Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

A politika mocska

2018.04.24. 20:28 | Malkav | 1 komment

Már lassan harmadik hete, hogy lecsengtek a választások. Ahogy az várható (és remélt) volt, a választások során nyilvánvaló csalással nyert kétharmad nem maradhatott figyelmen kívül, igen kiterjedt néptömeg tüntetett immáron kétszer is. Mind a kettőn ott voltam, elvégre ez az orbánista hatalom nem maradhat fenn. Az eseményeknek volt nagyon jó és sajnos rossz oldaluk is, de kezdjük először a jóval:

1. Végre összefogott egy olyan közös akarat, melyet nevezhetünk ellenzéknek! A választás során és azután az ellenzéki pártok fatökűsége egyértelművé tette számomra, hogy a Fidesz csak teljes egyetértéssel és összefogással váltható le. Erre az ellenzéki pártok képtelenek, ami nagy baj. De ezeken a tüntetéseken ott volt mindenki: balos (MSZP), jobbos (Jobbik), liberális, demokrata (DK), diplomás és melós (a munkásosztály piros lobogója is táncolt ám a szélben!), idős, fiatal. Több százezren voltunk kint a Parlament előtt is (mi magunk a családdal, barátokkal nem jutottunk el a térig, akkora volt a tömeg) és az Erzsébet-hídnál is (itt is leparkoltunk inkább a Ferenciek terén, de a tömeg vége az Astorián volt!). Hiába mondják a kormánypártban, hogy „bolhacirkusz” volt csupán, ez egyrészt az ő arrogáns pofátlanságukat bizonyítja, mellyel lenézik a népet,másrészt masszív tévedés. Ilyen tömeget nem lehet a szőnyeg alá söpörni!

2. Szóba kerültek a kínos témák. Bizony, kijelentették, hogy a Fidesz csalt a választásokon, hogy olyan törvények meghozására készülnek, ami nemhogy keresztény, de simán egészséges emberi lelkiséggel össze nem egyeztethető. Szó volt a porba taposott egészségügyről, az európai szinten mélyrepülésben lévő oktatásról és hogy nem annak van „kalandvágya”, aki kimegy innen Angliába/Némethonba/bárhova máshova, hogy megéljen, hanem annak, aki itthon marad.

3. Tüntetni mentünk, hallatni a hangunkat, hogy nagyon nem vagyunk elégedettek a helyzettel. Tettük mindezt határozottan, mégis békésen, nem voltak zavargások. Nem verték szét a várost, nem gyújtogattak autókat, nem volt szükség rendőr-attackra. Nem úgy, mint 12-éve. Nem hiányzik a balhé, tehát nem lehet azzal sem szájkaratézni, kedves narancsvérűek, hogy dühödt „csőcselék” tombolt Budapesten és más városokban. Bizony, nem csak Budapesten tüntettek! Ennek örültem is nagyon.

magyar-es-eu-zaszlo.jpg

De sajnos nem hagyhatom ki a rossz dolgokat ebből az egész jól hangzó eseménysorozatból.

Ugyanis azt harsogni, hogy a Fidesz csalt a választásokon, mert 49% szavazat testvérek között sem kétharmad, ez nem újdonság. Tudjuk jól, ezért voltunk kint! Elhangzottak nagyon szép dolgok, hogy nem hagyják, hogy a Fidesz embereket tegyen tönkre, nem hagyják, hogy a civil szervezeteket kizsigereljék, nem hagyják veszni hagyni az országot. Ez mind szép és jó, de nem hangzott el a „HOGYAN?”, pedig ez a lényeg! És ami még jobban fájt: úgy néz ki, hogy az ellenzékinek nevezett, szemmel láthatóan erőtlen pártok beletörődtek a kétharmados győzelembe. Pedig pont ez az, amit nagyon nem lenne szabad ennyiben hagyni!

Tisztázásképp:

  • A Fidesz által már a 2010-es győzelem után kiadott Alaptörvény érvénytelen! Kétharmaddal maximum módosítani lehet az Alkotmány egy-egy pontját, az új Alkotmányhoz viszont négyötödös többség kell!
  • Az érvénytelen Alaptörvénnyel felruházott, a választási törvényeket is a törvényesített csalás szintjéig tekergető Fidesz 2014-es győzelme (figyelembe véve az első pontot) illegitim volt.
  • A mostani csalással nyert kétharmados kormányzás szintén illegitim. Tehát az egész Fidesz-uralom, az érvénytelen Alaptörvény, ráadásul az EU-val szembeni pimaszkodások, a magát keresztényinek valló párturalomnak a gyűlöletre buzdító kampánya, a középosztály jobbággyá gyalázása, a mértéktelen közpénzlopás, Európai Uniós támogatás eltapsolása, puszipajtások földbirtokkal való jutalmazása együttesen olyan destruktív hatás Magyarországra és a magyar népre nézve, ami tűrhetetlen!

bakker.jpg

És most fognak engem megkövezni, de kijelentem (ennél tovább nehéz rontani a helyzetemen): vérlázító, hogy Egyházunk a keresztényhez méltatlan tettek ellen nem szólal fel, mert elegánsan be lett fogva a szánk:

1. nagypénteki munkaszüneti nappal,

2. kötelező hittan oktatással,

3. iskolaátadással, Csodák Tornyával és egyéb apróságokkal, amikre valójában nincs szükségünk.

Ha nem ismerném a püspökeimet, mérhetetlenül haragudnék. Így csak fel vagyok háborodva, mert félrevezetik őket. A Szentatya többszöri felszólalásai és intelmei ellenére továbbra is hallgatólagosan támogatott idegengyűlölő politika számomra érthetetlen módon vezeti meg a püspöki kar és a papság, ráadásul a magát kereszténynek valló hívő tömeg majdnem egészét. Aki pedig erről szót emel, örüljön, ha csak lehurrogják. Hát, én szót emelek.

figyelem_1.png

Keresztény Testvéreim! Ne hagyjuk, hogy a Fidesz, mely nem csak párt, hanem most már vallás is, egy pszichésen instabil* papír-Mussolini vezetésével a totális összeomlás felé sodorja a hazánkat! Ne hagyjuk, hogy az idegengyűlölet, az állandó ellenségkeresés, a keresztényhez méltatlan jóra való restség miatt olyan emberek ezrei szenvedjenek, akik nem ártottak nekünk semmit, nem is akarnak ártani, sőt! Még csak nem is akarnak itt lenni.

De hogyan lehetne tenni mindezek ellen? A zászlólobogtatás kevés. Ha az utcára megyünk tüntetni, a Császár külföldre vonul. (Megoldás lehetne minden nap az utcára menni, hátha akkor nem jön vissza, de ez sajnos kivitelezhetetlen.) Viszont nagyon nem hiányzik a balhé! Tehát olyan módszer kell, ami effektív, de nem radikális.

Egyrészt a XXI. században élünk, az internet nem felejt. A Fidesz minden genyóságát közzé kell tenni, had lássa mindenki! De főképp az EU! Minden adandó alkalommal fel kell hívni az EU figyelmét arra, hogy a kormány illegitim, az Alaptörvény érvénytelen és csalással jutottak hatalomra. Továbbá bizonyos fokú passzív ellenállás is javasolt (pl. a kockás ing a tanárok iránti szolidaritás, a feketében dolgozó nővérek esete, tehát van módja, hogy jelezzük egyet nem értésünket).

És hogy ne csak a külföldi segítséget említsem (elvégre milyen ciki már, hogy mindig másokat kell megkérnünk, hogy segítsen rajtunk?), lenne még egy dolog, ami nagyon fontos és hatásos lenne: minden ellenzéki képviselő a Parlamentben tagadja meg az eskütételt az új Alaptörvényre, mivel az érvénytelen. Ne vegyék fel a mandátumukat, így egy éven belül új választást kell(ene) kiírni. Kár, hogy ez csak fantázia marad, mert már azon agyalnak a fatökű ellenzéki pártok, hogy hol, ki legyen a díszmadár…

Lábjegyzet:

*pszichésen instabil Császár? - Tegnapi hír, mindenki tud róla, de a lelküket is eladnák, hogy a Nagy Titkuknak nevezhessék. Ugyan már...

Címkék: jövő vélemény gondolat múlt harag jelen szomor agyfrász

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr7013868424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2018.04.24. 22:00:51

Kis pontosítás:
Az alkotmány módosításához kellett volna 4/5-öd. Az Alaptörvénnyel a legnagyobb baj, hogy az előző ciklusba már felesküdtek rá, ergo a teljes magyar politika (amelyik elérte a parlamenti küszöböt) legitimnek ismerte el. Innentől nem nagyon van mit tenni...
süti beállítások módosítása