Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Le az álkereszténységgel!

2016.12.17. 12:20 | Malkav | 2 komment

Már nagyban haladunk a karácsony előtti bűnbánati időszak (advent) vége felé. A város dugig van karácsonyi vásárokkal, világító lámpasorokkal felcsicsázott fákkal, utcalámpákkal, kirakatokkal. Forralt bor, vásári bódék, műfenyők. Ez a világ a télen rendszeresen vissza-visszatérő divathulláma. A cél: költekezz! De ez a világi szempont, tovább is lapozunk; lássuk mit csinál a hú-de-atom-szelíd-igaz-jó-keresztény?

- Felcsicsázza az adventi koszorút. Vasárnaponként az épp aktuális gyertya gyújtás is megvan természetesen.

- Szent családos (lehetőleg giccses) kis szobrocskák elhelyezése és időnként könnyekig hatódott megcsodálása (még a nagymamától örökölt családi kincs!).

- Mivel igazán szuper szelíd, jó keresztények vagyunk, adventi okosságokat posztolunk Facebookon. Legalább hetente egyet, de ennyire ne legyünk lusta disznók! Ezt persze meg lehet spékelni angyalos/SzűzMáriás/KisJézusos/Bölcsős-jászolos képekkel.

Mindezekről a következő a véleményem:

adventi_t-rex.jpg

Boldogok a szelídek, mondta Jézus. És ez tök jó! De tudjuk megkülönböztetni az igazi szelídséget, keresztényhez illő életvitelt és gondolkodást a habkönnyű, de valójában üres műkeresztény ál-alázatosságtól! Aki piciny nyálcsöppel a szája szélén ájtatosnak szánt bamba arccal rebegi az Üdvözlégyet, de utána főállásban posztolgatja a gyűlöletkeltő fröcsögést a menekültekről, az csak annyira keresztény, mint azok, akik lelkesen éljenezték Szálasit már akkor is, amikor egyértelmű volt, hogy nagyban zajlanak a deportálások! Nem leszek népszerű, de akinek inge igenis vegye magára és legalább viselje "büszkén". Az a hűhó, ami most a menekültekkel kapcsolatban zajlik, egyenesen gyomorforgató. És az a keresztény, aki ebben akár tettben, akár gondolatban asszisztál, gondolja újra a hitéletét! Jézus is menekült volt egy időben. Milyen szívás lett volna, ha a szent család nem akkor régen kényszerült volna Egyiptomba menekülni, hanem manapság kéne eljutniuk pl. Németországba. Itt, a magyar határnál november-december elég cinkes hidegében kéne sátortáborban vacogniuk egy újszülöttel!

Persze nem csak az álkeresztényekből áll a narancsvérű oldal. Vannak sokan (remélhetőleg többségben, bár ez sem jó), akik nem álkeresztények, hanem annyira tudatlanok, hogy lövésük sincs mi folyik a menekültekkel. Hallanak ezt-azt, de többnyire csak elfogult, gyűlöletkeltő szöveget a "migránsokról". Egyszerűen a durva valóságot nem tudják és nem akarják tudomásul venni. Őszinte, nagy döbbenettel néznek és csodálkoznak, hogy "ez mégis hogy lehet? Ilyen is van? Sosem gondoltam volna!" Ez a csoport kevésbbé hibáztatható, mint a tudatosan gyűlölködők, mert ők nem mennek szembe Jézus tanításával kiskapukat keresve, vagy tesznek úgy, mintha minden rendben lenne. Ők tényleg csak nem veszik észre, hogy baj van.

 

Kedves Isten, illetve emberszerető, de bamba keresztény testvérek! Most hozzátok szólok. Ha ébren vagytok, ne álmodjatok! Baj van a világban és nem csak úgy általában, hanem kis hazánkban is! Igaz keresztények krisztusi cselekedeteire van most szükség, töröljétek le a csipát és lássátok mit művelnek a hatalom emberei ártatlan emberekkel! Hogy ezek láttán ti melyik utat választjátok:

1. szem, fül, agy kikapcs, propagandát kétpofára nyeldekel és lelkiismeretet gondosan altatva besorol a szalonzsidózó, gyűlölködő álkeresztények sorába

VAGY

2. Krisztus tanítása szerint cselekedve legalább hangot ad a minősíthetetlen menekülthelyzettel szemben

már a ti dolgotok. De most az első lépés amit azonnal (nem holnap) meg kell tenni: Ébresztő!

Címkék: vélemény hit agyfrász

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr4812053845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Malkav 2016.12.17. 23:13:55

@bélaybéla: Tájékozódj kicsit. ;) Fejleszd a tudásod! Olvass több hírforrást és vonj le következtetéseket! Semmi más nem kell ehhez, csak a gondolkozás képessége (nyugi, ez nem valami misztikus dolog, az átlag emberben megvan ez a dolog). A világban zajló események hírei szerencsére (még) nem szigorúan cenzúrált médiumon csorognak be. Itt a lehetőség, hogy végre Te is világosan láss. ;)

Malkav 2016.12.18. 11:09:32

@bélaybéla: Csiszold kicsit a modorod is, akkor a hozzászólásod átmegy a szitán. ;)
Egyébként jófejségből emlékeztetlek a rád vonatkozó külön szabályzatra, mert nem lenne kötelező számomra.
süti beállítások módosítása