Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Hörrg hörrrg (és nyálfröcsögés)

2013.12.26. 14:45 | Malkav | 25 komment

Ahogy pár napja megjósoltam, ismét felbukkant évente látogató vendégünk, aki szerény két-három napos "jelenléte" által máris megihletett. Kedves Olvasók, a mai témánk:

Nagyképű Zsebprófétizmus

Próféta.jpg
Mit érdemes tudni a nagyképű zsebprófétákról?


1. nagyképű: "Szent" küldetésének biztos tudatában nagyon lekezelően bánik mindenkivel, aki nem osztja elmebaját.

2. "zseb": Bár meggyőződése, hogy elképesztően fantasztikus személyiség és minden titkok tudója, a valóságban elég közönséges figura. De ezt ő nem hajlandó elfogadni, mert milyen lenne már, ha Ő csak egy lenne a sok közül?

3. prófétaként lép fel, legalábbis annak akarja feltüntetni magát: Bármi is a mentális defektje, úgy érzi, azt mindenkivel meg kell osztania, hogy felnyissa az emberek szemét. Legyen az bármilyen félreértés, tévedés, valószínűtlen állítás, vagy egyenesen baromság a köbön.

4. kimutatható százalékban troll: Ezen nincs túl sok kifejteni való, bőven ecsetelgettük korábban, hogy ez mit jelent.

Mik szoktak az önjelölt zsebpróféták kedvenc kinyilatkoztatásaik lenni? Mondok pár példát rá:

1. Akármilyen nevetséges (elég csak elolvasni a Szentírást ennek cáfolására), van aki mereven állítja, hogy Jézus magyar volt.

2. Közkedveltek a különböző összeesküvés elméletek is. Ezeket nem létező titkos társaságok vezetik a zsebpróféták szerint, de ebbe nem megyek inkább bele a Központi Blogfelügyeleti Hatóság figyelmeztetése szerint.

3. Egy adott népcsoport elvakult, agyatlan dicsőítése, már az ésszerűség határán is túl. Hogy aktuális példát mondjak, a magyar az ősnyelv, a magyarok és a maják ugyan az a nép két ága és még a passzát szelet is a magyarok szellentették. Ja és mint fentebb írtam, Jézus is magyar volt, a magyar nép rokonságban áll az angolokkal, japánokkal, németekkel, mindenkivel, aki most jobban él nálunk. És a magyar felsőbbrendű faj.

Tehát a nagyképű zsebpróféta bőven el van látva sekélyes témával. :D És ezt a rakás hülyeséget olyan szenvedélyesen magyarázza, hogy nincs rá szó! És ha valaki elköveti azt a pofátlan bűnt, hogy nem ért vele egyet... akkor kitör a vihar.

Mit lehet tenni vele? Nehéz erre jó megoldást találni, mert amennyi nagyképű zsebpróféta, annyi féle dühöngés és talán annyi féle megoldás. Talán azzal lehet a legjobban felvértezni magunkat ellene, hogy annak kezeljük, amivé általában válik: Trollnak.

Címkék: vélemény gondolat poén agyfrász

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr825709567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marikaneni 2013.12.27. 16:34:49

Ha ma megjelenne az interneten Jézus és szólna, írna a blogodban, akkor őt is ezekkel az "érvekkel" utasítanád el, oktatnád ki és gúnyolnád napestig.

1:"Mert megkövéredett e nép szíve, és fülükkel nehezen hallottak, és szemüket behunyták, hogy ne lássanak szemükkel, és ne halljanak fülükkel, szívükkel ne értsenek, és meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket. "
"Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert hasonlók vagytok a meszelt sírokhoz, amelyek kívülről szépnek látszanak, de belül tele vannak halottak csontjaival és mindenféle tisztátalansággal."
2:"Származhat-e valami jó Názáretből?" - kérdezte tőle Nátánaél."

3:"Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. "

4:"Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert bejárjátok a tengert és a szárazföldet, hogy egyetlen pogányt zsidó hitre térítsetek, és ha ez megtörtént, a gyehenna fiává teszitek, kétszerte inkább magatoknál."
"Ekkor Jézus így szólt hozzájuk: "Ne féljetek: menjetek el, adjátok hírül atyámfiainak"
"Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."

1: Elég megvizsgálni Jézus urunk szakállát a Torinói Leplen, és láthatjuk, hogy nyírott szakálla volt, tehát nem volt zsidó származású, hanem szkíta. A szkíták pedig mi vagyunk , magyarok.

2:"És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat"

"Nem lehet tehát sehogy sem elmenni amellett a tény mellett, hogy ez a három körülhatároló, túllógó, számozatlan, csonka kód pont egy szimpatikus kis 6-6-6-os kódot ad ki a világ összes vonalkódján(!).
Valami igen magas szintű, és bizonyára jól megtervezett befolyásoltságot láthatunk tehát itt, amirõl nem merészség, és nem eszetlenség kijelenteni: összeesküvés-gyakorlatot van itt "szerencsénk" látni. "
blogol.hu/comment.php?log=3918524

3: Mivel valamikor a földön mindenki egy nyelven beszélt, de a Bábel torony építése idején a nyelveket az Úr összezavarta. A Bábel tornyát a hagyomány és a Krónikáink szerint a magyarok ősapja Nimród építette, aki szkíta volt és szkíta nyelven beszélt. A szkíták pedig a hagyományunk, eredettudatunk és a Krónikáink szerint mi vagyunk magyarok, ezért a magyar nyelv valamennyi ma létező nyelvnek az őse, az alapja, a gyökere.
Kihagytad a felsorolásból a hébert , mert az is a magyarral rokon :
www.leventevezer.extra.hu/gy%C3%B6k1.pdf

Malkav 2013.12.27. 19:07:24

@marikaneni: MarikaBélaFerinéni, ha Krisztus Urunk megjelenne a blogomon, akkor onnan lehetne felismerni, hogy?

1. nem nagyképű.
2. nem "zseb". :)
3. nem troll. És egyáltalán nem trollkodik. :)
4. nem ír ökörségeket. Pl. magyar-szkíta azonosság, héber-magyar rokonság, stb. Viszont a most írt negyedik pontban pont megfigyelhető a "Egy adott népcsoport elvakult, agyatlan dicsőítése" kezdetű kis fejezet lényege...

Ami még érdekel: Ebben hogy jön ki a 666?
www.fogyasztok.hu/kepek/cikk_kep/4033img_9857.jpg

marikaneni 2013.12.27. 19:58:23

@Malkav:
1 Jézus hatalmánál fogva megítélné az ilyen nagyképűeket, mint te , aztán hasonlóan méltatlankodnál, mint ezek : "Odanyújtották neki Ézsaiás próféta könyvét, ő pedig kinyitotta a könyvet, és megkereste azt a helyet, ahol ez van megírva: „Az Úr Lelke van énrajtam, mivel felkent engem, hogy evangéliumot hirdessek a szegényeknek; azért küldött el, hogy a szabadulást hirdessem a foglyoknak, és a vakoknak szemük megnyílását; hogy szabadon bocsássam a megkínzottakat, és hirdessem az Úr kedves esztendejét.” Ekkor összegöngyölítve a könyvtekercset, átadta a szolgának, és leült. A zsinagógában mindenkinek a szeme rajta függött; ő pedig szólni kezdett hozzájuk: „Ma teljesedett be ez az írás fületek hallatára.” Mindnyájan egyetértettek vele, majd elcsodálkoztak azon, hogy a kegyelem igéit hirdeti, és azt kérdezgették: „Nemde a József fia ez?”
2:"Ekkor odamentek hozzá tanítványai és megkérdezték: „Miért beszélsz nekik példabeszédekben?” „Nektek megadatott, hogy megértsétek a mennyek országának titkait – felelte –, de nekik nem."
Akik nem értik Jézus példázatait, azok őt előszeretettel "zsebnek" titulálják.
3:Troll= Atilla (r>l) Atilla Isten ostora !
"Kötélből ostort font, és mind kiűzte őket a templomból, juhaikkal és ökreikkel együtt, a pénzváltók pénzét szétszórta, asztalaikat felforgatta, a galambárusoknak meg azt mondta: „Vigyétek innét ezeket, ne tegyétek Atyám házát vásárcsarnokká!” Tanítványainak eszükbe jutott az Írás szava: „Emészt a házadért való buzgalom.” A zsidók azonban szót emeltek, ezekkel a szavakkal fordultak hozzá: „Miféle csodajelet mutatsz, hogy ezt mered tenni?” Jézus azt válaszolta: „Bontsátok le ezt a templomot, és harmadnapra fölépítem.”
4. Az igazságot írná, amely a Krónikáinkban is van.
Krónikáink szerint a magyarok ősapja Nimród építette, aki szkíta volt és szkíta nyelven beszélt. A szkíták pedig a hagyományunk, eredettudatunk és a Krónikáink szerint mi vagyunk magyarok, ezért a magyar nyelv valamennyi ma létező nyelvnek az őse, az alapja, a gyökere.
Kihagytad a felsorolásból a hébert , mert az is a magyarral rokon .
Az első két vonal közötti érték 6-os, a középső és az utolsó két vonal közti úgyszintén. Ezeknek nem adnak számértékeket alul, mert csupán elválasztásul szolgálnak, de "véletlenül" mégis ilyen értéket képviselnek, ugyanis ha máshol megjelennek a vonalkódon belül, akkor az értékük 6-os.
Vili ?

Malkav 2013.12.27. 22:54:01

"Troll= Atilla (r>l) Atilla Isten ostora !"

Ezért a dumáért megérte! XD Érik a következő BoT. :D

"Az első két vonal közötti érték 6-os, a középső és az utolsó két vonal közti úgyszintén. Ezeknek nem adnak számértékeket alul, mert csupán elválasztásul szolgálnak, de "véletlenül" mégis ilyen értéket képviselnek, ugyanis ha máshol megjelennek a vonalkódon belül, akkor az értékük 6-os."
Ilyen izzadságszagúan erőltetve belemagyarázni senki sem képes a hülyeséget! :D Gratulálok Ferinéni! :D Még ilyeneket! :D

marikaneni 2013.12.27. 23:53:42

@Malkav: Nincs ebben semmi izzadságszag, hiszen nyilvánvalóan ott van a három helyen az elválasztó vonalpár, amelynek az értéke 6-os, 3X6-os.
Ordítja és mindenki láthatja!
Ez az egyik trükkje a háttérhatalomnak, hogy oda pakolja
saját leleplezését, hogy mindenki láthassa a főhelyen. De mivel ennyire a főhelyen van senki sem látja és hiszi el, hogy valóban ott van. Tehát, logikus, hogy ebből következően nincs is háttérhatalom!
Régi trükk, de a szellemi újszülötteknek ezt is el lehet adni.
Törölgessed akkor egy kicsit a szemedet vagy a szemüvegedet, mint a királyleány !
www.youtube.com/watch?v=SHPKS105KxI

Malkav 2013.12.28. 10:17:41

@marikaneni: Feri, ez szánalmas... :) De legalább szórakoztató.

"Ez az egyik trükkje a háttérhatalomnak, hogy oda pakolja saját leleplezését, hogy mindenki láthassa a főhelyen. De mivel ennyire a főhelyen van senki sem látja és hiszi el, hogy valóban ott van."
Az levegő nitrogéntartalmában is megfigyelhető a júde-esszencia, melynek célja a világ és a magyar nép eljúdásítása. Nem látja senki, és ezért nem hiszi el, hogy valóban ott van. Tanulj meg nyílt szemmel járni és nem csak nézni, hanem látni is a nitrogén mögött! (Ennyit erről, hülyeséget belemagyarázni a semmibe és nem létezőbe bárki tud.)

A végén még nem létező (zsidó?) összeesküvést fogsz látni a közeljövőben esedékes Mars-programban is... :)

marikaneni 2013.12.28. 14:34:14

@Malkav:
Amiben megfigyelhető az esszencia, az nem jelenti azt, hogy akkor mindenben megfigyelhető az esszencia.
A nitrogén mindig is létező dolog volt, így senki sem gyanúsítható azzal, hogy valaki odatette mesterségesen.
De a vonalkód nem nitrogén, hanem valakik által mesterségesen megalkotott és odatett dolog. Ezért célszerű megvizsgálni sajátságait, jellemzőit , tulajdonságait, szimbólumait és burkolt üzeneteit. Ezt én megmutattam neked, de csak annyi volt a válaszod, hogy ez a vonalkód olyan, mint a nitrogén ! Gratulálok az észbeli képességeidhez és a csodálatos éleslátásodhoz !

Malkav 2013.12.28. 16:25:32

@marikaneni: Nyelvtan egyes, leülhetsz. :)

marikaneni 2013.12.29. 00:14:28

@Malkav: Látom, még azt sem vetted észre, hogy szándékosan fogalmaztam meg nyelvtanilag is így azokat az ostobaságaidat ,- mintegy lefordítva nyelvtani szintre -, amelyeket ellenvetésként felhoztál feljebb.
A gúnyt , úgy látszik, nem tudod megérteni sem!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.12.29. 07:42:55

@marikaneni:
Azon elmélkedtem, hogy ha az őszibarack nyáron terem, miért őszi?

Malkav 2013.12.29. 12:19:37

@marikaneni: Indul a pörgés. :D Érik az új BoT. :)

marikaneni 2013.12.29. 13:32:05

@Xinaf: Mert régen az ősz kezdetét Boldogasszony ünnepének kezdete jelentette (Augusztus15)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.12.29. 21:04:31

@marikaneni:
Aha. Értem. Ez nagyon érdekes. Szerintem pedig Han Solo sokkal lazább volt, mint Boba Fett.

marikaneni 2013.12.29. 22:46:29

@Xinaf: Nem tudom kikről beszélsz !

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.12.29. 22:53:43

@marikaneni:
Jé, ez nagyon érdekes. A pingvinek tök sokan vannak.

marikaneni 2013.12.29. 23:16:48

@Xinaf: A hülyék még többen !

Malkav 2013.12.30. 12:24:02

@marikaneni: És kimutatható százalékuk turbómagyarkodik... :)

marikaneni 2013.12.30. 18:05:55

@Malkav: Hülyék mindenhol vannak, de nem a turbóság a hülyeség kritériuma.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.12.30. 18:51:41

@marikaneni:
Annyira érdekel a véleményed! Kérlek fejtsd ki a svábbogarak párzási szokásairól is!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.12.30. 22:07:52

@marikaneni:
Vajon kereszténynek lenni fontosabb, vagy magyarnak?

marikaneni 2013.12.30. 22:21:28

@Xinaf: Ez a vagy-vagy gondolkodásmód is tipikus judeo-keresztény és indoeurópai. A magyar gondolkodás és a nyelvünk is mellérendelő szemléletű.
Tehát kereszténynek és(!) magyarnak lenni is(!) fontos.(abb).

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.12.30. 22:26:02

@marikaneni:
Szerintem viszont a tatai tó régen sokkal szebb volt :( Ma már egy iszapos mocsár lett szinte. :(

marikaneni 2013.12.30. 22:41:11

@Xinaf:
Kinek mi a szép ! Ez szubjektív dolog !

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2014.01.12. 08:52:03

Egy kis érdekesség: a zsidó (jogi) gondolkodás ismeri azt - az európai kultúrkörben, különösen a (szintén görög eredetű) matematikai logikát ismerők számára kissé őrjítő - helyzetet, amikor két ellentétes állítás egyformán igaz (és mintegy mellékesen rendezi is az ebből fakadó problémákat, de ez most nem annyira lényeges).
A következtetéseket ismét csak a nagyérdemű közösségre bízom.
süti beállítások módosítása