Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

A madár az ász!

2016.12.04. 12:48 | Malkav | Szólj hozzá!

Most már (legalább) két hete madártulajdonos vagyok. Mezeinewsee-ék hoztak nekem egy hullámos papagáj hímet, méghozzá a legszebb példányt a világon*!  A madár neve Mao**. :)

Mao története kicsit kemény, fogalmazzunk úgy, hogy egészen kis korában nem tartották megfelelően. Magyarul az a vadparaszt, akitől Newsee-ék kapták egy apró kartondobozban adta át nekik és a választási lehetőség a következő volt: vagy viszik, vagy elereszti. Egy hullámospapagájt. Novemberben. Ezek után nem volt kérdéses, hogy hozzám kerül.

Mivel a fióka kora Maonak elég viharos volt, szegényben nem kevés gyanakvás és bizalmatlanság gyűlt össze. Nálam mindene megvan amire szüksége lehet és idő kérdése csak, mikor jün rá: jó helyen van. Amikor először repült nálam, nagyjából úgy közlekedett, mint a flippergolyó: faltól falig koppanva (mentségére szóljon, hogy nincs fél éves sem, nagyon fiatal még). Most már profin veszi a kanyarokat. :)

Szóval indul a türelemjáték. Én igyekszem oldani Mao hányattatott múltjának görcsös csomóit, ő pedig pusztán azzal, hogy gondoskodnom kell róla, ugyan ezt teszi velem. :) Tehát jól terápiázzuk egymást és mivel jó eséllyel gond nélkül megél akár 10 évet is, idővel jó pajtik leszünk. Elvégre a hullámos papagáj társas lény és én vagyok a társasága.

Igazán jó izlésű madaram van, szereti a Skilletet. :) Tehát hajrá Mao!

 

Lábjegyzet: egy kis kiegészítésnek pár csillag

*legszebb példány - ez kérem így van! Nem csak azért, mert elfogult vagyok, hanem azért is, mert az átlagnál is élénkebb színű, gyönyörű kék jószág.

** Mao - Buci eredetű szó, jelentése: "Tökös csávó"

Címkék: helyzetjelentés szép és jó Mao!

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr2012021551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása