Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

A reményhez / a reményről

2014.01.18. 21:59 | Malkav | 1 komment

Nos, összeröffent az ihlet. Mondanom (se) kell azt az omlás fejleményt, hogy nem lesz ez (sem) túl pozitív és elég silányul rövid lesz, ezért előre is elnézést kérek.

Főldiekkel játszó
Égi tűnemény,
Istenségnek látszó
Csalfa, vak Remény!
Kit teremt magának
A boldogtalan,
S mint védangyalának,
Bókol úntalan.
Síma száddal mit kecsegtetsz?
Mért nevetsz felém?
Kétes kedvet mért csepegtetsz
Még most is belém?
Csak maradj magadnak!
Biztatóm valál;
Hittem szép szavadnak:
Mégis megcsalál.

/Csokonai Vitéz Mihály- A reményhez részlet/

Elmélkedésem tárgya a "remény" nevezetű fogalom. Boldogok azok, akik reménykedni tudnak (és mernek). Nem mintha tényleg minden helyre jönne az életükben, de legalább nem fásulnak el a hiányától. A remény egy óriási ajándék az Úrtól, mert tartást ad. És nem csak azt, hanem erőt is ahhoz, hogy bármilyen szarul rosszul alakulnak is a dolgaink, azért se adjuk fel.

Miben lehet reménykedni? Bármiben.

És mi van akkor, ha nem tudunk reménykedni? Szívás.

Remény(telenség).jpg

Címkék: gondolat szomor

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr665769738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása