Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Sziasztok! Malkáv vagyok és nem szeretek bemutatkozni!

2013.04.25. 22:19 | Malkav | 8 komment

És most mégis sor kerül rá. Carlota bejegyzése adta meg az ihletet hozzá és mivel várja, ezért kapja is. :) Mondanom se kell, az igazán lényeges információk itt nem kerülnek felsorolásra, mert ha mégis kifejtenék személyesebb dolgokat, akkor kitörne az Armageddon.

atomic explosion - 4.jpg

Ezért egy rakás felszínes, részletkérdésre részletválasz, íme:

Egy alsó-középmagas (173 cm annak számít?), de kifejezetten vékony testalkatú ember vagyok, akinek kedvence a hosszú, egyenes, barna színű haja és a szakálla (ez utóbbihoz a Nightwish együttes basszusgitárosa, Marco Hietala adott példát). Állítólag kék szemmel nézek ki a fejemből... és öltözködési stílusom erősen tükrözi zenei ízlésemet is (bakancs, farmer, vagy katonanadrág, hidegben bőrdzseki... ki lehet találni, hogy a kedvencem Britney!* :D).

Amit semmilyen formában nem tudok letagadni az a kézügyességem. Szeretek mindenféle kis kacatot, vagy apróbb ajándéktárgyat készíteni, de leginkább a régi idők és letűnt korok hidegfegyverei érdekelnek. Itthon a szobámban egy gladiátoriskolát fel lehetne szerelni a különféle cuccokkal. :D Újabban nagyon rákaptam az ostorfonásra is, de tervezem még, hogy kitanítom magam a kőpattintás és őskorihoz hasonló kőeszközök és fegyverek elkészítésének terén.

Mivel a legbonyolultabb étel amit el tudok készíteni a virslivel megbolondított rántotta, ezért nem mondhatnám, hogy konyhatündér vagyok. Alapból nagyon válogatós is lennék, ezt igyekszem (ha nem is mindig...) legyőzni magamban. Egy dologban viszont nem engedek: ha "hús" kerül szóba, akkor kizárólag harántcsíkolt izomszövet (értsd: vázizmok) jöhet szóba, szervet nem eszem. Kizárt dolog, hogy ételként tekintsek egy májra, pedig tudom, hogy egészséges. És ez bizony érvényes az összes többi olyan szervre is, melyet az emberek általában fogyasztanak. Kóstoltam többet is, nagyon nem ízlenek, senki se kezdjen győzködni, hogy "már pedig milyen jó." Nekik minden bizonnyal. :)

Nos, munka után édes a pihenés, kaja után még édesebb, tehát következzen a pihenés címén kellemes időtöltés, avagy az olvasás. Nem tudom elképzelni magam úgy, hogy ne legyen valami könyv a közelemben, amit olvashatok. Fantsy, sci-fi, történelmi regény, ifjúsági regények, tudományos írások, lelki irodalom, nagyon sok minden tetszik. Ami annyira nem tud érdekelni, az a krimi. Most három könyv van, amit olvasgatok, az egyik George R.R. Martin: Kardok vihara c. műve, a másik Alan Dean Foster: A nyolcadik utas a halál és Nina Pavlova: Vérvörös húsvét c. könyve. Persze egyszerre csak egyet tudok rendesen olvasni, tehát eléggé lelassult a tempó mind a három könyvvel, bár a napokban az Alien történet kerül gyakrabban a kezembe.

Amit még írhatnék: a kedvenc dolgok listája, ezúttal tömörítve, hosszasabb kifejtések nélkül, avagy a kedvenc:

-szín: ezüst. Egyszerű és mégis szép. Engem legalábbis meggyőzött.

-könyv: Szentiványi Jenő : A kőbaltás ember

-film: Steven Spielberg: Jurrasic Park (első és második ebben a sorrendben. A három erőltetett és... hagyjuk)

-zene: magyar rock és metál! Az aktuális kedvenc hónapról hónapra változik.

-állat: ha kihalt is számít, akkor Tyrannosaurus rex, gyerekkori abszolút első helyezett. :D Ha élő kell, akkor bajban vagyok, mert minden állat ugyan annyira érdekel

-növény: fokföldi harmatfű (ha nem tudod mi az, nézz utána, a lényeg az, hogy szép és rovaremésztő)

-kaja: rántott hús és krumplipüré. Ahogy anyu szokta. :D

-pia: SÖR! :D Alkoholmentesből rostos körtelé, vagy víz.

Továbbá még néhány apróság, ami esetleg még kimaradt:

Alapból türelmesnek tartom magam, bár újabban ezt egyre nehezebb gyakorlatban megtartanom. :S

Az első élénkebb emlékem valamikor óvoda tájára tehető: valami standon voltunk és egy hülyegyerek rám ugrott a medence széléről (mondanom se kell a vízben voltam). Ahogy rám zuhant, elmerültem mint egy kő. Láttam magam fölött a vízfelszínt, az égen vigyorgó napot és enyhén szólva fuldokoltam, mert akkor sem volt kopoltyúm. Talán ezért is nem szeretem a mesterséges medencéket.

Kiskoromban nagyon féltem a sötéttől és az Alien történetek xenomorfjaitól. Így jár az, aki öt évesen éjszaka megnézi a Nyolcadik utast... ezt a félelmem azóta szerencsésen legyőztem olyannyira, hogy egyenesen Alien-fan vagyok. >:D

Rajongok Székesfehérvárért. A kedvenc városom és szerintem a legszebb az egész országban. Ennek az okát talán leírom egy nosztalgia bejegyzés révén, de közel se biztos. :)

Nagykorúságomig ószövetségi elvek szerint éltem (ugye a "szemet szemért" elv), egy kicsit talán eltúlozva. "Szemet, vesét, csontot, három liter vért és minden parázson izzított idegsejtet egyetlen szememért, ti nyavalyás helóta...!" Aztán megkeresztelkedtem és szerencsére sikerült túllépnem ezen a történeten.

Görögkatolikus vagyok, továbbá cserkész. Ja és mentőápoló is, még ha sajnos nem is sikerült elhelyezkednem a szakmámban... :S

Tele vagyok tesókkal. :D Nem csak cserkésztesók, vér szerintiek is. Hogy arányos legyen, két bátyám és két nővérem van, veszedelmes bagázst alkotunk mi együtt, ne hergelj minket! >:)

Van két lányom! :D Fogadottak, aranyosak és Bucik. Egy Kis Tök Buci és egy Nagy Tök Buci. :D

Ha bárkinek bármi kérdése lenne még, az tegye fel nyugodtan... akár kommentben, akár személyesen. Egyelőre elégedjetek meg ennyivel már ezzel is elég sokat pötyögtem. :)

Zárásképp egy kis zene, amiben magamra találtam. Nem a legpozitívabb, de szerencsére nem is olyan borús. :)

(*Aki nem veszi a poént és tényleg Britney rajongónak tart, az az egyén menthetetlen.)

Kiegészítés:

Kedvenc idézet: ezzel gondban vagyok, mert nem nagyon van kedvenc idézet. Sokat idézek sokaktól, de mindig aktuális hangulat függő, hogy mikor mi épp a "kedvenc".

Van-e olyan ország, ahova szívesen utaznék? Nem nagyon érdekel külföld... egész életemben (ha Párkányt nem számítjuk) egyszer voltam Magyarország határain kívül, akkor Rómában jártam. Szép volt, nagyon tetszett, de nem érzek ingerenciát, hogy ismét kimenjek.

Könyves, vagy filmes karakter, akivel könnyen azonosulni tudok? Alapból kettőt tudnék mondani. Az egyikük a Trónok Harca könyvek Robb Starkja, akit gyanítom nem kell bemutatnom. A másikuk Wdayne Hicks, aki a Bolygó neve: Halál című könyv és film Gyarmati Tengerészgyalogos Hadtest tizedese. Ő egy kicsit csodabogárnak számít, hiszen a bajtársainál egy fokkal optimistább, nem éppen idegbajos típus (bevetés előtt el is alszik a csapatszállítón), viszont vészhelyzetben jól reagál. Akár született parancsnok is lehetne, hiszen nagyon pöpecül teljesít, amikor a kényszer vezetővé teszi (mint túlélő rangidős tiszt). És semmit sem bíz a véletlenre. Idézet tőle, amikor azon agyalnak, hogy lehetne megoldani a xenomorf problémát, amely kiirtott egy egész kolóniát: "Azt mondom, szálljunk fel... dobjunk le egy atomot az űrből. Csak így mehetünk biztosra."

Címkék: zene videó nosztalgia múlt jelen Mao!

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr645247269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carlota 2013.04.25. 22:48:51

Nem vagy Britney rajongó? :O Nemmmááárrr... most kinek fogok küldözgetni Britney számokat? :D
Egyébként nagyon tetszett!!
Kíváncsivá tettél, miért szereted annyira Székesfehérvárt. Meeg, van olyan ország ahova szívesen elutaznál? És van olyan könyves vagy filmes karakter akivel könnyen azonosulni tudsz? Nekem hirtelen ezek a kérdések ugrottak még be.
Aztán lássunk még blogolni! :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.04.25. 23:12:43

Neked is bejön az ezüst? Nem is tudtam, hogy ebben (is) hasonlítunk, bár én ezt mindig a "kedvenc nemesfém" kategóriába írtam le.
(Tök más, ide nem tartozó: van egy hatalmas szünet a bejegyzés végén. Próbáld meg elvarázsolni, néha nekem is csinál ilyesmit!)
Kedvenc idézetet még írhatnál szerintem :)

Malkav 2013.04.25. 23:35:58

@Xinaf: Furcsa, nálam nem mutat hatalmas szünetet. (gondolkodva néz) Se a szerkesztőben, sem élesben. No majd utánajárok. :)
@Carlota: Attól még küldhetsz Britney számokat. :D
Látom jó sok kérdésed van. :D Meglep, de megtisztelsz vele. :)
All: hamarosan választ adok az eddigi és a talán azóta újabb befutó kérdésekre is. :) De ez nem a csütörtök éjszaka története lesz. :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.04.26. 18:02:15

@Malkav:
A jelek szerint a böngészőmben van a hiba :D

Malkav 2013.04.30. 11:31:50

@Carlota: @Xinaf: Nos, kérésre kiegészítettem a történetet, íme (lásd fent)

Malkav 2013.04.30. 11:56:29

Még egy érdekesség:
A Bolygó neve: Halálban, Hicks tizedest ugyan az a Michael Biehn alakítja, aki a Terminátor 1-ben Kyle Reese-t

i186.photobucket.com/albums/x112/ngeekhiong3/Michael-Biehn.jpg

Morviniuszka 2013.05.14. 12:00:52

No, én ezzel a számmal akarlak üdvözölni újra a blogolók világában!

www.youtube.com/watch?v=C-u5WLJ9Yk4

Tudom, hogy szereted! :)

Malkav 2013.05.14. 13:03:46

@Morviniuszka: Azt hittem, bevizelek a röhögéstől. :D XD Jól eltaláltad. XD
süti beállítások módosítása