Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Star Wars – A Birodalom árnyékában (1. kaland)

2021.07.05. 20:24 | Malkav | Szólj hozzá!

Xinaf hívta fel a figyelmem, hogy a legelső Star Wars - A Birodalom árnyékában kaland sehol sem lelhető fel. Utánanéztem a korábbi bejegyzések közt minden admini hatalmam bevetve, és ledöbbenve konstatáltam: tényleg nincs fent. Csak Word-dokumentumban csücsült egy pendrive-on, egészen eddig. Tehát Kedves Olvasók, akkor utólag pótolandó, íme a 11 részt megélt SW szerepjátékunk első, nyitójátékának beszámolója. :D

 

Történetünk a Khelita nevű Föld-szerű peremvidéki bolygón vette kezdetét, ahol hőseink az ellenálló csoporttal tartózkodtak. Az űr hidegében egy könnyű szállítóhajó közeledik a bolygó felé. A légkörhöz érve pilótája leszállási engedélyt kér, de nem kap. Minden űrkikötő foglalt, a város területén leszállni pedig plusz költségekkel járna, a hivatalos szöveg szerint „szabálytalan landolási díj” miatt. Így a hajó irányt változtatva egy félreeső helyet keres, ahol ingyen leszállhat.

sky_teherhajo.jpg

(David Ghtroc 720 típusú teherhajója már nem sokáig bírja a fáradt üzemanyagcellával...)

Heipa herceg váratlan gyűlést hív össze, amire hivatalos volt három olyan lázadó, akik bár ismerik egymást, de még sosem dolgoztak együtt. Lucas O’Conor ex főhadnagy, Rachel Ren mandalor harcosnő és Vincent Corilin „szabadkereskedő”. A Sápadt Herceg szokásos kimért udvarias stílusában köszönti a résztvevőket. Egy fontos küldetést szeretne rájuk bízni, ami sajnos nem tűr halasztást és veszélyes is, ezért van rájuk szükség. Mielőtt a twi’lek kifejthette volna bővebben, miről is van szó, hajtóműdübörgés szakítja félbe. A kis tisztásukon, ami egy hegyvidék mellett terül el egy ismeretlen szállítóhajó landol. Miután Heipa a testőreivel együtt biztonságos fedezékbe hátrál, a volt birodalmi ügynök takarásában, a csempész és a mandalor a leereszkedő rámpa felé tartanak, hogy fogadják az ismeretlen jövevény, vagy jövevényeket. Kezükben sugárvetők. A várt támadás helyett azonban David köszönti őket, aki segítséget kér: hajója üzemanyagcellája lemerülőben, így nagy szüksége lenne utánpótlásra. Viselkedése derűs és barátságos, annak ellenére, hogy szép számmal szegeznek rá fegyvereket. Lucas is odasiet a jövevényhez, miután a herceget biztonságban tudja. Miután kifaggatják a srácot, megismerik fura történetét. A fiú elmondása szerint (mindezt meglepő nyíltsággal meséli el) egy kalózbandában nevelkedett, melyet a Birodalom egy kirendelt hajóraja pusztított el. David egymaga menekült meg a támadásból és miután ellopott egy hajót, tizenöt napon át véletlenszerű ugrásokkal igyekezett lerázni a Birodalmat. De mostanra „kifogyott a nafta”, ezért itt rekedt. Bár története kusza és zavaros, a csapat hamar leszűri a szükséges következtetést: a kölyök kizárt dolog, hogy birodalmi kém legyen, mellesleg veszélytelen. O’Conor a se füle se farka történet alapján arra a téves következtetésre jut, hogy a fiú enyhén fogyatékos lehet. Amíg a megtudott híreket Heipával is tudatja, Vilcent úgy dönt, átnézi a jövevény hajóját. De a hajó nem őriz érdekes titkokat Kistetűn, a birodalmi takarítódroidon kívül, melyet (állítólag) a fiú a kalóz nevelőapjától kapott még kisfiúként ajándékba. A koréliai megkísérli kihámozni a hajó számítógépéből a korábbi úti adatokat, viszont a komputer védelmi rendszere életre kell és bezárja a csempészt a hajóba. David nyitja le újra a rámpát. Miután a twi’lek vezető is vált néhány szót a fiúval (majd Weetto, az öreg toydary nézi át a hajót David jelenlétében), úgy dönt akár maradhat is, de most már mindenképp folytatni kell a félbemaradt gyűlést.

nem_mondtad_ki_a_varazsiget.jpg

(Vilcent nem mondta ki a varázsigét, a hajó magába is zárta. :D Csak David lila hajú mása mondta a jól ismert szöveget.)

