Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

A politika mocska 2

2018.06.24. 02:35 | Malkav | Szólj hozzá!

Baromi sok idő telt el az utolsó bejegyzés óta, ami a magyarországi politikai undormányt elemezte. Nos, pontosan két hónap telt el, ideje egy kicsit aktualizálni a helyzetet. Hogy jellemezném szép hazám jelenlegi állását a leghálátlanabb témában, mely egy beszélgetésben felmerülhet? Röviden összefoglalva:

CSALÓDÁS

na_neee.jpg

Megvalósult az egyik legrosszabb forgatókönyv. A magát ellenzéknek nevező megélhetési politikusok felesküdtek az illegitim Alaptörvényre és viszik tovább az eddigi nulla teljesítményüket, amit eddig is nyújtottak. Senki nem szól fel az orbánizmus ellen az EU-ban, még csak összefogás sincs. Tüntetések sincsenek már két hónapja. Az átlagember (aki nem fideszhívő*) rájött, hogy itt semmi sem változik, fölösleges kimenni az utcára. Hiába kiállt a nép változásért, ha azok, akik tehetnének érte, csak vakarják a seggüket, miközben látványosan sóhajtoznak.

Ez engem annyira felháborított eleinte, hogy azt hittem, agyfrászt kapok. Aztán volt időm végiggondolni a dolgot. És rájöttem, miért ennyire fatökű az "ellenzékünk" a Császársággal szemben.

Kérem szépen, ezt is mindenki tudja már, de a bizonyosság kedvéért leírom: az ellenzék valójában nem akar változtatni ezen az állapoton. Leszarják, hogy a narancsfertő szabályosan kirabolja az országot, tönkreteszi az amúgy is ingatag egészségügyet, oktatást, Észak-Korea szintű militarizációt tervez, lop, csal, hazudik, tehát teszi, amit eddig is tett. Ugyanis jelenleg, Magyarországon ellenzéki politikusnak lenni (csak megélhetési politikusról beszélünk, nincsenek igaz hazafiak a palettán) egy kétharmados vezetésű kormány uralma alatt baromira kényelmes! Nézzük csak:

- Bármit megígérhetnek. Úgysem tudják megvalósítani, mert a Császárság lesöpri a benyújtott indítványokat az asztalról.

- Nincs rajtuk semmilyen felelősség. Minden szart rákenhetnek a Fideszre. Még azt is, hogy ők (az "ellenzék") nem tesznek semmit!

- Biztos, szaftos fizetés, mentelmi jog, jó kocsi, benzinköltség nincs, tehát a kényelmes élet biztosítva van.

Innentől csak néha meg kell játszaniuk, hogy nem tetszik nekik az egész, de akár CS:GO-zhatnának is a Parlamentben. Egyetlen szavukba kerülne, hogy az EU megkezdhesse a Fidesz köcsögségeinek kivizsgálását, de ezt nyilván nem teszik meg. Mert a végén még dolgozni is kéne és a felelősség bizony baromira nem kell nekik. Csak az, ami a koncból megmarad, mert azzal is jól élhetnek.

Tehát ez a szomorú helyzet. Hatalmas csalódást okozott bennem ez az egész látványos semmittevés, ami a mandátumuk felvételével kezdődött és azóta csak a fizetést veszik fel. Nincs valódi ellenzék, teljes a Fidesz-uralom, a hazám mélyrepülésben a gazdasági összeroppanás és még ki tudja még, milyen szörnyűség felé. A kisember tehetetlen, a nagykutyáknak jó ez így. Kiábrándító (utálom ezt a szót, mint a szart) az egész.

remeny_telenseg.jpg

Innentől csak a háttérben figyelem a fejleményeket, mert nincs igazán értelme pár hetente (na jó, havonta) arról írnom, hogy még mindig szarban vagyunk és nem javul semmi. Persze az extrém gáz dolgokat képernyőre vetem és szót emelek ellene, még ha széllel szembe hugyozás is az egész. Részemről a politika mocskából elég volt, már így is rendesen szétbarmolta a manapság amúgy sem remekelő étvágyam. Az Úr irgalmazzon a magyar népnek!

Lábjegyzet:

*fideszhívő - itt konkrétan az orbánistát értem, akinek az ereiben is narancslé lötyög és Isten helyére Orbán Viktort állítja (miközben névlegesen kereszténynek vallja magát. Akinek inge, igenis vegye magára! Nem szolgálhatsz Istennek és a mammonnak!)

Címkék: vélemény gondolat múlt helyzetjelentés harag jelen szomor agyfrász

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr5214067593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása