Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Best of Troll - ötödik kör

2014.01.28. 16:48 | Malkav | 120 komment

Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik. Íme az idei év első Best of Troll bejegyzése! :D

internet troll_1.jpgVajon kitaláljátok-e, hogy kié az idei második Arany Bunkó Díj (összesen, immáron ötödször, veretlenül!)? Bizony! Ismét a mi örök és rengeteg nicknevet viselő Thotferi testvérünk, aki annyira nem fér a bőrébe, hogy "kéri az ostort az élettől". Íme a legutóbbi BoT óta felröfögött tíz legjobb ökörsége:

1. "Ott hagytam abba az érdemi tanítást, hogy az édenkerti történetben megjelenő Úr maga a Sátán, aki kiűzte ős szüleinket a kertből. A kígyó képében megjelenő Jézus volt az, aki felvilágosította az emberpárt, hogy sanyarú, tudatlanságukon a tudás fájáról való evéssel segíthetnek."

Erre nincs mit mondani, önmagában haláli poén! Főleg az, hogy trollunk ezt komolyan is gondolja. De jó lenne, ha megismerné egy szép napon a Szentírást! :)

A következőnek előzményei is fontosak:
 "Mindenki, akit érdekel marikaneni okoskodása, és tanítása (hahahaha), az írjon ide annyit, hogy "engem érdekel" /Xinaf/

2. "Engem érdekel !" /marikaodamondogatoneni/

ÖNMAGÁNAK ÜZEN!!! OMLÁS!!! :D XD

3. "Én kínosan ügyelek mindig arra, hogy csak az igazat írjam. Ezért ti sem tudtatok soha hazugságon, de még tévedésen sem kapni.Ha mégis tévednék, akkor azonnal helyesbítek, veletek ellentétben, akik körömszakadtáig ragaszkodtok a butaságokhoz, tévedésekhez, pontatlanságokhoz.
Hiába na, az igazság az újhitűeknek a legfájóbb téma."

Kezdjük ott, hogy talán tényleg elhiszi azt, hogy amit ír, igaz. De kizárólag tévedésen kaphattuk. :) Mellesleg fingja sincs arról sem, mit jelent az "újhitű" :)

4. "Engem nem tudsz kitenni, mert akkor más néven jövök vissza! Xinaf blogjára is írhatnák, ha akarnák!"

Most a pocsék nyelvtantól eltekintve... komolyan azt hiszi, hogy ő az admint is le tudja pipálni. :) És nem tudja, hogy csak addig van itt, amíg én megengedem neki. :)

5. "És honnan fogod tudni, hogy én "marikaneni" írok, amikor az lesz a nick, hogy "káposzta"?"

Aranyos kérdés tőle, de nyilvánvaló a válasz. Az ő minősíthetetlen, tolakodó, bunkó stílusát bármikor megismerni. :)

6. "Engem lehet tisztelni, mert olyan dolgokról világosítottalak fel benneteket sorozatosan és tervszerűen , amelyekről lövésetek sem volt, volna."

Szokásos öntömjénezés. :D Belegondolva az elmúlt 2-3 év összes marhaságába, amit összehordott... hát sajnos csak szórakozni lehet azokon, amiket összehordott eddig, összehord most és még össze fog hordani "szent" küldetéstudattal. :)

7. "Ilyen szánalomra méltó megvezetett szamarakkal régen találkoztam, mint ti, akik buzgón követitek a gazdátok által a hátatokról az orrotok elé lógatott répa csemegét. Nem veszitek észre, hogy az egyházi vezetőitek (akik a hátatokon ülnek) így használnak ki benneteket a saját kicsinyes, alantas és anyagi céljaikra. Én ezt soha nem tűrném el!
Jobb lenne, ha ti is széttekintenétek végre magatok körül, hogy meglássátok a való helyzeteteket, amely siralmasan kétségbeejtő."

És beüt az igazi trollkodás. Mert Feri jobban tudja a dolgokat, mint a Krisztus által alapított és máig vezetett Egyház, csípőből fröcsögve gyaláz és szajkózza kedvenc összeesküvés elméleteit. :D Minden esetre vicces látni jellegzetes trolltáncát. :D

8. "Én nem bazári majomnak érkeztem ide, hanem azért, hogy nevetségessé tegyem a hülye ostobaságaitokat."

Az a kegyetlen tény Feri, hogy valóban nem bazári majomnak érkeztél ide, de azzá tetted magad. :)

9. "Neked valami súlyos depressziós lelki betegséged van! Saját beteges lelki világodat ne vetítsd ki a kereszténységre! Betegséged okait ne a kereszténységedre kend! A judeo-keresztény torz istenkép okozza lelked súlyos megbetegedését!"

Így lesz a trollból zsebpszichológus, aki azonnal diagnosztizál, pedig egyáltalán nem ismer. :) Kedves Feri, ilyen jellegű frankómegmondásnak szánt ökörséget legfeljebb azok feltételezhetnének, akik tényleg ismernek engem. De ők (veled ellentétben) valóban ismernek és nem jelentenek ki olyasmit, ami nincs. :) Ellentétben veled, aki egyrészt nem ismersz, másrészt trollként viselkedsz, harmadrészt hülyeségeket beszélsz. :)

10."Akkor már el is indultál a gyógyulás felé, mert végre elkezdesz örülni és nevetni, mint egy igazi , vérbeli szkíta-magyar keresztényhez illik."

Az igen, ez duma! :D XD (mintha soha eddigi életemben nem örültem volna semminek... Kedves Olvasók, ti hogy vélekedtek súlyos depressziómról? :D)

Tehát most sem kell félteni trollkirályunkat, idén is hozza a formát. Nem mintha most bárki hívta volna, de lássuk mit fog még kihozni ebből a pszichológusdiból. :D

MALKÁV TROLL-VIDÁMPARKJA! NÁLUNK A TROLL IS SZÁMÍT!

Troll-cégér_1.jpg

Címkék: poén agyfrász Mao! Best of Troll

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr75786760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.01.28. 18:45:51

1. Ez nem a Szentírásban van így, hanem a manicheista-gnosztikus iratokban, ősi sumer szövegekben, amelyekből a Szentírás egyes történetei is származnak.
Én ebben hiszek!
2.Ez egy nagyon vicces poén volt a részemről.

3.Mindenről tudok, mindennek utána néztem, mindent dokumentáltam, mindent megmagyaráztam, kár, hogy ti képtelenek vagytok a mérhetetlen gőgötökben bármiről is elismerni a tudatlanságotokat és a tévedéseiteket!

4.Most is visszatértem, mert én(!) vissza akartam jönni, és lám: itt vagyok.

5.Nekem nincs bunkó és tolakodó stílusom, csak egy olyan "műmosolymentes" modorban írok nektek, amihez nem vagytok szocializálva, mert azt szeretitek, ha hazudnak nektek. Az igazság pedig az ilyeneknek igen fájó tyúkszem.

6.Temérdek mindenről felvilágosítottalak benneteket,és ez abból is látszik, hogy egyetlen egy konkrét felvetést sem tudtál most sem megtámadni.

7.Ezt az Egyházat nem alapította Jézus és ma sem vezeti, mert ha ezt tenné, akkor nem uzsorázná a Vatikán Bank a fél világot és Magyarországot.

8.Ti magatok váltatok majommá, mert se nem láttok, se nem hallotok, és semmit nem tudtok válaszolni az általam bemutatott tényekre.
image.hotdog.hu/user/-Danica-/0007824.jpg

9.Pszichológusok szoktak levelekből, írásokból is diagnosztizálni, mert abból is lehet.
A rendőrség is sokszor ennek segítségével készíttet jellemrajzot egy névtelen fenyegető leveleket íróról.
Ismerem a judeo-kereszténységet és annak "gyermekbetegségeit", amelyek minduntalan tipikus tüneteket jelezve kiütköznek a híveiken. Most rajtad is látom!

10.Hiába örülsz időnként, ha örömödet felülírja a judeo -istenkép reád nehezedő, és agyon nyomni igyekvő bálvány árnya.

Malkav 2014.01.28. 19:03:28

@bélaybéla: Csak egy dologra reagálok, mert a többi épp olyan szánalmasan gyenge duma részedről, mint az eddigiek és az már nem szórakoztató, viszont abszolút unalmas.

"4.Most is visszatértem, mert én(!) vissza akartam jönni, és lám: itt vagyok."
Drága trollocska, csak azért vagy itt, mert megengedtem neked. :) Mielőtt elájulnál attól, milyen atomszuper vagy, hogy vissza akartál jönni és lám, elárulom ismét: az én engedélyemmel vagy itt, ha nem akartam volna, hogy visszagyere, nem jöhettél volna vissza trollkodni. :)

Összefoglalva: mint adminisztrátor bármikor kihajíthatlak és lehetetlenné tehetem, hogy teleböfögd a blogot a kommentjeiddel. :) Ugyanis itt csak jövevény vagy. :)

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.01.28. 19:09:48

@Malkav:
Bárki írhat ide , nem tudod majd a nicknévről, de még a stílusból sem megállapítani, hogy én vagyok, ha úgy akarom.

Malkav 2014.01.28. 19:15:20

@bélaybéla: "Bárki írhat ide , nem tudod majd a nicknévről, de még a stílusból sem megállapítani, hogy én vagyok, ha úgy akarom. "
A te stílusodat és a baromságokat amiket hirdetsz meg lehet állapítani. :)

És nem engedem, hogy az olvasóimat gyalázd. :)

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.01.28. 19:19:14

@Malkav: Csak azért tudtok felismerni, mert rajtatok kívül az égvilágon senki nem ír ide.

Malkav 2014.01.28. 19:20:01

@bélaybéla: Táncolj troll! Ez már szórakoztató. :) Azt hiszed engem az olvasók mennyisége érdekel? :D

mezeinewsee 2014.01.28. 19:34:08

Azt nem érti a kicsike, hogy nem vele van a baj, nem is a hülyeségeivel, hanem a stílusával. Ha más nick névvel, normális stílusban ír, senki nem fogja bántani. De akkor sem, ha saját névvel, de normálisan ír (bár ez utópia).
Az nagyon (!!!) szánalmas, ha valaki a saját poénját dicséri...

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.01.28. 19:35:47

@mezeinewsee: Azért dicsérem a poénom, mert a poéndicsérést is poénnak szánom, de nektek semmi humorérzéketek nincsen.

Malkav 2014.01.28. 19:38:43

@bélaybéla: Vagy csak pocsék poénjaid vannak... :) A másik lehetőség, amit egy troll nem hajlandó belátni. :)

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.01.28. 19:42:33

@mezeinewsee:
Ti a stílusra akarjátok fogni, hogy miért csukjátok be a szemeteket. Olyanok vagytok, mint a farizeusok:"Az egyik törvénytudó ekkor azt mondta neki: Mester, amikor ezeket mondod, minket is bántasz."
Ha most megjelenne Jézus, akkor nektek, törvénytudóknak is az lenne a legfőbb kifogásotok ellene, hogy nem tetszik a stílusa, a modora.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.01.28. 19:44:24

@Malkav: Nekem jó poénjaim vannak, de ahhoz intelligencia is kell, hogy felismerd őket.

Malkav 2014.01.28. 19:46:18

@bélaybéla: Tévedsz, nincsenek jó poénjaid. Szánalmas vergődéseid vannak, és amikor neked is leesik, hogy "hoppá, ezt elbénáztam és rajtam röhögnek", akkor poénra hivatkozva próbálod kimagyarázni. :)

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.01.28. 19:49:52

@Malkav: Amikor rajtam röhögnek, akkor az azért van, mert jó poénjaim vannak, és nem bénáztam el, hanem végre leesett a tantusz nektek is.

Malkav 2014.01.28. 19:54:20

@bélaybéla: Jobb ha ezt hiszed. :) Tudod mit, hidd azt. :D

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.01.28. 20:11:09

@Malkav: Ha szeretnétek megtudni milyen volt Jézus, akkor ezt nézzétek meg, mert ez áll a legközelebb a valódi alakjához:
www.youtube.com/watch?v=a_iPrp7PEz0

Malkav 2014.01.28. 20:14:01

@bélaybéla: Egyrészt mivel te küldted a linket, kizárt dolog, hogy értékelhető forrás legyen. :) Másrészt kétlem, hogy bárki frankót szopogatna ki a kisujjából Jézus külsejét illetően, aki kb. 2000 évvel a jelenkor előtt élt. :)

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.01.28. 20:19:51

@Malkav: Nem a külseje a lényeges, hanem a fellépése, a tanítása, a modora.

Malkav 2014.01.28. 20:20:36

@bélaybéla: Olvasd el a Szentírást, abban mindez benne van. :) De ne a turbómagyar verziót. :)

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.01.28. 20:23:09

@Malkav: A vizualitás tud még többletet nyújtani az íráshoz képest.
Nyugi, én jobban ismerem a Bibliát, mint ti összesen hárman.

Malkav 2014.01.28. 20:26:15

@bélaybéla: "Nyugi, én jobban ismerem a Bibliát, mint ti összesen hárman. "
(fetrengve kiröhögi Feri újabb villantását)

Ez azért merész mondat volt. :D

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.01.28. 20:28:58

Én reformátusnak nevelkedtem, ahol a sola scriptura elve mindent áthatott és meghatározott, ezért jobban ismerem a Bibliát, mint sok katolikus pap.

Malkav 2014.01.28. 20:31:58

@bélaybéla: "Én reformátusnak nevelkedtem, ahol a sola scriptura elve mindent áthatott és meghatározott, ezért jobban ismerem a Bibliát, mint sok katolikus pap. "
(Ismét kiröhögi)
Maradjunk annyiban, hogy te a református egyház tanításai szerint is hittagadó vagy, tehát jobb ezen a téren csendben maradnod. :D Egyre viccesebbek a kijelentéseid, megtartalak egy darabig. :D

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.01.28. 20:35:30

@Malkav: Nem vagyok hittagadó, mert a református egyházban mindenkinek joga van szabadon értelmezni az írást, és kialakítani álláspontját.

Malkav 2014.01.28. 20:37:30

@bélaybéla: Azért biztos ami biztos a "az édenkerti történetben megjelenő Úr maga a Sátán, aki kiűzte ős szüleinket a kertből. A kígyó képében megjelenő Jézus volt az, aki felvilágosította az emberpárt, hogy sanyarú, tudatlanságukon a tudás fájáról való evéssel segíthetnek." részt ne fejtsd ki egy (természetesen) igazhitű lelkésznek... :)

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.01.28. 20:39:30

@Malkav: Nyugodtan ki lehet fejteni, mert én is láttam már lelkészt, aki ezt ismeri és akár még így is gondolja.

Malkav 2014.01.28. 20:52:13

@bélaybéla: Elég kínos az... :D

Minden esetre mára nekem ennyi elég volt belőled, most már az alvásra készülődöm (persze ha olyat írsz a távollétemben, ami nekem nem tetszik, akkor ha más nem, utólag törölni fogom.) :)

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.01.28. 21:07:26

@Malkav: Ha... há... itt az alkalom, az éj leple alatt nyugodtan tudok ténykedni.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.29. 06:37:54

Az a lelkész, pap, vagy presbiter, aki a manicheista-gnosztikus iratokat elfogadja, eretnek, semmi több. Nincs ebben semmi misztikus, vagy csodás. A gnosztikusok tanítása olyan szinten hazug és áltudomány, hogy erre szavak sincsenek. Viszont azt megmagyarázza, hogy honnan fakad ez a rengeteg baromság.

@bélaybéla:
Figyelj, most összetörök benned egy álmot.
Te azt hallucinálod, hogy azért nem cáfoljuk az állításaidat, mert nem tudjuk. A valóság, hogy azért nem, mert:
1. Nem vagy elég érdekes, hogy ennyi energiát bele öljünk a cáfolatba, amennyit kéne. Inkább kiröhögünk.
2. Mert tök felesleges, lévén ellentétben a fogyatékosokkal, te nem vagy képes megérteni a leírtakat.
3. Mert nem tekintünk egyenrangú vitapartnernek. Konkrétan az ember egy juhászkutyával sem áll le irodalmi vitakört rendezni. Te kb. annyit tudsz a teológiáról, mint egy átlagos juhászkutya az irodalomról.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.01.29. 12:17:55

@Xinaf: A gnosztikus tanok sokkal jobb magyarázatokkal bírnak az ősbűn tekintetében is , mint a zsidó vagy a zsidókeresztény képzetek.
Ezt lehet eretnekségnek bélyegezni és kiirtani az eretnekeket, mint tettétek azt a középkorban a gnosztikusokkal, manicheistákkal, albigensekkel, bogumilokkal stb. A manicheisták viszont soha nem térítették erőszakosan a tanaikat, mert ez a kereszténységgel összeegyeztethetetlen.
A judeo-kereszténység csak a véres erőszak alkalmazása révén tudott felülkerekedni rajtunk, és ti ennek vagytok,- ennek a vérben fogant vallásnak-, a védelmezői, az örökösei és a haszonélvezői.
Innentől kezdve számomra az az eretnek, aki a kereszténynek vélt tanait karddal terjeszti és nem az, aki mártíromságot szenved érte.

Ami pedig az álomfejtésről szól:
Ti képtelenek vagytok cáfolni az állításaimat, mert akkor olyan hozzátok képest óriás tudással rendelkező géniuszokkal kellene vitatkozzatok, mint P.G ,Molnár V. J., Kocsis I., Tóth Z .J.,Varga T. Bakay K., Obrusánszky B., Bárdi L., Géczy G.,Végvári J., Grandpierre A., stb.
Ti vagytok a fogyatékosak, mert nem ismeritek a tanításaikat, a kutatási eredményeiket. Ráadásul mérhetetlenül ostobák és nagyképűek, mert ennek ellenére elítélitek őket.
Én sokat tudok a teológiáról, többet, mint ti hárman együttvéve!

Carlota 2014.01.29. 14:47:26

Hű, látom történt egy s más amíg vizsgázgattam. :D Basszus, s végig sem tudom olvasni rendesen, mert még mindig tanulnom kell XD Ohhh....

Malkav 2014.01.29. 15:06:00

@Carlota: Semmi gond Carlota, a trollságok megvárnak itt békésen. :)

@bélaybéla:
"Én sokat tudok a teológiáról, többet, mint ti hárman együttvéve! "
Feri, ugye tudod, hogy ez kb. úgy hangzik, mintha egy nyolc éves hisztis kisgyerek akarná bebizonyítani a felnőtteknek, hogy többet tud a fizikáról. :) Nagyon gyerekesnek tűnsz ezzel a "én többet tudok erről/arról/amarról mint ti hárman együttvéve!" Nem először játszod ezt el, de továbbra is röhejes. :)

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.01.29. 15:17:58

@Malkav: Bizonyítottátok a hatalmas teológiai tudásotokat a "nagyon nehéz" kereszténységről vizionálva.

Malkav 2014.01.29. 17:18:44

@bélaybéla: Feri, a keresztény élet nehézségei valós dolgok. :) A kígyó=Jézus és sátán=Isten viszont a TE teológiai "tudásod" ékes letéteménye. :) Ezt csavarhatod akármerre, jól már nem jössz ki. :D

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.01.29. 18:20:37

@Malkav: Nem a nehézségekre kell helyezni a főhangsúlyt, nem azt kell kiemelni, miközben a lényeges dolgokat meg sem említed!

"2. AXIÓMA: Ezt az anyagvilágot, melybe testünkkel ízesülünk, nem a Mindenható Isten, hanem egy ugyan hatalmas, sőt teremtői hatalommal is felruházott, de Istennél alacsonyabb rendű, gonosz lény, aki maga is teremtmény, hozta létre saját magának és az általa föllázított, bukott angyalok légióinak birodalmául, hogy - miután levetkezték mennyei dicsőségüket és förtelmes külsőt öltöttek magukra - legyen hol kedvükre uralkodniuk. Jelenvaló anyagvilágunk a sátán ellenteremtése. Ez az univerzum tehát csak áttételesen, csupán közvetett módon alkotása a Mennyei Atyának oly módon, hogy aki e világot létrehozta, ugyancsak az Ő teremtménye, és e lény teremtő erejét, mely töredékes és véges ugyan, szintén Tőle kapta a mennyei lázadás előtt, ez az erő tehát valamilyen módon szent kell hogy legyen.

Az ördög tehát felelőtlen bűvészinasként az ellenteremtés aktusában olyan erőket mozgósított, amelyek fölött az ellenőrzés meghaladja képességeit és hatáskörét valamint a szellemvilágban betöltött rangját. Innen a durva anyagból gyúrt világ összes tökéletlensége. Egy metaforát alkalmazva, ha a földi világ szövetének nem a felénk, testi érzékszerveink felé fordított, szemfényvesztő oldalát a maga valóságában megismerhetnénk, igen elszomorító látványban lenne részünk az elvarrott, ferde szálak és gubancos csomók láttán, és rögtön megállapíthatnánk, hogy ez a szőttes nem a valódi Isten szövőszékén készült.
A paradicsomkertben "a nappali szellőben járkáló" lény, akitől az első emberpár rettegett, nem volt más, mint maga a sátán. Az "Ószövetség" szerkesztői már az üdvtörténet kezdetén a feje tetejére állították ugyanis a világ normális rendjét és a tényeket kiforgatták eredeti valójukból azzal, hogy a Szent Tudás ember általi megszerzését mint Isten által tiltott dolgot mutatják be
Tudom, ennek a gondolatnak az igazságát rendkívül nehéz elfogadnunk, minden porcikánk ellenkezik annak elfogadásától, hogy a hajnali harmatos erdő madárfüttyös idilljét, a tengerparti naplemente bíbor fénycsodáit, a vidéki nyári késő délutánok fényes csendjét, a frissen hullott első hó csillogó, szűzi tisztaságát, és még hosszan sorolhatnám, egy olyan világban vagyunk kénytelenek megcsodálni, amely csak közvetett módon származik a Legfelsőbb Lénytől, Istentől. Mindez csupán az ember lelkében ölt pozitív formát, benne alakul át szépséggé, mert az ember a saját, isteni eredetű szelleme képére és hasonlatosságára megkísérli áthasonítani az ellenteremtés korántsem idilli valóságát, melybe testével ízesül, melynek testi mivolta által részévé vált. Szépség és jóság iránti vágyaink mintáit kivetítjük a minket körülvevő természetbe, mely a tényszerűség szintjén a puszta létezésért folytatott állandó küzdelem könyörtelenségének vadállati törvényeit ismeri csak. Valahol olvastam, hogy a madárfüttytől hangos erdő trillái a valóságban nem egyebek, mint az egymással folytonos harcban álló szárnyaspopulációk területvédő és -érvényesítő szignáljai. És abban is biztosak lehetünk, hogy a bársonyos talpakon tovasurranó, doromboló házi kedvenceinket, ha hússzor nagyobbak lennének, mint ma, nem mardosná különösebben a lelkiismeret, ha a gazdi részévé válna a mindennapi menünek. "eltitkolt.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1190940
"hisztis kisgyerek akarná bebizonyítani a felnőtteknek"
xinaf nevű testvérkéd kezdett el fogyatékoshoz és juhászkutyához hasonlítani engem és a tudásomat! Akkor ki kezdett el hisztizni és bizonygatni a szellemi fölényét?

Malkav 2014.01.29. 18:25:36

@bélaybéla: A hosszú idézeted nem érdekel, amire reagálok:

"xinaf nevű testvérkéd kezdett el fogyatékoshoz és juhászkutyához hasonlítani engem és a tudásomat! Akkor ki kezdett el hisztizni és bizonygatni a szellemi fölényét? "
Xinaf csak rávilágított, hogy viselkedsz. :) A tudásod egyébként tényleg rohadt sivár (már amennyiben az értékelhető, valós tudást értjük, nem pedig a turbómagyar trolltudományt).

Malkav 2014.01.29. 21:39:50

Feri, olvasd figyelmeztetésem:

Ha még egyszer bedobod gyerekes fröcsögésed, amelyben Xinafot gyalázod, tartósan pihenőbe teszlek (megint). :) És azt nem fogod tudni kicselezni addig, amíg én nem engedek. Engem akkor és úgy szidhatsz, ahogy akarsz. Nevezhetsz mindennek, nem érdekel. De az olvasóimmal (és az olvasóimról) nem beszélhetsz úgy, ahogy az nekem nem tetszik. Tavaly is ezzel húztad ki a gyufát, idén sem úszod meg a következményeit. :)

odamondogato 2014.01.29. 22:14:28

És ő szidhat engem? Én is az olvasód vagyok!
Az ő gyalázkodását miért nem törlöd?

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.29. 22:54:41

@odamondogato:
Milyen gyalázkodás?

Nézzük csak:
"xinaf nevű testvérkéd kezdett el fogyatékoshoz és juhászkutyához hasonlítani engem és a tudásomat!"

1. A nicknevem Xinaf, nagy X-el. Ha kisbetűvel írnám (mint te az odamondogato-t), akkor az lenne etikátlan, ha nagybetűvel írnád, így viszont bunkóság.

2. Nem fogyatékosoztalak le. Azt írtam:
"ellentétben a fogyatékosokkal, te nem vagy képes megérteni a leírtakat"
Tehát nem írtam, hogy fogyatékos vagy. Azt írtam, hogy a fogyatékosok, veled ellentétben megértik azokat a dolgokat, amik valóban keresztényiek, nem valami gnosztikus maszlag. Ez pedig lehet, bántónak érzed, de igaz. Nem egy kereszténységét megélő fogyatékossal találkoztam már.

3. Juhászkutyához nem téged, hanem a teológiai tudásodat hasonlítottam. És kb. tényleg ugyanannyit értesz hozzá. De Malkáv sem azért szólt rád, mert engem következetesen judeo-kereszténység haszonélvezőjének nevezel.

Fejezd be szépen a hisztit, nem mész vele semmire.

Mit is írsz még?
"Akkor ki kezdett el hisztizni és bizonygatni a szellemi fölényét?"
Te. Mást sem olvasunk tőled, mint hogy milyen csodálatosan emelkedett tudás birtokosa vagy, de a csúnya-gonosz judeo keresztények nem ismerik el. Szinte látom, ahogy a könny gyűlik a szemedben. Szánalmas vergődésed csak alátámaszt valamit, amit régóta gondolok rólad.

De van itt még gyöngyszem:
"A gnosztikus tanok sokkal jobb magyarázatokkal bírnak az ősbűn tekintetében is , mint a zsidó vagy a zsidókeresztény képzetek."
Hát nézd, ha Jézus volt a kígyó, akkor nincs is ősbűn, mert az emberpár csak Jézus tanácsát követte. Ez aztán a fennkölt magyarázat...

"Lehet eretnekségnek bélyegezni és kiirtani az eretnekeket, mint tettétek azt a középkorban a gnosztikusokkal, manicheistákkal, albigensekkel, bogumilokkal stb."
Ez az általad összehordott katyvasz tényleg nem eretnekség, ez szimpla hülyeség. Én pedig senkit sem irtottam ki.

"Innentől kezdve számomra az az eretnek, aki a kereszténynek vélt tanait karddal terjeszti és nem az, aki mártíromságot szenved érte."
De te nem vagy tisztában a fogalmak valódi jelentésével, így tőled elnézzük.

"Ami pedig az álomfejtésről szól:"
Ki beszélt itt álomfejtésről?

"Ti vagytok a fogyatékosak, mert nem ismeritek a tanításaikat, a kutatási eredményeiket."
Te pedig nem ismered sem a katolikus, sem az ortodox, se a zsidó tanítást különösebben.

"Ráadásul mérhetetlenül ostobák és nagyképűek, mert ennek ellenére elítélitek őket."
Dehogy ítélem el. Picit sem érdekel. Nem ítélnék el senkit, ha egyes bunkó netparasztok nem vágnák az arcomba.

"Én sokat tudok a teológiáról, többet, mint ti hárman együttvéve!"
Akkor eddig ezt miért titkoltad? És miért írtál álcázásképpen baromságokat?
Egyszer kérdeztem tőled teológiai jellegű kérdést (a filioque kérdését), és elkezdtél egyiptomi istenekről írni benne. Ez alapján jogosan feltételezhetem, hogy fogalmad sincs az ortodox és katolikus teológiáról, hiszen ezt a közismert kérdéskört sem tudtad értelmezni. De tegyünk még egy próbát! Egy teljesen általános kérdés, teljesen általános választ várok rá:
Szerinted melyik a helyesebb:
1. A Szentlélek az Atyától és Fiútól származik.
2. A Szentlélek az Atyától származik.
És miért az, amit megjelöltél. És nem, nem érdekel egyetlen más nép vallása sem a témában. Erre az egy, egyszerű, teológiai kérdésre írj nekem választ, ha TÉNYLEG ennyire nagyon érted a teológiát.

odamondogato 2014.01.30. 12:52:25

@Xinaf: Milyen gyalázkodás?
Malkav testvérkéd nevezte gyalázkodásnak, amit kitörölt. Erre válaszoltam én, hogy akkor amit te írtál, az is gyalázkodás. Ha nem az, akkor az enyém sem az.
Innentől kezdve pedig indokolatlan a törlés.
A xinaf csak egy nicknév és nem tulajdonnév, tehát ha nagybetűvel írod, akkor az csak azért van, mert mondatban jelentkezik kezdőszóként. Én így értelmezem.

Fogyatékoshoz hasonlítottál, ezt írtam.Juhászkutyához hasonlítottad a tudásom, ezt írtam.
Képtelen vagy a szövegértelmezésre!

Ha engem idézni akarsz hiszti ügyben, akkor ezt idézőjelekkel tedd!

Ősbűn nincsen, ez a magyarázat az ősbűnre, már megint képtelen vagy felfogni a szavak értelmét!

A szellemi elődeid irtották ki, márpedig aki cinkosok közt néma, az maga is részesévé válik a bűnnek, mint ti is.

Te beszéltél az én álmomról, amelyet összetörni véltél, tehát ez a részedről nem más, mint álomfejtés.

Jobban ismerem a katolikus, az ortodox, a zsidó tanításokat, mint ti a felsorolt szerzők tanításait, tehát innentől kezdve, akár tetszik, akár nem, én vagyok fölényben; sajnos.

Ne ítélj el senkit mielőtt nem ismerted meg a tanításokat! Senki nem vágja az arcodba, mert ez az interneten lehetetlenség, hanem csupán kulturáltan tájékoztatlak benneteket.

"a filioque kérdését" Ezt már ezerszer megválaszoltam nektek szépen, szabatosan, de képtelenek vagytok értelmezni a leírtakat:
"Jelentéktelen álkérdés.
Ugyanis, ha elolvasod a válaszomat, akkor kiderül, hogy lényegtelen , hogy ki volt előbb, ki ,kitől, hogyan származik, mert ilyen isteni szinten az időnek nincsen jelentősége, ugyanis Isten örök, és az időt is ő hozta létre a térrel, a teremtett világgal egyidejűleg.
Emberi szavaink, fogalmaink ezért képtelenek megragadni Isten legbelsőbb titkát, mert túl homályosak ezek felfedéséhez".
"A származás kérdése az idő kérdésétől elválaszthatatlan, anélkül értelmezhetetlen."

"A származásról nem tudhatunk semmit sem, mert a származás idő kérdése, idő pedig vélhetően az anyag ,a teremtés megjelenése, megteremtése előtt nem volt. Ezért ez a kérdés számunkra tehát megközelíthetetlen, mert rejtett és jelenleg nem reánk tartozik. Ez családi belügy!"
Meg vagy elégedve, vagy még mindig nem tiszta az ügy?

Malkav 2014.01.30. 14:41:27

@odamondogato: Most pihenőbe teszlek, mert tahó viselkedésed nem szórakoztató, viszont unalmas és nem tűröm el tőled. Azért előtte lépsenként válaszolgatok amolyan utolsó rád fecsérelhető reakció gyanánt:

"És ő szidhat engem? Én is az olvasód vagyok! Az ő gyalázkodását miért nem törlöd? "
Azért nem, mert egyrészt Xinaf nem személyeskedve gyaláz, csak azt mondja, amit mindannyian nyilvánvalóan látunk: hogy bunkó stílusod gyomorforgató. Mellesleg ezen a blogon nincs demokrácia. Bárki írhat bármit... amit megengedek. Érdekes hogy eddigi kommentelők közül egyedül téged kellett eddig pihenőbe helyeznem. Senki mást nem kellett eddig tiltanom. Szerinted ez miért lehetséges? :)

"Innentől kezdve pedig indokolatlan a törlés."
Az admin nem köteles indokolni egyes hozzászólások törlésének miértjét. Tehát indokolatlan törlés nincs.

"A xinaf csak egy nicknév és nem tulajdonnév, tehát ha nagybetűvel írod, akkor az csak azért van, mert mondatban jelentkezik kezdőszóként. Én így értelmezem."
Le van sajnálva hogy értelmezed, ha az illem és a Netikett szerint még a nicknév is nagybetűvel írandó (ha eleve nagybetűs volt), mivel konkrét személyt jelöl.

"Ősbűn nincsen, ez a magyarázat az ősbűnre, már megint képtelen vagy felfogni a szavak értelmét!"
Teológia egyes, leülhet. Képtelen vagy felfogni a kereszténység tanításait!

"A szellemi elődeid irtották ki, márpedig aki cinkosok közt néma, az maga is részesévé válik a bűnnek, mint ti is."
Az összes magyar ember bűnös a kalandozásoknak nevezett fosztogató portyákért, ahol embereket mészároltak le, asszonyokat erőszakoltak meg és mások tulajdonát vették el véres erőszakkal. A te logikád szerint.

"Jobban ismerem a katolikus, az ortodox, a zsidó tanításokat, mint ti a felsorolt szerzők tanításait, tehát innentől kezdve, akár tetszik, akár nem, én vagyok fölényben; sajnos."
A változatosság kedvéért hülyeségeket beszélsz és fingod sincs ezekről; sajnos.

""a filioque kérdését" Ezt már ezerszer megválaszoltam nektek szépen, szabatosan, de képtelenek vagytok értelmezni a leírtakat"
Továbbra sem érted a témát. Nem baj, engem nem lep meg. :)

Nyugodtan írhatsz választ. Ha átmegy a rostán (tehát nem szidod/gyalázod/alázod/illeted negatív személyeskedő kritikával az olvasóimat), akkor engedem megjelenni. És most jó pihenést! :)

tóthferí 2014.01.30. 18:04:48

@Malkav: Az én stílusom ugyanolyan, mint a tiétek.
Ez nem "demokrácia" kérdése, hanem az igazságosságé és a méltányosságé.
Engem azért tiltotok ki, mert a vesétekbe látok és a tyúkszemetekre taposok. Mások erre képtelenek voltak, nyilvánvalóan.

Ha nem tudod indokolni, akkor az indokolatlan, mert nincs indok megnevezve, logice!

Nem érdekel, hogy te hogyan gondolod, mert én úgy gondolom, ahogyan én értelmeztem!

Az ősbűn létezését a judeo-kereszténység vallja, míg mások meg nem, mi ebben az annyira érthetetlen?

A kalandozások nem fosztogató portyák voltak, hanem hadjáratok, melyeket a magyarok a szövetségeseikkel közösen hoztak létre és hajtottak végre. Ezen hadjáratok célja a haza védelme volt, ugyanis a magyarokat a kiirtás szándékával támadták meg a nyugati seregek 907-ben:
"907 júniusában IV. (Gyermek) Lajos bajor király támadást indított Pannónia ellen. A Pozsony mellett megvívott ütközetben a támadók súlyos vereséget szenvedtek, ezzel véglegessé vált az, hogy a terület a magyarok fennhatósága alatt marad." Nőket pedig nem erőszakoltak meg, mert a magyarok erkölcse ezt nem engedte meg.
www.bibl.u-szeged.hu/bibl/mil/kozepkor/hadjaratok/kalandozasok.html

Nekem több "fingom" van a ti dolgaitokról, mint nektek az enyéimről, sajnos.

Én értem a témát és meg is válaszoltam.

Én senkit nem gyalázok és nem szidok.

Malkav 2014.01.30. 19:49:01

@tóthferí: Mint láthatod, nem tiltalak le teljesen. :) Viszont! Haladjunk, haladjunk szépen. :)

"Ez nem "demokrácia" kérdése, hanem az igazságosságé és a méltányosságé."
Az is szerepet játszik ítéleteimben. :)

"Engem azért tiltotok ki, mert a vesétekbe látok és a tyúkszemetekre taposok. Mások erre képtelenek voltak, nyilvánvalóan."
Nem Feri, téged azért tiltalak ki, mert atom durva troll stílusban olyan hangnemet engedsz meg magadnak az olvasóimmal (és családom tagjaival) szemben, amit nem tűrök. :) Paripa-excrementumot sem tudsz sem rólam, sem Xinafról, Newseeról, se senkiről az olvasók közül. Csak makogsz bele a világba. :)

"Nem érdekel, hogy te hogyan gondolod, mert én úgy gondolom, ahogyan én értelmeztem!"
Szerencse, hogy nem úgy van (jelenleg és általában biztosan), ahogy te értelmezed. :)

"Az ősbűn létezését a judeo-kereszténység vallja, míg mások meg nem, mi ebben az annyira érthetetlen?"
Nem érdekel, hogy vallja más vallás (amit tiszteletben tartok egyébként mint véleményt, max. nem értek vele egyet), mert az én hitem nem az ő hitük. Ha nincs (ős)bűn, akkor nincs következmény sem, tehát nincs szükség megváltásra. Logikus, nemde? :)

"A kalandozások nem fosztogató portyák voltak, hanem hadjáratok, melyeket a magyarok a szövetségeseikkel közösen hoztak létre és hajtottak végre."
Így lehet magyarázni a bizonyítványt. Ennyi erőből Jézus Urunk keresztre feszítése sem volt gyilkosság, hanem törvény előírásai szerint zajlott igazságszolgáltatási eljárás. Legalábbis az általad vázolt gondolatmenet szerint.

"Nekem több "fingom" van a ti dolgaitokról, mint nektek az enyéimről, sajnos."
A te metaforikus "fingjaid" haszontalanabbak a végbélszélnél, sajnos.

"Én értem a témát és meg is válaszoltam."
Nem. :)

"Én senkit nem gyalázok és nem szidok. "
A gyalázkodásaidat töröltem. :) Általánosságban ha nagyon felpörögsz, rendesen szidalmazod általában a testvéreimet (azért törlöm ezeket a dumákat). :)

No, jöhet a turbómagyar hamis felsőbbrendűség tudattal fűszerezett szánalmas viszontválaszod. :)

mezeinewsee 2014.01.30. 20:35:55

@Malkav: a vicc, hogy az én blogomon is üzent neked, de azt töröltem. Ugyanazt írta oda is, mint ide.

tóthferí 2014.01.30. 20:36:10

"Az is szerepet játszik"
Nagyon helyes, ennek kell a főszempontnak lennie!

Az én hangnemem meg sem közelíti a ti hangnemetek elfogadhatatlanságát.

Ősbűn nincsen , de "bűn" az van természetesen, viszont ennek nem az ember az ősoka a Paradicsomkertben, hanem a Sátán, a Jehova, a világot kontárként megalkotó teremtő szellem.

A bűn lényege a céltévesztés:
"Az Újszövetség egyetlen szót használ a „bűn”-re, a hamartiá-t. Figyelemre méltó dolog, hogy ennek a szónak egyáltalán semmi „morális” jelentése nincs. Eredete a nyíllövészetből származik, és „cél tévesztés”-t, „mellé lövés”-t jelent. Más szóval „tévedés”-t fejez ki."
"Jézus szavaival: „Atyám, bocsásd meg nekik, mert nem tudják mit cselekednek”. De ha tudjuk is, hogy valami nem egészen helyes, végességünk, azaz testi korlátoltságaink miatt nem vagyunk képesek a helyzetet teljes mértékben átlátni. Ha tiszta szellemek volnánk, ismernénk egymás szándékát, akkor talán nem tévedhetnénk ítéleteinkben. A téves ítélet félreértést, majd gyűlöletet szül, ami erőszakba torkolhat."
web.295.ca/~gondolkodo/talalkozo/irasok/DeakHU03.html
Tehát szükség van megváltásra, de a megváltást a Jehova hatalmából való megváltásként kell értelmezni, és nem a Paradicsomkertben történt tudás fájáról való evés "bűnbeeséséből".

Jézus Urunk keresztere feszítése nem hasonlítható a magyarok hadjárataihoz, mert a jogi eljárás hamis tanúkra támaszkodott és igaztalan vádakat tartalmazott, míg a magyarok hadjáratai tényszerűen megállapított történelmi kategóriák.

Nem haszontalanabbak, mert a tiéteknél ezerszer hasznosabbak, ugyanis felhasználhatók a gondolkodás üzemanyagaként, míg a tiétek hasznos, éghető anyagot nem tartalmaznak, mert nem ismeritek az általam idézett szerzők gondolatait.

Megválaszoltam tökéletesen, mert semmi tényszerű ellenvetést a "nem"-en kívül nem tudtatok felhozni ellene.

Senkit nem szidalmazok, hanem visszájára fordítom a ti sértegetéseiteket, amelyek mint kilőtt nyilak benneteket találnak telibe.

Malkav 2014.01.30. 20:41:45

@tóthferí: További boncolgatás. :)

"Ősbűn nincsen , de "bűn" az van természetesen, viszont ennek nem az ember az ősoka a Paradicsomkertben, hanem a Sátán, a Jehova, a világot kontárként megalkotó teremtő szellem."
Ember, te a sátánnak tulajdonítod magát az Istent! Nincs "judeo-keresztény istenkép", csak egy Isten van. Nagyon vicces Őt a sátánhoz hasonlítani. :) Arról nem is beszélve, hogy teológiai tudatlanságod nagyon ékes bizonyítéka, hogy Istent továbbra is "Jehova" néven(?) emlegeted.

"Jézus Urunk keresztere feszítése nem hasonlítható a magyarok hadjárataihoz, mert a jogi eljárás hamis tanúkra támaszkodott és igaztalan vádakat tartalmazott, míg a magyarok hadjáratai tényszerűen megállapított történelmi kategóriák."
Nagyon is hasonlítható, mert az ősmagyarok hadjáratai igen masszív mészárlásokkal jártak. Vajon miért terjedt el a "magyarok nyilaitól..." imádság? Megsúgom, nem a hősiesen illedelmes modorunk miatt. :D

"Nem haszontalanabbak, mert a tiéteknél ezerszer hasznosabbak, ugyanis felhasználhatók a gondolkodás üzemanyagaként, míg a tiétek hasznos, éghető anyagot nem tartalmaznak, mert nem ismeritek az általam idézett szerzők gondolatait."
Szokásos óvodás "de nem is igaz!" típusú szájkarate. :D

"Megválaszoltam tökéletesen, mert semmi tényszerű ellenvetést a "nem"-en kívül nem tudtatok felhozni ellene."
A baromságaidra nem kell egy tényt közlő "nem"-nél több. :)

Eléggé gyengül a szórakoztató jelleged. :) A végén még megunlak. :D

tóthferí 2014.01.30. 21:01:02

@Malkav: Nem tulajdonítom a Sátánnak magát az Istent.
Az Isten teremtette a Sátánt, aki aztán bukott angyalként a Jehova nevet használva a neki adatott részleges teremtő erejét is felhasználva alkotta meg ezt a tökéletlen világot benne az emberekkel, mint saját, privát tivornyatanyáját. Ebből vált meg Jézus Krisztus a kereszthalálával a gnózis segítségével, amelyre a tudás fájáról való evéssel tettünk szert.
A Sátán a Jehova, a zsidók ördög atyja: "Ördög Atya gyermekei vagytok"

Minden háború mészárlással jár, mert az ellenállókat, az ellenséget lemészárolják. A magyarok hősies és illedelmes modorral rendelkeztek.

Ez nem "szájkarate", mert nekem van fogalmam a ti vallásotokról, míg nektek az enyémről egyáltalán nincsen.
A legkönnyebb valamit baromságnak titulálni, ha nem tudjátok megcáfolni.

Ha szórakozásra vágysz, akkor inkább menj el Xinaffal a cirkuszba, mert ez nem a szórakoztatóipar kategória!

Malkav 2014.01.30. 21:05:26

@tóthferí: Foglaljuk össze:

1. Nem ismered a keresztény vallást.
2. Nagyképűen kijelented, hogy te tudod az igazi tutit a hitről is. Ez nagyon nevetséges húzás. :) Főleg úgy, hogy valójában nincs tudás a hátad mögött. Azt a kevés ökörséget leszámítva, amit a turómagyar forrásaidtól összekapargatsz. :) Azok viszont baromságok, tehát a valós tudásod elég minimális.
3. A baromságokat a legkönnyebb baromságnak titulálni. Azt is tesszük.
4. Tudom, nem akarod tudomásul venni, de akkor is leírom sokadszor. Téged azért tartalak itt, mert amikor nagyon osztod az "észt", akkor a hülyeségeid szórakoztatnak. Eredetileg nem annak indultál, de most már a szórakoztató iparom szerves része vagy. Ne hisztizz emiatt, mindent megtettél érte. :)

tóthferí 2014.01.30. 21:31:02

@Malkav:
1. Jobban ismerem mint ti, mert én a Nag-Hammadi tekercseket is ismerem, veletek ellentétben, akiknek fogalmatok sincsen róluk.
Nyilván ez tutibb tudást eredményez a ti részleges tudásotoknál.
Ezekben nincs turbómagyar, mert ezeket a tekercseket, írásokat nem magyar nyelven írták.
Ha nincs cáfolat, akkor semmi jelentősége nincs annak, hogy mit mondotok egyébként, és mit minek tituláltok.

Hiába nevettek, mert:"Mivel Thessaloniki lakói ilyen "soknépü" volt a kereszténységet Pál apostol révén hamar magába fogadta, míg Athén népe kinevette az apostolt. Ám míg Athén népe és kultúrája hanyatlott, addig Thesszalonikiben ilyen-olyan módon tovább élt."
greekland.hu/latnivalok/index.php?oldal=thessaloniki&part=2

A judeo -keresztény vallásotok már látványosan hanyatlásnak indult, míg a szittya-magyar feltámadás gőzerővel megindult.

Malkav 2014.01.30. 21:33:37

@tóthferí: Összefoglalva: gyenge vergődés volt ez (is) Feri...
"A judeo -keresztény vallásotok már látványosan hanyatlásnak indult, míg a szittya-magyar feltámadás gőzerővel megindult. "
A szittya-magyar(?) "feltámadás" inkább ismerje meg az igaz hitet és térjen meg...
Lehet, hogy neked vannak "érveid", de egyrészt ezek szánalmasak és gyengék. Továbbá egyáltalán nem meggyőzőek, mert hülyeségre épül minden logikai kifejtésed. Másrészt azért, mert nekünk igazunk van. :) Ez ellen kapálózhatsz, de fölösleges. :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.30. 21:42:08

@tóthferí:
Na fogyelj, reagálok rád, mert megsajnáltalak. De jól tombold ki magad most, mert a nagyböjtben nem fogok reagálni a dolgaidra.

"A xinaf csak egy nicknév és nem tulajdonnév, tehát ha nagybetűvel írod, akkor az csak azért van, mert mondatban jelentkezik kezdőszóként. Én így értelmezem."
Ez igazolja, hogy bunkó vagy. Te Krisztusi küldetéstudatot hallucinálsz a thotferi nickedbe (ezt te magad írtad régebben, hogy "még jobban telve van" vele). Gondolom a netiketről még sosem hallottál. Elárulom, az internet etiketjét gyűjti egybe. Na, ezt szeged meg, ami egy bunkó dolog.

"Fogyatékoshoz hasonlítottál, ezt írtam."
Nem hasonlítottalak hozzá. Sajnos nem vagy azon a szinten, ami a teológiát és a kulturált viselkedést illeti. Most előveszed, hogy gyalázkodom. Nem, ez nem az. Ez sajnos egy olyan ítélet, amiért alaposan megdolgoztál. És mielőtt megsértődsz, és hisztizel: egy troll vidámparkban vagy, ahol nem titkolja Malkáv, hogy csak azért tűr meg, mert szórakoztatod, mint bohócok a cirkuszba.

"Juhászkutyához hasonlítottad a tudásom, ezt írtam."
Ezt jól láttad. De a juhászkutya képes megtanulni, mikor kell csendben maradni. Szóval a hasonlatom elég rossz volt.

"Képtelen vagy a szövegértelmezésre!"
Mármint én? Nem te, aki ezt:
"ellentétben a fogyatékosokkal, te nem vagy képes megérteni a leírtakat"
úgy értelmezed, hogy fogyatékosokhoz hasonlítalak? Szó nincs róla. Akkor hasonlítottalak volna hozzájuk, ha azt írom:
"Olyan vagy, mint a fogyatékosok."
De eszem ágában sincs ilyesmit írni. És én nem tudok szöveget értelmezni?

"Ha engem idézni akarsz hiszti ügyben, akkor ezt idézőjelekkel tedd!"
Minek idéznélek hiszti ügyben? Folyamatosan hisztizel.

"Ősbűn nincsen, ez a magyarázat az ősbűnre, már megint képtelen vagy felfogni a szavak értelmét!"
Szimpla baromság. Ha nincs ősbűn, akkor nem kell megváltás. Az ember Isten képére lett teremtve. Ha ezt nem rontja meg az ősbűn, akkor egy szimpla gyónás elég lett volna a bűnök bocsánatára. Ma már elég is - ezért volt szükség a megváltásra, hogy eljussunk a jelenlegi állapotig.
Áh, úgy sem fogod megérteni, ez sajnos valódi tudomány.

"A szellemi elődeid irtották ki, márpedig aki cinkosok közt néma, az maga is részesévé válik a bűnnek, mint ti is."
Ez is baromság. Amúgy milyen érzés volt templomokat gyújtogatni, amit szellemi elődeid tettek?

"Te beszéltél az én álmomról, amelyet összetörni véltél, tehát ez a részedről nem más, mint álomfejtés."
Hülyeség. Nem fejtem az álmaidat, mert leszarom őket. Csak felvilágosítottalak, hogy álomvilágban élsz. De te homályban maradtál, és igazából pontosan ezt vártam tőled.

"Jobban ismerem a katolikus, az ortodox, a zsidó tanításokat, mint ti a felsorolt szerzők tanításait, tehát innentől kezdve, akár tetszik, akár nem, én vagyok fölényben; sajnos."
Az lehet, de mi LESZARJUK a felsorolt szerzőket, te meg elméletileg FOGLALKOZOL a teológiai kérdésekkel.

"Ne ítélj el senkit mielőtt nem ismerted meg a tanításokat! Senki nem vágja az arcodba, mert ez az interneten lehetetlenség, hanem csupán kulturáltan tájékoztatlak benneteket."
A viselkedésedet ítélem el, de azt rohadtul.

"Ugyanis, ha elolvasod a válaszomat, akkor kiderül, hogy lényegtelen , hogy ki volt előbb, ki ,kitől, hogyan származik, mert ilyen isteni szinten az időnek nincsen jelentősége, ugyanis Isten örök, és az időt is ő hozta létre a térrel, a teremtett világgal egyidejűleg."
Na, ha TÉNYLEG ismernéd a filoque kérdését, tudnád, miért lényeges mégis. Ugyanis nem zárja ki Isten időn kívüliségét, sőt, pont a két elmélet az, ami igazolja, hogy időn kívüli a három Isteni személy. Csakhogy ez annyival meghaladja a tudásodat, mint egy óvodásnak a deriválás. Fingod nincs róla, lemaradtál ott, hogy "de hát nem lehet egyik előbb... időn kívül van", amit a filioque vita egyik ága SEM tagad, sőt mindkettő vall. Ha picit értenél hozzá, tudnád, de te sajnos inkább szét égeted magad.

"Meg vagy elégedve, vagy még mindig nem tiszta az ügy?"
Meg vagyok elégedve. Ismét igazam lett, tényleg nem produkálsz mást, csak némi szánalmas vergődést. Pont azt nyújtod, amit várok. Megérdemelted a helyed a vidámparkban.

mezeinewsee 2014.01.30. 21:42:11

A professzor forrásait nem minősítem, a göröghöz és a Bibliához hülye :) Nézzük, csak az Úsz-ben hány fogalom van a bűnre. A görög betűket nem ismeri a blogszerkesztő, átiratot nem írok, mert (Ferivel ellentétben) tudjuk, hogy az mindig fals. Tehát csak a jelentését írom, és hogy (többek között) hol található meg. Fontos: mindegyiket bűnnek fordítjuk!!!!!

1. Legyen az első az, amit írt, hogy örüljön. Jelentése bűn. Pl. Mk 3,28
2. Jelentése vétek. Pl. Róm 5,20.
3.. Jelentése törvénytelen magatartás. Pl. Zsid 3,13.
4. Jelentése megbotránkoztat. Pl. Mt 5,30
5. Jelentése foglyul ejt.. Pl. Jn 20,23.
6. Jelentése vád. Pl. ApCsel 23,29.
7. Jelentése helytelen. Pl. ApCsel 25,5.
8. Jelentése törvényszegés. Pl. 2Pt 2,16.
9. Jelentése tudatlanságból eredő vétek. pl. Zsid 9,7.
10. Jelentése jogtalanság. Pl. Zsid 8,12
11. Jelentése beteg, gonosz. pl. ApCsel 25,18
12. Jelentése megszegés. Pl. Zsid 9,15.
13. Jelentése gonoszság. Pl. ApCsel 3,26

tóthferí 2014.01.30. 21:57:02

@Malkav: A szkita-magyarok már régen megismerték az igaz hitet:
"Az apostolok, közülük is legkivált András, Fülöp és Tamás, a nagy szkítatérítők hozták létre azt a valláseszmei talajt, melyből az akkori idők legnagyobb területen elterjedt és legnagyobb embertömegeket mozgósítani tudó világvallása, a manicheizmus kisarjadzott."
"a mezopotámiai térből a füves sztyeppék felől sorban érkező testvérnépek folyamatos visszatelepedési hullámai folytán a Jézus utáni századokban ősvallásának kiteljesedését Jézus tanításában látja, de ez az ’új’ tan nem több a számukra, mint ősvallásuk ádventjének beteljesülése egy arra épülő, szervesen megnövelt tartalmú tanítással. ... Ez a keresztény vallás azonban nem volt azonos a római rítusú kereszténységgel, mely pusztán a kontinens déli peremén, szórványban, s az eredeti, jézusi és apostoli tanításhoz mérten, csenevész szektaként élte világát. Úgy is fogalmazhatnók, hogy mind a római, mind pedig a bizánci rítusú kereszténység pusztán periférikus jelenség voltak ahhoz a hatalmas mezopotámiai eredetű keresztény tömbhöz képest,"
"Az egyházi történelemhamisítás egyik legcsalárdabb törekvése, hogy csak a Római Birodalmon belül követi figyelemmel a kereszténység szárbaszökkenését, holott ahol Jézus tanítása legelőször és legfényesebben fölragyogott, ott íjfeszítő népek éltek (Pártia, Arménia, Grúzia), és mindenhol a pártus Arszakida királyi dinasztia leszármaszottai voltak a királyok."
www.magtudin.org/Lajdi_Peter_Nehany_szo_a_manicheizmusrol.htm

Szóval, efelől ne aggódj!
Az én érveim tökéletes logikára épülnek, mert még a csillagképek és azok üzenetei is ezt támasztják alá, míg ti fel sem mertek nézni a csillagos égre!
Nektek csak a kardotok, az erőszakosságotok, a másként gondolkodók kiirtása hozott igazat, de ez hamarosan összeomlik és ti a romok között maradok, ha így folytatjátok!

Malkav 2014.01.30. 22:00:18

Bemásoltam a troll napi utolsó fröccsenetét, tessék nyugodtan írni hozzá az észrevételeket (vagy csak a ténymegállapításokat), holnap ellenőrzöm és kiposztolom. Jó éjt mnindenki! :)

Ennyit még reagálok:
@tóthferí:
"Az én érveim tökéletes logikára épülnek, mert még a csillagképek és azok üzenetei is ezt támasztják alá, míg ti fel sem mertek nézni a csillagos égre!"
Érveidben sok minden van, csak logika hiányzik teljes mértékben. :) És aki csillagképekre hivatkozik, az szemmel láthatólag nincs a toppon a kereszténységben.

"Nektek csak a kardotok, az erőszakosságotok, a másként gondolkodók kiirtása hozott igazat, de ez hamarosan összeomlik és ti a romok között maradok, ha így folytatjátok! "
Shacal ennél jobban megmondta anno egy másik blogon habzó szájú fröcsösgését. :) 10/2. :D

tóthferí 2014.01.31. 04:55:17

@mezeinewsee: "Máténál itt a tartozás-elengedés motívum az erősebb, mely egyfajta értelmezése a bűnnek (ofeiléma – adósság, tartozás, bűn, vétek). Nem a bűn klasszikus szavait használja, mint a Lukács evangéliuma. (Lukács: hamartia – céltévesztés, bűn, bűnös cselekedet.) A magyar vétek – bűn különbségét érthetjük alatta. Ezért is illik ide leginkább az adós szolga példázata, ahol szintén az elengedés – motívum az uralkodó. Ugyanakkor az elengedés szót ma több értelemben is használjuk (elengedek egy lehetőséget, egy kényszert), de benne van, hogy ezt én tehetem, teszem meg. (A: apu adóssága)"www.gref.hu/hu/igehirdetes/imadsag-jezussal-igehirdetes-sorozat/megbocsajtas-imaja/

"A Bibliában ez az első igehely, ahol a bűn kifejezést találjuk. A héber 'khate' (חטא), 'bűn' szó tövének jelentése: 'elhibádzás', 'céltévesztés' (mint mikor az íjas nyílvesszője eltéveszti a célt), 'bűnözés', 'megbotlás'. Az Újszövetség eredeti görög nyelvén pedig a 'hamartia' (αμαρτια) szót találjuk legtöbbször, amikor a bűnről beszél az Írás, ami magyarul szintén 'céltévesztés'-t jelent."
archive.is/3ncvZ

tóthferí 2014.01.31. 04:56:48

@Xinaf: Nem szegek meg semmit, mert semmiről nem tudok, amit írtál; idézd nekem ezt a cikkelyt, amit megszegtem!

Fogyatékoshoz hasonlítottad a megértésemet, mert szerinted a fogyatékosok megértenek valamit, míg én nem. Nem tudsz szöveget értelmezni!
Nem te fogod megértetni velem, hogy mikor kell nekem elhallgatnom, mert én sem veszem magamnak azt a bátorságot, hogy nektek megszabjam, mikor szólhattok!

Ti hisztiztek állandóan azzal, hogy hol kitiltotok, hol meg nem. Ez a hiszti!
"Hisztéria, disszociatív vagy konverziós zavar - amikor egy erős érzelmi vagy pszichológiai stresszhatás fizikai tünetek formájában jelenik meg."
A fizikai tünet nálatok a tiltó gomb hisztérikus nyomogatása!

Az embert a Sátán/Jehova teremtette, de a Fény szikráját nem tudta kiiktatni a teremtése során. Az ember tehát nem tehet arról, hogy bűnben teremtették, de arról már tehet, ha nem akarja magából a bűnt kiküszöbölni, de ez csak a megváltással vált lehetségessé.
Tehát szükség van Jézusra.

A magyarok csak azért gyújtották fel a templomokat, mert az ellenség katonái oda menekültek és onnan támadtak, tehát nem a keresztényellenességük okán tették ezt.
De a ti őseitek azért irtották ki a más vallásúakat, mert intoleránsak és féltékenyek voltak velük szemben.

Te az én álmaimat fejtetted, mert másképp nem akarhattad volna összetörni azokat.

Ha "leszarod" a fenti szerzőket, akkor nem állíthatod, hogy ismered őket, ha pedig nem ismered őket, akkor nincs jogod ítéletet, véleményt mondani róluk.
Nekem pedig jogom van véleményt mondani rólatok, mert én ismerem a vallásotokat.

Az én viselkedésemet ne ítéld el, mert én csak ismertetem veletek azt, amiről fogalmatok sincsen. Mi ebben az elítélendő?

Ha "származásról" kérdezel, akkor megkerülhetetlen az idő kérdése, ha pedig idő nincs, akkor származásról sincs értelme kérdezősködni és beszélni.Ennyi!

tóthferí 2014.01.31. 04:56:53

"És aki csillagképekre hivatkozik, az szemmel láthatólag nincs a toppon a kereszténységben."
Pont az van toppon, mert Vitéz János esztergomi érsek korának legműveltebb asztrológusa volt.

Malkav 2014.01.31. 20:41:58

@tóthferí: Bár egy részét Xinafnak szántad, azért én is hozzáfűzök pár gondolatot. :)

"Fogyatékoshoz hasonlítottad a megértésemet, mert szerinted a fogyatékosok megértenek valamit, míg én nem."
Szemmel láthatóan nem fogtad fel azt, hogy nem hasonlította fogyatékoshoz a megértésed. Ugyanis a fogyatékosság nem szitok, hanem egy (kellemetlen) állapot. Te ép értelemmel kevesebbet fogsz fel a világból, mint a fogyatékos embertársaink, ergo ezen a téren nagyon gázos a pörgésed.

"Nem te fogod megértetni velem, hogy mikor kell nekem elhallgatnom, mert én sem veszem magamnak azt a bátorságot, hogy nektek megszabjam, mikor szólhattok!"
Majd én fogom megértetni veled, hogy itt mikor szólhatsz: amikor megengedem. :) Ezért jó adminnak lenni...

"Ti hisztiztek állandóan azzal, hogy hol kitiltotok, hol meg nem. Ez a hiszti!"
ÉS megint hülyeséget beszélsz , de ezt megszokhattuk. :) Ne dobálózz olyan szavakkal, amelyeket nem értesz. :D

"Az embert a Sátán/Jehova teremtette, de a Fény szikráját nem tudta kiiktatni a teremtése során."
Ha igazad lenne, akkor is ellentmondásba kerülnél, mert teremteni csak Isten tud. A sátán (maga is teremtmény lévén) nem. Teológia egyes (megint).

"Az ember tehát nem tehet arról, hogy bűnben teremtették, de arról már tehet, ha nem akarja magából a bűnt kiküszöbölni, de ez csak a megváltással vált lehetségessé.
Tehát szükség van Jézusra."
Neked főleg rendes teológiai ismeretekre lenne szükséged. :D

Amit pedig konkrétan nekem írtál:
"Pont az van toppon, mert Vitéz János esztergomi érsek korának legműveltebb asztrológusa volt. "
Szokásos idióta elméleteid egyike, amit valami noname, vagy szennyhírterjesztő oldalon találtál. :D

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.02.01. 08:49:04

@tóthferí:

"Nem szegek meg semmit, mert semmiről nem tudok, amit írtál; idézd nekem ezt a cikkelyt, amit megszegtem!"
Te tényleg nem tudod, hogy is működik a netikett, ugye? Na figyelj: ha valamire van egy szabály, és te megszeged, az szabályszegés. Az illemtan, főleg az interneten nem szabályozott dolog. Nincs rá gyűjtemény. Az ember saját magától lesz kulturált, vagy egy bunkó. Nem kötelez semmi, hogy ne írd kis betűvel a nickemet... csak bunkó dolog.

"Fogyatékoshoz hasonlítottad a megértésemet, mert szerinted a fogyatékosok megértenek valamit, míg én nem. Nem tudsz szöveget értelmezni!"
Ez nem hasonlítás, ez tény. Személyes tapasztalat egy fogyatékossal, akinek erről papírja van, és veled.

"Nem te fogod megértetni velem, hogy mikor kell nekem elhallgatnom, mert én sem veszem magamnak azt a bátorságot, hogy nektek megszabjam, mikor szólhattok!"
Tudod mit? Szabd meg. Kíváncsi vagyok, hogy fogod nekem megszabni :D KÉRLEK, SZABD MEG! KÉRLEK!

"Ti hisztiztek állandóan azzal, hogy hol kitiltotok, hol meg nem. Ez a hiszti!
"Hisztéria, disszociatív vagy konverziós zavar - amikor egy erős érzelmi vagy pszichológiai stresszhatás fizikai tünetek formájában jelenik meg."
A fizikai tünet nálatok a tiltó gomb hisztérikus nyomogatása!"
És ő oktat ki engem szövegértelmezésből :D:D:D

"Az embert a Sátán/Jehova teremtette, de a Fény szikráját nem tudta kiiktatni a teremtése során. Az ember tehát nem tehet arról, hogy bűnben teremtették, de arról már tehet, ha nem akarja magából a bűnt kiküszöbölni, de ez csak a megváltással vált lehetségessé.
Tehát szükség van Jézusra."
Téged lehet, engem Isten teremtett, a saját képmására. Na jó, téged sem a sátán teremtett.

"A magyarok csak azért gyújtották fel a templomokat, mert az ellenség katonái oda menekültek és onnan támadtak, tehát nem a keresztényellenességük okán tették ezt.
De a ti őseitek azért irtották ki a más vallásúakat, mert intoleránsak és féltékenyek voltak velük szemben."
Jah, csak azért. Értem. Csodás. Ez aztán követendő viselkedés.

"Te az én álmaimat fejtetted, mert másképp nem akarhattad volna összetörni azokat."
Leszarom az álmaid.

"Ha "leszarod" a fenti szerzőket, akkor nem állíthatod, hogy ismered őket, ha pedig nem ismered őket, akkor nincs jogod ítéletet, véleményt mondani róluk."
Nem is akarok véleményt mondani róluk. Én téged minősítelek, bunkócska!

"Nekem pedig jogom van véleményt mondani rólatok, mert én ismerem a vallásotokat."
Kb. egy juhászkutya szintjén. Ezt már tisztáztuk.

"Az én viselkedésemet ne ítéld el, mert én csak ismertetem veletek azt, amiről fogalmatok sincsen. Mi ebben az elítélendő?"
Hogy egy undorítóan bunkó alak vagy?

"Ha "származásról" kérdezel, akkor megkerülhetetlen az idő kérdése, ha pedig idő nincs, akkor származásról sincs értelme kérdezősködni és beszélni.Ennyi!"
Ha nem lennél sötét a témában, tudnád, hogy nem :) De az vagy. Ennyi.

Ugye tudod, hogy már nincs sok időd hátra? :D Hamarosan végleg ki leszel kapcsolva.

tóthferí 2014.02.01. 08:49:09

@Malkav: Fogyatékoshoz hasonlította a megértésemet, mert szerinte a fogyatékosok jobban megértik a dolgokat, mint én. Ez számomra sértés és nem állapot.

Hiába próbálod megtiltani a megszólalásomat, ha újra és újra visszatérek.
Értek a hisztihez, mert idéztem neked a hisztit.

Teremteni a teremtő erővel felruházott gonosz szellem, a zsidók Istene :a Jehova is tud, aki a sötét (Satan) Ördög Atya.

Ez a verzió sokkal hihetőbb, mint az, hogy pusztán ős-szüleink engedetlensége okozta az egész emberiség, sőt az egész teremtett világ bűnét,megromlását, a mindenféle gonoszságok változatos formáját.

"Vitéz Jánost elsősorban az asztronómia és asztrológia érdekelte,"www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1445_aprilis_18_hunyadi_janos_erdelyi_vajda_vitez_janost_ajanlja_a_varadi_pusposegre/

"Mátyás udvarában számos asztrológus fordult meg, a pozsonyi egyetem alapításának kedvező időpontjáról horoszkóp készült, s a budai palotában a
könyvtár mellett csillagvizsgálót rendeztek be."
webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:dKcrajFTxP0J:mek.niif.hu/04600/04622/04622.pdf+&cd=26&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

"(A középkorban az úgynevezett hét szabad művészet között is szerepel az asztrológia.) Három különböző helyen észlelték a kutatók azt az érdekes csillagállást, amelyből arra következtettek, hogy égi, szellemi erők, amelyek feltétlenül isteni eredetűek, belépnek a természetes erőtérbe, a mi világunkba."
www.szentkeresztplebania.hu/vizkereszt_1.html

"Vitéz kiváló tudósokat akart az egyetem oktatói karába összegyűjteni, és ilyeneket hívott a megnyitóünnepségre is. Előzetesen felkérte Regiomontanust, akit már régebben, bécsi tartózkodása alatt ismert meg, és a Lengyelországban Marcin Bylica z Olkusza, itthon Ilkus Márton néven ismert lengyel csillagászt, hogy szerkesszenek kedvező horoszkópot az egyetem számára, azaz keressék meg azt a bolygóállást, amely a legalkalmasabb volna az egyetem megnyitására. Ilkus Márton (1433 k.–1493) a krakkói egyetemen tanult, itáliai évei alatt pedig különböző egyetemeken tanított. Regiomontanusszal Rómában ismerkedett meg. Ilkus egy ideig tanított a pozsonyi egyetemen is, majd Mátyás király udvari asztrológusa lett."
"Már a megnyitás évében, 1467-ben, Esztergom várában, Vitéz János primási székhelyén találjuk Regiomontanust, ahol a főpap megbízta őt olyan táblázatok elkészítésével, amelyek a horoszkóp felállítását könnyen, gyorsan lehetővé teszik."
www.matud.iif.hu/08sze/05.html

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2014.02.01. 08:49:13

Két megjegyzés.

Egy: "A xinaf csak egy nicknév és nem tulajdonnév, tehát ha nagybetűvel írod, akkor az csak azért van, mert mondatban jelentkezik kezdőszóként. Én így értelmezem."
Magyar nyelvtan egyes. Alá. Kétszer. A nicknév (magyarul becenév, amúgy) IS tulajdonnév, mert egy adott személyt jelöl.

Kettő: Az csak nekem tűnt fel, hogy Malkáv kedvenc netes háziállatának változtak a hagymázas kényszerképzetei? Anno, valamikor ismeretségünk elején, amikor még energiát szántunk rá, volt vele egy csörtém a teremtett (?) világ milyenségéről. Akkor még azon pörgött, hogy a világot Isten teremtette, ezért az tökéletes, és a többi. Most meg eljutott a dualista álláspontig (persze azt is eltorzítva), miszerint van egy jó meg egy gonosz Isten/teremtő/felső szellemi lény/stb.
Ez valahol érdekes (bár nem annyira, mint amennyire gondoltam, amikor elkezdtem írni ezt a hozzászólást...).

Malkav 2014.02.01. 09:02:34

@tóthferí: "Fogyatékoshoz hasonlította a megértésemet, mert szerinte a fogyatékosok jobban megértik a dolgokat, mint én. Ez számomra sértés és nem állapot."
Az, hogy egy fogyatékos is több értelemmel bír, mint te; tény. A fű is zöld, ez tény. De "számodra sértés, nem állapot". :D

"Hiába próbálod megtiltani a megszólalásomat, ha újra és újra visszatérek."
Akkor térsz csak vissza, amikor megengedem neked. :)

"Értek a hisztihez, mert idéztem neked a hisztit."
Bedobtál egy idézetet a hisztiről. Ez nem hozzáértés, hanem a Ctrl-C, Ctrl-V sikeres alkalmazása. :)

"
Teremteni a teremtő erővel felruházott gonosz szellem, a zsidók Istene :a Jehova is tud, aki a sötét (Satan) Ördög Atya."
Teremtményt "ruházol föl" a teremtés képességével, ami csak és kizárólag Istennek lehetséges. Teológia egyes. Nagybetűvel írod a sátán szót, pedig ez egyrészt nem név, másrészt ne adjunk senki semmi elismerést azzal, hogy nagy kezdőbetűvel írjuk. Mellesleg nem "sátán" a neve, még egy teológia egyes. Továbbá még mindig a téves Jehova szót használod Istenre, amit már ecseteltünk miért baromság. Újabb teológia egyes. Megbuktál, fingod sincs a kereszténységről. Hiába hiszed, hogy van, valójában nincs. Nem, tévedsz... nem tudod mi az. :)

"Ez a verzió sokkal hihetőbb, mint az, hogy pusztán ős-szüleink engedetlensége okozta az egész emberiség, sőt az egész teremtett világ bűnét,megromlását, a mindenféle gonoszságok változatos formáját."
Semmi gond Feri, egy szép napon kezedbe kerül a Szentírás, amit valamikor rendesen is elolvasol... :)

A többi idézett hülyeségedre nem fecsérelek időt. Jó lenne, ha leszoktál az ilyen bemásolgatásokról, mert a kutyát sem érdekli. :)

@Alister: A troll úgy veszem észre, évente változtat kicsit a táncán, ezért is tartom meg. Ha villant valami újat, ami vicces, akkor had táncoljon. :)

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.01. 18:13:14

@Alister: A nicknév egy becenév, gúnynév, ragadványnév , amelyet lehet kisbetűvel írni:
" II. József 1780. november 29-én foglalta el a magyar trónt, de nem koronáztatta meg magát, mert így nem kellett írásba adnia, hogy az ország korábbi szokásait tiszteletben tartja. Ezért „kalapos király” gúnynéven emlegették."
www.nyest.hu/hirek/kiralyok-hercegek-szentek
Nyelvtan: mínusz egy.

Az Isten által teremtett világ valóban tökéletes, de a Sátán által teremtett világ már koránt sem az.
A tökéletesség csupán egy szikraként van jelen benne, és ez a szikra Jézus Krisztus által tud fellángolni és aztán elégetni a benne tökéletlent. Így válik új teremtéssé Jézusban az ember , amely már tökéletes: "Legyetek tehát tökéletesek, mint a ti mennyei Atyátok is tökéletes!"

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.01. 18:14:10

@Malkav: Ez nem tény, mert eme tényt hivatalos szakpszichológus állapíthatja meg, amely csak egy bírósági jogerős ítélet után válhat ténnyé.
Tehát mindaddig ez sértés!

"Akkor térsz csak vissza, amikor megengedem neked."

Attól még írhatok az interneten neked a te írásaidra válaszolván bármikor.
"Hiszti":
Ez már hozzáértés, mert tudom honnan kell idézni, az orvos is sokszor belelapoz könyveibe, mielőtt gyógyítana.

Nem én ruházom fel a teremtményt a teremtés képességével, hanem a Teremtő teszi ezt.
A zsidó teremtéstörténetben is többes számban beszélnek a teremtésről.

"Történt egy napon, hogy az istenfiak megjelentek, és megálltak az ÚR előtt. Velük együtt megjelent a Sátán is. 7Az ÚR megkérdezte a Sátánt: Honnan jössz? A Sátán ezt felelte az ÚRnak: A földön barangoltam, ott jártam-keltem. 8Erre ezt mondta az ÚR a Sátánnak: Észrevetted-e szolgámat, Jóbot? "
szentiras.hu/UF/s%C3%A1t%C3%A1n
Lehet nagybetűvel írni a nevét: teológia 5-ös, neked mínusz egy.

Nem téves, mert van olyan hogy Jehova!
Nektek nincsen gőzötök sem a kereszténységről!
Persze, hogy nem akarsz foglalkozni az idézetekkel, mert azok csúfosan megcáfolják a hülyeségeiteket, de ti inkább a hülyeséghez ragaszkodtok gőgből, mintsem elismernétek az ostobaságaitokat.

Én már elolvastam az egészet , de ti biztosan nem!

@Xinaf: Szeretnék érdeklődni, hogy mikor szándékoztok végre az őseitek által elkövetett súlyos bűnöket elismerni, és kiengesztelni a sértettek utódait?
"A szellemi elődeid irtották ki, márpedig aki cinkosok közt néma, az maga is részesévé válik a bűnnek, mint ti is."

Malkav 2014.02.01. 18:24:06

@bélaybéla:
"Az Isten által teremtett világ valóban tökéletes, de a Sátán által teremtett világ már koránt sem az."
A sátán nem teremtett semmit. Te sem tudsz teremteni. És nem, Isten nem ruházta fel egy teremtményét sem a teremtés képességével. De te ragaszkodsz ehhez a hülyeséghez, ezért is tartalak itt. :)

"Attól még írhatok az interneten neked a te írásaidra válaszolván bármikor."
Írhatsz, ha nem tiltottalak ki. És ha csak előmoderáció van érvényben, akkor is írhatsz, legfeljebb nem járulok hozzá a megjelenítéséhez. Tehát az, hogy a szavad eljut-e ide, rajtam áll. :)

"Ez már hozzáértés, mert tudom honnan kell idézni, az orvos is sokszor belelapoz könyveibe, mielőtt gyógyítana."
Ez tipikus Feris logikátlanság. :) Fingod sincs a hozzáértésről (sem). :D

"Nem én ruházom fel a teremtményt a teremtés képességével, hanem a Teremtő teszi ezt."
Nem teszi. :)

"A zsidó teremtéstörténetben is többes számban beszélnek a teremtésről."
Először tanuld meg értelmezni a Szentírást, mielőtt hülyeségeket beszélsz a témában. :) Ugyanis a bárki-bemagyarázhat-magának-bármilyen-baromságot-elv (amit követsz) nem teszi igazzá a marhaságaidat. :)

"Nem téves, mert van olyan hogy Jehova!"
Nincs. A "Jehova" a Jahve és az Adonáj összemosása és egyes szektáknál fordul elő ez a "névalak", igazolva a teológiai tudatlanságot.

"Nektek nincsen gőzötök sem a kereszténységről!"
Ez megint óvodás szint. :D "Nem is, mert nekem van igazam!" stílus. :D

"Persze, hogy nem akarsz foglalkozni az idézetekkel, mert azok csúfosan megcáfolják a hülyeségeiteket, de ti inkább a hülyeséghez ragaszkodtok gőgből, mintsem elismernétek az ostobaságaitokat."
Ez is tipikus trollkodás. Nem kell ezt túlkomplikálni, egyszerűen baromságokat másolsz be. :) Ezen nincs mit ragozni.

"Én már elolvastam az egészet , de ti biztosan nem!"
Olvasd el megint. De ezúttal figyelmesen.

A Xinafnak szánt röfögésedre adott választ Xinafra bízom, de nem biztos, hogy jól jársz vele. :D

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.01. 19:02:51

@Alister: "Csak egy dolog, mert szúrta a szemem"
Itt nem az anyagi világ szintjéről kell szemlélni a kérdést, hanem szellemi-lelki talapzatról:

"Ezért a Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban; mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős."

"Nagy a bizalmam irántatok, sok dicsekedni valóm van veletek, tele vagyok vigasztalódással, minden nyomorúságunk ellenére csordultig vagyok örömmel."

"Ők pedig örömmel távoztak a nagytanács színe elől, mert méltónak bizonyultak arra, hogy gyalázatot szenvedjenek az ő nevéért"

"A foglyokkal is együtt szenvedtetek, és vagyonotok elrablását is örömmel fogadtátok, mivel tudtátok, hogy nektek értékesebb és maradandóbb vagyonotok van."

"Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek,"

"Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek is, és teljes legyen az örömötök. "

"Hiszen az Isten országa nem evés és ivás, hanem igazság, békesség és a Szentlélekben való öröm."

Próbálj meg a materialista, anyagias , földies szemléleteden, látásmódodon felülemelkedni, amikor a kereszténységről gondolkodsz!

mezeinewsee 2014.02.01. 19:09:32

Teremtés=creatio ex nihilo. Erre csak Isten képes. A sátán, az emberek tudnak alkotni, valamit valamiből létrehozni.
Lehet a sátánt nagybetűvel írni. De miért adjak neki tiszteletet?

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.01. 19:15:34

@Malkav:
De felruházta, mert Isten jóságos, ezért engedte a gonosz teremtést is.

Tévedésben vagy, mert én bármikor írhatok neked az interneten, mert létrehozok egy "malkav-válasz blogot" és folyamatosan tudok írni, mint admin, a te hülyeségeidre válaszokat.

"A mai köznyelvben a kompetencia szónak kettős jelentése van: 1) illetékesség, hatáskör, jogosultság; 2) szakértelem, hozzáértés, alkalmasság."
kompetencia fogalom egyes emberre vonatkoztatott minősége, minősítése a kompetens, inkompetens szavakban nyer értelmet. A kompetens szó jelentése: 1) illetékes, jogosult, feljogosított; 2) szakmailag hozzáértő, alkalmas."janus.ttk.pte.hu/tamop/tananyagok/curriculum/iii_1__a_kompetencia_sz_jelentse.html
Én hozzáértő vagyok ahhoz, hogy a hiszti szót használjam, mert ismerem a jelentését.

Ezt teszi a Teremtő, mert vannak akik ezt hiszik és nem pedig azt, amit te, hogy nem teszi.

Többes számban beszélnek a teremtésről vagy nem? Mit kell ezen "értelmezni"?

Nem egyes szektáknál fordul elő ez a névalak, hanem a Károli Gáspár fordításában is így szerepel:
"2Móz 15 - 3Vitéz harczos az Úr; az ő neve Jehova. "
szentiras.hu/KG
Semmit sem tudsz a kereszténységről, mars vissza az iskolába!

Ezek nem baromságok, hanem hivatalos történelmi oldalak, és képzett történészek munkái.
Te lehetsz baromsággal feltöltődve, ha még ennyit sem tudsz!
Én folyamatosan olvasom a Bibliát, most is idéztem belőle, amiről " fingod " sem volt.

Malkav 2014.02.01. 19:23:33

@bélaybéla:
"De felruházta, mert Isten jóságos, ezért engedte a gonosz teremtést is."
Erről beszéltem, amikor azt mondtam, hogy ragaszkodsz a baromságaidhoz. :)

"Tévedésben vagy, mert én bármikor írhatok neked az interneten, mert létrehozok egy "malkav-válasz blogot" és folyamatosan tudok írni, mint admin, a te hülyeségeidre válaszokat."
Tedd azt. Készíts egy saját blogot "Malkáv válasz" néven, úgysem nézek rá föl, mert nem érdekelnek a hülyeségeid. :)

"Én hozzáértő vagyok ahhoz, hogy a hiszti szót használjam, mert ismerem a jelentését."
:) (elnéző mosoly)

"Ezt teszi a Teremtő, mert vannak akik ezt hiszik és nem pedig azt, amit te, hogy nem teszi."
És csak azért, mert te ezt mondod, így is kell legyen? Mekkora szerencse, hogy míg neked debil érveid vannak, nekem igazam. :D

"Többes számban beszélnek a teremtésről vagy nem? Mit kell ezen "értelmezni"?"
Épp ez a válasz igazolja, hogy fingod sincs, miről olvasol. :) Nincs több kérdésem. :)

"Nem egyes szektáknál fordul elő ez a névalak, hanem a Károli Gáspár fordításában is így szerepel:
"2Móz 15 - 3Vitéz harczos az Úr; az ő neve Jehova. ""
Ebben téves a Károli fordítás is. :)

"Semmit sem tudsz a kereszténységről, mars vissza az iskolába!"
Parancsolgass ám a kutyádnak, de ne nekem. :) Főleg nulla tudással a hátad mögött. :)

"Ezek nem baromságok, hanem hivatalos történelmi oldalak, és képzett történészek munkái."
(pffffffffffff (kuncog)...)

"Te lehetsz baromsággal feltöltődve, ha még ennyit sem tudsz!"
Ismét óvodás szint. :) Az óvódoában biztos nem trágya volt a jeled? :)

"Én folyamatosan olvasom a Bibliát, most is idéztem belőle, amiről " fingod " sem volt. "
Hát, továbbra sem ártana értőn elolvasni, mert az, hogy futtatod a szemed a sorokon, még nem jelenti azt, hogy érted is a szöveget és a benne rejlő tanítást. :)

Feri, a végén még Xinafnak adok abszolút igazat abban, hogy a szellemi fogyatékosok is értelmesebbek nálad, mert ez a gyerekes szint, amit már elértél még önmagadhoz képest is halovány. :D De pont ez az újítás eléggé vicces ahhoz, hogy még maradhass. :)

Malkav 2014.02.01. 19:24:38

@mezeinewsee: Olyasmi válaszra számítok, hogy "azért, mert ti az ördögatyától vagytok, sátánisták/ostobák/egyéb fröcsögés. A sátán híveihez hasonlít minket, megcsillantva tudatlansága legmélyebb mélységeit. :)

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.01. 19:24:59

@mezeinewsee: A leggonoszabb bűnözők nevét is nagybetűvel írják a bíróságokon, mert ez a szabály.

Malkav 2014.02.01. 19:26:39

@bélaybéla:
"A leggonoszabb bűnözők nevét is nagybetűvel írják a bíróságokon, mert ez a szabály. "
Erre csak annyit, hogy továbbra sem "sátán" a személyneve. :D És ez nem nem válasz Newsee kérdésére. :) A kérdés így szól:
"Lehet a sátánt nagybetűvel írni. De miért adjak neki tiszteletet? " Erre várja a választ türelemmel. :)

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.01. 19:56:32

@Malkav: Én nem tituláltam a te vallásodat, ragaszkodásaidat baromságnak, akkor te se tedd ezt az enyémmel! Legyen benned legalább ennyi alázat!

Fogok készíteni egy összevont malkav-xinaf- mezeinyuszi-válasz blogot, és ott majd rendszeresen ,részletesen kivesézlek benneteket!

"És csak azért, mert te ezt mondod, így is kell legyen."
Nem csak azért, hanem azért, mert ezt Máni apostol és a gnosztikus keresztények így tanították, amelyet már idéztem nektek feljebb.
Neked nincs igazad, csak hiszed , hogy az van.

Mivel többes számban beszélnek a teremtésről, de a zsidók nem tudhatták, hogy Isten három egy személyben, ezért a többes szám itt nem Istenre utal, hanem a Sátánra és csapatára, akik teremtő erővel lettek felruházva.

Nem téves, mert a JHVH tetragrammát lehet így is hangzósítani.

Ez csupán egy kérés volt, amelyet jó lenne megfogadnod, mielőtt velem vitába mernél szállni!

Hiába kuncogsz, ha te nem vagy se történész ,és meg sem tudod cáfolni ezeket a tényeket.

Mielőtt valamiről véleményt formálsz ,nézz utána a tényeknek!

Én értem, amit olvasok, veled ellentétben, aki össze-vissza hadoválsz!

"És ismét külde hozzájuk egy másik szolgát; azt pedig kővel dobálván meg, fejét betörék, és gyalázattal illetve, visszaküldék. "(Mk12)

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.01. 19:56:36

@Malkav: @mezeinewsee:
Nem csak azért írunk valamit nagybetűvel, mert tiszteletet adunk neki, ugyanis Kisújszállást sem tisztelem, mégis nagybetűvel írom, mert ez a szabály.

Malkav 2014.02.01. 20:00:32

@bélaybéla:
" Én nem tituláltam a te vallásodat, ragaszkodásaidat baromságnak, akkor te se tedd ezt az enyémmel! Legyen benned legalább ennyi alázat!"
Ne fordítsd ki a szavaimat, kicsi troll! :) Nem a vallásodat tituláltam baromságnak, hanem az elméleteidet. :) Vannak számomra kedves református testvéreim, akik jó emberek és eszem ágában sincs baromságnak tartani a felekezeteiket. :)

"Fogok készíteni egy összevont malkav-xinaf- mezeinyuszi-válasz blogot, és ott majd rendszeresen ,részletesen kivesézlek benneteket!"
Tedd azt, hajrá! :D

"Nem csak azért, hanem azért, mert ezt Máni apostol és a gnosztikus keresztények így tanították, amelyet már idéztem nektek feljebb.
Neked nincs igazad, csak hiszed , hogy az van."
Máni nem volt apostol, gnosztikus keresztények nincsenek (ez ellentmondás). Ennyit erről. :)

"Nem téves, mert a JHVH tetragrammát lehet így is hangzósítani."
Lehet, csak súlyos tévedés. :)

"Mielőtt valamiről véleményt formálsz ,nézz utána a tényeknek!"
Mielőtt valamiről véleményt formálsz ,nézz utána a tényeknek! :D

"Nem csak azért írunk valamit nagybetűvel, mert tiszteletet adunk neki, ugyanis Kisújszállást sem tisztelem, mégis nagybetűvel írom, mert ez a szabály. "
A Kisújszállás TULAJDONNÉV, te nagyon te! Míg a sátán szó nem az, mert nem személynév (ami a tulajdonnevek egyik ága). :) Nyelvtan egyes. :D

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.01. 20:11:13

@Malkav: Az én vallásom, az ami a manicheista-szkíta keresztényeké, ez a református vallásommal nem ütközik. Tehát ezt tartsd tiszteletben!

Csupán szerintetek nem volt ő apostol, míg ő szerinte, meg az ő általa hirdetett kereszténység követői szerint az volt. Ne vond kétségbe senki jogát ahhoz, hogy megválassza vallását ,és ne is szidalmazd baromságnak mások vallását!

Nem tévedés, mert nem tudhatod, hogy mi a helyes hangzósítás.

Én utána néztem és ezt az utána nézésemet bizonyítottam az idézeteimmel, de te semmit sem tudtál bizonyítani semmivel, csak folyamatosan fröcsögsz!
Van akiknek a Sátán tulajdonnév! Nyelvtan: 0.

Malkav 2014.02.01. 20:13:10

@bélaybéla: A "manicheista kereszténység" témát jobb nem boncolgatni, mert ha kiderül, hogy mi a manicheizmus és a kereszténység, észreveszed a paradoxont. :)

"Nem tévedés, mert nem tudhatod, hogy mi a helyes hangzósítás."
Ezen a téren azért tudhatjuk... :) Nem Jehova. :)

"Van akiknek a Sátán tulajdonnév! Nyelvtan: 0. "
Van akinek a sátán tulajdonnév, az egyszerűen tájékozatlan.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.01. 20:21:46

@Malkav: Mi a problémád a paradoxonnal?

"Meghökkentő, látszólag önmagának ellentmondó állítás, amely valójában nagyon is jól találó igazságot fogalmaz meg."meszotar.hu/keres-paradoxon

Nem tudhatod, ha nem hangzósították!

Nem tájékozatlan, mert a magyarban lehet tulajdonnév is.

Malkav 2014.02.01. 20:22:43

@bélaybéla:
(Elnéző mosoly)
Nagyon nem megy ez neked... :)

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2014.02.01. 21:05:40

Bár tudom, hogy ha a fallal beszélgetnék, annak több értelme lenne, de ma jó napom volt, így engedékeny hangulatban vagyok.

"A nicknév egy becenév, gúnynév, ragadványnév , amelyet lehet kisbetűvel írni"
Nagyon nem, mert nicknevet az ember magának választ, míg gúny- vagy ragadványnevet másoktól kap. Neked a thotferi, a bélaybéla meg a többi a nickneved, a ragadványneved meg a 'buta gyökér' illetve az 'ostoba vér/mélymagyar' jelzős szerkezetek.

"Én már elolvastam az egészet"
Az lehet, hogy olvastad, de hogy nem értetted, az tény.

"Próbálj meg a materialista, anyagias , földies szemléleteden, látásmódodon felülemelkedni, amikor a kereszténységről gondolkodsz!"
Ha már foglalkoztató feladatok: próbálj meg a kényszeres hazudozók, sivatagi gombáktól és éhezéstől bódultak, jó szándékú idióták és haszonleső szemforgatók által összehordott nyilvánvaló képtelenségeken és értelmetlen mentális maszturbációkon felülemelkedni, amikor akármiről gondolkodsz!
Vagy valami ilyesmi.

/A teológiai vitákba nem megyek bele, mert annyira nem érdekel a téma, hogy energiát öljek bele./

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.02.01. 21:24:36

@bélaybéla:
"Szeretnék érdeklődni, hogy mikor szándékoztok végre az őseitek által elkövetett súlyos bűnöket elismerni, és kiengesztelni a sértettek utódait?"
Soha a büdös életbe. Nem vagyok felelős a holokausztért sem, nem tervezek egyetlen áldozatának leszármazottját sem kárpótolni. Tudom, számodra most meglepőt fogok mondani, de az ember nem felelős az ősei tetteiért. Sem fizikális, sem elvi ősei tetteiért sem.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.01. 21:25:08

@Alister: "Nagyon nem, mert nicknevet az ember magának választ, míg gúny- vagy ragadványnevet másoktól kap"
És én azt honnan a búbánatosból tudjam, hogy a "Xinaf" micsoda? Lehet valaki gúnynévnek adta volt valamikor, amelyet használ.
Nekem nincsenek ilyen ragadványneveim, mert én sem nem vagyok ostoba, gyökereket néhány kivételtől eltekintve nem fogyasztok, olyan hogy mély magyar meg nincsen, mert aki valóban magyar az magasztos (háromszor). Ti nemigen fértek bele ebbe a magasztos kategóriába.

Köszönöm a feladatokat, de én ilyen hibákba nem estem még sosem.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.02.01. 21:47:45

@bélaybéla:
Hát nézz utána, mi a Xinaf :D De elárulom, magamnak választottam. Mint mindenki a nicknevét. Senki sem akkora surmó, hogy egy magára nézve sértő szóval képviselje magát.
TÉNYLEG nem merült fel benned, hogy nem magamat akartam sértegetni? TÉNYLEG felmerült benned, hogy egy gúnynevet önként használok az interneten? Mivel mindenki magából indul ki, te ezek szerint használnál magadra önként olyan nevet, amit gúnyból mondtak...

Ez nem valami intelligens dolog.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.01. 21:53:08

@Xinaf: Vannak olyan "gúnynevek" ,amelyek játékosak , felvállalhatóak, nem annyira sértőek.
A keresztény név is gúnynév volt valamikor, amelyet mégis büszkén használtak a Jézus követők.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.02.01. 22:14:50

@bélaybéla:
Először egészen pontosan Antiochiában nevezték így Krisztus követőit, akik a Júdeából átmenekült zsidók voltak. Péter apostol és előtte Szent Pál hatására kezdődött itt kialakulni a keresztény közösség. De ez sosem volt gúnynév.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.01. 22:28:40

@Xinaf: "Jézus követôit elôször Antiochiában hívták "krisztusiak"-nak, mert az életük tisztasága Krisztust példázta. Ez a szó ("krisztiánosz") eredetileg gúnynév volt, késôbb átragadt az összes krisztus-követôre,"
csomalin.csoma.elte.hu/~kokog/themes/kereszteny/ker.html

"Hozzá kell tennünk, hogy a név eredetileg gúnynév volt, amellyel a zsidók illették azokat, akik az apostolok szavára megtértek."webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:W_Zgc1xOFYQJ:gyularef.hu/wp-content/uploads/2013/11/11.-2012.-1.-4.-Keresztyennek_lenni.doc+&cd=8&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

Malkav 2014.02.01. 22:29:16

Várható volt, hogy bedob valamit. :D XD

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.02.01. 23:04:06

@bélaybéla:
Ez megdöbbentően érdekes volt tőled. A Szentírás erről ezt írja:
"Barnabás erre elutazott Tarzusba, hogy fölkeresse Sault, s mikor megtalálta, elvitte Antiochiába. Egy álló esztendőn keresztül részt vettek az összejöveteleken, s nagy sereg embert oktattak, úgyhogy a tanítványokat először Antiochiában nevezték keresztényeknek."
Apostolok cselekedetei, 11 25-26.
Nos, nekem annyira nem tűnt logikusnak, hogy miután nagy sereg embert oktattak egy álló éven át, gúnyolódjanak rajtuk. Nem is írja ezt a szent szerző sehol, ami ettől még lehetséges. Mindenesetre itt nem találtam nyomott rá.

Megjegyzem, ettől még bunkóság maradt, hogy kis x-el írtad a Xinafot :)

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.01. 23:52:12

@Xinaf: "akiket a sokaság bűneik miatt gyűlölt, és Christianusoknak nevezett. Christus, akitől ez a név származik, Tiberius uralkodása alatt Pontius Pilatus procurator kivégeztette." (Tacitus, Annales, III. XV, 44.).

"A gúnyrajz egy keresztre feszített szamarat ábrázol, alatta a fölirat: "Alexamenosz imádja az Istenét". A kereszténnyé lett császári apródot nyilván társai "tisztelték meg" ezzel a rajzzal (részletesen ld.: H. Soltin-M. Itkonen: Graffiti del Palatino, Helsinki, 1966.). Az egyébként is a rabszolgák vallásaként emlegetett kereszténységről ez volt a véleménye a korabeli elitnek!"webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:VlJbaVYoGEQJ:arch.et.bme.hu/arch_old/doc/guzsik02.doc+&cd=12&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

Nem marad bunkóság, mert ez is lehet olyan, mint egy gúnynév.

Malkav 2014.02.01. 23:55:01

@bélaybéla: A idézéseid továbbra sem érdekelnek, ami miatt írok:

"Nem marad bunkóság, mert ez is lehet olyan, mint egy gúnynév. "
Bunkóság marad, mert nem lehet olyan, mint egy gúnynév. :) Nekem elhiheted, mert én tudom honnan származik a Xinaf (mint név) és egyáltalán nem gúnyos "hangvételű". :)
De természetes, hogy foggal körömmel igyekszel magyarázkodni, hogy éppen miért nem vagy végtelenül nagy tahó... :D

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.02. 00:07:06

@Malkav: Ami az egyik embernek gúnyos, az a másiknak nem feltétlenül az!
Én gúnynévnek véltem, mert ilyen vezeték vagy keresztnevet még sosem hallottam.
Én végtelenül kulturált és pallérozott vagyok.

Malkav 2014.02.02. 00:09:14

@bélaybéla: "Én gúnynévnek véltem, mert ilyen vezeték vagy keresztnevet még sosem hallottam."
Ez BECENÉV, te nagyon te! Semmi köze se kell legyen kereszt-, vagy vezetéknevekhez.

"Én végtelenül kulturált és pallérozott vagyok. "
(harsányan kiröhögi)
KULTURÁLT!!!??? (röhög) PALLÉROZOTT???!!! (még mindig röhög)

Még ilyen dumákat!!! Ez nagyon király poén! :'D
(de ez már a reggelre esik)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.02.02. 13:06:54

@bélaybéla:

"Én gúnynévnek véltem, mert ilyen vezeték vagy keresztnevet még sosem hallottam."
A véleményed nincs kihatással a valóságra.

"Én végtelenül kulturált és pallérozott vagyok."
Végtelenül önelégült, egoista, nagyképű, és beképzelt vagy.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2014.02.02. 13:07:13

"Én végtelenül kulturált és pallérozott vagyok"
Ez kész... XD
Azt hiszem, ezzel a (jobb közelítés híján csak) 'buta gyökér'* szókapcsolattal jelölt háziállat elérte pályafutása eddigi csúcsát (vagy mélypontját - nézőpont kérdése).

*: bár jobb belegondolva ez tényleg sértő lehet... szegény buta gyökerek igazán nem szolgáltak rá arra, hogy Malkáv kedvencét közéjük sorojuk...

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.02. 13:07:42

@Malkav:
A becenevet azért hívták becenévnek, mert az egy "be-cézett" formája a névnek, vagyis c (cs) betűvel ellátott, bőviben megrakott. (pl:József-Jocó, Mária-Marcsi, Ferenc-Fercsi macska-cica stb.)

Nevet pedig azért adtak kezdetben egymásnak az emberek, mert nevetni akartak, vagyis a mai nevek , vezetéknevek sokasága kezdetben gúnynév volt, gúnynév gyanánt funkcionált.
Mivel a Xinafban c-betűt nem láttam, ezért becézésnek ezt nem gondoltam, hanem valami gúnynévként sejlett fel előttem.

Malkav 2014.02.02. 13:43:41

@bélaybéla:
"A becenevet azért hívták becenévnek, mert az egy "be-cézett" formája a névnek, vagyis c (cs) betűvel ellátott, bőviben megrakott. (pl:József-Jocó, Mária-Marcsi, Ferenc-Fercsi macska-cica stb.)"
Azt áruld el nekem, hogy az István-Pisti, Pál-Pali, Máté-Máté (nem becézendő), Zsuzsanna-Zsuzsi, Gréta-Gréti, Endre-Endi nevek hol vannak bőviben megrakva C/CS betűkkel? :D Szokásos Feris agymenés... :D

"Nevet pedig azért adtak kezdetben egymásnak az emberek, mert nevetni akartak, vagyis a mai nevek , vezetéknevek sokasága kezdetben gúnynév volt, gúnynév gyanánt funkcionált."
B=V szintű marhaság. :D A nevek célja a személyek megkülönböztetésének megkönnyebbítése, oszt' kész. :)

"Mivel a Xinafban c-betűt nem láttam, ezért becézésnek ezt nem gondoltam, hanem valami gúnynévként sejlett fel előttem."
Attól még nem gúnynév. Mellesleg az Istvánban, Péterben, Gézában sincsenek "c"-k, lásd beceneves kifejtésem. :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.02.02. 13:45:11

@bélaybéla:
Mint említettem, véleményed semmiféle kihatással nincs a valóságra.

Nevet nem azért adtak, mert nevetni akartak, hanem mert így könnyen be lehetett azonosítani az embereket.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.02. 14:59:38

@Malkav: "Mert igaz, hogy a Pál-Pali, József -Józsi is a "becézett" nevek közé sorolódik, ám nem igazán azok, inkább "i"-sültek csupán. Noha az "i" hangzónak van szerepe a kicsinyítésben, s maga is éles síphang. Nem véletlenül van benne a kis, kicsi, pici, picurka stb. szavakban."
hu.scribd.com/doc/55007780/KISS-DENES-%C5%90Snyelv-Nyelv%C5%90S

"A sok hasonló név egy családon belül sokszor összetévesztésre vezetett. Ezen a nép megkülönböztető, ragadvány- és gúnynevek adá­sával segített. Ezeket a falusiaktól adott neveket azután az anya­ könyvbe is beírták, s mintegy törvényes alakot kaptak ezáltal. A falu­ban most már csak ezekkel a nevekkel szólítják egymást és így beszél­nek egymásról. A valaha szűk körben használt nevek — különösen a gúnyos értelműek — általánosakká váltak. Sokan haragudnak nevük­
ért, mások pedig maguk is büszkén emlegetik."
webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:wdV66ZcJOCcJ:epa.oszk.hu/eme/books/b1_P11213_176.pdf+&cd=5&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

Lehet, hogy nem a gúnynév a Xinaf, de lehet az is, és így én joggal gondolhattam annak.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.02. 14:59:40

@Xinaf: Házi feladat!
Tanulmányozd a 1Móz17,15-17-et és a 18,9-15-részt!
Isten névadása miért következett be? Szárai névvel nem lehet szülni? Miért nevetett Sára, csak nem a nevén nevetett?

Malkav 2014.02.02. 15:03:14

@bélaybéla: No, lássuk csak:

A bemásolt hülyeségek nem érdekelnek (tehát fölösleges idézgetned), a lényeg:

"Lehet, hogy nem a gúnynév a Xinaf, de lehet az is, és így én joggal gondolhattam annak. "
Nem fogod föl, amit írok. Akkor most írom nagybetűvel, hogy jobban ki tud betűzni. NEM LEHET GÚNYNÉV. Ugyanis tudom honnan ered. :) Ismétlem, hogy megértsd: NEM LEHET GÚNYNÉV, TUDOM HONNAN ERED ÉS MILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT. :D És harmadszor is leírom, hogy csekély szövegértési képességeid csúcsával talán(!) fefogd: NEM LEHET GÚNYNÉV, MERT TUDOM HONNAN ERED ÉS AZ EREDETE SEM GÚNYOS.

Tetszik végre érteni? (Nyilván nem, ez költői kérdés volt) :D

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.02. 15:32:35

@Malkav: Hiába írod ezt most le háromszor, mert amikor én kisbetűvel írtam a Xinafot, akkor még ezt nem tudtam, tehát joggal gondolhattam úgy, ahogyan gondoltam, és joggal is írtam ebből következően.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.02.02. 15:32:44

@bélaybéla:
Az Úr adott neki új nevet, de nem gúnyból, hanem a jelentése miatt.
SÁRA
- héber eredetű; jelentése: hercegnő, uralkodónő.
"megáldom, hogy legyen népekké; nemzetek királyai származzanak õ tõle"
Nem azért nevetett Sára, és Ábrahám sem, hanem mert nevetségesnek tűnt, hogy 100 illetve 90 éves embereknek gyereke legyen.

Most, hogy hülyét csináltál magadból ismét, mi a következő terv, mester?

Malkav 2014.02.02. 15:34:15

@bélaybéla:
"Hiába írod ezt most le háromszor, mert amikor én kisbetűvel írtam a Xinafot, akkor még ezt nem tudtam, tehát joggal gondolhattam úgy, ahogyan gondoltam, és joggal is írtam ebből következően. "
Akkor csak a bunkóság marad oknak a kis kezdőbetűre. :)

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.02. 15:47:21

@Xinaf:
Nem héber eredetű, hanem magyarul is jól érthető, mert Szárai száraz méhével nem lehet szülni, míg a jó mag csak a nedves, vizes, sáros, élettel teli méhben tud csak megfoganni, ezért lett Sára.

Malkav 2014.02.02. 15:48:13

@bélaybéla: "Nem héber eredetű, hanem magyarul is jól érthető, mert Szárai száraz méhével nem lehet szülni, míg a jó mag csak a nedves, vizes, sáros, élettel teli méhben tud csak megfoganni, ezért lett Sára. "
(Hangosan felröhög)

EZ KÉSZ!!! :D MÉG ILYENEKET!!! :D Igazi retro-Feri féle marhaság! :D

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.02. 15:51:08

@Malkav: Nem marad az sem, mert azóta már nagybetűvel írom. Vili?

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.02. 15:58:48

@Malkav: Egyáltalán nem marhaság, hanem igazság.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.02.02. 15:59:06

@bélaybéla:
Ezt valami forrással igazolnád? :D
Az i-ből valahogy z lett. Csak az a baj, hogy a Sára pedig sár, saras, gusztustalan nedves, takonyállagú föld. A te logikád szerint.

Malkav 2014.02.02. 16:00:32

@bélaybéla:
"Egyáltalán nem marhaság, hanem igazság. "
Kicsit vulgárisan fogalmazva: LÓSZART! :D

Baromság az egész, mint a B=V. :D

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.02. 16:35:03

@Xinaf: Mit kell ezen "igazolni", amikor magyarul érthető?
A szár szó az alapgyök, a többi már csak képző.
A sár nem takonyállagú, hanem a sár létrejötte elengedhetetlen minden mag kicsírázásához.
A sár csak a városlakó, földtől, természettől, valóságtól elszakadt ember számára undorító.

Malkav 2014.02.02. 16:35:57

@bélaybéla:
"Mit kell ezen "igazolni", amikor magyarul érthető?"
Turbómagyar mentalitás. :D

"A sár csak a városlakó, földtől, természettől, valóságtól elszakadt ember számára undorító. "
Jó étvágyat hozzá! :D

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.02.02. 16:44:47

@bélaybéla:
Jah, hogy ezt te találtad ki. Ez sok mindent megmagayráz.

"A sár nem takonyállagú, hanem a sár létrejötte elengedhetetlen minden mag kicsírázásához."
Vagy nem láttál még sarat, vagy nem sejted, hogy a kettő nem függ össze.

"A sár csak a városlakó, földtől, természettől, valóságtól elszakadt ember számára undorító."
Ezzel így vannak amúgy a varacskos disznók is.

Malkav 2014.02.02. 16:51:41

Moderáltam egy kommented Feri, mert te ne próbálj meg itt nevelni minket. :) Nem vagy se apánk, se anyánk. :)

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.02. 17:04:49

@Malkav:@Xinaf: Létrehoztam az ellen blogot, úgyhogy nem tudtok engem többé moderálgatni:
odamondogato.blog.hu/

Izsák:"A latin isac-nak irja, a héber Jiczakti-nak, sőt becéző néven."

"Sára saját bevallása szerint: Nevelést adott nekem az Ur! (Azért,
hogy titokban nevetett.) A becézett Jaczach nevet olvassuk viszárul:
Kacaj! íme a nevetés, mit Ur adott. (Gyönyörű
büntetés !"webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:pKIqHB5vxikJ:www.napturul.hu/letoltesek/markos_azurszavamagyarvolt_1918.pdf+&cd=29&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

Malkav 2014.02.02. 17:06:28

@bélaybéla:
" Létrehoztam az ellen blogot, úgyhogy nem tudtok engem többé moderálgatni"
Na végre! Maradj ott, írd oda a hülyeségeidet és akkor béke van. :D Úgysem nézek oda sosem, mert nem érdekelnek a baromságaid. :) Mellesleg elárulom, hogy ha ezen a blogon személyeskedsz, ugyan úgy moderálhatlak. :) A tiédre meg nem megyek, fenti okokból. :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.02.02. 17:11:24

@bélaybéla:
Tedd azt. Írd a dolgaidat. Sok sikert! Biztos tömegével fognak olvasni, és sokan lesznek rád kíváncsiak! ((feel my mighty sarcasm)

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2014.02.02. 17:18:01

@Xinaf: Én rólatok fogok írogatni és nem az én dolgaimról.

Malkav 2014.02.02. 17:19:08

@bélaybéla: "Én rólatok fogok írogatni és nem az én dolgaimról. "
Írd. :) Nem érdekel. Teszek rá. Hidegen hagy. :) Írj a saját blogon amit akarsz. :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.02.02. 17:39:32

@bélaybéla:
Megvallom neked őszintén, az, hogy mit írogatsz rólam, még annyira sem érdekel, mint az általad linkelt források.

Malkav 2014.07.26. 00:34:17

@Morviniuszka: Pont a napokban találtam rá! :D Pont ez jutott nekem is eszembe! :D
süti beállítások módosítása