A lázadók azért választották a Khelitát, mert elég félreeső hely volt ahhoz, hogy a Birodalom ne helyezzen el rajta komolyabb erőket. De ez a közeljövőben változik. Holnap egy helyőrséget telepítenek a város űrkikötője mellé. Az elmúlt hetekben felhalmozott készleteket (köztük a csapatnak elengedhetetlen üzemanyagcellákat is) ekkor átszállítják az erődbe, ahol már lehetetlen lesz hozzáférni. Tehát a csapat feladata megszerezni ezekből a cellákból annyit, amennyit tudnak, mielőtt a birodalmiak elhelyeznék a helyőrséget. Az idő szorít, a cellák pedig a lázadásnak is kellenek. Amúgy is aktuálissá válik a költözés így, hogy megerősödik a birodalmi katonák száma és felszereltsége. A küldetésre, úgy döntenek, a fiút is magukkal viszik, állítása szerint kódtörő (O’Conor kételkedik benne, de David hamar bizonyítja, hogy tényleg ért hozzá és mellesleg egyáltalán nem tompa). A csapat megszervezi a tervet: az ex birodalmi felölti gondosan megőrzött egyenruháját, Rachel lesz a fogadott testőre, Vincent pedig, aki rendelkezik érvényes birodalmi szállítási engedéllyel saját hajóján hozza őket, mint pilóta. David másodpilótaként velük tart. Innen startolva tesznek egy orbitális kört és hamisított megbízó- és utaslevéllel leszállnak a raktár mellett. A hajón, ládákban, „egzotikus árut” hoznak, ami valójában gazzal kevert frissen ásott föld. Mivel magas rangú BBH-s tiszt megbízását hamisították a szállítólevélre, nem fogják egyből felnyitni a ládákat, ezzel is időt nyernek. A többi félig-meddig improvizációs alapon működik majd, a lényeg O’Conor hiteles szereplése, és a többiek ügyes settenkedési képessége lesz.

A rizikós terv első fázisa a tervek szerint halad. Bár landoláskor mindenkire rátör a frász egy, a bolygó mellett a hiperűrből hirtelen megjelent csillagromboló láttán, ám az nem foglalkozik a kis Vanir típusú hajóval. Landolnak a raktár mellett, a helyi személyzet (mely nagyrészt a helyi rendvédelmi erőkből áll) egyből beveszi a mesét O’Conor határozott fellépése és a hamis megbízólevél láttán. El is tereli a helyi parancsnokot, hogy mutassa meg neki a tábort. Ekkor látják a robbanást a raktár túlsó végén. A hirtelen, be nem tervezett riadalmat a volt főhadnagy kiváló improvizációs képességgel kezeli. Feltüzelve a helyi őrök aggodalmát, saját kezébe veszi a vezetést és úgy szervezi meg a védelmet, hogy minden embert a tábor külső peremére küld szét. Így a csapat többi tagja, akik a ládák lepakolását felügyelik Vilcent vezetésével, most akcióba lendülhetnek. A koréliai is kihasználja a káoszt: az egyszerű rakodókat hamar meggyőzi, hogy a további robbanások elkerülése végett minél több, a raktárban lévő üzemanyagcellát kell felrakodni a hajójára, a biztonság kedvéért. A munkások nem kételkednek, segítőkészen rohannak a zsákmány felé. Vilcent, Rachel és David követik őket. Úgy fest, ez könnyebben megy majd, mint hitték.

birodalmi_helyorseg.jpg

(Kevesebb rozsda, több rohamosztagos és kész a khelitai birodalmi helyőrség.)

Eközben Lucas felveszi a kapcsolatot a bolygó körül keringő csillagromboló kapitányával. Biztosítja arról, hogy kézben tartja a dolgokat, és amíg nem szól, nincs szükség katonai erősítésre. Csak egy kisebb külsős lázadó terrorakcióról van szó. A kapitány hisz O’Conornak, mivel a BBH aktív állományú ügynökének hiszi a renegát birodalmit.

A munkások megérkeznek a raktárba, ahol az első két szerencsétlent azonnal megöli egy-egy sugárnyaláb. A többi pánikba esik és elmenekül. Rachelék azonnal fedezékbe helyezkednek. Amíg Vilcent és a mandalor felveszik a harcot az ismeretlen támadókkal, David kiszúr egy terminált, amiből nekilát információhoz jutni. A hírek vegyesek: jó hír, hogy a csillagromboló nem küldött csapatokat. Rossz hír, hogy egyrészt a támadás híre eljutott a hajóhoz, másrészt még a robbanás előtt útnak indítottak egy hatalmas leszállóegységet, mely a helyőrség épületét hozza. Heipa informátora súlyosan tévedett, egy nappal előbb telepítik a bázist. A csapatnak max. húsz perce van hátra, kivéve, ha az itteni zűrzavar miatt csúsztatják a leszállást, amíg rendeződik a helyzet. Eközben Rachel és Vilcent tűzharcba kezdenek az idegen csapattal, akik szintén az üzemanyagcellákat akarják megszerezni. A küzdelemben végül hőseink kerülnek ki győztesen. Rachel jó mandalor módjára hátirakétával kerül az ellenfeleik fölé és lelőtte a két támadó egyikét. A másik fegyvere használhatatlanná vált a koréliai bravúros lövése miatt, így megadja magát. Végül megkegyelmeznek neki, egy cellát vihet, csak tűnjön el innen. A fickónak nem kell kétszer mondani…

Eközben Lucas beadja azt a mesét a helyi parancsnoknak, hogy a támadást egy belsős áruló segíti. Átszervezi az egységeket, amit a parancsnok gondolkodás nélkül végrehajt. Ekkor veszi észre a fejük fölött lebegő, a helyőrséget hordozó szállítóhajót. Nincs sok idő, de szerencsére ekkor bukkannak fel Davidék és egy csapat frissen verbuvált munkás, akik a csapat saját hajójára rakodják fel a szükséges üzemanyagcellákat. Ideje indulni, főleg miután a csillagromboló parancsnoknak O’Conor azt mondja, megvan a lázadó. Nem tudja, hogy ekkor már a kapitány külön beszélt a raktár parancsnokával és egymásnak ellentmondó információt kaptak, mindketten az állítólag BBH-s főhadnagytól, ezért gyanú alatt áll. Lucas azt a kurta parancsot kapja, hogy az elfogott lázadót azonnal hozza el a csillagrombolóra. Hogy még nagyobb legyen a fejetlenség, a volt birodalmi ügynök veszélyes játékba kezd: a parancsnokhelyettesnek (aki lelkes, de nem túl alapos) beadagolja, hogy az egyik rohamosztagos az áruló. Amíg az rohan és lelöveti a „lázadót”, hőseink felrohannak a hajóra, ami ugyan csak négy cellát tudtak eddig felrakodni, de az is több a semminél és röp-starttal elhagyják a bolygót. A hirtelen távozásuk viszont végképp gyanúba keveri őket, a bolygóról négy TIE vadász ered az üldözésükre, amit a csillagrombolóról is útnak indított további három tucat igyekszik támogatni. A hajó komputeréről David megkísérel rácsatlakozni saját hajójára, a Sky-ra. Távirányítással akarja elhozni a hajót, mert az üldözés miatt nincs idejük visszatérni a herceghez. De egy váratlan hiba miatt a hajóval megszűnik a kapcsolat, vélhetőleg még a bolygón lezuhant. Bonyolult kitérő manőverek és bősz lövöldözés után a csapat sikeresen elugrik egy távoli helyre. Csak a Sápadt Herceggel előre megbeszélt időben ugranak vissza a találkozási pontra. A küldetés sikeres.


tie_vadaszok.jpg(Az első nyílt összetűzés a Birodalommal lavinát indít el a jövőben.)

A találkozási ponton örömmel látják, hogy a twi’lek főnöknek sikerült az evakuálás. Még David kissé viharvert hajóját is sikerült elhozniuk, de a károkat idővel a toydary szerelő helyre hozza. A lázadás ezen kis csoportja új bázist keres, ahol nyugodtabban tudnak majd élni két Birodalom-ellenes küldetés között. A kihívások viszont csak most kezdődnek.

Címkék: sci-fi szép és jó

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr3716613780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása