Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Szegény Marci!

2014.03.23. 19:09 | Malkav | 4 komment

Mielőtt belekezdenék a bővebb kifejtésbe, következzen egy videó... akit érdekel, a többit is megtekintheti, csak saját felelősségre!

 

Jól sejtitek, mi következik... >:)

SZEGÉNY MARCI!

Aggódás_1.jpg

Ez egyenesen fájdalmas! Nehéz ideális szavakkal megfogalmazni azt a brutális lelki terrort, amivel szegény Marci agyvelejét nemhogy átmossák, de öblítik is! :S Elemezzük csak, hogy mi is a történet és tanulságai:

1. Marci egy barátjától kapott játékfigurával játszik. A játék a tipikus "különleges szuperhős mindenkit megment" sémára épül. Ebben semmi rossz nincs, minden gyerek szeret játszani. Szpermlok (valahogy így hangzik a figura neve) harcos varázsló, tehát igen kemény arc. :)

2. Ezt észreveszi anyuka, aki a gyerek szerepjátékát a sátán ügyködésének tekinti.

HOGY MI VAN!? :O

Igen, erről van szó. Marci anyukája ugyanis finoman fogalmazva hülye. Nem képes különbséget tenni a játék és az okkultizmus között, ezért egy igen agysorvasztó beszélgetés keretében Marciban felébreszt egy abszolút alaptalan, de velőig ható lelkiismeret furdalást, amiért szabadjára merte engedni a fantáziáját.

-Szpermloknak varázsereje van?

-Ühüm. (És ekkor jön a mentális csapás...)

Ki szereti a varázslást.JPG

EZ A FEJ SÁTÁNI! Amikor megláttam, teljesen összeröttyintettem magam tőle. Így egy pszichopata néz az áldozatára!

Basszus, a gyerek csak játszik! Erre jön ez a duma (ráadásul ezzel a tömeggyilkos arckifejezéssel), Marci elszégyelli magát és Jehovától való félelmében belátja, hogy a játék nem kedves dolog Jehovának, sőt! Még szomorú is lesz tőle... Ugyanis Jehova gyűlöli a mágiát (még ha nincs is olyan valójában, csak játék címén). De jó, hogy az általam ismert Isten nem ilyen veszedelmes diktátor! :)

3. Marci ezt a figurát egy barátjától kapta... de ő a szülői seggfejség szigor miatt nem játszhat vele. Tehát mi a megoldás? Nem, nem visszaadjuk annak, akitől kapta. KIDOBJÁK A KUKÁBA!!! AGYLOB! :S

 Mindezek után, hogy már nem sok kell Marci totális lelki összeroppantásától, debil alternatív gondolkodású anyuka képes benyőgni egy ilyen szöveget:

"Jehova Isten nagyon szeret, amikor engedelmeskedsz neki!"

JÓÓÓÓ KUTYAAAAA! Ugyanis, ha nem azt teszed, ami Jehovának kedves, akkor...

A POKOL KÉNKÖVES BUGYRAIBAN FOGSZ ÖRÖKKÉ ÉGNI TE SENKIHÁZI POGÁNY KUTYAAA!!!!

Explosion-027.jpg

Összefoglalva: Jehova csak akkor szeret, ha engedelmeskedsz neki? De jó, hogy az általam ismert Isten nem köti feltételhez az ember iránti szeretetét! :)

 

És most ki fog törni a káosz, mert kimondom: a szektákkal az a baj, hogy Marci szüleihez hasonló agymosott birkává képzik a tagjaikat. Igen, a keresztény ember "Isten báránya"... de nem agyatlan birka! Már pedig nem mindegy.

Mindez egy torz Istenképhez vezethető vissza. Istent ugye senki sem ismeri igazán, ezért csak találgatni tudunk milyen. Viszont van egy könyvgyűjtemény, amiben benne van Isten kinyilatkoztatása, ez pedig a Biblia. A gond ott kezdődik, hogy a szekták bizony tévesen értelmezik, félreértelmezik, vagy saját szájízük szerint egyenesen átírják a Bibliát és annak Istenképét. Így lesz az emberszerető Istenből olyan kegyelmet nem ismerő, félelmetes diktátor, mint amilyen Jehova Tanúi, a Hit Gyülekezete, vagy más egyéb szekták által elképzelt Istenség. Testvérek! A fenti videó szerint bemutatott Jehova egyáltalán nem vonzó. Egyenesen ijesztő és kegyetlen, aki még azt sem engedi, hogy egy gyerek játszon, mintha hatalmát féltené, ha képbe kerül a fantázia... de szerencsére van egy jó hírem: Isten egyáltalán nem olyan, mint amilyennek Jehova Tanúi (és a többi szekta) elképzelik. Isten ennél sokkal jobb. Pontos leírást nem tudok arra adni, hogy milyen, mert minden pozitív jelzőm kevés lenne hozzá.

Tehát akkor a szekták gázak? Hát, inkább úgy mondanám, hogy sok a gond velük. Mégis mik?

1. torz Istenképp. Ezt most kitárgyaltuk.

2. a Szentírás félreértelmezése. Ennek leggyakoribb oka a teológiai tudatlanság. Amit az ember nem ért, azt könnyű megmagyarázni saját kényelmünk szerint, vagy szó szerint venni. Akkor nincs probléma... :S

3. a mérhetetlen egyházellenesség. Bizony, a szekták közös tulajdonsága az, hogy Magyarországon szinte mind kifejezetten katolikus ellenesek. Jehova Tanúi természetesen nem nevezik nevén az általuk gonosznak vélt Egyházat, ezért ők nagyon finoman úgy fogalmaznak: "más vallások". De ez alatt szinte kivétel nélkül a Katolikus Egyházat értik. De más szekták se semmik! Például a Hit Gyülekezete már minősítette Ferenc pápát showmannek is, aki azért tesz kereszténynek tűnő jó cselekedeteket, hogy ez által is félrevezetve az embereket beszippantsa őket a Katolikus Egyházba, ami az Antikrisztus klubja... és ezt vegyük most komolyan? Általános jelenség ez.

4. nagyon gyakori jelenség a pénzlehúzás. Ezzel is szeretik vádolni a Katolikus Egyházat, de félreértés ne essék, nálunk már fene tudja mióta nincs kötelező egyházi tized és egyházadó. Legalábbis még sosem dörömbölt nálam a "katolikus NAV", hogy "Hol a pénz!?" És senki sem nézett rám szúrós szemmel, ha nem dobtam a perselybe. Minden adomány önkéntes nálunk... és a szektáknál? :)

De egyetlen egy pozitív tulajdonságot azért mondanék a szekták mellett: még mindig jobb szektához tartozni, mint sátánistákhoz. Inkább legyen az ember szekta tagja, minthogy egész életében azon legyen, hogy megtagadja Istent és önként válassza a poklot.

És most kap majd dührohamot a tisztelt szektás társaság ezen finálétól:

"Tedd erőssé Isten az igaz katolikus hitet örökkön örökké!"

Nazianzi_Szent_Gergely.jpg

Nazianzi Szent Gergely

Címkék: vélemény gondolat hit agyfrász

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr235875422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mezeinewsee 2014.03.24. 20:24:10

Nincs ember, aki tudja, hogy milyen Isten. De azt tudjuk, milyen NEM! Amit ebben a szörnyű filmben mutatnak, annak Istenhez semmi köze.

a századik juh 2016.10.07. 17:16:29

Az megvan, hogy van egy olyan blog, hogy Marci kérdezi a szüleit? Szinte szóról szóra ez van leírva ott is, és még különbek.

Főleg Jehova Tanúi tévtanításával foglalkozik.

Miként aszazadikjuhblogja.blog.hu is, akit érdekelnek Jehova tanúi kritikái a szervezet felé, uccu! :-)

Gratulálok, hogy te is kiszúrtad az emberi tanítást a H.& É. esetében!

Sajna kifejezetten megcélozták a gyermekeket, egy másik rajzfilmben Zsófi, aki Marci nővére, pénzt kap fagyira.

Elképzeli, hogy nyalja, stb... de látja, hogy a szülei hogyan zarándokolnak az adományláda elé, merthogy ugye Jehova tanuinál NINCS PÉNZGYÜJTÉS hahaha!

Szóval Zsófi is bedobja a fagyipénzét is a szervezetnek.

És az ilyen rajzfilmek csak a jéghegy csúcsai!

Malkav 2016.10.07. 17:24:28

@a századik juh: Üdvözlet a blogon!
Azt a megveszekedett, a végén még kiderül, hogy több évadnyi egyperces videó van Marci (és ezek szerint tesója) veszett szüleinek ámokfutásáról...
Minden esetre azt kell mondanom,a szervezetben relatív ügyesen próbálkoznak, bár a felhasznált módszert elég gyomorforgatónak tartom.

a századik juh 2016.10.18. 15:25:57

@Malkav: Köszönöm az üdvözlést!

Pontosan, ahogyan mondod.

Bizony, ez egy rajzfilmsorozat. De van a tanú-gyerekeknek letölthető kifestő, sőt, képregény is. Saját filmjeik, saját tévécsatornájuk, saját társkeresőjük, hogy ne keveredjenek a gonosz világi emberekkel, vagy a hamis valláshoz tartozóakkal,akik azt hiszik, hogy Jézus az Isten.
süti beállítások módosítása