Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Laposföldes elmebaj - megint

2018.03.24. 16:05 | Malkav | 2 komment

A politika trágyaáradatát most mellékágra tereljük, így is lesz mit a tejbe aprítani. Most egy már régebben elővett, de sajnos aktualitását nem vesztett jelenségről lesz szó.

Tavaly télen már írtam a laposföldesek világnézetéről, de akkor csak karcolgattam a jéghegy csúcsát. Azóta annyi minden történt ezen a fronton, hogy megért egy újabb bejegyzést írni róla. Nos, lássuk: honnan ered ez az elmélet, mire alapozzák, és mégis mit is hisznek pontosan? Persze kihagyhatatlan kérdések még: kik képesek ilyesmiben hinni és miért? Elsődleges forrásom jelen esetben (is) a sokszor emlegetett Mindmeghalunk.com*, melyen maguknak a laposföldeseknek a hozzászólásai láthatók. Öveket becsatolni, ez irányított becsapódás lesz!

malkav_blogja_avagy_a_hulyesegert_beszolas_jar_1.jpg

A laposföldes világnézet hamvaiból való feltámadása (szélütéses főnixként), az USA-ból származik és alapja a következő: egy sajátos Biblia fordítást szó szerint értelmezve arra a következtetésre jutottak egyes fura szerzetek, hogy a mi Földünk lapos. Mert így van a Bibliában és pont. Akkor még csak egy szektányi közösséget érintett a dolog, de mostanra ez a hit világszerte magához vonzotta a szellemileg nem-éppen-toppon-lévők közösségét. Az internet segítségével a laposföldesek világszerte megoszthatják mindenkivel szemléleteiket, melyeket logikusnak, "józan paraszti ésszel" levezetett logikai érvelésnek tartanak, mi inkább szellemi földhöz-seggelésnek nevezhetnénk. Jobb híján, mert bár igyekeznek nagyon tudományosak lenni, azért a földrajz és alapvető műveltség keretein belül tanult fizika szemmel láthatóan nem megy nekik a gyakorlati életben. Ez volt a diszkrét és visszafogott felvezetés.

És most következzen a nyers forma: ma, a XXI. században, aki komolyan képes azt hinni, hogy a Föld lapos, az egyszerűen hülye. Nem, nem szellemileg fogyatékos, hanem hülye. A szellemi fogyatékos beteg ember, aki születési rendellenesség, vagy trauma hatására nem képes agyának átlagosnak, "ép értelműnek" meghatározott szintjét elérni és használni. Tehát a szellemi fogyatékos olyan beteg, aki nem ép értelmű. Ezzel szemben a hülye minden esetben "ép értelmű", mert az agyának semmi egészségügyi problémája nincs, csak a használója nem működteti úgy, ahogy tehetné. És nem, nem azért, mert képtelen rá, hanem mert lusta hozzá. És ez nagy különbség! Hogy jön ez a laposföldesekhez?

A laposföldesek mindegyikére igaz, hogy az értelmi intelligenciájuk alacsony (ezért hülyék). Vagy lépten-nyomon bukdácsoltak földrajzból és fizikából egész iskolás életük alatt, vagy csak simán beseggelték az anyagot, de meg nem jegyezték, így a világ működésével kapcsolatos logikai összefüggéseket nem látják át, tudásuk ezen a téren hajmeresztően csekély. Ezt a hiányosságot bármikor képesek lennének bepótolni, de nem teszik. Mivel magukról nem tudják, hogy hülyék (ha tudnák, változtatnának ezen) és többnyire tanulatlanok (a szó azon értelmében, hogy gyakorlati intelligenciájuk egy tengeri malacéhoz képest is csekély), ezért saját kútfőből, vagy a hasonszőrű (tehát szintén agyilag gyopár) társaik között fejtegetik a világ "valódi" működésének titkát. Manapság nagy divat a tudománnyal szembeni szkepticizmus, és nem feltétlen alaptalanul (lásd brit tudósok!). De ők ezt a szkepticizmust szélsőségesen élik meg, és mint tudjuk, a szélsőség minden esetben ártalmas. De legalább megmagyarázza, hogy a tudatlanságukból fakadó vakfoltokat miért egymást közt akarják megvilágítani ahelyett, hogy utánajárnának a tudományos tényeknek.

Most kezdődik a lényeg! Mivel a tudománynak nem hisznek, mondván, hogy a gonosz Háttérhatalom (zsidók/reptiliánok/buzik/románok/NASA/Soros György/Tetragrammaton/stb. mindenki illessze ide a maga mumusát) meghamisítja a valóságot, hogy az embereket mesterségesen generált álomvilágba ringassák és kizsákmányolják, ezért ezt elhárítandó majd ők megvilágosítják az embereket, hogy lehulljon a fátyol és fény derüljön a valódi világra. Ezzel nem is lenne önmagában baj, amíg egymás közt okoskodnak róla, vagy amíg civilizált hangnemben igyekeznek felvilágosítani embertársaikat.

DE!

 

Mostanra ott tartunk, hogy a laposdöldesek nem csak butaságot (na jó, ezt nem szépítjük), eget rengető hülyeséget, minősíthetetlen faszságot hirdetnek, ezt a "tényfeltárást" ráadásul nagyon bunkó, lekezelő módon teszik. Mivel meggyőződésük, hogy ők fingták a passzátszelet, minden tudományosan megalapozott észérv lepereg róluk**. Tény, hogy mi, normális emberek sem kezeltük jól a dolgot. Erre tökéletes példa ez az interjú, melyben értelmes cáfolat helyett röhögcsélésbe fulladt az egészműsoridő, ráadásul a műsorvezetők részéről, ami nagyon súlyos hiba volt, mert így a laposföldesek képviselőjéből bohóc helyett mártírt sikerült faragniuk. Mindezt úgy, hogy nyilván nem tudta bizonyítani a vélt igazát és egy szakember igyekezett értelmesen megmagyarázni, miért téved a laposföldes, de nem engedték eleget hozzászólni a témához. Szomorú, de ez már tök mindegy.

Nem kell félteni a laposföldeseket sem, ez a részlet összefoglalja mindazt amit fentebb írtam:

(Barátunk a folyékony nitrogént keveri a szárazjéggel, de egyikről sem tud lóf@szt sem. Tipikus eset.)

Nyilván nem lenne korrekt ezen egyetlen fröcsögés alapján az egész társaságot megítélni, de aki egy kicsit böngészni kezd a fent megadott linken, láthatja, hogy ez a stílus általános jelenség.

Szegények igyekeznek minden tőlük telhető, inkompetens módon ellentmondani a fizikának és a tudomány jelenlegi állásának és ennek köszönhetően egyre jobban leégetik magukat. Felmerült bennem a kérdés, hogy miért teszik ezt? Aztán megállapítottam valamit:

Akárcsak a scientológiánál, itt is a pszichológia a kulcsa a történetnek. Aki ennyi energiát fektet bele valamibe, ami miatt a világ hülyének nézi (okkal), és minden létező eredmény az elmélet ellentétére utal, akkor az ilyen (hülye) ember felveszi a szemellenzőt és addig folytatja a szakértelem nélküli szerencsétlenkedést a lézerrel és bandzsít össze-vissza, míg azt nem véli látni, amit látni akar. Ugyanis ha a világ baromnak tartja, az egy dolog. Ezt az önjelölt zsebpróféták természetesnek veszik, hiszen meggyőződésük, hogy igazuk van. Azt viszont semmilyen módon nem képesek befogadni a tudatukba, hogy Ők és mégis, csak Ők a világ barmai. Senki sem akar az univerzum legnagyobb kóklerei közé tartozni. Ezért csinálják tovább, akármennyire is ártanak maguknak vele. Ha belátnák, hogy a Föld mégis geoid, a Nap és a Hold égitestek, nem búra feszül a talaj fölött, stb., akkor azt is be kéne látniuk, hogy bevettek egy olyan baromságot, amit egy nyolc éves kisfiú is kinevet. És nem tudatlanságból! Ezt pedig egy laposföldes sem akarja tudomásul venni.

Zárásképp három kép következzen!

1. A lapos-Föld fantáziarajz. Hogy mi a franc van a jégfalon és a burán túl, ne kérdezzétek. A lapoföldesek sem tudják, hiszen szerintük nincs világűr.

2. A Föld általános ábrázolása. Erre mondják laposföldesék, hogy CGI, de nem alaptalanul. Ez tényleg fantáziarajz.

3. A Föld egy műhold-felvételen. Persze ez is CGI a téma főszereplőinek szemében, elvégre mit tudhatunk mi, közönséges "felprogramozott" gömbtardok? (Ezt nem én találtam ki, laposföldes szakszó a normálisra!)

Lábjegyzet:

*Mindmeghalunk.com - a linket úgy adtam meg, hogy csak a laposföldes posztok láthatóak. Így nem kell sokáig bogarászni az oltáskritikusok, vegánok, orbánisták, parlagfűzabálók és egyéb szintén külön témát érdemlő csemegék között.

**lepergő ellenérvek és mindent tudás illúzió - thotferi tébolyán edződve a Kedves Olvasóknak nem újdonság ez a jelenség. Újabb bizonyíték arra, hogy a világon mindenki hülye, csak a "kiválasztott" kevesek helikopterek.

Címkék: vélemény tudomány gondolat hit agyfrász

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr2913776270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mezeinewsee 2018.03.27. 19:11:50

A drága jó mamájukat sajnálom... képzeld el, milyen ciki lehet, hogy a gyereked ilyen hülye!

Malkav 2019.10.28. 17:55:08

Az tuti, hogy elássák magukat a föld alá. :)
süti beállítások módosítása