Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Star Wars – A Birodalom árnyékában (Játékos Karakterek leírása)

2020.10.20. 19:53 | Malkav | Szólj hozzá!

Előző írásomban megismerhettük a Star Wars szerepjátékunk alaphelyzetét és a kezdetektől ismert Nem Játékos Karaktereket (továbbiakban NJK-k). Most a Játékosok hősei jönnek:

Lucas O’Conor – coruscanti származású, a Birodalmi Biztonsági Hivatal hajdanvolt főhadnagya, jelenleg renegát lázadó. Fiatal (30 éves), tehetséges ügynök volt, aki a Birodalom titkosrendőreként a rejtőzködő ellenállók felkutatásában és beépülésben jeleskedett. Megjelenése annyira „tipikus ember férfi” hogy senkiben sem kelt maradandó emléket, ez pedig pont a beépülését segíti, bárhova is kell elvegyülnie. Igazi idealista, akiben hatalmas csalódást okozott a Birodalom vezetésében általánossá és természetessé vált fajgyűlölet. O’Conor hisz az erőskezű, központosított hatalomban és a stabil, legyőzhetetlen katonai doktrínák létjogosultságában, de nem ért egyet a „szubhumán” fajok és népek negatív megkülönböztetésével, alsóbbrendűvé nyilvánításával és az emberétől eltérő kultúrák el nem ismerésével. Mint BBH-s tiszt, sok néppel, fajjal volt lehetősége megismerkedni. A volt főhadnagy ezért amint lehetett, dobbantott és csatlakozott Heipa herceg ellenállásához. Tudása nélkülözhetetlen a lázadó sejt számára. Ő ismeri legjobban a Birodalom felépítését, a szervezési, és hierarchikus rendjét. Ezen túl segítőkész és türelmes személyiség. Hátrányként talán csak annyit jegyezhetnénk meg, hogy O’Conor akkor is ad informatív tanácsokat a Birodalommal kapcsolatban, amikor éppen senki sem kéri. Számára természetes és fontos, hogy ezeket az információmorzsákat megossza a csoporttal, hiszen a túlélésük függhet tőlük; társai viszont nem egyszer okoskodónak érzik ezeket a megnyilvánulásokat. Az is bosszantó lehet, hogy Lucas úgy beszél a Birodalomról, mint egyfajta legyőzhetetlen, hatalmas és romlottsága ellenére dicsőséges erőről. Már-már rajongással nyilatkozik róla, ami nem csak zavarhatja, de furcsálkodással töltheti el a környezetét.

Lucas O'Conor végül hősi halált halt a Birodalom elleni harcban. Életének egy robbanás vetett végett egy kis hajón, egy csillagromboló hangárában. Két tucat rohamosztagost rántott magával a végzetbe. És persze az inaktív Davidet is... ő volt a bomba.
lucas_o_conor_ex-bbh_fohadnagy.jpg

(Mondanom se kell, nem egyenruhában zajlik az elvegyülés. O'Conor megtartotta a régi cuccait.)

Rachel Ren – Rachel, a mandalori Ren klán tagja, aki lázadó, akaratos természete miatt száműzetésbe kényszerült hazájától. Büszkesége nem viselte el, hogy klánja (még ha nem is hivatalosan) fejet hajtott a Mandalore-t becserkésző és szolgasorba taszítani akaró Galaktikus Birodalomnak. Ezért is segíti a Sápadt Herceg csapatát. Rachel szívből gyűlöli a Birodalmat és szándékában áll népében is feléleszteni ezt büszke, harcias szellemet. Amikor nem éppen népe hagyományos beskar vértezetét viseli, kifejezetten szép nőnek találják. Persze a látszat ellenére egyáltalán nem gyenge, vagy védelmezni való: valójában ő a csapat legharciasabb, legképzettebb tagja, ha fegyveres összetűzésre kerül sor. Természetéből fakadóan távol állnak tőle a fölöslegesnek vélt udvariaskodások, puhány látszatmegoldások és a békeszerető teszetoszaság. Racel legszívesebben dicső harcban oldja meg a konfliktushelyzeteket. Fontos azonban kiemelni, hogy a mandalor nő nem kegyetlen! Ha már fegyvert ránt és öl, azt precízen, gyorsan teszi. Mivel megtörhetetlen hírnevű harcos nép lánya, ő maga végtelenül hűséges és a maga módján fegyelmezett. De akaratossága miatt nagyon nehezen viseli, ha bármi okból a háttérbe szorítják, figyelmen kívül hagyják, vagy beleszólnak a dolgába.

szivemszotty_mandalor_karaktere.jpg

Vincent Corilin – Minden szervezet hasznára válik, ha akad olyan személy, aki nem csak képes űrhajót vezetni, de rendelkezik is eggyel. Pláne akkor, ha üldözött ellenállásról van szó. A koréliai származású „szabad kereskedő” és „egyéni vállalkozó”, pont ilyen ember. Senkit sem téveszt meg a hangzatos önigazoló magyarázata, egy elvtelen csempészről beszélünk, akit kizárólag a profit mozgat. Megjelenése közönséges, ezrével találni hozzá hasonló figurákat peremvidéki űrkikötőkben és a környékükön lévő kocsmákban. Hasznos dolog, ha a kétes árut szállító alak nem kelt senkiben különösebb benyomást. Corilin kapitány büszke koréliai származására és hajóvezetési tehetségére, legfőképp hajójára, ami még egy, a klónháború idején sorozatgyártott könnyű szállítóhajó, jelentős átalakításokkal. Vincent egyáltalán nem elkötelezett a Sápadt Herceg felé, de bizonyos szolgáltatásokért, pláne pénzért szívesen segít a lázadóknak, ahogy a Birodalom számára is szállít ezt-azt. Diszkrét ügyfél, aki sosem tesz fel bosszantó kérdéseket, mint pl. „Mi van a ládákban?” Csak az érdekli, hogy hova vigye amit kell, kinek adja át, mennyit fizetnek érte? Mivel a Birodalomnak is szállít, így a hajója rendelkezik birodalmi engedéllyel, ami megkönnyíti számára a vámőrhajók, blokádok közti átjutást. Ez a lehetőség teszi szintén a csapat végtelenül hasznos tagjává. Az alvilági ismeretei is hasznosak a lázadók számára. Bár egyáltalán nem elkötelezett egyik oldalhoz sem, mégis van benne egy egészséges betyárbecsület. Viszont laza világlátása, anyagias gondolkodása, és túlságosan is könnyed viselkedése egyesek számára kihúzhatja a gyufát. A menőségnek is vannak hátrányai.

Vilcent időközben egy új meglepetéssel állt elő, nem csak a környezetének, hanem saját magának is. Mint kiderült, a koréliai csempész Erő-érzékeny. Ez egyelőre eddig ismeretlen megérzések és néha látomások formájában jelentkezik, de az biztos, hogy az élete gyökeres változáson megy keresztül.

vincent_corilin.jpg

David, a „lila srác” – David a csapat legfeltűnőbb jelensége, még a mandalor harcosnőt is képes puszta jelenlétével másodlagos látvánnyá tenni. A magas, vékony kölyök (17 éves!) hosszú, rikító lila haja mellé borostyánsárga szemek társulnak, ami miatt egyesek feltételezik, hogy nem egészen tartozik az emberi fajba, vagy ha mégis, valami nagyon egzotikus rassz tagja egy ismeretlen porfészekről. Ruházata bő, kinyúlt, igénytelen. Ő a csapat legpacifistább tagja, tény, hogy nem nagyon adta még jelét annak, hogy lenne benne küzdőszellem, vagy bármiféle affinitás az erőszakra. Viszont fura megjelenése és még furább viselkedése ellenére rendelkezik a csapat számára nélkülözhetetlen képességgel: kiváló kódtörő. Bármilyen információs pulthoz, számítógép rendszerhez, terminálhoz jut, szinte bármilyen tűzfalat áttör, bármilyen információt kihámoz és bármilyen zárt kommunikációs csatornába beférkőzik. Programozás, információszerzés, hackertámadás terén kétség kívül az élen jár. David kifejezetten barátságos természet, igyekszik mindenkivel jó viszonyba kerülni. Segítőkész és tele van energiával. Lelkesedése egyeseknek fárasztó lehet, főleg azért is, mert extrém megjelenése miatt a hivatalos, beépüléses küldetéseket megnehezíti. De David nem adja fel, igyekszik mindenképp bebizonyítani, hogy ő is hasznos tagja tud lenni a lázadóknak. Ő is rendelkezik egy módosított könnyű teherhajóval, amin fura módon egy szabvány birodalmi MSE-6-os takarítódroid is van. Ezt a droidot a fiatal kódtörő egyfajta társként, házikedvencként kezeli és az igen „megtisztelő” Kis Tetű nevet adta neki. Kis Tetű is átesett egy-két módosításon: bár szinte kizárólag padlófényezést és takarítást végez, üres óráiban hűséges háziállatként David körül köröz folyamatosan csipogva, és mintha lenne belé programozva egy kis ragaszkodás és kötődés...

Későbbiekben derül csak ki, hogy David valójában egy emberre megtévesztésig hasonlító droid. Programja a lázadás segítése, habár az rejtély maradt, ki programozta ezt belé. Végül egy Birodalom elleni adatlopásos akció közben egy önvédelmi program kiütötte, mely során az eddig töröltnek hitt birodalmi program lépett érvénybe benne. Végzetét egy robbanás okozta egy csillagromboló hangárába emelt kicsiny hajón, mellyel O'Conor (önmagával együtt) két tucatnyi rohamosztagost pusztított el.

david.jpg

(A "Lila srác" rezignált nyugalommal kezelte, hogy eleinte fogyatékosnak nézték)

 

Ők a kezdeti keménymag. De kik csatlakoztak még Heipa lázadásához?

 

Talanis Visputyin - Talanis egy, a Köztársaság, majd a Birodalom számára is feledésbe merült bolygó, az Acheron lakója volt. Ezen a planétán nagyon zord körülmények vannak: nagy gravitáció, zord hőmérséklet-változások, grafitviharok, savas eső, tehát minden adott egy élhetetlen világhoz. Mégis itt él egy háromszáz éve itt felejtett bányászkolónia, mely a föld mélyi értékes fémeket halmozza azóta is. Talanis ennek a világnak volt a fővegyésze. Az alacsony, vékony nő amellett, hogy szakterületén páratlan tudással rendelkezik, minden más téren komoly hiányosságokkal küzd, de ez nem szegi sem kedvét, sem lelkesedését. Ugyanis Visputyin fővegyész végtelenül barátságos, jó humorú és kíváncsi. Tudásvágya kifogyhatatlan és éles esze mellé páratlan munkabírás és szorgalom társul. Minden munkaközpontú világ és cég álma lenne. Talanis minden erénye mellett olyan hátrányokkal is rendelkezik, ami megnehezíti számára is a dolgokat és a környezetét is megterheli. A fiatal vegyésznő ugyanis ha enyhébb formában is, mint az anyabolygója, de folyamatosan sugárzik teste minden sejtjéből. Mindemellett egy steril helyen született és nőtt fel, tehát konkrétan nincs immunrendszere, egy ártalmatlan megfázás is halálos kór lehet számára. Teste problémái mellett meg kell birkóznia háromszáz év történelmének és technológiai fejlődésének hiányosságaival, a társadalmi jelenségek, államformák ezernyi variánsával és az agresszió számtalan formájával is, melyek eddig számára ismeretlenek voltak. Talanis alapvető fogalmakat nem ismer, mint pl. háború, zsarnokság, magántulajdon. Tehát nagyon sok mindent kell pótolnia egy erőszakos, lázadással és gerillaharcokkal tűzdelt galaxisban. Továbbá a fővegyész magával hozta régi szokásait anyabolygójáról, ami a precíz, szabályszerű életet illeti. Reggel hatkor munkára jelentkezik bárkinél, akkor is, ha nincs munka. Este hatig dolgozik, mint egy gép. Csak utána pihen és szórakozik, valamint a lázadás minden tagját eleinte az általa vélt rang és munkafolyamat szerint szólít meg (pl. Rachel Biztonságtechnikai Szektorvezető)

talanis_visputyin_1.jpg

(Ha épp nincs "ólomköpenyben" és szubatomi szinten szűrni képes maszkban, kifejezetten csinos nő.)

 

Christobal Odlen, a "Hobó" - Akik alulról jöttek, feljuthatnak a csúcsra. Ugyan ez igaz fordítva is. Christobal Odlen a Köztársaság egy elismert tábornoka volt a klónháború idején, személyes jóbarátja a rylothi védelmi erők akkori parancsnokának, Vidh Heipának. A háború után viszont nyoma veszett és senki sem talált rá egészen kalandjainkig. Ekkor a hajdani dicsőséges Odlen tábornok egy koszos, büdös csavargó hajléktalanként tengődött alkoholgőzben pácolva és szintetikus szerekkel telepumpált vérrel a Coruscant mélyvilágának emeletnyi vastag mocskában, míg Heipa választott csapata érte nem jött, hogy elvigyék a Sápadt Herceghez. Azóta Christobal komoly rehabilitéáción esett át, és bár nem sikerült teljesen leküzdenie függőségét (a környezete vigyázz rá, hogy ne kerüljön tudatmódosító szer közelébe), sikerült összeszednie magát annyira, hogy értékes tagja legyen a lázadásnak. Christobal Odlen ugyanis okkal volt a klónháború tábornoka. Kiváló stratéga, ravasz és végtelenül lojális az övéihez. Lehetetlen felbosszantani, türelmes a gyengékhez, és jó pedagógiai érzékkel bír. Humorérzékkel is rendelkezik, legalábbis sokkal felszabadultabb, mint a kimért modorú Sápadt Herceg. Odlen tábornok múltja ködös és valahol szomorú: ő hajdan nem csak katonai vezető volt, hanem a Jedi Rend lovagja is, de még a háború vége előtt valami súlyos vétek miatt kizárták a rendből. Ezért is úszta meg Palpatine 66-os parancsát, akkor már a Coruscant mélyén fetrengett valahol. Odlen mélyen szégyelli a múltat és nem hajlandó beszélni róla. Viszont szívügye segíteni Heipának és legyőzni a Birodalmat, legfőképp a Birodalom élén uralkodó két Sithet.

christobal_odlen_1.png

(Az önpusztító életmód nyomott hagyott rajta, de szerencsére az elméje továbbra is éles.)

 

Lo Naifoe - Faja egyetlen ismert, élő tagja. Lo Naifoe súlyos terhet cipel, mivel kaminoi lévén népe áldozatául esett a klónháború utáni csapásnak, amikor a Birodalom kipusztította a Kamino-t, hogy senki se építhessen utána klónsereget ellenük. A kaminoi tudós szintén a klónozás technológiájának kutatója és tudósa volt, egyedül azért úszta meg a Birodalom leszámolását. mert nem tartózkodott a hazájában a csapás idején. Viszont a népirtás végképp elkötelezte őt bármilyen csoport ellen, mely a Birodalom vesztét akarja. Így került az Alderaanra, Bail Organa mellé, ahonnan aztán Heipa lázadó sejtjéhez csatlakozott, ahol végül külön kérésre maradt. Lo Naifoe egy végtelenül racionális elme, kizárólag a nyers tényekkel foglalkozik, gondolkodása kőmerev, rugalmatlan. Faji jellegzetessége, hogy hiú és sértődékeny, nem viseli, ha megkérdőjelezik a számításait, vagy ha valakinek kifogásolható a modora. A tudós kaminoi százalékos rendszerben mér fel minden lehetőséget és esélyt, mindezt fejben számolja ki, tehát matematikai képességei egy droidot is felülmúlnak. A génmanipuláció, klónozás és egészségügy terén tudása lenyűgöző. Csak mindenki másnak kell alkalmazkodnia hozzá és szeszélyeihez. Pl. ha valaki nem ejti ki pontosan a teljes nevét, nem reagál. Úgy veszi, ebben az esetben nem hozzá szóltak.

lo_naifoe.png

 

 

KT426 "Derek" - A háború legtöbb klónkatonája elesett a harcok alatt. Akik nem, azok a Birodalom Rohamosztagának tagjai lettek. Alig akadt néhány, mely nem tartozik egyik fenti kategóriába sem, de Derek pontosan ilyen. Ő még az első klónkatonák egyike, igazi "első generációs" veterán. Első ütközete a geonosisi csata volt, de a legnagyobb, legfontosabb harcokban majdnem mind részt vett az évek során. Kivételes tehetségének és számtalan bajtársa áldozatának, valamint a szerencsének köszönhető, hogy még mindig életben van. Derek nem számít személyiségét tekintve csodabogárnak a klónharcosok között. A háború végén ő is ugyan azzal a vasfegyelemmel hajtotta végre a 66-os parancsot, mint bármely más testvére. De a háború után, a Galaktikus Birodalom létrejöttével Derek szembesült azzal, hogy a Köztársaság, melynek engedelmességet fogadott, nem létezik, a jogutód meg nem egyenlő vele. Így Derek ismeretlen helyre vonult és évekig zsoldosként járta a galaxist, a fegyverével biztosítva a megélhetését. Mindenhol, ahol járt feladatát megfelelően elvégezte, ennyi neki elég is volt, míg nem találkozott Heipa szervezetével, mely azt az ígéretet nyújtotta számára, amire mindig is vágyott: a Birodalom legyőzésével visszaállítják az elveszettnek hitt Köztársaságot. Így Derek ismét fegyvert ragad, ezúttal Heipa zászlaja alatt. Személyiségét tekintve ő a tökéletes katona. Nem kérdez, nem bírál, minden parancsot precízen teljesít. Csak akkor mond véleményt, ha kérdezik (pedig érdemes meghallgatni őt, mert sokat látott harcos és ért a taktikához). Az egyszerű séma, ami mentén gondolkodik erénye mellett a hátránya is. Hiába kiváló bajtárs, kissé földhözragadt személyiség, túl sok újító jelleg nincs benne.

kt426_derek.jpg

(Egy darabka halálos történelem. A páncél kopott, de jól működik.)

 

Alicia de Villon - A Serreno nemesi dinasztiái méltóságukon alulinak érzik, hogy rangjukhoz és vérükhöz méltatlan tevékenységet űzzenek. De az örökös lázadó természetű Alicia mindig is a család fekete báránya volt. Figyelmen kívül hagyva szülei rosszallását, a veszély kedvéért birodalmi TIE vadász pilótának állt. Ezt jó eredménnyel el is végezte, de az utána következő fegyelem és szabálymániás élet ismét nem nyerte el a vadóc lány tetszését, így a Flotta kötelékéből is dobbantott, így kötött ki a Sápadt Hercegnél. Alicia ugyanis átlátva a Birodalom hadiflottájának mentalitását, belátta, hogy maga az intézmény rossz. És persze a lelke mélyén lévő örök lázadó már csak a kihívás és a szabályok áthágása végett csatlakozott Heipa csapatához. Igazi lázadó egy igazi lázadásnak. Persze ezzel halálos ítéletet mondott magára a Birodalom szemében, de ez pont Aliciát egyáltalán nem érdekli. A fiatal nő szinte kérkedik a TIE-vadász pilótaruhájával, amit egyfajta dicsőséges elismerésként visel. Elvégre ő tudja igazán, milyen kemény ez a képzés. Bár örömmel csatlakozott a lázadáshoz és nem ragaszkodik görcsösen a származásához illő címekhez és viselkedési normákhoz, azért nehezen viseli, ha ugráltatják. Öntudatos, későn érő kamaszként nem viseli az olyan szabályokat, melyeket értelmetlennek tart. De bármilyen zűrös balhéban szívesen részt vesz, ha más nem, az adrenalin löket miatt.

alicia_de_villon.jpg

(Alicia minden vágya egy saját TIE vadász)

 

Wico Holem - Wico Holem származási helye az Alderaan. Bail Organa szolgálatában állt, de a Felkelők Szövetségének megalakulásakor beosztották Heipa lázadó sejtéhez. Wico eredeti foglalkozása droidprogramozó és programfejlesztő volt. A magas, vékony, harmatgyenge férfi a fizikai erő és akrobatikus ügyesség tökéletes ellentéte, a mozgásos tevékenységek antitalentuma. Háta görnyedt, tartása emiatt hanyag. Kézügyessége szinte nincs, asztmája miatt erőléte a nullával egyenlő, ezen túl rövidlátó. Ellenben fejben nagyon ott van és szakmájához kiválóan ért, ezért kódtörőként is nagyon jól megállja a helyét. Sajnos ennyiben ki is merül a nagy tudása, mert bár az esze megvan ahhoz, hogy gyorsan tanuljon, Wico semmivel sem foglalkozik, ami nem érdekli. És csak két dolog érdekli: a szakmája, (tehát a programok, droidok, elektronikai szerkezetek) és a nők (főleg a lehetetlenül szépek). Utóbbihoz viszont a szociális kapcsolatokhoz is inkompetens kódtörő egyáltalán nem tud hozzászólni sem. Ha egy szép nő van a közelben, Wico dadogni kezd, és kerüli a szemkontaktust (hogy aztán meredt szemekkel bámulja a hölgy idomait, amikor úgy érzi, nem látják), szinte beleszeret bárkibe, aki nincs vele egy kategóriában. Egy szó, mint száz, Wico Holem egy örökszűz szakbarbár; gyenge, béna, gyáva, de legalább a pacifista elvei mellett végtelenül kitart.

wico_holem_nagyjabol.jpg

(Mivel nem találtam olyan képet, mely kellőképp leírja őt, ezzel kell beérnünk.)

 

Alaric Fortuna - A Ryloth egyik kevésbé ismert titka a twi'lek nép hagyományos pokla: a rylothi Orgyilkos Céh. Alaric ennek a szervezetnek a tagja, akit Heipa kért ki a Céhtől, ők meg örömmel küldték el hozzá az egyik őstehetséget, akitől igyekeztek mihamarabb megszabadulni. Alaric ugyanis nehezen kibírható személyiség hosszútávon. Szinte fékezhetetlenül vad, veszélyérzete csak jelképes, viszont nagykamaszos dac és bizonyítási vágy bőven van benne, amivel kompenzálni akarja twi'lek szemmel alacsony termetét. Az ifjú orgyilkos egyébként igazán egzotikus megjelenésű, vörös bőrén a Céh belső hagyományainak megfelelő tetoválások vannak, könnyen rejthető helyeken (karokon). Kiválóan ért a közel és távolharci hagyományos fegyverekhez, a lopakodáshoz, rejtőzködéshez, rajtaütés szerű támadáshoz, lesvetéshez, tehát mindenhez, amire egy orgyilkosnak szüksége van. Egyedül a Sápadt Herceg tudja őt féken tartani, de neki sincs könnyű dolga vele. Alaric olyannyira elfogadja  Heipa helyét a ranglétrán, hogy mostanra személyes testőreként állt helyt (és fegyvert ránt bárkire, aki csak emelt hangon szól a Sápadt Herceghez), ha épp nem küldik valami kiküldetésre. Távollétét a testőrök jó néven veszik... amíg ugyanis "otthon van", őket terheli külön edzésekkel a végkimerülés határáig, mert nem elégedett az erőlétükkel. Az antiszociális twi'lek fiú egyébként megbízható barát és hűséges társ... ha hajlandó bárkit is elfogadni annak. Egyetlen háziállata egy Ahune nevű egzotikus, de rettenetesen elhízott fókaféle jószág.

alaric_fortuna.jpg

(Kevesebb tetoválás, több penge. És kész is a Ryloth rettegett orgyilkosa.)

 

Dr. Avapai Dolpho - A galaxis népei gyűlölik és gyanakvással kezelik az alakváltókat. Képességük miatt azonnal a bűnözéssel kapcsolják össze őket, így egy alakváltónak nagyon nehéz beilleszkednie bármilyen társadalomba, ha önmagát akarja adni. Avapai sem járt másként, ő egész életét szégyenben, megvetésben élte, így kényszeresen szégyellni kezdte a származását és faját. Ezért emberi alakban (melyet egy nabooi szépségkirálynőtől "vett kölcsön"), hamis személyazonossággal végezte el az orvosi egyetemet egy peremvidéki bolygón, de a diploma megszerzése után munkához már nem jutott. Bármilyen felvételen az első egészségügyi vizsgálaton kiderült faji eredete, innentől senki sem hitte el, hogy valódi orvos, csalónak vélték. Az éhező Dolpho így véletlenül akadt egy csoportra, mely Heipa szervezete volt az egyik költözés idején. Megkísérelt ételt lopni twi'lek testőr alakban, és ez a tette változtatta meg az életét. Itt is lebukott, de Heipa meghallgatva a történetét úgy döntött, alkalmazza őt orvosként. Ezzel egy életre lekötelezte az alakváltó szakembert, aki vak fanatizmussal rajong a Sápadt Hercegért. Dr. Avapai Dolpho szent dologként kezeli orvosi esküjét. Akinek csak tud, segít, munkáját nagyon lelkiismeretesen végzi, türelmes és megértő. Általános kedvessége szinte már kínos, mert a lelke mélyén retteg attól, hogy reagálnának, ha megtudnák miféle ő valójában. Annál nagyobb volt a meglepetése, amikor egy küldetés során lelepleződött (a szükség hozta), de a várt megvetés elmaradt. Azóta is végtelen szeretettel viseltetik mindenki iránt, aki Heipához tartozik, kivéve talán Alaricot, akitől úgy retteg, mint senki mástól. De nem kérdéses, hogy bárki kerül súlyos állapotba, az emberalakban csodaszép doktornő az elsők között siet a segítségére, hogy megmentse az életét. Dolpho doktornő a befogadó közösség bajtársiassága ellenére nem tudta levetkőzni önutálatát. Valódi, hüllőszerű alakját olyannyira gyűlöli, hogy minden ébren töltött percében az embernői külsőt viseli, ami számára is tetsző. Ha tehetné, örökre ilyen maradna.

dr_avapai_dolpho.jpg

 

Hix Howitzer - Nem csak Odlen származik a Coruscant mocskából. Hix, aki mesterségét tekintve besurranó tolvaj és életművész, szintén erről az alja vidékről származik. Odlen küldetett érte, mert benne látta, hogy jól jöhet a lázadásnak és a defelnek is bejöhet a lázadó élet, ha más nem, a buli kedvéért. Mert Hix egy igen bohém figura. Szinte semmit sem vesz komolyan, a veszély számára inkább érdekes, mint kerülendő. Bár a szabályokhoz és a magántulajdon fogalmához elég lazán áll hozzá, de se nem anarchista, se nem kleptomán. Annyit és azt vesz el, amire épp szüksége van valamiért és eszébe sincs zűrzavarba dönteni a világot. Bármiből és mindenből viccet csinál, tekintélyt csak mértékletesen ismer el (Heipa kivételes, Odlen tábornokot továbbra is Hobónak nevezi és tegezi). A fekete szőrű defel csak egy különleges vizor segítségével lát a fényben, ez faji jellegzetesség. Kiválóan ért a settenkedéshez, lopakodáshoz, zárak nyitásához, csapdák felfedezéséhez és hatástalanításához. Egy besurranó tolvajnak az ilyesmi létfontosságú tudás! Viszont (főleg egy csapat vadkutya-szerűséggel vívott majdnem halálos kimenetű összetűzés óta) Hix betegesen fél minden kutyaforma állattól. Legjobb barátja Talanis Visputyin, akinek szabadidejében tapasztalt szintén vicces, derűs személyisége elnyerte tetszését.

hix_howitzer.jpg

 

Gasdamor klánbéli Gark - A galaxis egyik legharciasabb népe a mandalor. De nekik is van méltó ősellenségük, és ez nem más, mint a yautják vad, harcias népe. A Ragadozók nagyon kevesen voltak mindig is, de manapság fajuk szintén a kihalás szélére került, mert a Birodalom őshazájukat bekebelezve szinte teljesen kiirtotta őket. Gark a kevés túlélők egyike, aki nem volt hajlandó behódolni a Birodalomnak, és fejvadásznak állt. De a fejvadászcéhtől értesült arról, hogy van egy Heipa nevű twi'lek száműzött, aki a Birodalom ellen harcol, ellene keresnek valakit. Gark azonnal jelentkezett, meg is találta őt... és felajánlotta a szolgálatait. Azóta "Heipa klánbéli Gark" egyike a lázadás legerősebb harcosainak. Hűsége megingathatatlan a Sápadt Herceg iránt és abszolút gyűlöletet érez a Birodalom felé. Mi sem lehet ennél ékesebb bizonyíték, minthogy hivatalos rituálé keretében békét kötött Rachellel, aki manadlor lévén ősellensége lenne. Gark csak a vadászatnak, ölésnek él. Halálközpontú társadalma örökségét magában hordja és büszke rá. Becsületkódexe szent és sérthetetlen, aki mégis csorbát ejt a becsületén, párbajra számítson (ami ilyenkor minden esetben halállal végződik). A bestiális külsejű yautja kiváló harcos. Bár a szemtől szembeni küzdelemben is hatékony, jobban szereti becserkészni áldozatát, elvégre egy vadász civilizáció tagja.

gark_a_grasdamor_klanbol.png

 

GD0N "Gedeon" - Az Öreg Légy kedvenc droidja. És ezzel majdnem mindent elmondtam a jelleméről. GD0N (továbbiakban Gedeon) eredetileg közönséges, kissé elavult szerelődroid, de az Öreg Légy felturbózta kicsit, hogy sokoldalúbb legyen. A korszerűsítés mellett egy plusz extrát kapott: protokoll- és tolmácsmodult. Viszont Weettoo beleírta a dorid viselkedésébe a saját antiszociális személyiségének egy részét is, így Gedeon ugyan félig meddig protokolldroid is lett, de nem hibátlanul. Végtelenül bicskanyitogató megjegyzéseivel, minősíthetetlen jellemzéseivel bárkit ki tud hozni a sodrából (ezért szigorúan tilos neki Gark közelébe mennie). Mindenkit, aki nem droid "Húspofának" szólít és előszeretettel fogalmaz meg velős kritikát. Egyedül Heipával szemben tisztelettudó, az Öreg Legyet pedig Mesternek nevezi, mindenben aláveti magát az akaratának és nem tűr meg senkitől semmilyen, az Öreg Legyet érő kritikát. Bár sokaknak kedve lenne alkatrészeire robbantani őt, Gedeon mégis egyfajta érinthetetlenséget élvez: elvégre a bázis műszaki zsenijének legkedvesebb droidja. És aki nem akarja örökre magára vonni az Öreg Légy haragját, az gondolja meg, mennyire enged a kísértésnek...

gd-0n_1.png

(Kicsi, vacak, bunkó, de bántani nem szabad. Gedeon pedig ezzel tisztában van és vissza is él vele.)

 

Ahogy a történet halad és egyre több újdonság derül ki egyes karakterekről, úgy ez a bejegyzés is frissülni fog. Tehát amikor a sztori szerint is új dologra derül fény, érdemes ide visszanézni. :)

Címkék: sci-fi szép és jó Mao!

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr5616219052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása