Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

"Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak."

2013.08.17. 14:57 | Malkav | 7 komment

Kedves Olvasók, a mai téma igazi ínyencség! Ugyanis nem kizárt, hogy dühödt "frankómegmondások", trollok légióinak dübörgő rohama és "énjobbantudokmindent" típusú kommentáradatok végtelen hulláma követi a mai bejegyzést. A mai témánk: a keresztényüldözések!

Krisztus megmondta a tanítványoknak:


"Ha a világ gyűlöl benneteket, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt nálatok. Ha a világból valók volnátok, a világ szeretné azt, ami az övéi. Mivel nem vagytok a világból valók, hanem kiválasztottalak titeket a világból, azért gyűlöl benneteket a világ. Emlékezzetek a szóra, amit mondtam nektek: Nem nagyobb a szolga uránál. Ha engem üldöznek, titeket is üldözni fognak; ha az én szavamat megtartották, a tiéteket is megtartják majd. Ám mindezeket az én nevemért fogják tenni veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem. Ha nem jöttem volna, és nem beszéltem volna nekik, nem volna vétkük, de most nincs mentségük a bűneikre. Aki engem gyűlöl, Atyámat is gyűlöli.Ha nem műveltem volna közöttük olyan tetteket, amilyeneket senki más nem művelt, nem volna bűnük. De most láttak s mégis gyűlöltek engem is, Atyámat is... /Jn 15, 18-24/

... Azért mondtam mondtam nektek mindezt, hogy meg ne botránkozzatok. Ki fognak zárni benneteket a zsinagógából, sőt eljön az óra, amikor mindaz, aki megöl titeket, szolgálatot vél tenni Istennek. Azért tették ezt, mert nem ismerték meg sem az Atyát, sem engem. Mindezt pedig azért mondtam nektek, hogy amikor eljön ezeknek az órája, emlékezzetek rájuk, hogy én megmondtam nektek. Kezdetben azért nem mondtam el nektek ezeket, mert veletek voltam." /Jn 16,1-4/

Szóval van mit a tejbe aprítani, lássunk hozzá! A kereszténységet azóta kinézik és ha lehetőség van rá, tűzzel vassal üldözik, amióta megszületett. Kezdődött az egész Jézus megfeszítésével. Aztán (nagy vonalakban haladva) jött Caligula és Néró császárok üldözései, ahol általános volt a keresztényeket Mesterükhöz hasonló módon kivégezni. Így halt vértanúhalált Szent Péter is.

Péter keresztrefeszítése.jpgAztán megemlíthetem még a Jakobinus diktatúrát is, melyben elég elterjedt volt a mondás: "Lámpavasra a papokkal!" Hirdették az "ész kultuszát", ennek fényében tiltották az egyházak működését. Sok papot, lelkészt végeztek ki.

És persze kihagyhatatlan a XX. század üldöztetései is, Hitler és Sztálin ámokfutása, továbbá a szocialista Kína és Észak-Korea dühöngései. Számtalan keresztény halt meg koncentrációs táborokban, gulágokban, egyéb börtönökben, vagy akár az utcán is. A terror nem tűri az ellenségeit. És a szeretetet hirdető kereszténység bizony ellensége a terrornak.

hitler-stalin.jpg

A XX. század végére ugye már régóta nincs hitleri diktatúra és végül a Szovjetunió is összeomlott. De a keresztényellenesség nem zárult le egészen, erre jó példa az 1993 nyarán vértanú halált halt három optyinai szerzetes esete.

És ugye most itt vagyunk a XXI. század elején. Itt kérem szépen kultúra és civilizált élet van! Teljes és szabad vallásgyakorlás, tök mindegy, hogy ki miben/kiben hisz! Hát nem? Hát nem...

Bizony, most is zajlik keresztényüldözés. Nem olyan dühöngő formában, mint a fent említett példák, de azért a kereszténység lehető legalaposabb lealázása, az ellenpropaganda és a különböző (nem ritkán koholt) botrányok elég "szépen" alakulgatnak. Sajá tapasztalatok és észrevételek: ha valaki keresztény, onnantól egzotikus állatként kezelik páran és előszeretettel kötözködnek vele. Pl. "Isten tud-e olyan követ teremteni, amit nem bír felemelni?", vagy "Baleset történt, két ember meghalt, miért engedi ezt az Istened?", esetleg "Böjtölsz és nem ehetsz húst? Ebben a levesben van pár molekulányi hús, ezért nem eheted!" És egyéb színvonalas beszólások. Félreértés ne essék: ha valaki valamit nem ért a keresztény vallásban és megkérdezi, az nem baj, annak szívesen válaszolok tudásom szerint. De amikor érezhetően kötekedő hangsúllyal, gúnyos mosoly kíséretében kérdeznek ilyeneket, az már nyilvánvaló kötekedés. Egyelőre Magyarországon a keresztényellenesség itt tart. De mint Schakaltól is tudjuk, közeleg a "nagy mű", ami lerántja a leplet gonoszságunkról és templomok fognak lángba borulni, ahogy Krisztus is mondta és most megismétlem az idézetet: " sőt eljön az óra, amikor mindaz, aki megöl titeket, szolgálatot vél tenni Istennek."

Miért üldözik a keresztényeket?

Miért.jpg

Azért, hogy az Egyház megfizessen mindazért, amit elkövetett. A keresztes hadjáratokért, az inkvizícióért, a pedofil botrányokért, a kizsákmányolásért. Jó duma. És most lássuk:


Ezek az emberek rendelték el a kereszteshadjáratokat?

elsőáldozók.jpg

Ő gyújtotta meg a máglyát egy boszorkánynak vélt és a cölöpre kötözött asszony alatt?

Ifitali Gyálon 2013 pofázmánykép.JPG

Ő megrontott bárkit is?

Fülöp püspök.jpg

Ő vajon kizsákmányolja a környezetét és minden keresztényt Krisztusra hivatkozva?

labmosas.jpg

Ők felelősek mindenért, amit az Egyház valaha (vélten, vagy valósan) elkövetett?

Csapatkép.jpg

DSCF5661.jpg

Hiszen belőlük áll az Egyház! Ha az Egyház bűnös és bűnhődnie kell, akkor nekik is jár egy-egy lámpavas nem?

Tagadhatatlan, mivel az Egyház emberekből áll, ezért nem hibátlan. Valóban voltak kereszteshadjáratok, volt inkvizíció, stb. DE! A történelem hibáiért ne a jelen keresztényeit büntessük! Ennyi erőből minden magyar ember halált érdemelne a "kalandozásoknak" nevezett fosztogató mészárlásokért. Egy-két ember bűnéért ne fizessen több, mint százezer ártatlan! Ennyi erőből minden magyart végezzünk ki, mert Szálasi Ferenc és Rákosi Mátyás zsarnokok és gyilkosok voltak.

Persze aki minden áron gyűlölni akar, az továbbra is gyűlölni fog. Az ilyen ember változatlanul felakasztatná őt, mert keresztény és ezt büszkén megvallja. Akkor neki halnia kell... de akinek az ilyen megtorlás nem feltétlen szükséges, gondolkozzon el ezen! Hiszen mindannyian emberek vagyunk.

Zárásképp egy szám szövege a Mária evangéliuma c. rockoperából(?), melyben Jézus megjelenik Jánosnak (aki dühöng és haragszik azokra, kik Krisztust megölték):

"Te nem gyűlölhetsz senkit, János, akkor sem, ha a gyilkosod, te áldd meg őt!
Hisz a végítélet eljő, s csupa bűnös vall majd színt az Úrnak trónja előtt
Ne ítélj, csak megbocsáss, hogy üdvösséggel teljen a földi lét.
Hisz a végítélet eljő, s ők úgyis megbűnhődnek bűneikért.
Jól van, úgy legyen hát, imádkozzunk együtt a gyilkosokért!
Hisz a bűneiktől terhes, és megbocsátást sóvárogja már csakis a lét.
Mert hasztalan a gyűlölet, az égi bíró úgyis ítél szüntelen.
Hisz a végítélet eljő, s nem marad bosszulatlan bűn sohasem.
Úgy legyen!"

Romzsa Tódor ikon.jpgBoldog Romzsa Tódor, a szovjet üldözés vértanúja, könyörögj érettünk Krisztushoz!

Címkék: vélemény gondolat hit

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr465464714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carlota 2013.08.25. 19:33:51

Szerintem az a csávó a dombon igenis gyújtott meg máglyát egy boszorkánynak vélt és cölöpre kötözött asszony alatt. Ja és énjobbatudomcöh! :D

Malkav 2013.08.25. 19:58:31

@Carlota: Még szép, hogy jobban tudod, elvégre valahogy sikerül leszöknöd arról a cölöpről. De ne félj, el fog még kapni az a szentéletű inkvizítor! >:D

Carlota 2013.08.27. 13:21:28

@Malkav: Igen, igen, sejtettem, hogy tervez további merényleteket ellenem! Ezért is írtam le kommentben, hogy mire készül, hogy ország-világ tisztában legyen vele! :D

Malkav 2013.08.31. 13:58:32

@Carlota: Ezen nincs mit titkolni, a boszorkányságot eltöröljük! :D

Carlota 2013.09.01. 18:57:03

Meg sem mértél a legjobb vásár- és ünnepmapi mérlegeddel. Ha ugyanannyit nyomnék mint egy kacsa, akkor fából lennék, következésképp boszorkány lennék. De sajna nem nyomok annyit mint egy kacsa. ;)

Malkav 2013.09.01. 20:26:12

@Carlota: Sokkal egyszerűbb az Istenítélet :D...nevezetesen, ha elégsz, boszorkány vagy, ha nem égsz el, nem vagy az. :D

Carlota 2013.09.03. 09:53:23

@Malkav: A francba, lebuktam! :D
süti beállítások módosítása