Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

BSGO-fan Hétvége! Az elfogó vadászok alapjai

2014.06.08. 20:56 | Malkav | 4 komment

Nos, eljutottunk a BSGO-fan hétvége első bejegyzéséhez! :) Hosszabb leírást nem akarok adni magáról a játékról, mert aki bepötyögi a google nevű csodába, hogy "Battlestar Galactica Online", az máris bőséggel olvashat róla. Amit most boncolgatni fogok ebben a játékban kezdésképp, az a BSGO  egyik legolcsóbb, legkisebb és mégis leggyorsabban fejleszthető veszedelmes elemei: az elfogó vadászok. Figyelem! Rengeteg részletet nem írok le, mert azoknak önszorgalomból is utána tud járni akit érdekel, arról nem is beszélve, hogy holnap reggelig pötyöghetnék...

Vipera mk II.jpg

(Kolóniai Vipera mk II)

 

Vipera mkII / Raider - Ó igen, a megosztott véleményt kiváltó elfogó vadászok. Azért vannak, hogy gyorsak, vagy különösen jól manőverezhetőek legyenek. Relatív gyenge burkolatuk miatt elég törékenynek számítanak és a számítógépes rendszereik se sziporkáznak, de ezt ellensúlyozza a fent említett sebesség és mozgékonyság. Elég lebecsült hajótípusok ezek egyébként, általában két véglet alkalmazza őket rendszeresen: a kezdők és a profik. A kezdők azért, mert a játékban általában ezzel a hajóval indítanak a frissen regisztrált játékosok, a profik azért, mert felismerik és jól ki tudják használni a bennük rejlő lehetőségeket. Azonban azt megjegyezném, hogy a játékban ugyan ez a hajó kezdőgépnek lett programozva, valójában nagyon nem tartom ezt helyesnek.

Miért_1.jpg

(Miértbagoly visszatért! Örülök neki. :D)

Azért nem, mert az elfogóvadász roppant speciális szerkezet, amit nem lehet akárhogyan használni. Mégis ezt adják a kezdők sejhaja alá, amivel a következők történnek:

1. a játékos beül az elfogóba, süvít vele az űrben, próbálja megismerni a gépét. Az npc ellenfeleket sikeresen kilövi, úgy érzi nyeregben van... ekkor felbukkan egy magas szintű tapasztalt, de kétes erkölcsű játékos ellenfél. Sapkával veri agyon csóri kezdőt, akinek semmi esélye sincs, hiába játszik már ezzel a játékkal és hajóval 30 szint óta. Egyszerűen még nem érzi eléggé a gépet, nem elég jó a felszerelése, és/vagy technikája...

2. ...és emiatt a hajóját hibáztatja, vesz egy könnyebben felszerelhető, kezelhető multifunkcionális vadászt* és azzal már több sikert ér el, mert "kevesebb gyenge pontja van" (pont azért, mert nem speciális). Sikerélményei is akadnak, tehát meggyőződésévé válik, hogy az elfogó rossz hajó és most fogta meg a főnyereményt. Pedig ez nem így van! Egyszerűen csak annyi a helyzet, hogy nem megfelelően használta az elfogóvadászt (rutin hiányában), a multifunkcionális gépet meg könnyebben kezeli, azzal ugyanis tud "ész nélkül", erőből küzdeni.

Ezért mondom azt, hogy az elfogó vadász nem alkalmas kezdőnek. Mégis kezdőhajó... hát ez gond.

 

Alap adatok: alap verziója 3 fegyverrel, 2 burkolattal, 2 számítógéppel és 4 meghajtóhellyel bír. A tökéletesített hajó kap plusz egy fegyvert és még egy meghajtó helyet. Ennek a hajónak a legnagyobb továbbá a fordulékonysága és kitérése, ami funkcióját figyelembe véve jogos. :)

 

Játéktechnikai jó tanács: nem kezdőknek ajánlott gép (mint fentebb említettem), ezzel ne akarj izomból harcolni! Nem arra való! Vagy legyen hihetetlenül gyors, vagy legyen tele RCS kitérésnövelővel** (mert majdnem lelőhetetlenné válik vele) Ezen túl érdemes megválogatni, hogy milyen hajótípus ellen akarod használni. Az ellen nagyon jó lesz, más ellen sokkal kevésbbé. De ez nem gond, mert ez a hajó a leggyorsabbak közé tartozik, akivel nem akarsz küzdeni, azt elkerülheted. :)

Raider.jpg

(Cylon Raider - az mkII-es vipera ellenpárja. Szerintem a legszebb cylon hajó :D)

Íme ez volt az első BSGO-fan Hétvége bejegyzés. Kicsit úgy tűnhet a Kedves Olvasóknak, mintha rögtön a közepébe csaptam volna bele, de higgyétek el nekem, nehéz meghatározni, hogy ebben a játékban mik az általános ismertető információk... legalább valahol megragadtam a témát, a további bejegyzésekkel idővel minden csiszolódni fog és érthetőbb lesz. :)


Lábjegyzet - mert most is szükség van rá :)

*multifunkcionális vadász - Vipera mk VII és cylon Harci Raider, a következő hétvége témája lesz. Már amennyi időm lesz rá, mert az a hétvégém elég sűrűre alakul (örülök neki!) :)

**RCS kitérésnövelő - a játékban ez a meghajtóelem gondoskodik arról, hogy a vadászt nehezebb legyen eltalálni. Egy ilyen cuccokkal teletűzdelt elfogó veszedelmes ellenféllé válhat! :)

Címkék: BSGO-fan Hétvége

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr126284810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morviniuszka 2014.06.09. 18:35:20

Király nagyon a bejegyzés. Így hogy lassan befejezem a sorozatptt értem is hog ymiről beszélsz. :) Még ilyet!!!

Malkav 2014.06.09. 19:59:18

@Morviniuszka: Örülök neki. És hétvégente lesz egy-egy ilyen, szigorúan a játék szemszögéből. :) De ha csak a sorozat alapján átláthatóan sikerült megfogalmaznom, akkor az is esélyes, hogy egy nap valakinek ezektől támad kedve kipróbálni a játékot. Remélem... :D

Morviniuszka 2014.06.12. 20:22:59

Nagyon jó sorozat volt, kár hogy vége. :(

Malkav 2014.06.12. 21:53:46

@Morviniuszka: Bár Starbuck sorsának logikai buktatója eléggé zavaró volt benne számomra... de legalább az a helóta elnökasszony dobbantott! :D
süti beállítások módosítása