Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Előre a Birodalomért! >:D

2013.05.09. 23:13 | Malkav | 8 komment

Mielőtt bármit is elkezdenél olvasni, ezt a zenét hallgasd meg! Ha a végére érsz, de az olvasással még nem végeztél, indítsd újra és olvasd tovább! Mindaddig, amíg a blogbejegyzés végére nem érsz.

A Köztársaság demokratikus intézménye egy nagyon szép, de naiv elképzelés volt. Lényege egyszerű: a galaxisban mindenki egyenlően, közös vezetés alatt tartja fent a békét. Mivel ez nem sikerült, mert a különböző nem-ember fajok természete ezt a kiemelkedett gondolatot nem képes elsajátítani a gyakorlatban (legalábbis hosszútávon), ezért megalakult a Jedi Rend, hogy a keletkezett csorbát kiköszörülhessék. Nos, ez sem sikerült.


A Köztársaságot elemésztette a korrupció és a pénzéhség. De volt egy ember(! XD), aki mert nagyot gondolni. Egy ember, aki rájött, hogy mi a baj és bár nem volt egy kiemelkedőnek tűnő figura, hiszen csak egy szenátor volt egy Naboo nevezetű mocsárbolygóról, mégis elindult egy rögös úton, hogy igazán egyesítse a galaxist és eközben leszámoljon a korrupcióval. Ha a szubhumán csőcselék nem képes civilizáltan viselkedni, akkor rá kell ébreszteni, hogy kik/mik is ők és hol a helyük. Így is lett. Palpatine szenátor, ki később a Köztársaság főkancellárja lett, rámutatott a Köztársaságot behálózó tébolyult összeesküvésekre és a vak hatalomvágyra, mely még a Jedik dicső rendjét is megfertőzte. Palpatine főkancellár győzelemre vitte tervét, győzött egy kemény háborúban és egységesítette a galaxist. Szavai a mai napig megmaradtak elmémben:

"...uniónkat ezentúl új alapokra helyezzük. Neve mától Első Galaktikus Birodalom! A Rend és a Biztonság Birodalma!"

Új kor kezdődött ezzel. A belső torzsalkodásoknak vége, a rabszolgaság megszűnt a peremvidékeken is, melyet a Köztársaság nem ismert el, mint létező állapotot. Sajnos törvényszerű, hogy mindig vannak gonosz, vagy egyszerűen ostoba csoportosulások, akiknek nem tetszik a kialakult fantasztikus rendszer. Ezek a nem kis mértékben nem-ember fajoktól származók létrehozták a lázadók laza, gyenge és szakadékony hálózatát és kirobbantottak egy zavargást, melyet "szabadságharcnak", vagy "függetlenségi háborúnak" titulálnak. Nos, napjaik meg vannak számlálva, mert a Császár Új Rendje győzedelmeskedni fog.

Csillagromboló.jpg

Felkelő Propaganda és Hazugságok

1.    A Felkelők azt állítják, hogy az Alderaan egy békés védtelen világ volt, de ez jelentősen eltér a valóságtól.

  • Az Alderaani Királyi Mérnökök (AKM) részt vettek az Alderaan által kezdeményezett titkos fegyverkezési programban, de nem kaptak esélyt mivel a Birodalom időben elpusztította az Alderaant.
  • Az Alderaan elpusztult még mielőtt hivatalosan csatlakozott volna a Felkeléshez, és újjáépíthette volna katonai erejét.
  • Az alkirály és miniszterelnök Bail Organa keményen dolgozott, hogy meggyőzze Alderaan népét a béke feladásáról, hogy nyíltan elutasíthassák a Birodalmat. Ez azután történt, hogy a Birodalmi Szenátus feloszlott.
  • Bail Organa az Alderaant az egyet nem értés és az ellenállás központjává tette.
  • Az Alderaan több titkos Felkelő tevékenységet vezetett.
  • Bail Organa fegyverekkel látta el és pénzügyileg támogatta a Felkelést, és Birodalmi Hadügyi adatokat szolgáltatott ki a Felkelők vezetőinek, ami lehetővé tette számukra , hogy rajtaütéses támadásokat tervezhessenek Birodalmi hajók és osztagok ellen.
  • Az Alderaan sok katonát adott a Felkelésnek, biztosította a képzésüket, egyenruhájukat, fegyvereiket és felszerelésüket. A Felkelők egyenruhája Alderaani.

2.    A Felkelők gyermekeket is bevontak a harcba.

Ennek lehettünk tanui a Rohamosztagos rajtaütéskor az AX-456- os aszteroidán, amikor egy fiú lelőtt és meggyilkolt egy Rohamosztagost aki a Rohamosztagos Kadét Vezér Kyle Katarn keze alatt szolgált.

3.    A Feleklők propaganda kiáltványukban a "Vitairat"-ban megemlítik Jabbát a Huttot, mint egy bűnbanda vezetőjét, aki a Birodalomnak dolgozik.

Valójában a Birodalom már kidolgozott egy tervet az elvetemült gengszter meggyilkolására, aki folymatosan megszegi a Birodalmi Törvényeket.

4.    A felkelők azt állítják, hogy a robotok olyan egységek, amelyekkel úgy kellene bánni, mintha élőlények lennének és lennének jogaik.

Azt mondják a propaganda kiáltványukban, a "Vitairat"-ban, hogy a Birodalom droid hiányt idéz elő a helytelen bánásmóddal, a droidok el- és kipusztításával. Azt mondják, hogy a Kém Droidokkal (Probe droids) helytelenül jár el a Birodalom. Vannak tudósok akiket megemlít a "Vitairat", akik szerint a Protokoll Droidoknak teljes érzelemviláguk van, és a memóriatörlésük bűncselekmény. A Felkelők is gépekként kezelik a droidokat ahogy kell, ami teljesen ellenkezik a propagandájukkal.

  • A Felkelők is tulajdonként kezelik a droidokat ugyanúgy, mint a Birodalom.
  • A Felkelők is törlik robotjaik memóriáját.
  • A Felkelők élő droidokat (R2-eseket) használnak a droid mentés és a veszélyes droidmentés szekciókban a Pilóta Vizsgaterepen.
  • A Felkelők az AX-456-os aszteroidán történt birodalmi rajtaütés alatt arra kényszerítették a droidokat, hogy mozgó pajzsként szolgáljanak a Rohamosztagosok lövedékei ellen, azzal a céllal hogy visszaverjék a Rohamosztagosokat. Ez a taktika teljes kudarc volt. Az összes lázadó halálát okozta és azok a droidok is elpusztultak amelyeket mozgó pajzsként használtak.

5.    A Felkelők azt állítják, hogy a a birodalmi személyzetet, amely megadja magát, semleges területre szállítják és onnan hazamehetnek hacsak nem akarnak átállni.

Néhányan a legfőbb Felkelő vezetők közül még el is hiszik ezt.

  • A Felkelők büntetőtáborokat tartanak fenn távoli bolygókon és itt tartják az elfogott Birodalmi személyzetet.

6.    A Felkelők azt állítják, hogy nem működnek együtt bűnözőkkel, de az igazság az, hogy azt teszik.

  • A Felkelők kalózokkal szövetkeznek, és védelmükbe is veszik őket, saját érdekeik érvényesítése végett.
    Csak néhány példa a sok közül: a Mugaari kalózok, a Pakuuni kalózok és a Khuiumin túlélők.
  • A Felkelők gyakran használnak ki magánszemélyeket, akiknek megbocsátják bűnöző előéletüket.
  • A Felkelők csempészeket használnak.

7.    A Felkelők azt állítják, hogy a Birodalom eltörölte a rabszolgatartás-ellenes törvényeket, de ez tévedés.

  • A Birodalom rabszolgatartás-ellenes törvénye kimondja, hogy ha egy fajt nem minősítenek gondolkodónak, akkor annak a fajnak a munkára kényszerítése az akarata ellenére, nem rabszolgatartás, hanem háziasítás.

8.    Néhány Felkelő elhiszi azt a Felkelő állítást, miszerint a Birodalom erőforrásai csupán 6-7-szer nagyobbak a Felkelők erőforrásainál.

Ez az állítás teljesen téves. A Felkelők szánalmas erőforrása csupán jelentéktelen töredéke a Birodalom erőforrásainak.

  • Ha a Felkelők elképzelése igaz lenne (nem az) körülbelül 3570-4170 db Mon Kalamári cirkálóval kellene rendelkezniük, továbbá 1,4-1,6 millió vadászgéppel, több millió más hadihajóval, szállítóhajókkal és más űrjárművekkel. Nem érik el a Birodalom haderejének szintjét, sőt meg sem közelítik azt.
  • A Birodalom 5000-szer annyi hadihajóval (vadászokat nem számítva) rendelkezik, mint a lázadók. A Galaktikus Birodalom forrásai csaknem kimeríthetetlenek.

10.    A Felkelők azt állítják a Felkelési nyilatkozatban és másutt is, hogy a Birodalom, a hadserege, és az Új Rend csak a zsarnokság és elnyomás eszközei voltak a Galaxisban, de ez nem igaz.

  • Az Új Rend nagyon sok viszálynak vetett véget a Galaxisban.
    Néhány példa a sok közül: a 600 éves ellenségeskedés a Clatear és a Nhorák között, amelynek Jedi lovagok 5 különböző genegációja próbált meg véget vetni, sikertelenül.
  • A Birodalom jótékony hatással volt a Galaxis sok részének gazdaságára is. Néhány példa: Kaal Rendszer - Nagyobb mezőgazdasági világ és pihenőhely a Yushan Szektorból érkező Birodalmi személyzetnek.
  • A Birodalom véget vetett a polgárháborúknak, amelyekről a Régi Köztársaság egyszerűen tudomást se vett.
    Néhány példa a sok közül: a Sepan polgárháború és a Taroon Rendszer polgárháborúja, ami 20 évig tartott.

Tehát elkönyvelhető, hogy a Galaktikus Birodalom a legjobb mind közül. Csak itt létezhet a stabil jólét, biztonság és fejlődés!

Zárásképp 10 ok, amiért a Birodalom fog győzni:

  1. A Jófiúk mindig győznek!
  2. Mi mindig tudunk építeni egy szuper fegyvert. De a felkelők hamarosan ki fognak fogyni a Jedikből.
  3. Az az őrült Tarkin halott!
  4. Dobd be a Halálcsillagot egy klónozógépbe és csiribá, máris kettő van belőle!
  5. Hol szeretnél élni? Egy fagyott hólabdán (Hoth), vagy a galaxis ékkövén, a Coruscanton?
  6. Nekünk király egyenruháink vannak. A lázadóknak meg ugye, szóval érted...
  7. Mi egy X-szárnyú árából legyártunk tíz TIE vadászt. 
  8. Mi képezzük a galaxis legjobb pilótáit.
  9. Szerinted kit lehet mesternek nevezni: egy Muppetet vagy a galaxis legnagyobb elméjét?
  10. Minket nem egy ronda klimaxos liba vezet (Mon Mothma).

Utószó: ez egy masszív birodalmi propaganda-bejegyzés. Nem kell belelátni burkolt ideológiákat, semmi rejtett üzenet nincs, csak egyszerűen arról van szó, hogy amikor kiskoromtól néztem a Star Wars filmeket, nagyon tetszett a Birodalom hadserege, technológiája, nem beszélve a felemelő, büszke birodalmi indulóról, amit már biztos nagyon unhat a Kedves Olvasó, ha az adott feladatot kitartóan és hűségesen teljesíti. Ami ugye elvárható, a Császár Új Rendjéhez illő szükség a fegyelem...
Birodalmi Rohamosztag.jpg

Igen, birodalmi vagyok! Igen! Éljen a Császár Új Rendje! Éljen az Uralkodó! Éljen a Birodalom mindörökké! :D

Címkék: zene vélemény sci-fi videó szép és jó

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr785292136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.05.12. 08:50:26

Lassan csak megírom a választ erre a szégyentelen birodalmi koholmányra :D

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.05.12. 20:02:06

Nem tudok teljes értékűen reagálni, mert nagyon hosszú lenne, de az utolsó 10 pontra reagálva:

1. A Jófiúk a felkelők! És győzni is fognak! Halál az elnyomó, aljas, zsarnoki birodalomra!

2. Egy jedi éppen elég X+1 szuper fegyver elpusztítására :D

3. Tarkin hataloméhes volt, de őrült nem. Igazság szerint parancsot teljesített, elég jól. Az Uralkodó adott egy könyörtelen rohadék kezébe egy tömegpusztító fegyvert!

4. Fémet mióta klónozunk? :D

5. Hát, nem tudom:D A Coruscant egy bazi nagy New York kópia :D

6. Na, ez sajnos jogos. :D

7. Na, azok olyanok is! :D

8. Akik a felkeléshez csatlakoznak! :D

9. Mármint Magdi anyust pasiban, vagy egy bölcs tanítót? :D

10. Hanem egy ronda, klimaxos pasi! :D

Le a Birodalommal, le az elnyomással, le az elnyomással! Én KIRÁLYSÁGOT akarok! :D

Malkav 2013.05.14. 13:12:17

@Xinaf: Csak azokra reagálok te lázadó nyavalyás, amelyekre érdemes. :)

1. a galaxisban teljes lenne a béke, ha a "jó" lázadók nem robbantanának ki zavargásokat. :D Jellemző, hogy mindig az igazi jó Birodalmat azok nevezik gonosznak akik valóban gonoszok, mert halált halálra halmoznak fölösleges lázongásukkal a szilárd Rend ellen.

3. az Uralkodó nem véletlenül helyezte Tarkin mellé Vader Nagyurat... nehogy a nagymoff elragadtassa magát. :D

4. a "klónozás" a sorozatgyártásra lett volna egyfajta hasonlatszerűség. Szőrszálhasogató lázadó nyavalyás! :D

5. Még mindig jobb, mint egy holdnyi Antarktisz... :D

7. a TIE vadászok műszaki paraméterei fantasztikusak! Roppant fordulékonyak, hatékony fegyverzettel. Ráadásul energiatakarékosak is a napelemekkel. Tény, hogy nincs hiperhajtóművük, de nincs is rá szükség. :)

8. ők a selejt, mert az ideológiai képzésből már megbuktak. De lesz itt még "szülői" szigor. >:)

9. a "bölcs tanító" fingatós lóbablecsót főzz! Okézsoké? :D

10. mellesleg az Uralkodót egy megháborodott Jedi(!) tette olyan ráncossá... :D

Éljen a Császár Új Rendje! :D

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.05.14. 20:48:42

@Malkav: Nem tűrhetem hazugságaidat, birodalmi zsarnok-rendszer kiszolgáló!

1. Ha az Uralkodó lemondana a javunkra, akkor is béke lenne. Az Alderaan békés bolygójának emléke igazolja, hogy a Birodalom ott is ellenséget keres, ahol nincs!

3. Egyes elméletek szerint pont azért helyezték Vadert Tarkin alá, hogy kordába tartsa a Sith szociopata nagyurát!

4. És mi lett ebből? Egy fél halálcsillag :D

5. Hé! Nem csak Arrakiszunk van, de van ott rohadt nagy jégmező! Az persze smafu, mi? :D

7. És mi van a pajzsaikkal? :D Vagyis, a hiányukkal? :D

8. "A lázadók gépeinél csak a pilótái jobbak" - Tagge tábornok.

9. Az Uralkodó már arra is képtelen! Ez egy ősi recept, okésoké? :D

10. Aki az elnyomás ellen küzdött!

Éljen a még a császárénál is újabb rend! Alkotmányos monarchiát a galaxisnak!

Malkav 2013.05.14. 21:30:46

@Xinaf: Ehh, te reménytelen vagy. :D Beutalunk a Kesselre, rehabilitációra. :)

1. Az Alderaan "békés" bolygója pénzelte és szerelte fel lázadó csürhéteket, ezért olyan keserű a szőlő. :D

2. Ti nem lennétek képesek fenntartani a békét annyi faj és kultúra között, erre csak az Uralkodó képes! :D

3. Elméletileg értelmesek vagytok... :D Eszement elméletekkel nem foglalkozunk. Mi a hatékony, értelmes gyakorlat Birodalma vagyunk! :D

4. Kaptok ti még ezért, de még milyet! >:D

5. Nem Arrakis, hanem Antarktisz, te nagyon... lázadó. :D Az Arrakis egészen máshol van! (ahogy az Antaktisz is, de ez jelen esetre a Hothra használt metafora és a helyzeten nem változtat. Ti egy hógolyón akartok élni, mi a Fővárosban. :D

7. Nincs rá szükség. A gép így fordulékonyabb, fürgébb és az elfogó vadász szerepét tökéletesen teljesíti. Ez kérlek, költséghatékony specializáció, lásd: TIE interceptor :D

8. Tagge tábornok ironizált! :D

9. Az Uralkodó elkergette a ti lóbablecsófőző anarchista kertitörpéteket, aki miután megtámadta az Uralkodót és alulmaradt(!), elrejtőzött a Dagobah mocsarába. Maradjon ott, nyálazza át a lapokat és ott hátul szedje a lóbabot! :D

10. Aki kész volt hamis, koholt vádak alapján megszegni a Jedi rend szabályzatát, ami az ártatlanok védelmét illeti... :D Az Uralkodó "letartóztatásnak" szánt megmerénylése legalábbis a Jedik esküjének masszív megszegése. :D

Akárhogy kapálóztok, esélyetek sincs a Birodalom ellen. Az anarchista, züllesztő lázadozásotokat felszámoljuk. >:)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.05.14. 23:12:00

@Malkav: Ahoz előbb győzni kéne :D

1. Erre nincs bizonyíték! Nem folyt semmiféle vizsgálat!

2. Régebben is megvolt a béke... amíg a sith fel nem szította a kedélyeket!

3. Mégis, milyen uralkodó ad egy őrült kezébe szuperfegyvert? Egyébként, ha az Alderaan elpusztítása jogos volt, akkor nektek, birodalmi söpredéknek, mi kifogásotok lehet Tarkin ellen? :D

5. Fogunk mi a fővárosban, miután eltakarítottuk a birodalmi szutykot :D

7. Az interceptort az x szárnyúról koppintottátok!

8. Nem, ő félt. Kövessétek bölcs példáját :D

9. És életben maradt! Inkább így fogalmazd!

10. Ártatlan? Lángba borította a galaxist!

Éljen a feudális anarchia! :D

Malkav 2013.05.14. 23:31:07

@Xinaf: Győzni is fogunk. >:)

1. Tagadni könnyű. :)

2. Megvolt? :D És a szeparatisták, melyek úgy megerősödtek, hogy kirobbant a klónháború? :D És mellyel a Köztáraság önmagában nem tudott megbirkózni, ezért adták át bölcsen a vezetést az Uralkodónak. :D

3. Az Uralkodó terveibe én nem látok bele. Személy szerint nem kedvelem Tarkin nagymoffot, de az Uralkodó nem véletlen bízta rá az állomás parancsnokságát... és helyezte mellé Vader Nagyurat felügyeletképp. :D

5. Kevesek vagytok ti ahhoz... ewokok és tauntaunok között rejtőztök csapataink elől, totál fölöslegesen. >:)

7. Az interceptor a TIE sorozat újabb speciális változata és maximálisan követi a standard birodalmi előírásokat, hiába húzod rá a "koppintás" lyukacsos köntösét, attól még 100% birodalmi tervezés marad. A négy lézerágyújával együtt. Igazából nem számít, hogy egyetlen tulajdonságban hasonlít egy X-szárnyúra, mivel úgyis halomra lövi a lázadó gépeket. >:)

8. Higgy amit csak akarsz, a Birodalom erőforrásai, katonai ereje és szervezettségéhez képest semmik és senkik vagytok. >:)

9. Persze, hogy életben maradt, különben nehezen tanította volna meg Égsétáló Lajost fingani. :D

10. Ellenkezőleg! Elhozta a békét a galaxisban, amit felborítottatok. Igen, TI! >:)

Nem értem mi bajotok van a Birodalommal. Mint semmitmondó kisember, gondolj bele: megszűnt a rabszolgaság, stabil jólét van, erős a gazdaság és sziklaszilárd a közbiztonság is, amióta megszilárdult a Császár Új Rendje. Valami öngyötrő módon mégis szeretitek magatokat sanyargatni azzal, hogy lázadtok a JÓ ellen és élhetetlen peremvilágokban bujdostok. :D

Carlota 2013.05.17. 12:58:58

@Xinaf: Ne haragudj, de teljesen egyet kell értenem Malkáv nagyúrral, a birodalom békét és biztonságot teremtett a galaxisban. (Mellesleg jól jönne egy kis segítség, mert elfogtak valahol a fővárosban, az Erő legyen veled! ) :D
süti beállítások módosítása