizmus valójában a magyar, és nem az egyiptomi, ami Dzsehuti-nak nevezte? De hát eddig te az egyiptomiakkal érveltél! Ráadásul ugye Thot = Dzsehuti...

marikaneni 2014.01.12. 00:05:18

@Xinaf: Létezett Egyiptomban a Thot istennév!
Létezett a Dzehuti név is, aztán később a Dzsehutiból is Thot lett.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.12. 00:08:11

@marikaneni:
Mert ezt mondja thotferi, a legendás kutató, aki szépen halad a helyesírás kutatásának rögös útján...

marikaneni 2014.01.12. 00:11:17

@Xinaf: Ezt találtam az elte. hu oldalon.
Én semmit sem tudok, hanem mindennek utánanézek!
Helyesírásról nem tanítottalak benneteket, mert az nem a szakterületem!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.12. 00:19:16

@marikaneni:
"Helyesírásról nem tanítottalak benneteket, mert az nem a szakterületem!"
Így is mondhatod. :)

Tudod, az a baj, hogy te semmire sem taníthatsz minket. Igazából ahogy, hogy tanítani tudj, az kéne, hogy tiszteljenek. De nálad jobban tisztelek egy drogfüggőt is, mert az legalább nem jelenik meg nálam évről évre.

Az, hogy te semmit sem tudsz, viszont nagy igazság. Már-már azt hinném, hogy kezdesz meggyógyulni.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.12. 00:20:09

@Xinaf: Bocsi, szóval "ahhoz, hogy tanítani tudj" helyesen a mondat :) Na, éjfél van, megyek lefeküdni :D

marikaneni 2014.01.12. 00:31:39

@Xinaf: Engem lehet tisztelni, mert olyan dolgokról világosítottalak fel benneteket sorozatosan és tervszerűen , amelyekről lövésetek sem volt, volna.
Ezeket ti nagyvonalúan ostobaságoknak nevezitek, mert
féltek az igazságoktól, és ezért nem is meritek megnézni a hivatkozott oldalakat.
Ilyen szánalomra méltó megvezetett szamarakkal régen találkoztam, mint ti, akik buzgón követitek a gazdátok által a hátatokról az orrotok elé lógatott répa csemegét. Nem veszitek észre, hogy az egyházi vezetőitek (akik a hátatokon ülnek) így használnak ki benneteket a saját kicsinyes, alantas és anyagi céljaikra. Én ezt soha nem tűrném el!
Jobb lenne, ha ti is széttekintenétek végre magatok körül, hogy meglássátok a való helyzeteteket, amely siralmasan kétségbeejtő.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.12. 00:43:51

@marikaneni:
Ember, a püspököm egy seprűtárolóból kialakított kis szobácskában lakik... milyen anyagi hasznot remél belőlem? :D Szegénységi fogadalmas szerzetes...

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2014.01.12. 09:17:33

Off: Látjátok, ez a baj az oktatási rendszerrel!
Itt van egy lény, aki ismeri a betűket, és viszonylag hosszabb, a gyanútlan és felületes szemlélő számára szövegnek tűnő dolgokat alkot - de a kimeneti okádék annak az eredménye, hogy már a bemenet is hibás!
Hiába írod le neki egyszer, kétszer, ötször, tízszer, százszor ugyanazt: mivel nem sajátította el az alapvető készségeket (úgy is mint szövegértés), ezért képtelen értelmezni a leírtakat.

On: Természetesen Thot = Dzsehuti, csak az előbbi név görög eredetű, az utóbbi meg ősi egyiptomi (ebből lehet tippelni a közöttük fennálló időbeli sorrendre... de segítek: a Dzsehuti a régebbi), de a megnevezett entitás lényegileg azonosnak tekinthető.
Persze Baráth Tibornak ezt nem kellett tudnia: ő nem képzett egyiptológus, csak egy történész*; ahogy azt sem, hogy az istenség nevét nem két szótaggal írták, hanem három, illetve öt hieroglifával. De azért jobb lett volna, ha legalább ennyire utánanéz. Bár aki Ménész (szintén görög névalak) királyt, a két országrész feltételezett egyesítőjét keveri Széth istennel, aki valóban harcol a testvérével, Ozirisszal (szintén görög névalak), attól hozzáértést várni erősen balgaság.
Persze én nem is vártam. :)
És akkor az olyan apróságokat, mint hogy egyes népcsoportokat lényegileg azonosnak tekint más, 3000 illetve majdnem 3500 évvel később felbukkanó népekkel, illetve a ló háziasításának kérdésében elárulta teljes tájékozatlanságát inkább nem is minősíteném.

*: azt, hogy agyára ment az emigráció, ne rójuk fel neki: jobb emberekkel is megeshet az ilyesmi

marikaneni 2014.01.12. 10:16:25

@Alister:
Ostoba agymenéseidet semmivel sem tudod alátámasztani. A Thot név egyáltalán nem görög hangzású név.
"Hermes Trismegistos:
a régi egyiptomiaknál az egyik nevezetes istenség, Tehut. v. Thot, görög neve
Read more: www.kislexikon.hu/hermes_trismegistos.html#ixzz2qAjVUg5p

"Thot eredetileg a szó, a beszéd istene ('Ptah isten nyelve'), ezért, és a lélek mérlegelésénél betöltött szerepe miatt érthetõ hellenisztikus azonosítása Hermésszel."www.fil.hu/uniworld/egyetem/filtort/dolgozat/mester2.htm

"Jah-Tehutit a Théba melletti Nudimmudban tisztelték, és a koronájában holdat viselő királyként ábrázolták"bhaktipedia.org/magyar/index.php?n=rohiniprija.napkelet_rejtett_062

"A szövegekben más egyiptomi vonatkozás is tetten érhető. Sok szöveg „Tat"hoz intézi a szavait. A „Tat" név mögött Thot vagy Tehuti alakja bújik meg. Thot a kommunikáció és a tudás egyiptomi istene, szerepe hasonló a görög Hermészéhez.
hu.scribd.com/doc/180566988/Richard-Smonley-Tiltott-Hit-pdf

Úgy látszik ,a szövegértéssel neked vannak súlyos gondjaid : Hermesz Triszmegisztos Thot görög megfelelője.

marikaneni 2014.01.12. 10:29:10

"cipőfelsőrész-készítőket, tévés jósokat és atomfizikusokat idéz "
Szorgalmi feladat: Nézz utána Thomas Alva Edison munkásságának és felsőfokú, egyetemi végzettségének, egyéb tanulmányainak, amelyeket a legkülönbözőbb oskolákban végzett!

marikaneni 2014.01.12. 10:34:30

@Xinaf: Szorgalmi feladat: Nézz utána a Katolikus Egyház pénzintézeti tevékenységének, a Vatikán Bank portfóliójának, vagyona eredetének, és annak, hogy mennyit adózott a jövedelméből az államnak!

Malkav 2014.01.12. 13:57:16

@marikaneni: Feri, szánalmasabb vagy, mint hittem. :D

Arról nem is beszélve, hogy mostanság megint kezdesz unalmas lenni... ejnye, ez így nem lesz jó. Ha elmarad a nevettető trolltánc, akkor repülsz a baromságaiddal együtt. :)

"Engem lehet tisztelni, mert olyan dolgokról világosítottalak fel benneteket sorozatosan és tervszerűen , amelyekről lövésetek sem volt, volna."
Téged nem lehet tisztelni. Megmondom miért:
- nagyképű tahóként viselkedsz
- hülyeségeket beszélsz, amiket nem tudsz bizonyítani
- azt hiszed, hogy tudod bizonyítani a majomkodásaidat, de valójában nagyon nem.
- troll vagy. :)
- "megvilágosításai" kísérleteid mélységes szellemi sötétség eredményei, melyek annyira hülyeségek, hogy önmagukat cáfolják. Ezért nem kell semmit sem cáfolnunk. :)

"Nem veszitek észre, hogy az egyházi vezetőitek (akik a hátatokon ülnek) így használnak ki benneteket a saját kicsinyes, alantas és anyagi céljaikra. Én ezt soha nem tűrném el!"
Legalább egy búval megveszekedett példát mondj azokra a "saját kicsinyes, alantas és anyagi" célokra! :D

"Ostoba agymenéseidet semmivel sem tudod alátámasztani."
Az az igazság Feri, hogy Alisternek egy diszkrét szellentése is már megcáfolhatná a delíriumos illúzióidat. :)

És a szorgalmi feladatokról: előbb tanulj meg logikusan gondolkodni, sajátísd el a magyar erkölcsöt (amit hírből sem ismersz), ismerd meg a magyar kultúrát (ne a kamuegyetemek idióta elméleteit hirdető műprofesszorok hasmenéses lázálmait, amiket rendszeresen elénk köpsz) és csak aztán emlegess bármiféle szorgalmi feladatot. :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.12. 21:03:38

@marikaneni:
Nos, elárulok egy titkot: LESZAROM!
Ez egyébként a "tanításaidra" is vonatkozik :D

marikaneni 2014.01.12. 23:35:48

Én nem bazári majomnak érkeztem ide, hanem azért, hogy nevetségessé tegyem a hülye ostobaságaitokat.
Ez már bőven sikerült, mert jelentősen túlteljesítettem ezt a minimális célt; elárulom: nem volt nehéz cseppet sem.
Ti vagytok a végtelenül nagyképűek, mert körömszakadtáig tagadjátok a tagadhatatlant is.
Minden bizonyítottam, mert elétek tártam a rendkívüli bizonyító erővel bíró forrásokat, a katolikus lexikonokat, orvosi szótárakat, és Márton Áron nyilatkozatát.
Mindezek természetesen nem mérhetetlen sötétségek, hanem komoly szellemi erőfeszítések magas színvonalú eredményei.
Természetesen megadom nektek az egyház sötét erőinek a leleplező dokumentumait is:
"Isten bankára" benyújtja a számlát"
Az új működési forma az 1870-es nagy összeomlással vette kezdetét, amikor az olasz nemzeti egységgel szembeszegülő pápai államot fegyverrel számolták fel.
Az elszigeteltség az anyagi csőd szélére sodorta a pápaságot, így XI. Pius végül arra kényszerült, hogy 1929-ben konkordátumot kössön Mussolinival. A vallást és a klérust korábban lefitymáló Duce bőkezűen hálálta meg a pápai legitimációt: szuverénnek ismerte el a vatikáni városállamot, a katolicizmust hivatalos vallássá tette meg Olaszországban (ami egészen 1984-ig így is maradt), az elkobzott "péteri örökségért" pedig kárpótlásul 90 millió dollárt fizettetett ki, ami mellé adómentességet is mellékelt.
Ez volt az a pillanat, amikor a katolikus egyház gazdaságfilozófiája szakított a kufárokat a templomból kikergető Megváltó hitvallásával, és végérvényesen kapitalista útra tért. A Szentszék banki befektetései nyomán - noha ezt évszázadokon át elítélte, sőt eretnekségnek bélyegezte - elkezdett uzsorakamatot szedni. A Vatikán tovább gyarapította bevételeit, amikor 1933-ban konkordátumot kötött a hitleri Németországgal is. A világháború idején XII. Pius kölcsönösen gyümölcsöző kapcsolatokat épített ki a rendszerideológiájában masszívan a katolicizmusra támaszkodó usztasa állammal, amelyben gyakorló papok vezető szerepet játszottak a nem horvát lakosság kiirtásában.
A másik, most felszínre tört ügy akkor kezdett kibontakozni, amikor az olasz politika a hatvanas évek végén felvetette, hogy a Szentszék bevételeit is adóztassák meg. Kolosszális összegek forogtak kockán, hiszen az "olasz gazdasági csodában" a meghatározó egyházi befektetések hozadéka itáliai léptékkel mérve példátlan volt. Paul L. Williams A leleplezett Vatikán című könyvének összegzése szerint az ötvenes évek végére a 180 olasz banki, biztosítási és hitelintézmény fele vatikáni tulajdonban volt. Az 1942-ben felállított Vallási Műveletek Intézete (Istituto per le Opere di Religione, IOR), ismertebb nevén a Vatikáni Bank, meghatározó tulajdonrészszel rendelkezett az olasz energiaiparban, az ingatlanüzletben, a nehéziparban, sőt - gyógyszeripari részesedései miatt - a fogamzásgátló szerek előállításában (!) is. "
"A nagyobb profit és a kisebb adóterhek reményében a Vatikán pénzét olyan transznacionális cégek számláira és részvényeibe pumpálták át, mint például a Rothschild Bank, a Credit Suisse, a Morgan Bank, a Chase Manhattan Bank, a First National Bank, a Gulf Oil, a Shell, a General Motors, a General Electric, az IBM és a Colgate. Ebben, a klasszikus keresztény etikától jócskán elütő pragmatizmusban még nem lett volna semmi törvényellenes, ám a papírforma szerint legális ügyleteket megtoldották: kriminális pénzmozgatással egészítették ki, amelyek során a Vatikáni Bank tőkéjét kétes offshore cégekbe helyezték ki. Az akció levezénylésével történetesen azt a Michele Sindonát bízták meg, aki a szicíliai és a New York-i olasz maffia pénzügyi guruja volt. "
www.nol.hu/archivum/archiv-371814?ref=sso

Ismerem Alistert, nem kell bemutatnod!
Nincsenek kamuegyetemek és nincsenek műprofesszorok.
@Xinaf: Nyugodtan kakáld csak le, pont ezt látják a legjobbnak az egyházi maffia emberei, hogy az átlag keresztény ezt tegye a sötét dolgaikkal, hogy ne foglalkozz az ő üzelmeikkel, mert csak így tudnak a te fejedre sz@rni , kifosztani, kihasználni és tönkretenni mindenkit.
Gratulálok, kövessed csak a sugalmazásaikat!

Malkav 2014.01.13. 15:01:43

@marikaneni:
"Én nem bazári majomnak érkeztem ide, hanem azért, hogy nevetségessé tegyem a hülye ostobaságaitokat.
Ez már bőven sikerült, mert jelentősen túlteljesítettem ezt a minimális célt; elárulom: nem volt nehéz cseppet sem."
"Ti vagytok a végtelenül nagyképűek, mert körömszakadtáig tagadjátok a tagadhatatlant is."
"@Xinaf: Nyugodtan kakáld csak le, pont ezt látják a legjobbnak az egyházi maffia emberei, hogy az átlag keresztény ezt tegye a sötét dolgaikkal, hogy ne foglalkozz az ő üzelmeikkel, mert csak így tudnak a te fejedre sz@rni , kifosztani, kihasználni és tönkretenni mindenkit."
Feri, most már unlak. Ez az utolsó figyelmeztetés. Ha nem veszel vissza a pofából és nem tanulsz meg kulturáltan viselkedni, akkor kidoblak a francba. Ha személyeskedni akarsz, velem tedd, ne az olvasóimmal.

"Ismerem Alistert, nem kell bemutatnod!"
Nem ismered. Pont. :)

marikaneni 2014.01.13. 16:10:18

@Malkav: Semmiféle személyeskedést nem cselekedtem, inkább ti kezdtetek el személyeskedni velem, amikor a barátaimról, barátnőimről, pocakomról, vizionáltatok.
Én ezt a kesztyűt nem veszem fel, mert akkor egyből a velem szembeni legfőbb vádpont lenne az, hogy én személyeskedek.
"Karen Hudes a Yale Egyetem jogi karán szerezte diplomáját. Majd húsz éven keresztül a Világbank jogi osztályán dolgozott."
"Karen a New American-nek adott interjúban elmagyarázta, hogy az emberek minden ellenállás nélkül tűrik, hogy az elit egyeduralomhoz jusson a bolygónkon."
hir.ma/kulfold/a-vilagbank-egykori-munkatarsa-az-elit-vilaguralmi-terveirol-video/148445

Malkav 2014.01.13. 16:47:55

@marikaneni: Lehet magyarázni a bizonyítványt, a lényeg változatlan: még egy olyan szó, amit az olvasóimra nézve sértőnek találok és következik a pihenőszezon. :) Az utolsó figyelmeztetés elhangzott. :)

Malkav 2014.01.13. 20:20:28

@marikaneni: A bolondos "jó szívemnek" köszönd, hogy kaptál egy utolsó utáni figyelmeztetést a legutolsó kommented törlésével. Ha ezek után sem veszed az adást (és nem veszel vissza a stílusból), akkor reménytelen vagy és kiraklak. :) Tudod Feri, már nem szórakoztatsz. Amíg nem lesz valami új dolog, amivel előrukkolsz a szidalmazásunkon és a felsőbbrendűség tudatod csillogtatásán kívül, addig jegellek. :)

marikaneni 2014.01.13. 21:15:49

@Malkav: "A Vatikán háború utáni vállalatfelvásárlásainak egyik első gyümölcse a Finsider acélkombinát volt. Ennek leányvállalatai között szerepelt például az Alfa Romeo autóipari vállalat; a Finmeccanica holdingcég – amely harmincöt, különböző gépgyártásra szakosodott leányvállalatot (köztük egy nukleáris fegyveralkatrész gyárat is) egyesített –; a tengeri személyszállításban érdekelt Finmere; a Terni acélgyártó; valamint a nyersvasat, öntöttacélt és csöveket gyártó Italsider."

"1968-ban, amikor VI. Pál kiadta a születésszabályozás kérdéseivel foglalkozó Humanae Vitae kezdetű enciklikáját, a Vatikánnak egy sor gyógyszeripari vállalat volt már a birtokában. Köztük a legjelentősebb a Sereno volt, amely a népszerű Luteolas nevű fogamzásgátló tablettát gyártotta."

"Az ipari szektorban a Vatikán megtartotta az Italgas fölötti ellenőrzését, amely harmincöt itáliai várost látott el földgázzal. 1968-ra az Italgas évi 680 millió köbméternyi földgázt termelt ki és 59 millió dolláros tőkével rendelkezett.
orokvaros.network.hu/blog/roma-kozossegi-oldala-hirei/a-vatikan-tortenete

"1995 legnagyobb tőkebefektetése az Italgasé volt. A
cég a regionális gázszolgáltatók privatizációjára kiírt tenderen 270 Mrd ITL ( 172 M
USD ) értékű ajánlatával megszerezte a TIGÁZ tulajdonának többségét. A TIGÁZ a
kilencvenes években mintegy 800 ezer fogyasztót szolgált ki, évente mintegy 2,3
milliárd köbméter forgalmazásával. "

"A Tigáz Rt. az észak - és közép - magyarországi 7 megye gázszolgáltatója. A cég
központja Hajdúszoboszló, egységei vannak Egerben, Miskolcon, Nyíregyházán,
Diósdon, Szolnokon és Debrecenben, illetve 32 üzem segíti még a cég működését."
mek.oszk.hu/08300/08398/08398.pdf

"Elárverezik Ferenc pápa Harley-Davidsonját
árverésre bocsátanak a párizsi aukción egy Harley-Davidson bőrdzsekit is, amelyet szintén szignált a pápa. A tárgyakat a pápa a Caritas Roma katolikus segélyszervezetnek ajánlotta fel, amely a bevételből a római Termini-főpályaudvarnál lévő hajléktalanszállóját és ingyenkonyháját újítja fel."
index.hu/kulfold/2014/01/13/elarverezik_ferenc_papa_harley-davidsonjat/

Hogy egyem azt a nagyvonalú lelkét!

marikaneni 2014.01.13. 21:24:46

@Malkav: Persze, hogy nem szórakoztatlak, mert mára már kiderülhetett világosan és végérvényesen a számodra, hogy mindazokat, amelyeket leírtam, megosztottam veletek, nem a poén és a szórakoztató műfaj kategóriába tartoznak, mint addig naivan hitted, hanem ez a kőkemény valóság.
A valósággal , az őszinteséggel pedig nektek súlyos problémáitok vannak, amelyet "nyuszi" fedett fel előttem a műmosoly írásában.
Ezeken a problémákon egyszerűen képtelenek vagytok túltenni magatokat, mert mindig ott motoszkál a lelkiismeretetek hangjában.

Malkav 2014.01.13. 21:27:24

@marikaneni: Hát Feri, elég unalmasnak bizonyultál ahhoz, hogy mostantól pihenőbe helyezzelek. :) Az elmúlt egy nap baromságai eléggé színvonaltalanok voltak. :) Gratulálok és jó pihenést! :)

Malkav 2014.01.13. 21:31:03

Kedves Olvasók, nyugodtan lehet kommentelni a továbbiakban is. :) A troll most pihen és csak azok a hozzászólásai jelennek meg, amelyeket arra érdemesnek tartok. :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.13. 22:12:03

thotferi nélkül tisztább, szárazabb érzés :)
Én azért sajnálom. Olyan lelkesen próbál elérni valamit... persze ettől még tahó módon teszi ezt, de legalább őszintén jót akart, még ha borzasztóan rosszul is.

Malkav 2014.01.13. 22:13:19

@Xinaf: Hát, azért meg kell hagyni, hogy próbálkozik... :D Konkrétan ezt reagálta: "Engem nem tudsz "pihenőbe helyezni"!" Ahhoz képest egész jól megy. :D

mezeinewsee 2014.01.14. 19:42:25

@Malkav: Mindig kitartó volt :). nem baj, pihizik, illemet tanul, és jöhet vissza.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2014.01.16. 20:36:45

Azért az elég szomorú, hogy a zárt mentálhigiéniés intézetek egyes lakóit terápiás céllal ráengedik a "védtelen" internetre...
...de a másik lehetőség még ennél is szomorúbb...
süti beállítások módosítása