Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

BSGO-fan Hétvége! A parancsnoki vadászok alapjai

2014.07.06. 20:57 | Malkav | Szólj hozzá!

Egy hét kimaradt ugyan, de ismét jelentkezik a BSGO-fan Hétvége! :) A mostani csemege is finom lesz. Ugyanis egy ismét specializált hajótípus következik, szerintem a játék második legnehezebben kezelhető vadászcsoportja. A parancsnoki vadászok.

Raptor.jpg

A kolóniai raptor. Amilyen csúnya, olyan kemény gép. :)

A parancsnoki hajók a sorozatban is ismertek, ott támogató és csapatszállító szerepet töltenek be. Nos, itt a BSGO-ban csapatszállítási funkciójuk nincs, de rendelkeznek egy olyan kegyetlen eszköztárral, amely más vadászoknak ilyen szinten nincs meg: a rengeteg számítógép és az ezzel járó magas szintű elektronikus hadviselés. Egy raptor/heavy raider kegyetlen ellenfél tud lenni, de fontos kiemelnem: csak hozzáértő irányítása alatt! A parancsnoki vadászoknak a játékban van egy különleges (FR) verziója is, ami megőrizte elektronikus különlegességét, de sokkal mozgékonyabb az alap hajóknál, viszont ez a fegyverzet és páncélzat rovására ment. Ergo még tapasztaltabb pilótát igényel.

Alap adatok: a közönséges parancsnoki vadász három fegyverrel, kettő meghajtóval és burkolathellyel, továbbá négy számítógéppel rendelkezik. Tökéletesítés után kap plusz egy számítógéphelyet és fegyvert, izmosabb burkolattal és hihetetlenül jó energia-regenerációval, amire nagy szüksége van, elvégre ez a vadász a leges-leg-energiaveszteségesebb gép mind közül. Átütőereje és tűzfala a legjobb a játékban, továbbá radarjának látótávja is figyelemre méltó. Az FR verzió csak tökéletesített hajóval szerezhető meg (külön hajóként kapjuk, nem kell lemondanunk szeretett gépünkről érte), három fegyverrel, egy burkolathellyel, a szokásos öt számítógéppel és négy meghajtóval bír. Sokkal törékenyebb jószág, de DRADIS látótávja figyelemre méltó. Kiváló felderítő gép! :)

Játéktechnikai jótanács: Nagy fába vágtad a fejszédet. Parancsnoki vadászt vezetni nem könnyű, izomból semmire sem mész vele. Ehhez a hajóhoz ész kell, jó időzítés és ügyesen összepárosított számítógépek. Elvégre ez a hajó lelke. Már az elején döntsd el, hogy mik lesznek a legfőbb célpontjaid. Vadászok? Rövid ágyúk, hajtómű és kitérés vírusok. Kísérők? Közepes ágyúk (vagy rövidek, de akkor tartalék energiacella nem árt (továbbiakban EC)), , kitérés vírusok, fegyverzet gyengítés és saját támogatás se árt. Sorhajók? Az nehézkes lesz cimbora, de akkor a kitérésre gyúrnék és a minél energiatakarékosabb fegyverekre... sokáig tart. Eleve vírusokkal játszadoznál, vagy inkább a saját csapattársaid erősítenéd támogatással? Aktív harcos akarsz lenni, vagy a csapat szeme és füle, aki szükség szerint elereszt pár sorozatot? Mind rajtad áll, csak már a legelején döntsd el, melyik irányba mennél. Vegyesen felszerelni nem feltétlen előnyös...

Heavy Raider.jpg

Heavy Raider, a raptor ellenpárja. Tőle se kérj pofont. :)

Spoiler nélkül nincs élet, tehát előre megsúgom: következő témánk a szerintem legnehezebben kezelhető vadásztípus lesz: Az ostrom vadászok, avagy miniatűr mozgó erődök a (Z)űrben! :)

Címkék: BSGO-fan Hétvége

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr206480205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása