Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Star Wars - a Birodalom Árnyékában (4. kaland)

2021.02.03. 20:51 | Malkav | 1 komment

Hőseink épp hogy el tudtak menekülni a Birodalom elől Follock kiiktatása után. Egy egész hetük van arra, hogy megkeressék Heipát a Bothawuin. Addig is O'Conor úgy határozott, hogy beszivárgási és elvegyülési szemináriumot tart a társaságnak. A droid David és a harcos Rachel fegyelmezetten készen áll a tanulásra, de a koréliai nem vevő a gyorstalpalóra. Így hajójával a menedéket nyújtó bolygó túloldalára menekül, hogy egy hetet nyugalomban töltsön, ami nem olyan egyszerű... Kis Tetű, David padlópucoló droidja a Veszett Vaníron maradt és hiányolja gazdáját. Szerencsére le lehet kötni a figyelmét időnként a padló összekoszolásával.

mse-6_kis_tetu.jpg

(A kis droid folyton csipogva kereste gazdáját)

Egy hét elteltével Vincent elérkezettnek látja az időt, hogy visszatérjen a társasághoz, persze kényelmesre veszi a dolgot és fél napot késik. Kis Tetű ezalatt az idő alatt a csempész szívéhez nőtt, de ezt természetesen a világért sem hajlandó tudatni a többiekkel. Viszont visszatérve meglepve tapasztalja, hogy a csapat többi tagja már nincs ott. Egy üzenetet fog, hogy ha még él, akkor jöjjön a találkozási pontra. Ugyanis O'Conor (feltételezve, hogy Vincent vagy meghalt, vagy egyéb okból nem tud értük jönni) saját kezükbe véve a Bothawuira jutás tervét birodalmi tiszti egyenruháját felhasználva lefoglal egy luxus kategóriájú űrjachtot egy rodiai polgártól. Ígéretét, miszerint a járművet tulajdonosa visszakapja, már akkor sem áll szándékában betartani, amikor kimondja az idegen megnyugtatására. Ezzel sikerül kiakasztania az immáron közönséges kamasszá átalakított Davidet és a mandalort, akik ragaszkodnának a jármű későbbi visszaszolgáltatásához, de érveik süket fülekre találnak. A társaság gond nélkül érkezik meg a Bothawuira, ahol Heipáékkal is sikerül találkozniuk. Ott David egy papírlapot kihajtogatva (és természetesen visszafogott hangerővel, hiszen ez nem tartozik a bothan világ járókelőire) vívódva vallja be a twi'lek nemesnek és öreg toydary barátjának droid mivoltát... egy üres lapról "olvassa fel". Meglepetésére a lázadás feje elfogadó az új hír hallatán is, de Weetoo ragaszkodik később egy diagnosztikához, hátha van valami David memóriájában, ami esetleg gondot okozhat. (Semmi gyanúsat nem talál.)

A lázadók egy új bázist telepítettek egy félreeső bolygón és két hete tart a berendezkedés. A csapat tagjai időközben sikeresen megtanultak néhány fontos dolgot, pl. pusztakezes harc rejtelmeit, űrhajók fedélzeti fegyvereinek megbízható kezelését, a programozás alapjait, stb., így elég felkészültté váltak a Sápadt Herceg legújabb küldetéséhez.

Üzemanyagcellát lopni a Birodalomtól szép és helyes tett, de ellenségüknek ezzel nem okoznak valódi kárt. Olyan helyen kell megütni a Birodalmat, ahol már hatása van - gondolja a Sápadt Herceg. A terv veszélyes, de a sikerért megéri kockáztatni: egy peremvidéki, félreeső bolygón van egy eddig titkosnak hitt birodalmi kutatóbázis. O'Conor tudásával és David kódtörő tehetségével az ottani terminálból értékes adatokhoz lehet jutni, ami segítség lehet a lázadásnak. Nem mintha az ott lévő tervrajzokat hasznosítani tudnák, de legalább lesz némi tudomásuk arról, miben sántikál a Birodalom.Heipa eredeti terve szerint a lemásolt adatokat David törölné a birodalmi terminálból, de O'Conor jobbnak látja meghagyni (és nem, David sem írhat bele szalonképtelen üzenetet a tervek adattárába), amit Heipa jóváhagy. Elvégre a tervek megszerzése az elsődleges cél, lehetőleg minél többet. Mivel egy ilyen bázisra bejutni nem könnyű, kijutni még nehezebb, a Sápadt Herceg egy elterelő akciót is szervez a bázistól nem messze lévő városban. Elég nagyot ahhoz, hogy sok birodalmi csapatot elvonjon a bázisról, így a csapatnak könnyebb dolga lesz bejutni, de sietniük kell: az elterelő buli nem tarthat túl sokáig és még ki is kell jutniuk onnan. Hőseink megtervezve az akció részleteit nekivágnak a veszélyes küldetésnek.

A helyszínre igyekezve a bolygó mellett egy kalóztámadásra figyelnek fel, mely egy erősen leharcolt és mozgásképtelenné lőtt teherhajóra irányul. Nagy banda lehet, három átalakított őrnaszád és egy Kaloth könnyűcirkáló is a kalózoké. Az egyik naszád össze van kapcsolva a teherhajóval. A jelek szerint a kalózok már nyertek, vélhetőleg már a kirámolással is végeztek, mert az összekapcsolt hajók épp szétválnak. De mielőtt elugranának, hirtelen felbukkan egy csillagromboló a hipertérből és azonnal lőni kezdi a kalózokat. Nincs esélyük, a lázadó csapat lényegében végignézhetné, ahogy a csillagromboló rettenetes tűzereje űrszemétté lövi a kalózok hajóit. Elugrani sem tudnak, mert a vonósugarak helyhez rögzítik őket. A Veszett Vanir (új azonosítóval, amiről még David gondoskodott azelőtt, hogy Vincent elment volna magán-nyaralni) fegyverzetét a kalózokra fordítva támadásba lendül, hátha ez a látszólagos segítőkészség megkönnyíti majd a csillagrombolótól való eltávolodást.

Miután a Vyssynvys birodalmi csillagromboló kérte és meg is kapta az ügyesen hamisított azonosítót, a csapat gond nélkül landol a Kholmizz VII-en, ami egy földszerű bolygó. Ennek a Elemiall nevű városa mellett van a hegyekben lévő barlangrendszerek egyikében a titkos birodalmi bázis. Leszállás után a csapat kétfelé válik: Vincent keres egy bérelhető antigravitációs siklót, közben O'Conor szerez Davidnek egy méretben neki passzoló kadétegyenruhát, mert civil viseletben nem léphet be egy birodalmi bázis területére. Szerencséjükre mindketten megtalálják, amit keresnek. A volt BBH-s főhadnagynak könnyebb a dolga, mint hitte: mivel a városban a Birodalom Napját ünneplik, kadétokból sincs hiány (magához parancsol egyet, elvezeti, leüti, elveszi a ruháit, megkötözve elrejti). Elemiallban épp akkor kezdődik a katonai felvonulás: a város sugárútján szoros alakzatban menetelő rohamosztagosok, hatalmas AT-AT lépegetők, antigravitációs páncélozott csapatszállítók, az égen TIE vadász kötelékek emelik az ünnep fényét, a helyi godan lakosság örömére (a helyi lakosok lojálisak a Birodalomhoz). Még O'Conort is áthatja a fenséges demonstráció, bár Vincent csak közömbös, Rachel meg dühös a felvonulás és az általa képviselt hatalom láttán.

birodalom_napja.png

Egy gyors képzés után (hogy is viselkedik egy birodalmi kadét? Honnan jött?) eljutnak a megadott koordináták szerint a bázisra. Meglepetésükre nem őrzik a hatalmas acélkaput őrökkel... csak egy kézi szkenner gondoskodik az illetéktelen behatolók távoltartásáról. David szerencsére meg tudja hackelni a rendszert, hogy engedélyezze a csapatnak a bejutást. Odabent már sokkal könnyebb dolguk van, mert senki sem foglalkozik velük. A helyi technikusok, kutatók, egyéb személyzet meggyőződése, hogy aki egyszer beléphetett, az engedéllyel tartózkodik itt, így senki sem kérdez semmit hőseinktől. Kivéve egy K-2-es droidot, mely figyelmezteti O'Conort, hogy a kadét öltözete nem felel meg a helyi szabványoknak. Lucas biztosítja, hogy intézkedni fognak az ügyben, köszöni a figyelmeztetést. Így a droid elsétál.

 

Meg is találják azt a belső, védett információs terminált, amiről a kódtörő elérheti a tervrajzokat. Munkához is lát, és le is tölt két adatot (bár a legelső, amit kikeres és számára aggasztó, az SP1Y kódjelű adat, ami végül üresnek bizonyult), név szerint a Fantom (TIE vadász variáns) és SRO-3 (harci droid), hozzá is kezd egy harmadik engedélyének megfejtéséhez. A feladat viszont meghaladta a csúcs-fejlett kémdroid képességeit és a rendszer biztonsági protokollja szikraözön kíséretében kiüti egy időre Davidet, mozgásképtelenné téve a "kadétot". Mielőtt feltűnő lenne a szoborrá merevedett fiú, gyorsan magához tér. Figyelmezteti a többieket, hogy gyorsan el kell tűnniük innen, mert a rendszer nem csak kizárta és visszatámadt, de riadót is fújt. A csapat így igyekszik minél előbb távozni a helyszínről, viszont a folyosón beleszaladnak egy rohamosztagos szakaszba és kitör a tűzpárbaj.

rohamosztagosok_lonek.jpg

A tűzharcban felgyorsultak az események és meglepő dolgok történtek másodpercek alatt. Lucas belharcba kezd az egyik rohamosztagossal, de nem bír vele. Végül sikerül előszednie a sugárvetőjét és közvetlen közelről lelövi a támadóját. Rachelt viszont mintha elhagyta volna a szerencse: a csapat lövöldözésben legképzettebb tagjának a sugárvetője a harc káoszában csődöt mond és a pontatlanná vált fegyver az ellenség helyett a folyosó világítótestét éri, így a csapat sötétben kénytelen harcolni. Davidet telitalálat éri a hasán, ahogy pajzsként áll a rohamosztagosok és a bajtársai közé, de a várt károk sokkal kisebbek a vártnál. Vincent takarásban igyekszik maradni, hátul helyezkedve veszi ki a részét a tűzharcból. Megmagyarázhatatlan megérzések sorozata vezeti a kezét a sötétben, ahol semmit sem látna a célból. Végül a szerencse kegyének hála, vagy a precíz célzás és gondos képzésnek köszönhetően O'Conor ellövi az egyik rohamosztagos fegyverének energiacelláját. A robbanás szétveti az ellenség csapatait, a maradékot könnyen lelövik hőseink és folytathatják a menekülést. Kijutnak a kapuig, ahol olyan rohamosztagosokkal találkoznak, akik nem vettek részt a tűzharcban és nem látták őket annak a terminálnak a közelében, ahonnan a riasztás jött. De parancsuk szerint senkit sem engedhetnek ki mindaddig, amíg a riadó tart. O'Conor elküldi a "kadét" Davidet, hogy "szóljon egy illetékesnek a riadó kiiktatásáról, mert a felforgatókat elfogták". A fiú el is indul és egy terminálnál belenyúl a programba, kikapcsolva a riasztást. Visszatérve a kijárat lezárása okafogyottá válik, így a rohamosztagosok elmennek. A csapat végül kijut a bázisból és visszatér a városba, ahol teljes káosz uralkodik.

A városrész lángokban áll, robbanások rázzák a földet. Egy épület maga alá temeti a csapat antigravitációs siklóját is, szerencséjükre időben ki tudtak ugrani belőle. Visszatérve a hajóra azonnal felszállnak. Más hajók is menekülőre fogják városszerte, a csapat ezt a menekülő hordát használják ki, velük együtt repülnek el a bolygóról.. Gond nélkül ugranak a hiperűrbe és térnek vissza Heipa bázisára.

A gondok csak ezután kezdődnek igazán! Miután a fiú elmondásából kiderül, hogy Davidet a Birodalom gyártotta (ami logikus, elvégre mi másnak lenne olyan ipari és anyagi háttere egy ilyen droidra?) a csapat biztonsági okokból ezt jelzi az  Öreg Légy felé. Miután a vén toydary egy rafinált csellel kikapcsolja Davidet, újabb vizsgálatot végez rajta és kellemetlen felfedezést tesz: Davidben a kikapcsolásig működött egy eddig ismeretlen program, továbbá egy beépített helymeghatározó és kommunikációs rendszer. Amennyiben ez a fura működés a küldetés közbeni hirtelen leállásával függ össze, nem zárható ki, hogy a Birodalom meghackelte a hackert, és már tudják, hogy ide kell küldeni egy jó nagy csapásmérő erőt.

weettoo.jpg

(Ami elsőre nem sikerült, az bejött másodjára. Megtalálta a háttérben rejtőzött, de most már aktív programot.)

O'Conor kétségbe esett tervbe kezd: A rodiaitól "becsületes módon lefoglalt" hajóra teszi David embriópózba dermedt testét és kellően messze repül a bázistól, hogy a lázadóknak legyen idejük összepakolni. Vincent saját hajóján vele tart, összekapcsolódva David hajójával, a Sky-al, de gondosan lemaradva. Előre betáplál egy hipertéri ugrást, a biztonság kedvéért, hiszen legutóbb is egy ilyen előzetes apróság mentette meg őket egy Follock küldte interdictortól. O'Conor bekapcsolja Davidet és megpróbál rajta keresztül üzenni a vélhetőleg BBH-s ellenfelének, aki kapcsolatban van a droiddal, de nem kap választ. David közömbösen mered Lucasra. A várakozás közben Vincentet szörnyű, megmagyarázhatatlan érzés fogja el. Nem tudja miért, de biztosan érzi, hogy szörnyű veszély és borzalmas katasztrófa árnyéka fenyeget. Már nyúlna a manőverező karhoz, amikor hirtelen a rodiai jacht előtt a normál térbe ugrik egy interdictor, melynek hangárából egy tucat TIE vadász  rajzik ki. A birodalmi vadászgépek a koréliai csempész hajóját veszik célba, és Vincent meg is indítja az ugrást... de pont későn. Az birodalmi hajó gravitációs mező gerjesztő berendezése már aktív, a hipertérbe lépés nem lehetséges. A menekülést pedig a TIE vadászok teszik lehetetlenné, melyek szétlövik a hajó hajtóműveit. Vincent úgy dönt, lekapcsolja a Sky-t, felvesz egy légzőkészüléket, kiszivattyúztatja a hajó lakteréből a levegőt a tárolókba és elrejtőzik a szervizalagutak egyikében. Persze előtte gondosan zárlatossá tesz egy mentőkabint, ami az útjára bocsátás után felrobban. Bízik abban, hogy elhitetheti a birodalmiakkal, a mentőkabinban lévő pilóta a robbanásban lelte végét.

interdictor_es_tie_vadaszok.png

(A birodalmiak ezúttal tanultak a leckéből és nem hagyták a teherhajót elugrani.)

A kis jachtot az interdictor behúzza a hangárába. O'Conor kikapcsolja a droidot és robbanószert rögzít a testére. Szerencséjére talált eleget a hajón (a rodiai úgy néz ki, nem éppen tisztességes üzletekben jutott ilyen luxusjárműhöz), majd rövidre zárja a generátor áramellátását, ami másfél perc alatt túlhevíti a rendszert és felrobbantja a jachtot. Lövésre kész fegyverrel várja az ajtó berobbanását, ami közelébe odahelyezte a kikapcsolt droidot is. Számítása tökéletesen beválik: az ajtó robbanását és a rohamosztagosok betörését a detonátor segítségével David robbanása kíséri, ami a támadók első hullámát tűzbe borítva semmisíti meg. Az utána jövő rövid lövöldözés pont elég időt ad, hogy a túlterhelt generátor feladja és az interdictor hangárát egy hatalmas lánggömb és törmelékdarabok özöne lepi el. Lucas O'Conor életét adta Heipa lázadó sejtjének fennmaradásáért.

A birodalmi erők a minimálisan sérült interdictorral elugranak, miután helyrehozták a hangár kárait (legalábbis annyira, hogy egy kutatócsoportot küldjenek a sodródó Veszett Vanirra), de a Sky-t gondosan magukkal viszik. Vincent abban a tudatban bújik elő rejtekéből és tölti vissza a levegőt a tartályokból, hogy David és O'Conor nem élték túl a találkozást a birodalmiakkal. Sosem volt a megérzések híve, mindig a logika, és a tapasztalatok embere volt. Új keletű megérzései viszont másodjára mentették ki a csávából. Ő még nem tudja, hogy az Erő rezdüléseit fogja fel a maga képzetlen módján. De azt végképp nem tudhatja, hogy mivel is jár ez hosszútávon.

 

Mesélői vélemény:

A múltkori játékülés nagyon pörgősre sikerült, hőseink nagyon közel jártak a halálhoz. Ezúttal egy hasonlóan kemény küldetést akartam adni nekik, de ez egy kicsit túllőtt a célon. Sajnálom David és Lucas O'Conor tragédiáját, de a Játékosaim összességében élvezték a játékot, aminek örülök. Az Olvasóban felmerülhetett néhány kérdés, néhány most tisztázásra kerül:

- Davidben az úgynevezett Béta-Protokoll lépett érvénybe, amikor a tervrajzmásolás sikertelenül zárult. Mivel eredetileg birodalmi kémdroidnak szánták, az átprogramozásakor nem sikerült ezt az alapfunkciót semmissé tenni. A tervrajz védelmi programjának sokkja pont elég volt, hogy ez a lapuló program aktiválódjon. Ettől a pillanattól fogva a droid bekapcsolta minden hang-, képrögzítő képességét és folyamatosan küldte a jelenek a Birodalomnak, hol is tartózkodik. Ezért kell Heipáéknak ismét költözniük, de most már fokozottan körözött személyekként. A Birodalom most már ismeri a nevüket, arcukat, terveiket.

- Vincent Erő-érzékennyé vált. Mivel ez nem tudatos képesség, ezért minden megérzéseknek, ösztönöknek, lényegében intuitív jelenségnek lett leírva a beszámolóban.

- Szegény Rachellel a kockák nagyon kitolnak. Ő a harcban legképzettebb karakter, de hiába a kiváló harcértékek, ha a kockadobások eredmények vagy nem elég, vagy konkrét balsiker... de azért hajrá! :)

- Lucas O'Conor legjobb pillanata a hősi halálán túl nem lett részletesen leírva: amikor végre Vincent is jelen volt, a koréliainak felajánlotta, hogy egy akaraterő fejlesztő gyors tréningben segít neki. A kroéliai beleegyezett, mire kapott egy hatalmas pofont. :D Amikor Vincent fegyvert fogott a volt birodalmira, az hidegvérrel közölte, hogy itt bukott el a vizsgán, ezt kell fejleszteni, de nem baj, még van idejük rá. Ekkor azt hittem, lefordulok a székről... :D

David és Lucas Játékosai: Hát, bocsi, hogy karaktereitek így értek véget, én szerettem mindkét hősies lázadót. A következő karaktereitek is menők lesznek, és lesz is dolguk szép számmal. :) Köszönöm mindenkinek a játékot és a továbbiakban új hullám frissíti a Star Wars - a Birodalom Árnyékában történetét.

lucas_o_conor_ex-bbh_fohadnagy_fantomkep.jpg

(Lucas O'Conor volt BBH-s főhadnagy. Hősi halált halt)

david.jpg

(David - alias SP1Y birodalmi kémdroid prototípus - pusztulása sok rohamosztagost rántott át a túlvilágra)

Apropó, mi lesz Kis Tetűvel? Őt Vincent veszi magához, mert megkedvelte a kis csipogó, kerekeken guruló fémdobozt. De természetesen ha más is látja, csak panaszkodik rá. Egy űrmacsóhoz nem illik semmilyen érzelmi kötődés... :D

Címkék: sci-fi szép és jó

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr3816414760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2021.02.03. 21:25:07

Lucas O'Conor játékosa nem bánja :) A karakter baromi jó volt :)
süti beállítások módosítása