Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Ez most mi?

2015.09.02. 17:07 | Malkav | Szólj hozzá!

A kedvenc témámban* keresgéltem a google nevű közismert cumó segítségével, amikor belebotlottam ebbe az oldalba. Fel is szaladt mind a két szemöldököm a hajam alá döbbenetemben amikor láttam a címet, tehát gyorsan elolvastam... (tessék megkapaszkodni)

Igen, jól olvastátok... mostanság nagy divat ilyen "szenzációkkal" előrukkolni, aztán jöhet az emberiség egyik kedvenc témája a világvége elméletek után: az összeesküvés elmélet gyártás.

Nagyon érdekelt, hogy mit hoznak ki ennek a fura oldalnak az olvasói a témából, de sajnos már az elején nagyon elkanyarodott a történet a masszív szektás/katolikus anyázás zavaros, poshadt vize felé. Persze az elején egy ateista is beletrollkodott**, de mondanom se kell, nem tudott jóllakni belőle. Kár ezért a kisiklásért komment téren. De azért a cikket olvasva egy kérdés felmerült bennem...

"Kutatási eredményei megdöbbentették kollégáit, hiszen a lágy szövetek fennmaradása arra enged következtetni, hogy a dinoszauruszok nem 60 millió évvel ezelőtt haltak ki, hanem még néhány ezer évvel ezelőtt is éltek Észak-Amerikában (mivel a lágy szövetek a feltételezett több millió év alatt rég lebomlottak volna)."

Ha e-szerint a dinoszauruszok még éltek Észak-Amerikában néhány ezer évvel ezelőtt is, akkor miért nem borítják tényleges dinoszaurusz csontok az amerikaiak talpa alatti több méteres talajréteget a mammut, kihalt vadló, őstulok és egyéb csontokkal együtt? Hiszen akkor a fajnak 65 millió éve is fenn kellett volna maradnia (részletkérdés, hogy a kihalás olyan drasztikus változásokat okozott az egész Földön, hogy hinnye, e-szerint mégsem kellett a nagytestű Triceratopsnak alkalmazkodnia különösebben), azóta szaporodik, annyi dinoszaurusz csontváznak kéne lennie a bolygón, mint cápafognak a tengerfenéken. Ehelyett csak fosziliák vannak, azok is csak meghatározott kőzetrétegben. Vagy arra kívánnak utazni ezzel az elmélettel, hogy a leletek valójában nem 65 millió évesek, hanem csak pár ezer? Ennyi idő alatt nem foszilizálódik egy akkora csontváz. A foszilizációhoz pár millió évre azért szükség van. Pár ezer édes kevés hozzá. :)

Tehát itt valami bűzlik és nem én vagyok az. Alapból vakvágányon fut ez az emberrel együtt élő dinoszaurusz-teória, de még mindig hasznosabb vitaalap lenne, mint a katolikusok kontra szektások hardcore pankrátorgálája.

Tessék egy kis hit-témájú kép: (bár a szektás tesók erre könnyen rávághatják, hogy BÁLVÁNYIMÁDÁS! Pedig köze sincs hozzá)

feltamadas_ikon_2.png

És egy kis tudomány témájú kép: (erről is tudnék hosszan mesélni)

carnotaurus.jpg

Lábjegyzet: ami régen volt, még visszatérhet

*kedvenc téma - Mi más, mint a dinoszauruszok? :D Hát kérem szépen, ha nem a szemibe mennék, akkor valamilyen úton-módon paleontológussá képezném magam. :)

**trollkodó ateista - félreértés ne essék, nem az ateizmust tartom trollságnak, hanem a személyt aki a legelső kommentben beleböfögött. Részletkérdés, hogy nem értek egyet egyetlen olyan kifejtéssel sem, ami eddig azt magyarázta nekem, mi is az ateizmus.

Címkék: vélemény tudomány gondolat hit agyfrász

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr237753506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása