Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Star Wars – a Birodalom árnyékában (Ismertető)

2020.09.28. 21:03 | Malkav | Szólj hozzá!

Rég írtam utoljára, ez tény. Úgy gondoltam, hogy most egy kicsit pihentetem a politika témát, már így is épp elég sok vérlázító dolog zajlik. Most ugorjunk fejest a szerepjáték világába!

Nem új dolog ez nálam, kb. 13-14 éves korom óta aktívan szerepjátékozom baráti társasággal fantasy, sci-fi, horror vonalon. Ez a bejegyzés nem az általános ismertetésre készült, csak beharangozom egy új bejegyzés-sorozat közeledtét, mely a Star Wars világában mesélt kalandjainkról szól majd. Mivel ez szerepjáték, ezért a rajongóknak üzenném, hogy minden sztorink szigorúan a Legendák közé tartozik! Csak azért, hogy ne legyen ezért hörgős-morgós méltatlankodás. És most jöjjön maga az alaphelyzet:

Réges régen, egy messzi-messzi galaxisban…

tizenöt év telt el azóta, hogy a klónháború véget ért és Palpatine császár kikiáltotta a Galaktikus Birodalom létrejöttét. A galaxisban bár helyre állt a béke, nyílt harcok nem dúlnak, akadnak, akik mégsem egészen elégedettek az új rezsimmel. Egyre több faj és nép veszíti el jogait, ahogy a Birodalom szubhumán létformának minősíti őket.

Vidh Heipa, a Sápadt Herceg száműzetésbe kényszerül, de nem mondva le ősei örökségéről és rangjáról, ellenálló csoportot szervez az ő jogos jussát elkobzó Birodalom ellen. Viszont szervezete apró, és nem rendelkezik olyan végtelen erőforrásokkal, mint a gyűlölt Galaktikus Birodalom. A twi’lek nemes ezért a nyílt harc helyett, bölcsen az árnyak közül csap le és terrorakciókkal igyekszik ártani a Birodalomnak, ahol csak tud.

De ellenállásán belül kialakul egy olyan különleges osztag, mely tehetséges emberekből áll. Sokfélék, számtalan különböző adottsággal és sötét titokkal, de egy dolog közös bennük: épp úgy gyűlölik a Birodalmat, mint a twi’lek herceg. Közös akcióik által, bár tényleges kárt nem tehetnek a végtelen zsarnoki hatalom ellen, talán mégis tovább tudják majd szítani az ellenállás és lázadó akarat lángját.

A galaxis jelenleg: a galaxisban nem meglepő módon a Birodalom az úr. És itt, ellentétben a filmekkel ennek az az oka, hogy a hadsereg pontosan lő, a tisztek nem hoznak hülye döntéseket, az űrcsatákban nem csak négy TIE vadász vesz részt. Ebben a játékban a Birodalom nyílt harcban nagyon kemény ellenfél. A Játékosoknak ügyeskedni, tervezni kell, mert a vakszerencse önmagában nem lesz elég az életben maradáshoz.

Még nincs egységes Felkelők Szövetsége. Akik a Birodalom ellen vannak, legfeljebb helyi szinten tudnak terrorakciókat véghez vinni. Ezek a csoportok nincsenek kapcsolatban egymással és nem is tudnak egymás létezéséről. Csapatunk egy apró lázadó sejt tagja, ami éppen csak kezdi kiépíteni bázisát, felmérni a lehetőségeit. a Játékosok akciói során derül ki, hogy mennyire sikerül ennek a kis sejtnek megerősödnie és felfutnia. A kezdetektől ismert két legfontosabb Nem Játékos Karakter (a képek más karaktereket ábrázolhatnak, csak iránymutatónak vannak!):

Vidh Heipa, a Sápadt Herceg: albínó twi’lek, 2,3 m magas, vékony alkatú. Hosszú, fekete-ezüst palást-szerű nemesi öltözetet hord, bőre hófehér, szeme vérvörös. A lázadó csoport vezére, a kezdeti felszerelésre az ő vagyonából jutott hozzá a csapat. Ezzel a kezdőlökettel viszont ki is merültek az anyagi források, Heipa viszont fanatikus gyűlölettel kész volt rátenni minden pénzét az ellenálláshoz szükséges felszerelés megszerzéséhez. A herceg barátságos a Játékosokkal és mindenkivel, aki hozzá hasonlóan utálja a Birodalmat. Kész volt birodalmi szökevényeket is bevenni a szervezetébe. Viszont viselkedése kissé távolságtartó, igyekszik érzékeltetni mindenki felé, hogy ő a vezér, aki parancsokat ad. Tanácsokat, észrevételeket szívesen meghallgat, de a végső szó minden esetben az övé és ebből nem enged. A Birodalom-ellenessége olyan szintű, hogy szerinte emberélet is feláldozható a nemes cél érdekében, főleg ha úgy lehet beadni a közéletnek a dolgot, mintha a Birodalom lenne a felelős a halottakért. A saját csapata tagjait igyekszik minden áron óvni, a névtelen tömegek halála viszont „a nagyobb jóért” elszenvedett járulékos veszteség csupán.

vidh_heipa.jpg

Weettoo, a „Öreg Légy”: nagyon öreg, sápadtszürke színű, ráncos testű toydary hím. Egyik szeme hályogos, ormánya összezuhant és csoffadtan lóg, agyara megsárgult, eltompult, egyikben akkora lyuk éktelenkedik, hogy egy cseresznye beleférne. Szerszámövet visel, melyen különféle kis táskák, szütyők lógnak, bennük mindenféle alkatrész és szerszám. Eredetileg csempész volt, de amikor kitört a klónháború, nyugdíjazta magát. Többnyire a kis ülőhelyén ücsörög, hosszú távon fárasztja a repülés is. Nagyon antiszociális, morgós, harapós természet. A droidokat viszont nagyon szereti, részben ezért többnyire szerelődroidok veszik körül. Pokróc természete ellenére bárkinek segít, ha úgy érzi, hogy munkájával a Birodalomnak tesz keresztbe. Világéletében gyáva alak volt, könnyen megfélemlíthető, amit utólag különböző műszaki és technológiai viccekkel torol meg (elvégre ő javítja a csapat felszerelését). A munkája árát minden esetben megkéri, de ez többnyire nem pénz. Van, hogy valamilyen kis holmit kér, ha nagy munkálatról van szó (és nem szimpatikus számára az illető ügyfél), akkor valami személyesebb tárgyat követel. Nem mintha hasznát venné, csak azért, mert tudja, hogy az ügyfélnek fontos. Érdemes vele jóban lenni, mert nagyon tehetséges a hajó-, droid-, fegyverjavítás terén, egy műszaki zseni. Egyetlen organikus barátja van, a Sápadt Herceg.

weettoo.jpg

A további, sztori szemszögéből jelentős figurák is ebbe a bejegyzésbe kerülnek majd be, akár a lázadók, akár a Birodalom oldalán állnak. A több üléses játék ezekkel az alapokkal indult el, a következő bejegyzésben ismertetem az ellenálló sejt Játékos tagjait, egész pontosan a karakterüket. Ez a bejegyzés a történetek haladtával folyamatosan bővülni fog, ahogy újabb és újabb dolgok derülnek ki a karakterek személyiségéről, esetleges titkairól, múltjáról. Remélem lesz, akinek elnyeri ez a kis sorozat a tetszését.

Címkék: sci-fi szép és jó Mao!

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr6016219034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása