Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Star Wars – a Birodalom Árnyékában (3.kaland)

2020.11.18. 18:22 | Malkav | Szólj hozzá!

Történetünk pont ott folytatódik, ahol az előbb vége szakadt. A társaságnak kb. fél órája van elugrani a hiperűrben arra a pontra, ahol Heipáék lesznek, amennyiben nem estek fogságba. Addig O’Conor ismét kikérdezi Davidet a Birodalommal kapcsolatos helyzetéről és a bakta tartályos furcsaságáról, de a kölyök köti az ebet a karóhoz, semmi újat nem árul el. A volt birodalmi utánanéz a rendszerben azoknak a humanoid fajoknak, melyek bármi okból érzékenyek a baktára. Nem talál a Davidhez hasonló példát. Az idő elteltével a Veszett Vanir a hiperűrbe lép, de nem a találkozási pontra tart, hanem a Kharraenia nevű bolygóhoz, amely a csempészek, zsiványok nem hivatalos fészke. A bolygó a Birodalom része, de nagyon élénk az illegális biznisz. Miután leszállnak a hajó birodalmi azonosítóját használva a társaság felkeresi Vilcent egy cimboráját, hogy információhoz jussanak. Az ismerős felkeresésére az űrzsiványnak öltözött Lucas, Rachel (civil viseletben, egyedül a mandalor vértezet alkarvértjeit hozta magával) és Vilcent megy, David a hajón marad, hogy szükség esetén egyből felszállhasson a hajó, szükség szerint hamisított felszállási engedéllyel. A trió útja a nyomornegyeden át vezet, ahol rögtön beléjük köt egy banda, hogy kirabolja őket. Nem számítottak két tényezőre: egyrészt a csapat egyik tagja egy mandalor, aki halálos pontossággal kezeli a sugárvetőt. Másrészt O’Conor lemaradva követte a koréliai csempész és Rachel kettősét, így hátba tudta támadni a zsiványok szintén hátuk felöl közelítő két tagját. A rablók két halott és egy súlyosan sérült árán megtanulták, kikbe ne kössenek bele, ahogy csak tudtak, felszívódtak a szűk utcák mélyén, így az összeszokott hármas folytathatta útját a cél felé.

star_wars_banditak.jpg

(Nem volt sok esélyük az útonállóknak.)

Bár Vilcent gyanakvó barátjától nem tudtak meg sok mindent (nincs tudomása arról, hogy a koréliai az utóbbi időben fejvadászok célpontja lett volna alvilági körökben), David ezalatt betör a város rendfenntartó erőinek számítógép rendszerébe és ott aggasztó dologra bukkan. Bár az alvilág nem vadászik rájuk, a Veszett Vanir és minden utasa Birodalom szerte körözés alatt áll. A vád árulás,birodalmi tulajdon elrablása, lázadás. És a helyi hatóság már értesítette is a legközelebbi birodalmi erőket. A csapat többi tagjának értesítése után úgy határoznak, hogy a város nyugati szélén találkoznak, David odaviszi a hajót és azonnal elhagyják a bolygót. A városba kiruccant trió a legrövidebb úton igyekszik a találkozóhely felé, de O’Conor kiszúrja, hogy a tetőkön követik őket, vélhetőleg csak az alkalmas helyet keresik a rajtaütésre. Felfedezése azonnal be is igazolódik, amikor a támadók tüzet nyitnak rájuk. Vad kergetőzés kezdődik Kharraenia nyomornegyedében, melyet az épp odaérkező David is lát a hajóból. Ő tudatja Lucassal, hogy a támadók tradosiaiak, egy hüllőszerű humanoid faj. A volt birodalmi felismeri bennük Thyllia Follock főhadnagy halálkommandóját. A lila hajú srác igyekszik a hajó ágyúival a tetőn lévőket lelőni, nem sok sikerrel, de legalább megosztva a figyelmüket. Ezalatt a többiek a csatornába menekülnek, ahova három fenevad szegődik a nyomukba. A csatornában is kilátástalannak tűnő harc veszi kezdetét, ezek nem olyan pitiáner bajkeverők, mint az előző banda. Bár Vilcentnek sikerül súlyosan megsebesítenie az egyiket, a másik kettő nagyon kemény ellenfélnek bizonyul a lézerpuskáival. Az egérutat Lucas spontán ötlete biztosítja: elkérve Rachel lángszóróval felszerelt alkarvértjét, azt a támadók felé dobva meglövi. A tárgy így bombaként felrobban, a csapat ki tud szökni a felszínre, ahol már nincs messze a kapu, melyen túl David lebeg a hajóval. A kapu tetején viszont további két tradosiai várja őket és halálos lövések villannak. Rachel az egyik lövés elől még éppen hogy időben ki tudott fordulni, a következőtől már O’Conornak kellett elrántania a harcosnőt. Különböző trükkökkel és a Veszett Vanir ágyúinak segítségével a csapat kijut a városból, be tud szállni a hajóba, amire nagy szükség van: TIE vadászok közelednek.

tradoshan_harcos.png

A városi hajsza az égen folytatódik, de hőseink itt is szerencsésen megússzák. Rachel kilövi az egyik TIE-t a hajó forgótornyos ágyúival, a másiknak meglövi a szárnyát, mely pörögve lefordul a hajóról. Egy meredek hegyekkel tarkított völgyben bújnak meg, ahol el tudják rejteni a hajót. Lucas felveszi a kom-kapcsolatot Follockal és sikerül kialkudnia egy találkozót egy füves rétre éjfélkor. Sikerül hatnia a birodalmi hiúságára és szakmai ambíciójára (a duma szerint Lucas kész tárgyalni vele David kiadatásáról, biztosítva ezzel Follock előléptetését), bár nincs bizalma abban, hogy a nő tartaná a szavát és egyedül lenne jelen (ahogy O’Conor is eltervezi, miképp számolnak le a szép arcú BBH-s szörnyeteggel). A TIE vadászokkal folytatott fogócska során a Veszett Vanir megsérült, de szerencsére a sérülés nem olyan súlyos, hogy Vilcent és David közös erővel ne tudná megjavítani. A kényszerszünet alatt ismét szóba kerül David kényes ügye és a fiú belátja, hogy nincs értelme tovább titkolni a dolgokat. Beismeri a társaságnak, hogy sosem volt kalózbandában nevelkedett árva és a bakta tényleg fölösleges lenne, mivel ő egy droid. Arra programozták, hogy segítse a lázadást, de nem tudja, hogy ki írta belé ezt a programot. A csapatot nem rázza meg a hír és úgy határoznak, hogy bármi történjék, nem engedik át a kölyköt a Birodalomnak (bár eleinte Vilcent kételkedik, hiszen ennyire emberszerű droidról még csak nem is hallott soha).

Amikor eljön az este, a következő terv szerint indulnak a remélhetőleg végső találkozásra: Lucas a rét közepén találkozik Follockkal. Lucas igyekszik úgy terelni a beszélgetést, hogy kicsikarjon (akár üres ígéretként) egy engedélyt a csapatnak a bolygó körül várakozó birodalmi erők közötti békés átkelésre (ezt a rádiókapcsolatban lévő David felveszi, a megfelelő időben lejátssza a birodalmi erőknek, biztosítva az egérutat), Rachel a távoli fák takarásában célba veszi a birodalmit és adott jelszóra lelövi. Aztán menekülnek, mert Follocknak is lesznek katonái, ez egészen biztos. Addig Vilcent és David a közelbe repülnek a hajóval, hogy egyből besegítsenek, ha kell és felvegyék a többieket. Tizenöt perccel a találkozó előtt Rachel felveszi az ideális leshelyet. A mandalor harcosnő sisakjába épített érzékelők megerősítik Lucas gyanúját: Follock nem kevesebb, mint tíz harcosát rejtette el a magas fűben. A terv eleinte a megbeszéltek szerint alakul, amikor viszont elhangzik a jelszó, és Rachel nem bízva a véletlenre az addigra már felvett baskar páncél hátoldalára erősített rakétavetővel célba veszi a birodalmit, a rakéta váratlanul besül és nem indul. Így kénytelen sugárvetővel rálőni Follockra. A BBH-s a magas fű rejtekébe, a földre veti magát és be is jelenti a saját kommján, hogy az előbb elhangzott távozási engedélyt töröljék, mondatát nem tudja befejezni: David zavarja a maga műszereivel a kommunikációs csatornát. Rachel a nem fegyverként szolgáló hátirakéta segítségével Follockra veti magát, ebben igyekszik besegíteni Lucas is, hogy elfogják a nőt (tudván, hogy a tíz tradosiai ellen ketten nem állnak meg), de Thyllia boszorkányos ügyességel hárítja a támadásaikat és kigurul a közvetlen közelükből. Megkísérel rálőni Rachelre, aki időben észreveszi a mozdulatot, kipördül a lövés elől és fordultában a megmaradt alkarpanelbe rejtett kábelvetővel megkötözi a birodalmit, aki elvágódik a földön. Lucas pont időben ugrik oda és szorítja sugárvetőjét Follock halántékához, mert a tradosiaiak ekkorra már körülveszik őket. Ebbe a zűrzavarba érkezik meg a Veszett Vanir és nyit tüzet a hüllőszerű idegenek csoportjára. De ez sem elég a csapat szétrebbentéséhez. O’Conor megfegyegeti őket, hogy egyetlen hibás lépés és szétlövi Follock fejét, de a BBH főhadnagya tűzparancsot ad a kommandójának. Lucas azonnal fejbelövi a nőt és pajzsnak használja a holttestet a tradosiai össztűz ellen (ami elmarad), akik végül visszavonulót fújnak, egyrészt a vezérük halála, másrészt a fejük fölött lövöldöző űrhajó miatt.

tillya_follock_bbh_fohadnagy.jpg

(Follock bicskája beletört a csapatba. Az agya meg szétégett egy sugárvetőtől.)

Végül a csapat elindul hajójukon az űr felé, de magukkal hozzák Follock holttestét. Reménykednek abban, hogy az űrben lévő birodalmi hajón nem értesültek a főhadnagy haláláról, így „túszként” biztosíthatja számukra menekülés lehetőségét, ha Follock utasítása mégis átsiklott valahogy. Előrelátásuk hasznosnak bizonyult, mivel Lucas rájön, nem csak egy csatornát használt a birodalmi. Egy Interdictor és öt őrhajó várja őket. Több tucat TIE vadász indul meg feléjük a csillagromboló gyomrából, így Lucas újabb trükkhöz folyamodik: vizuális kapcsolatot nyit az Interdictor kapitánya felé, Follock hulláját úgy fordítja, hogy ne látszódjon a lövésnyom a halántékán (így úgy tűnik, csak elkábították) és közli a parancsnokkal, hogy a főhadnagy a túszuk. Készek a bolygón letenni, ha a kapitány garantálja, hogy utána engedik távozni őket. Sikerül kialkudnia a kapitány flottatiszti becsületszavát, csak tegyék le Follockot a bolygón. Ezt megteszik, majd mielőbb elugranak a hiperűrbe, mielőtt kiderülne, hogy a túsz régóta halott. Majdnem egy nap késéssel ugranak a Heipával megbeszélt találkozóhelyre, ahol egymaguk vannak, a twi’lek nemes csapata nincs ott. Viszont kapnak egy késleltetett, a koréliai alvilág által használt tolvajnyelven titkosított hívást (melyet Vilcent könnyedén megfejt), hogy egy hét múlva találkozzanak ott, ahol Heipa először futott össze O’Conorral: a Bothawuin!


tie_vadaszok.jpg

Mesélői vélemény: ez a kaland nagyon akció dúsra és veszélyesre sikerült, többször úgy éreztem, hogy a csapat nem éli túl. Ezzel a Játékosok is így voltak. De nagyon helytálltak, bőséggel vetettek be szokatlan és merész terveket és néhol a szerencse is melléjük szegődött. Nagyon ügyesek voltak!

Utólagos rövid szösszenet:

- Uram! Jelentést kaptunk a Khallaeniáról, Follock főhadnagy meghalt. A tradosiai csapat szerint O’Conor fejbe lőtte.

- O’Conor… Thyllia ostoba volt és megfizetett érte. Nagy hibát követett el, de én nem teszem. Átveszem az ügyet.

- Mi legyen a tradosiaiakkal?

- Átveszem a vezetésüket is. Hasznos fegyverek. Üzenje meg nekik, hogy haragszom rájuk az akció kudarca miatt, de jóvátehetik.

- Igenis uram! Értesítsük Yualen ezredest a fejleményekről?

- Jelentsék, de biztos vagyok benne, hogy már tud róla. És támogatni fogja, hogy én foglalkozzak az üggyel. Elvégre jól ismerem Lucas O’Conort, nem nagyobb a tanítvány a mesterénél.

Címkék: sci-fi szép és jó

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr7116290282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása