Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Star Wars - Háború (negyedik rész: A mandalor támadás)

2022.03.13. 12:57 | Malkav | Szólj hozzá!

Jégvárost épp három mandalor hadihajó támadja meg, hangáraikból vadászgépek rajzanak ki. Pár pillanattal később a hadihajók turbólézerei rommá lövik a búra nyitható zsilipjét, amin az űrkikötőbe tartó hajók szoktak áthaladni és a mandalor vadászgépek a résen berepülve brutális lövöldözésbe kezdenek. A köztársasági hajók java még a leszállóplatformokon szétrobban, a támadók vadászait nagyobb csapatszállító gépek követik, melyek oldalrekeszeiből apró alakok szóródnak ki: mandalor harcosok háti rakétákkal. A városban eluralkodik a pánik, a köztársasági gyalogos katonák elkeseredett tűzharcba kezdenek a fentről támadó ellenséggel. Halin mester azonnal elküldi Togrant és Renechát a Városközponthoz, hogy védelmezzék meg a város főtanácsosait. Ő maga a katonai bázison marad, innen vezeti a védekezést és Ian megóvását, aki pont ott tartózkodik. Figyelmezteti a padawanokat, hogy út közben fénykardot csak a legvégső esetben vegyenek kézbe, mert ha a mandalorok észreveszik, azonnal tömegesen támadnak rájuk. A Központnál viszont Mindig legyen bekapcsolva, most nincs mód a békés megoldásra. Togran kézbe veszi a dashadétól szerzett kardot és Renechával együtt felpattannak egy, a Városközponthoz igyekvő katonai szállítóra. Út közben egy mandalor harcossal is meg kell küzdeniük, aki két köztársasági katonát is lelő, mire sikerül semlegesíteni. Körülöttük pánik, sikolyok, segélykiáltások vegyülnek a robbanások, lézertűz és sugárvetők sziszegésével.

mandalor_cirkalo.jpg

(A mandalor cirkálók fenyegető árnyként takarták el a napot.)

Eközben az egyik kisebb csapatszállítóból egy új szereplő közeledik a város felé, két hátirakétás harcos segítségével. Az ifjú Azulon Ordoban buzog a tettvágy, hogy bizonyítson a támadást irányító apjának. Legnagyobb felháborodására a legalkalmasabb lehetőséget a már felnőtté avatott bátyja, Ferrum kapta meg, ami nagyon is sérti a tizenhat éves ifjú büszkeségét. De már megvan a maga terve ahhoz, hogy két legyet üssön egy csapásra: elnyerje klánja megbecsülését és borsot törjön nagyképű bátyja orra alá. A harcosok földet érés után ott is hagyják Azulont az utcán, „boldoguljon, ahogy tud” alapon. Ezt pont Azulon egyáltalán nem bánja, mert az eredeti tervvel ellentétben nem akar a kommunikációs toronyhoz menni. Neki a Városközpont kell. Ekkor bukkan fel előtte egy köztársasági katonai antigravitációs szállító jármű, rajta katonákkal és két korabeli civillel, akiken nem szabályszerű a katonai aláöltözet. Mivel Azulon a két beskar alkarvédőn kívül más páncéldarabot nem visel, ami elárulná mandalor származását, ezért el tudja hitetni a csapattal, hogy ő is polgár, akiben túlteng a hazafias szellem. Felkéredzkedik a platformra és szemtanúja lehet, hogyan állnak helyt egy újabb mandalor harcos támadásának az égen.

azulon_ordo.png

(Fiatalkora ellenére Azulon erős, mint a bivaly. És nagyon ambiciózus.)

A Városközpont épületéhez érve látják, hogy kemény ostrom alatt áll, de a mandalor támadók a tető felől igyekeznek betörni. Togran a főbejárathoz küldi a katonákat, míg ők hárman a hátsó bejárat felől mennek be az épületbe. Renecha viszont kiszúr két haldokló civilt a földön, igyekszik is segítséget nyújtani a súlyosabb állapotban lévőnek. Azonban valami hibát ejt, ami miatt a civil sebesült végül életét veszti, de az ifjú padawannak most nincs ideje ezt megemészteni, segíteni kell a város tanácsosain! Az épületbe bejutva, út közben Azulon felveti a lehetőségét, hogy miképpen mentsék ki a város vezetőit, konkrétan a csatornán át. A mandalor harcmodorról való tudása miatt a két Jedi gyanakodni kezd. Eddig is furcsának, majd gyanúsnak találták, de most már elég egyértelműen őgy érzik, valójában nem helyi lakos és hátsó szándékai vannak. Azulon nem titkolózik, megvallja nekik, hogy ő a csapásmérő mandalor klánvezér legkisebb fia. Azért akar nekik segíteni, mert tudja, hogy az egyik tanácsos a Sith Birodalom ügynöke, őt és a bolygón rejtőző Sith Lordot jöttek elpusztítani. Ez a harc a bátyja küldetése lenne, de Azulon maga akarja megszerezni a dicsőséget és azért kéri a Jedik segítségét, mert együtt több esélyük van, mellesleg ez mindenki hasznára válna. Bár sem Togran, sem Renecha nem hallottak Sith Lordról, gondosan úgy tesznek, mintha ez nem lenne számukra új információ. Minden tőlük telhető tanult és intuitív módon igyekeznek megfigyelni a jövevény viselkedésén és szavain a hazugság bármi jelét, de nem jutnak egyértelmű eredményre: vélhetőleg igazat mond, vagy legalábbis hisz abban, amit állít. Azulon sürgeti őket, mert ő tudja, hogy milyen létszámú és mennyire képzett csapatok ostromolják az épületet, nincs sok idejük.

A tanácsosok az irodájukba zárkóztak be, tíz fős testőrségük fedezetében. A megérkező Jediknek nagyon hálásak, némi egyeztetés után el is indulnak a földszint felé. Azonban Azulon egy elég extrém módját találja ki annak, hogy lebuktassa a sithek kémét: a leggyanúsabbnak tűnő alakot, konkrétan a kereskedelmi ügyekért felelős, twi’lek tanácsost egy lendületes ütéssel állon sújtja, aki a hanyatt esést ruganyosan gurulja ki. A Jedik és a másik két tanácsos fellépésének hála bilincs kerül az árulónak vélt képviselőre, de Azulonra is, az ő helyzetén nem sokat segít, hogy mindezek mellett kiderül, hogy ő is mandalor, ráadásul a klánvezér fia. De Azulon sikeresen el tudja nyerni a könnyen megfélemlíthető emberi fajba tartozó tanácsos mérsékelt szimpátiáját, valamint Togran is kezeskedik érte, ezért a testőrség nem lövi le a harcias ifjút.

A csapat az épület előtti csatornafedelet használva akar elbújni a föld alatt, még az utcán kiszúrja őket egy mandalor harcos. Az itt induló rövid tűzpárbajban Togranon a sor a súlyos balsikerek sorában: véletlenül eltalál egy, a Központ épületének emeleti ablakánál lévő köztársasági katonát. Viszont neki sincs ideje gyötrődni a baleset miatt. A mandalort szerencsére a testőrök és Renecha lövései hamar harcképtelenné teszik, a csapat a csatornába bújik be. Azulon úgy tudja, hogy a katonai bázishoz mennek majd, ezt hevesen ellenzi, tudva, hogy a másik fő csapás pont ezt a bázist éri majd. Azonban Togran és Renecha nem oda vezetik a csapatot, hanem a Geológiai Intézet elé, mivel az félreeső helyen van a városban és ott vélhetőleg senki sem keresné a vezetőket. Az épületbe bejutva (még a létránál Azulon sikeresen kiszabadítja magát a bilincsből, majd a Jediket is meggyőzi segítőkészségéről), és a tanácsosokat biztonságba helyezve, Renecha kapcsolatba lép magával a coruscanti Jedi-Templommal (minden más kommunikációs csatornát zavarnak a mandalor támadók, csak ez védett vonal), ahol beszámol a Jeditanácsnak az eddigi helyzetről és a Sith Lordról, mint lehetséges veszélyről. A Tanács biztosítja Renechát, hogy köztársasági felmentő sereget küldenek a bolygóra. Torgran addig Azulonnal beszél: az ifjú biztos benne, hogy a földrengést egy Sith Lord okozza, valami csodafegyver által, ami ha igazán aktív lesz, itt mindenki meghal. A testvére, Ferrum ezt a Sithet keresi, és még előtte kéne megtalálniuk, mert a mandalor belsős kommunikáció szerint (amit most megmutat neki), már tudják hol lehet a Sith Lord. Eközben Renechának a Tanács helyben hagyja, hogy járjanak utána, de legyenek nagyon óvatosak és kerüljék a nyílt összetűzést. Így, miután Azulon a maga fenyegető módszerével kivallatja a twi’lek tanácsost, aki valóban a sithek ügynöke és megtudnak néhány mellékes információt a Sith Lordról, a tanácsosokat a testőrségre bízzák. Azulon itt nagy segítségükre van, mert egy kisebb tére vezetve a két Jedit magához hív egy mandalor csapatszállítót, amit a pilótája tiszteletben tartva Azulon előkelő származását (némi ércelődés után) átenged neki, hőseink a várostól keletre lévő jégbarlangok felé igyekeznek. A felszállás előtt és út közben is, egyre erősödő földrengést tapasztalnak, utóbbit a levegőből csak a repedező jég és távoli hegyek lavinái alapján sejtik.

A célt onnan ismerik fel, hogy sok mandalor vadászgép áll egy barlang bejárata előtt. Óvatosan haladnak, a tegnap Renecha által észlelt egyenletes és ritmikus rengést most különleges érzékelés nélkül is mind megtapasztalják. A barlangot halott, többnyire megcsonkított mandalor tetemek borítják, és rábukkannak Azulon testvérének lefejezett holttestére is. A barlang végül kiszélesedik, és meglátják a csarnok szerű kiöblösödésben a sebesült Sith Lordot, Darth Kotheront, valamint egy, a szembe falba fagyott, hatalmas sötét lilás bőrű, csupa fog és karom szörnyeteget. A Jedi tanítványok emlékeiből felbukkan tanulmányaik egy zugából a lény elnevezése: leviatán! Az ősi Sithek rettenetes szörnyeinek egyike!

leviatan.jpg

Darth Kotheron sápadt bőrű, sárgán izzó szemű ember, Ferrum Ordotól komoly sebet kapot, de ennek ellenére szembe fordul velük. Folyamatosan kántál valami torokhangú, idegen nyelven, de fénykardja piros pengéje életre kel, viszont nem mozdul feléjük. Togran fénykardját előrántva rohamra indul a Sith ellen, őt Renecha követi zöld életszínű pengéjével, Azulon pedig igyekszik oldalra húzódni, hogy a megosztott figyelmű Sithre tüzet nyithasson. Epikus küzdelem veszi kezdetét. A Sith nagyon kemény ellenfél még sebesülten is, először szabad kezéből villámokat küld Togranra, aki csak az Erőben elmerülve és kiváló tehetségének köszönhetően tudja fénykardjával védeni magát a csapástól. Azulon is tüzet nyit, de az ellenfél könnyedén hárítja lövéseit fénykardjával. Renecha is becsatlakozik a küzdelembe, a sötét köpenyes Sith Lord fáradhatatlannak bizonyul.

De nem legyőzhetetlen, pláne nem három harcias hőssel szemben. A győztes csapás Renecháé, aki sikeresen lemetszi Darth Kotheron kardforgató kezét. Togran az, aki végül roppant erejével és fénykardja markolatával leüti a Sithet, de Azulon nem kegyelmez neki: harci késével egy erős csapásból lemetszi ellensége fejét. A csapat megkönnyebbülten sóhajt fel, bár az eszméletlen ellenfél lefejezését a Jedik nem tudják pozitívan értékelni. Viszont Azulonnak a Sith fejét magával kell vinnie, győzelme bizonyítékául. A fénykardot is magával akarja vinni, de Togran ezt már nem hagyja, ezért a mandalor hezitálás nélkül megküldi több lövéssel, kábító fokozaton. A második lövéstől a zabrak ifjú eszméletét veszti. Renecha társa segítségére akarna sietni, hogy magához térítse, de Azulon őt is megfenyegeti egy töltettel, ha ezzel próbálkozna. Nem akar ártani nekik, neki csak három dolog kell: a Sith feje, fénykardja és hogy távozhasson az egyik barlang előtt álló mandalor hajóval. Renecha kénytelen beleegyezni. Azulon távozása után Togrant sikerül magához téríteni és miutánb jelentést tesznek a Jeditanácsnak a halott Sith Lordról és a jégben szunnyadó leviatánról, egyértelmű parancsot kapnak: értesítsék erről Hadin mestert, aki majd a város evakuálását irányítja, ők viszont térjenek vissza Coruscantra és jelentkezzenek náluk! Az ifjak így tesznek.

Út közben van idejük átgondolni az elmúlt napok eseményeit, veszteségeit és tanulságait. De mindketten bizonytalanok, hogy mit hoz a jövő. A Coruscanton részletes jelentést tesznek (immáron személyesen) mindarról, ami az Itheli VII-en történt érkezésüktől kezdve távozásukig. A jelentés sokáig tart, mire végeznek, odakint lemegy a nap. A Tanács türelmesen végighallgatja őket, majd amikor még több nagy tiszteletű Jedi mester is belép a terembe, meglepetés éri az ifjakat: aki legyőz egy Sith Lordot, ráadásul úgy, hogy ahogy ők tették, nem padawan többé. Így a Rend nagymestere személyesen avatja őket egy ősi hagyomány szerint a Jedi Rend teljes jogú lovagjaivá. Utána megbízza őket arra, hogy további utasításig maradjanak a templomban, idejüket tanulással töltsék, mert bár jogosultak a Jedi lovag címre a tetteik és helytállásuk alapján, azért van még mit tanulniuk.

lovagga_avatas.jpg

Az immáron két Jedi lovag tehát a Templomban várja meg Hadin mester, a sérült Ian érkezését. Valahol megkönnyebbülnek mindketten, hogy azért még tanulniuk kell, mert a felavatásuk elég hirtelen jött és váratlan esemény. Eközben valahol az Ordo klán központjában egy ifjú harcos felölti halott bátyja után örökölt és megérdemelt teljes beskar páncélzatát. Azulon Ordo is elnyerte a mandalor nép tiszteletét és a felnőtt harcosok minden jogát. Van is egy rendezetlen számlája egy nagyképű csapatszállító pilótával…

Címkék: sci-fi szép és jó

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr3817779334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása