Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Star Wars - Háború (harmadik rész: Bajlós jelek az Itheli VII-en)

2022.03.13. 12:36 | Malkav | Szólj hozzá!

Utólag is elnézést kérek azért, hogy ez a bejegyzés ilyen soká jelent meg, pedig még decemberben játszottuk. Sok minden történt utána a magánéletemben is, ami miatt a történet megírása úja és újra csúszott, tehát mostanra csak egy rövid kivonatot tudok közzé tenni. Hiába no, az emlékek bizony morzsolódnak…

Az Ithol IV-en továbbra sem rózsás a helyzet. Ian mester három nappal ezelőtti sérülése után járunk. Omega a háttérben továbbra is hergeli a tömeget a Köztársaság ellen, a közbiztonság jelentősen romlott. A feszült helyzet odáig fajult, hogy Togrannak, Renechának és egyetlen harcképes mesterüknek szembe kell nézniük egy frissen kirobbanó zavargás-sorozattal, ami nyílt lázadássá, és a Köztársaság ellen irányuló polgárháborúba csaphat át, ha nem tudják idejében megfékezni.

Renechát reggeli szokásos meditációja során újabb látomással szembesül. Egy űrhajó hídján áll, vele szemben egy ismeretlen, a rossz fényviszonyok miatt nehezen kivehető, tetőtől talpig páncélos alak áll és az előtte kékes fehéren világító bolygót nézi. Egyetlen szót szól csak a bekapcsolt interkomba: Zav’rakhor. A látomásnak vége szakad, később Halin mestert megkérdezve megtudják, hogy ez egy mandalor szó és lényegében egy támadási parancsot, egyfajta csatakiáltást jelent. Nem bíztató jel…

Ahogy hőseink keresik a gyanús földrengések okát, vagy a dashade orgyilkost, aki megsebesítette Ian Jedi lovagot, eleinte „apróbb” kellemetlenségek fogadják őket: Jedi- és Köztársaság ellenes graffitik, átkozódások a lakosok részéről, aztán durvul a helyzet: dobálózás, eleinte gyümölccsel, majd kővel is. A köztársasági nagykövetséget rendszeresen érik ilyen támadások, aztán arról kapnak hírt, hogy hődetonátort dobtak a nagykövetség épületéhez. A helyszínre érve a rendfenntartó erőket látják, a merénylőt élve sikerült elfogni. A nagykövet meghalt a robbanásban, sok a sérült, az épület fele leomlott. Ugyan ekkor viszont arról is hír érkezik, hogy fegyveres terroristák támadták meg az űrkikötőben álló köztársasági hajókat. Sikeresen felrobbantják a Jedik szállítóhajóját is. Omega előre felvett holoüzeneteket küld, amiben az Ithol függetlenségéről beszél, a Köztársaság terrorjáról. Az adások eredete némi nyomozás után sem megállapítható, mert előre felvett holovetítőkön játszák le random helyeken. A babonásabb helyiek a földrengéseket is a Köztársaságnak tulajdonítják, melyek továbbra sem szűntek meg. Hodin mester felveti a padawanoknak, hogy Iant el kell szállítani a közkórházból, mert ott sebezhető egy beépített orgyilkossal szemben, akár a sithek, akár Omega bérencéről van szó. A fiatalok segítsenek amiben tudnak a rendfenntartóknak, ő intézkedik a köztársasági katonák tábori kórházába szállíttatni a sérült Jedi lovagot.

Másnap este egy újabb felhergelt tömeggel szembesülnek, mely ezúttal a szállásuknál csődül össze. A felhergelt tömeg most vadabb, mint legutóbb, többnyire felfegyverzettek és ölni akarnak. A túlerő nyilvánvaló, tehát menekülniük kell, Hodin mester javaslatára a köztársasági katonák bázisára, a csatornarendszeren át. A csatorna lejáratánál Hodin mester kénytelen feltartóztatni egy csapat merénylőt, hogy a padawanok egérutat nyerjenek, de így út közben, a sötét járatokban, a térdig érő mocsokban, lecsap rájuk a dashade. A küzdelem kemény és kiélezett, a merénylő egy, a fénykardnak is ellenálló fémpengével harcol, de a két ifjú Jedi tanítvány kezd felülkerekedni a támadón, aki megpróbál elmenekülni, ehhez kábító hatású gázgránátot használ, melyet hőseink ügyesen elhárítanak a közvetlen közelükből. Így is jut nekik a gázból, de Renecha légzőkészülékkel, Togran rendkívüli erejének és lélegzetes visszatartásával, a dashadéval a mocsokban birkózva áll ellen. Végül sikerül élve lefegyverezniük, a támadó saját kábító gránátjának bódító füstjétől alél el. Jobban megvizsgálva látják, hogy a kard, amivel a dashade küzdött egy ritka fémből, a mandalori beskarból készült.

dashade.jpg

A köztársasági bázis elérésekor Renechának és Togrannak van idejük megbeszélni, mi legyen, valamint meglátogatják Iant. Később befut Hodin mester is. A katonai jelentés egy kedvezőtlen külsős hírt is hoz: a sithek elleni háborúban az intergalaktikus front ismét az Ithol IV felé tolódik. Ha a saját erők nem tudják tartani magukat és a védelmi vonalak megtörnek, a Sith Birodalom ismét megtámadhatja a bolygót. Ezt az információt szigorúan titokban kell tartani, mert a sithekhez hű lakosság ennek hallatán még inkább fellelkesülhet. Az egyik köztársasági főtiszt drákói szigort javasol: teljes katonai megszállást a bolygó törvényes rendjének stabilizálása érdekében. De Togran, aki ekkor jelen van, Hadin mesterrel együtt határozottan ellenzi az ilyen jellegű lépéseket, minek hatására a tiszt eltekint a terve megvalósításától. Hőseinknek nincs tehát más dolguk, mint egy rövid meditációt követően lepihenni a meneküléssel és harccal átvirrasztott éjszaka után, legalábbis erre vágytak. Ugyanis ismét erős földrengés rázza meg a várost, de a végső baljós jel az égen felbukkanó három hadihajó és a belőlük a város felé repülő vadászok. Melyek se nem köztársaságiak, se nem sithek…

Címkék: sci-fi szép és jó

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr1117779326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása