Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Star Wars – a Birodalom Árnyékában (2. kaland)

2020.10.29. 22:23 | Malkav | 1 komment

Miután a lázadó csapat új bázisra lelt egy regisztrálatlan dzsungelbolygón, a kipakolás végső stádiumába ér. Hőseink épp egy tengerparton pihennek, amikor a Sápadt Herceg hívatja őket. Egy idegen hajó lépett be a bolygó légkörébe és pont a bázis felé tart. Hamarosan fel is bukkan az égen egy ishori könnyű korvett, mely holohívást küld. Egy nagyon csúf arcú, szedett-vetett páncélos ember közli a hallgatósággal, hogy az Acélfog nevű kalózbanda nevében sajátnak tekintik a bolygót. Az ott lapulók vagy védelmi pénzt fizetnek, vagy eladják őket rabszolgának. Egy órát kapnak eldönteni, hogy melyik opciót választják. A hajó ezután eltávolodik a fák fölött a szárazföld belseje felé. A műszeres letapogatás szerint nem száll le, csak biztos távolságban várakozik. Heipa röviden felvázolja a helyzetet: akkor sem lenne hajlandó kalózoknak fizetni, ha lenne pénze rá. De az összepakolás és menekülés sem opció, a korvett még azelőtt utolérné és megsemmisítené őket, mielőtt a hipertérbe ugorhatnának. Így a csapatra bízza, hogy számoljanak le a kalózokkal. De az első dolog, ami nagyon fontos: a korvettnek le kell szállnia, mert a földön több esélyük van. A teherhajóikkal nem állnának meg egy hadihajó ellen.

O’Conor egy tervvel áll elő: felöltve birodalmi egyenruháját, Rachelt és a herceg néhány testőrét maga mellé véve eljön a kalózokhoz, tárgyalni. Előzőleg megbeszél velük személyes találkozót, így a korvettnek le kell szállnia. Elhiteti velük, hogy a bolygó a Birodalomhoz tartozik, ha szerencséjük van, ez akár elrettentő erővel is bírhat. Addig Vilcent és David a Veszett Vanirral (mely a koréliai csempész hajója) a közelbe repül, alacsonyan, éppen hogy a fák fölött, hogy ha kell, besegítsenek a tárgyalni induló csapatnak. David viszont felveti, hogy egy konzolról akár be is léphet a korvett számítógép rendszerébe. Így mikor Lucas visszahívja a holokomon a kalózokat, a nyurga fiú kódtörésbe kezd, teljes sikerrel. A tárgyalás első köre kiváló eredménnyel zárul: nem csak átveszik az irányítást a kiber-támadások ellen gyengén védett kalózhajó felett és leszállítják a talajszintre, de O’Conor azt is elhiheti velük, hogy komoly birodalmi csapatmozgások várhatók hamarosan. A korábban nagyképű kalózvezér kellőképp megijed, és máris alázatosabban beszél az „admirálissal”. Ekkor indul meg a két csapat a tervek szerint: Lucas és Rachel a dzsungelen át a twi’lek testőrséggel, Vilcent és David hajón a fák fölött.

David a hajó irányításának átvételekor azzal is szembesül (mert biztos ami biztos a műszereket is a bolygó körüli űrre irányítja, feltételezve, hogy a kalózhajó nincs egyedül), hogy kis méretű objektumok is beléptek a bolygó légkörébe, feltételezhetően a kalózok vadászkísérete. A Veszett Vanir felszállása után újra rákeres ezekre a gépekre, de már leszálltak a földre, több felé a közelben. Hatot észlel, egy elég közel, elvileg a szállítóhajó alatt. A kamerakép azonban nem űrhajót mutat, hanem egy droidot. Egy birodalmi kutasz droidot. Megkísérli megfejteni a kutasz által elküldött üzenetet, mely bonyolult kódolást használ, de a kódtörő elbír vele… nagyjából. Csak töredékeket sikerül kihámoznia az üzenetből, de pont eleget ahhoz, hogy közel álljon a pánikba eséshez. Fel is veszi a kapcsolatot O’Conorral, hogy figyelmeztesse: a Birodalom tudja, hogy itt vannak, és azonnal le kell lépniük. A volt birodalmi halálos nyugalommal tudomásul veszi a hírt, értesíti a Sápadt Herceget a fejleményekről és javasolja az evakuálást. Aztán folytatja útját a kalózokhoz.

birodalmi_kutasz_droid.jpg

A kellőképp megfélemlített kalózbandát rövid idő alatt elzavarják. Vissza se néznek, úgy menekülnek el a bolygóról, így a csapat elindul vissza a bázisra. Út közben a sűrűben találkoznak ők is egy kutasszal, mely kiszúrja a visszatérőket. Rachel egy precíz lövéssel súlyos kárt okoz a kutasznak, mely hiába próbál visszalőni a mandalor harcosnőre. A kegyelemlövést O’Conor adja le, de nem elég gyorsan. Még egy üzenetet sikerült a kutasznak továbbítani, amit David újabb sikerrel megfejt, legalábbis részben. A második üzenetből kiderül, hogy a Birodalom most már tudomást szerzett a volt BBH tiszt tartózkodási helyéről és erről értesítették az egyik tisztet, valami Follockot. Lucas jól ismeri őt, és nagyon nem szeretné, hogy itt fussanak össze.

Visszatérve az ismét szedelőzködő lázadó sejthez megegyeznek Heipával: David hajója, a Sky, még nem üzemkész, kénytelenek itt hagyni. Vilcent hajójával most felszállnak, elcsalják a birodalmi erőket a többi lázadótól, majd lerázva az ellenséget előre megbeszélt helyen találkoznak a Herceg hajóival. A koréliai csempész nagyon nem örül annak, hogy hajójának (mely érvényes birodalmi szállítási engedéllyel rendelkezik) csaliként kell szerepelnie a tervben, de jobb lehetőség nincs. A felszállás után O’Conor a komrendszeren hívást indít személyesen Thyllia Follock BBH főhadnagynak. Amíg a válaszra várnak, felvilágosítja a csapat többi tagját, ki is ő: egy szadista vadállat, bájos hölgy képében. Lucas miatta döntött úgy, hogy dezertál. Annak idején a fiatal nő a beosztottja volt és O’Conort nagyon zavarta, hogy Follock indokolatlanul kegyetlen és fajgyűlölő. Egy vallatási túlkapását jelentette is a BBH vezetésének annak reményében, hogy megteszik a szükséges lépést az ügyben. A szükséges lépésről viszont mást gondolt megfelelőnek Lucas és a BBH: Follockot előléptették a „Birodalomért végzett kiváló munkájáért”. Ekkor ábrándult ki teljesen a rezsimből és kötelezte el magát a lázadáshoz. A beszámoló végére létrejön a kívánt kommunikációs kapcsolat. Szépen csengő női hang szól a komból. O’Conor és Follock beszélgetése meglepő fordulatot hoz: A BBH-s kész amnesztiát ígérni Lucasnak, ha a legközelebbi birodalmi bázisra szállítja Davidet és átadja a BBH-nak. Lucas megkísérel egy jól hangzó hazugsággal élni, miért nem tudja ezt a kérést most teljesíteni (a fiú „bakta-tartályban van egy súlyos sérülés miatt, nem is tartózkodik a hajón), de nem válik be a trükk. Follock kineveti a renegátot, gúnyolódik vele, mennyire nem tud semmit és biztosítja, hogy a bakta nem opció a lila hajú kamasz esetében. O’Conor megígéri végül, hogy teljesíti a kérést a kiadatást illetően (úgysem áll szándékában betartani és nem hisz Follock üres ígéretének az amnesztia kapcsán) és a beszélgetésük ezzel véget is ér. A pánikba esett fiút kezdi faggatni, miért fontos ennyire a Birodalomnak és mi van ezzel a bakta-témával? David viszont kellőképp ki van akadva, nem is érti, ő miért ennyire fontos. Persze, régebben betört a Birodalom Logisztikai adatbázisába, de az nem sikerült túl jól. Érdemi érdekességet nem tudott meg belőle, de a Birodalom értesült a kibertámadásról, azóta vadásznak rá. A bakta-tartály kérdéséről még annyit sem tud. Lövése sincs semmiről. O’Conor minden esetre elhatározza, hogy nem hagyja ennyiben a dolgot, ennek utána fog járni.

Eközben Vilcent már a felszállás idején betáplálta a hajó számítógépének a biztonságos hipertér-ugrás szükséges számításait. És ezt nagyon jól is tette, mert a beszélgetés és faggatózás után hirtelen négy hajó bukkan fel előttük, egy Interdictor és három birodalmi őrhajó. A különleges csillagromboló típus hivatott megakadályozni a közelében lévő minden más űrhajó hipertérbe való belépését. Úgy néz ki, Follock sem hitt O’Conornak. A csapat végtelen szerencséje, hogy még az előtt el tudtak ugrani, hogy az Interdictor aktiválta volna a gravitásiós mezőt létrehozó generátorokat.

interdictor_csillagrombolo.png

A csapat tehát megmenekült, de felmerültek nyugtalanító kérdések: Mi történik most hőseinkkel? Mi lesz a lázadó sejt többi tagjával? Hiszen a Sápadt Herceg csapata akkor készült felszállni, amikor a birodalmiak megérkeztek és ők már nem fognak tudni elugrani az Interdictor miatt. Miért kell a Birodalomnak David? Az események most indulnak be igazán.

Címkék: sci-fi szép és jó

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr4816263440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2020.10.31. 02:20:01

Finoman szólva szórakoztató volt, amikor Follock és O'Conor mindketten húzták az időt :) Kiváló leírás volt!
süti beállítások módosítása