Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Rövid szösszenet

2015.02.05. 11:10 | Malkav | Szólj hozzá!

Tudom, rég írtam (megint). :) Semmi gond, már több téma is van, ami hamarosan sorra kerül rendesen, csak győzzétek kivárni.

Most egy apróság következik, amit egy felháborodott internethasználó küldött felháborodva egy lelki témában választ és tanácsot nyújtó papnak. Vastagon a személy írása, alatta dőlt betűvel az én véleményem. Szokásos vesézgetős apróság lesz. :D

Én nemrég egy rendkívül szégyenletes dologgal találkoztam, amit alig hittem el mikor megtörtént velem.

Ez teljesen okés kezdet, sokan vagyunk így időnként.

Azt kellett tapasztalnom, hogy a 21. században még vannak emberek, akik azt gondolják, hogy a biblia szövege szóról-szóra igaz és az evolúciós elmélet (ami egyébként bizonyított tény és a katolikus egyház is elfogadta) az csupán kitaláció!

Pedig ezzel én is találkoztam már. Számomra is hajmeresztő. De barátunk most kezd igazán bedurvulni...

Vegyék már végre észre, hogy ez az egész dogmatikus baromság, ami valóban csak egy kitaláció milyen rombolóan hat a tudományos, evidencián alapuló gondolkodásra! Az emberiség sehová nem fog így haladni, fel kellene már végre fogni, hogy az egyház nem más, mint egy kizsákmányoló, agymosáson alapuló szervezet, ami hátráltatja az emberiség fejlődését!

Az előbb írta le, hogy az evolúció elméletet az Egyház is elfogadta, ezek után furcsán hat ez az odaszúrás... mintha elfelejtette volna a korábbi írását.

És Ön ennek a kiszolgálója! Fejezzék be a tudományos eredmények torzítását és félremagyarázását, ha ezek "elfogadását" hangoztatják!

Kibújt a szög a zsákból. :) Ezt eredményezi a félfüllel hallott pletyka.

Másoktól elvárják, hogy elfogadják mindazt amit állít az egyház úgy ahogy van, mert csak, de önök megtehetik, hogy feltételeket szabnak! Hát...

Ilyenkor nem meglepő módon fröcsögéssel zárul. Valahol sajnálom ezt az embert. Szegény nagyot csalódott, pedig csalódását a tájékozatlanság okozza. És félre ne értse senki, a tájékozatlansága alatt azt értem, hogy nem ismeri eléggé a katolikus tanítást. Ha ismerné, tudná, hogy az egyház ilyen ellentmondó hülyeségekbe nem ugrik fejest. Minden esetre a Lelkiatya (akinek a levelet írta) szerintem elég bölcsen és jól reagálta le ezt a gyűlöletbeszédet:

"Nem igazán értem, kire és miért ilyen haragos? A Katolikus Egyház nem tanítja azt, hogy a Bibliában található események leírásai szóról szóra értendők. Ezt némely szekta tanítja csupán. Ha valahol torzítják a tudományos eredményeket, ott valóban fejezzék be ezt, ezzel én is egyetértek. Azt is tanítja az Egyház, hogy a Biblia nem természetrajz, nem tudományos tanulmánykötet. A benne foglaltak másként, sokkal mélyebben értendők."

Két tanulság van, körülményektől függ:

Primo - ha a levél írójának haragját a tájékozatlanság okozta, akkor mielőtt jól odapörkölünk, nézzünk utána annak, hogy a vád amit teszünk tényleg jogos-e?

Secundo - ha a levél íróját nem érdeklik a tények, csupán a Lelkiatyára akarta zúdítani dühödt beszédét: akkor nem csak nálam vannak trollok. :)

Címkék: vélemény tudomány poén hit agyfrász

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr317143073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása