Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Isten vs mammon

2018.04.09. 19:09 | Malkav | Szólj hozzá!

Sajnos nem hagyható teljesen figyelmen kívül a politika mocska. A választások, és egy számomra érthetetlen módon aratott kétharmados győzelem után ez pláne fontos kifejtést kíván. És a most következő bejegyzésemmel nem leszek népszerű, ugyanis kijelentem, hogy szerintem a 2018-as választásokat a Fidesz csalással nyerte meg.

valasztasi_csalas.png

Mint korábban megállapítottuk, manapság kezdi felütni fejét egy olyan személyi kultusz, ami baromira káros a társadalomra. Nem tekergetem a szót tovább, leírom: jelen esetben az orbánizmus „államvallását” bírálom. Elhatárolódom tőle, károsnak találom a hazára és népünkre nézve. A Fidesz tönkre fog tenni mindent, ha hatalmon marad. Az elmúlt nyolc évben (ismerős?) mást sem tettek, csak loptak, csaltak, hazudtak. És ezt fogják továbbra is csinálni, de az sem lepne meg, ha mellé megkezdenék a politikai "tisztogatásokat" is. Tehát elcseszték a múltat, elcseszik a jelent ebben a pillanatban is és módszeresen lerombolják a jövőt. A Tiédet, az enyémet, minden itt élő magyarét, aki nem az ő belső körükhöz tartozik.

Különösen zavaró már-már vallási szinten elkötelezett fidesz-hívőknek a megnyilatkozásait hallgatni és olvasni. Főleg azért, mert az ilyen emberek nagy része hithű keresztényként definiálja magát. És ekkor állunk meg egy-két szóra! A narancsvérű testvéreknek most kell eldönteniük, melyik félnek szolgálnak: Istennek, vagy a Fidesznek (egész pontosan személyesen Orbán Viktornak)? Jézus világosan fogalmaz ez ügyben:

„Senki sem szolgálhat két úrnak; mert vagy gyűlöli az egyiket, a másikat pedig szereti, vagy tiszteli az egyiket, a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak.” /Mt 6,24/

Ez a mondat intő jel és bizony most már nagyon is aktuális. Jelen esetünkben a „mammon” szót nyugodtan helyettesíthetjük „Orbán”-ra.

orban_mammon.jpeg

Most nem lepne meg, ha hömpölyögne a kommentek között a gyalázkodás. De kedves narancsvérű Olvasók, most gondoljuk szépen végig! Miért írtam mindezt?

Azért, mert a fanatizmus semmilyen szinten nem elfogadható. És ez a tömény orbánizmus, ami manapság fenyegető árnyként telepszik meg az emberek tudatában, bizony egy ilyen dolog. Arról nem is beszélve, hogy többeknek (még magukat kereszténynek vallók között is!) Orbán Viktor személye tényleg előtérbe került Istennel szemben. Mi igazolja ezt?

  1. a határzár és a migránsutálat. Jézus befogadta volna őket, de az orbánisták a mai napig gyűlölködnek. Pedig Jézus a felebarát szeretetéről tanít! Nem érzitek a paradoxont?
  2. az agyonplakátozott Soros-köpködés, az Üzenjünk Brüsszelnek elmebaj, és a most divatossá vált ENSZ-gyalázás mind-mind igazolják a Fidesz politikáját. Kineveznek egy ellenséget, melyet „aki igaz magyar” kötelessége gyűlölni. Újabb bizonyítéka annak, hogy a kormány (bár ezt hangoztatja magáról), mégsem keresztény. Az idegenek gyűlölete nem egyeztethető össze a krisztusi kereszténységgel!
  3. népszavazás ugyan van, de csak arról, amit a kormány ellenségnek tart. Miért nem volt népszavazás a Liget-projektről? Ez persze a fanatikus orbánistáknak természetes dolog, mert amit a Nagy Testvér mond, az egy verbális Szentírás kell legyen. Ismét a mammon…

Itt és most leszögezném újra: a fanatizmus minden esetben káros! Akár vallási, akár eszmei/politikai. Aki fanatikus, az nem lehet jó ember. Ugyanis ez a jelenség már betegség, nem az erős hit példája. A fanatikus nem szeret, csak rajong, viszont a végletekig gyűlöl. És ha a fanatizmus olyan embernél üti fel a fejét, aki magát kereszténynek, Istenhívőnek tartja, de semmi szeretetet nem gyakorol felebarátja felé, mert „rohadt migráns, aki elveszi a munkát és nőket erőszakol”, az csak papír szerint megkeresztelt, az igaz hittől messze jár. És ami a legfájdalmasabb, hiányzik belőle a keresztény ember felebaráti szeretete. Hiszen a migránsban ellenséget lát, feledve, hogy még az Úr Jézus is migráns volt annak idején! (Menekülés Egyiptomba Heródes elől, tökéletes példa.)

Baromira figyeljünk magunkra, mi keresztények! A fanatizmus minden esetben baj, a keresztény-fanatikusok is csak ártottak a világnak és ártanak ma is! Az orbánista fanatizmus is pontosan ilyen. De ilyenkor nem csak a társadalom kerül veszélybe a narancsvér miatt, hanem az üdvösség is. Vessük el magunktól a narancs-mammont és forduljunk az Úrhoz (aki az Isten és nem Orbán Viktor! Félreértés ne essék…)!

pantokrator_ikon_1.JPG

Aki tényleg segített az embereken. Segítsen meg minket most is, mert nehéz idők jönnek!

Címkék: jövő vélemény gondolat hit múlt helyzetjelentés harag jelen szomor agyfrász

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr3313821344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása