Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Elég volt! Avagy a körlevelekről...

2008.06.18. 22:54 | Malkav | 3 komment

Néhány hónap szünet után finoman fogalmazva kiakasztott és megihletett a kizárólag alsó határral rendelkező emberi hülyeség egy jellegzetes példája: az interneten gyakran előforduló és sajnos meg-nem akadályozott körlevél invázió. A körlevél nem más, mint egy bizonyos információ továbbjuttatása más embereknek. Alapból nem lenne rossz gondolat, mert bizonyos eseményekről, rendezvényekről az ilyen módon továbbküldött információ hasznos is lehet. De itt a XXI. század hajnalán, a körlevél elvesztette ezt a funkcióját: helyette különböző válogatott baromságok végtelen hulláma lepi el az internetezőt. Ezek a baromság-tartalmú üzenetek folyamatosan járják a világot, mert az elküldött körlevél tartalmával azonos szintű arctalan milliók igenis, a világra eresztik ezeket az adatokat, melyek értelme, mondanivalója enyhén szólva megkérdőjelezhető és sekélyes.
Csak néhány példa körlevélre:

-"Most küldök utoljára ilyet, csak kíváncsi vagyok, mi történik. Bocsi" (NINCS BOCSÁNAT!)
- Sorry......... de hátha bejön" (GOLYÓT NEKI!)
-"ez nagyon sz@r, de én továbbküldtem. Bocs" (MI A FRANCNAK KÜLDÖD TOVÁBB, HA TUDOD? HOGY SZ@R?!)
-"Ez nem körlevél.... csak olvasd el! Megéri" (DEHOGYNEM AZ! HAZUDIK!)

Ezen kívül még előfordulnak a tipikus tömegkörlevelek:

-"haldoklik a kislányom és csak a körlevél segíthet!" (no de kérem, minden 3. emberé?)
-"haldoklik a kisfiam és csak a körlevél segíthet!" (nem ismerős ez a szöveg valakinek?)
-"egy kiskutya élete veszélyben van, segíts!" (az enyém is, ha kimegyek a boltba kenyérért mégsem segít senki)
-"kívánj egyet és teljesülni fog!" (bárcsak elpatkolnál...)
-"kíváncsi vagy, ki szeret téged igazán?" (na, ennek rendszeresen bedőlnek a majmok...)

És még sok-sok ilyesféle sokszoros Arany Ökör Díjat nyert égbeüvöltő hülyeség fellelhető, vagy beszerezhető, ha az ember az iwiw, myvip, vagy egyéb "ismerősgyűjtő" oldalra regisztrál. Szegény "adminok" meg hiába próbálnak ez ellen védekezni, sajnos mindent ők se tudhatnak.

És most gondolkodjunk el egy két apróságon!

Feltűnt, hogy a körlevelek szövegei mindíg úgy szét vannak húzva, mintha a szöveg közepébe dugtak volna egy kibiztosított gránátot? Mi a szöszért van így? Azért, mert ha nem lenne így, akkor egyesek túl vaskosnak és tömörnek tartanák a levél tartalmát és nem olvasnák végig. Így széttagolva többen nézik végig, így emelkedik a behülyíthető áldozatok száma.
Feltűnt, hogy a körlevelek eleinte minden szépet és jót ígérnek, utána meg jön a "ha pedig nem küldöd el..." jelenet? Ez ugyebár mindíg fenyegetés. De kérdem én? Amikor ezt is elolvassák, az emberek attól félnek, hogy a fenyegetés valóra válik és örök életükben átkozottá válnak, vagy halottá? Aki ezt hiszi, túl sokszor nézte meg a Kör c. horrorfilmet...

Nem, mintha célozgatnék, de ha a körlevelekben  felvázolt összes fenyegetés valóra vált volna, akkor énrám kb. 8 rákban, pestisben, vagy matematika-korrepetálásban elhunyt szőke hajú, kék szemű zombi-kislány és -kisfiú próbálna minden nap, pontban éjfélkor meggyilkolni, miközben az emberiség egységesen elsőszámú halálra-ítéltnek tekintene, az USA hadat üzenne nekem (pedig olajom egy csepp sincs...), nagyából 300 emberöltőnyi időre lennék örök szerencsétlenséggel, bajos párkapcsolattal és folyamatos kudarccal bűntetve. És akárhogyis nézem, éjfélkor általában egyedül vagyok, az emberiségnek nem halaszthatatlan feladata az elpusztításom, az USA nem kíván lerohanni (talán MERT nincs olajom, de ez most mind1) és nem érzem magam átkozottnak. Egyes dolgokban felsülök ugyan, de van sikerélményem, ergo: nem vagyok megátkozva! Főleg nem körlevél által.

Utolsó megjegyzésem a körlevelek megálmodóinak és a körlevélhullám első útnakeresztőinek szól:
Fiúk/lányok, titeket be kéne gyömöszölni egy verembe, amit félig fel kéne tölteni 30 liter kerozin, 30 liter napalm és két csipet szegfűszeg keverékéből álló anyaggal, aminek Hellfire-koktél a neve, végül közel 30 lángszóróból rátok kéne zúdítani a piszkosul magas hőmérsékletű, már-már hófehér lánggal égő sűrített naftát!!! Ha már egyszer nem ég le a bőr a képetekről magától, hát egy kis segítséggel csak menni fog...

U.I.: a közeljövőben várható lesz a következő bejegyzésem, ami az osztálykirándulásomról szól. Az ottani tettek színhelye: Pécs

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr18528095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2008.06.19. 10:50:07

Ez nem kőrlevél... csak olvasd el...

Gazsi egy jólmenő cég elnöke, akinek egyetlen vágya az volt, hogy rabszolgákat tarthasson egy saját szigeten. Hosszú éveket áldozott arra az életéből, hogy az alulfizetett munkásokat törvényes keretek között addig dolgoztassa, amíg bele nem döglenek a melóba, így minél több pénzt hozva. Gazsi láthatóan készült a nagy álma beteljesítéséhez. Már a szigetet is megvette amikor beköszöntött a katasztrófa...
Gazsi megvásárolta unaloműzésnek a Word of Warcraft nevű mmorpg-t. Csak kikapcsolódni akart, mert nehezen viselte, hogy munkásai egy nap nem tudnak 26 órát dolgozni, és a streszt le kellet vezesse. Nade itt jött a baj: a wow minden idejét elveszi Gazsinak!
Mi Gazsi jóakarói vagyunk, és a szívünkön viseljük ennek az aranyembernek a sorsát!
Küld tovább ezt a levelet 230 embernek, 20 másodpercen belül. Minden egyes levélel csökkented az internet letöltési sebességét, így talán Gazsi is feláll végre a rohadt géptől... ezenkívül ha sikeresen elküdted 20 másodpercen belül 230 embernek a levelet, a szerelmed 1000 éven belül bevalja, hogy szeret, megnyered a főnyereményt az ötös, hatos, hetes és nyolcas lottón, és segítesz egy rákos kislányon is!
Viszont ha nem teszed, és megakasztod a láncot (elég ha egy ember kimarad!), akkor lerohad a fél karod, megvakulsz, megsüketülsz, zöld csápok sarjadnak a testeden, megerőszakolnak az ufók, és átmegy elötted péntek 13.-án egy fekete macska...

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2008.08.16. 22:41:15

"8 rákban, pestisben, vagy matematika-korrepetálásban elhunyt szőke hajú, kék szemű zombi-kislány és -kisfiú próbálna minden nap, pontban éjfélkor meggyilkolni, miközben az emberiség egységesen elsőszámú halálra-ítéltnek tekintene, az USA hadat üzenne nekem (pedig olajom egy csepp sincs...), nagyából 300 emberöltőnyi időre lennék örök szerencsétlenséggel, bajos párkapcsolattal és folyamatos kudarccal bűntetve. És akárhogyis nézem, éjfélkor általában egyedül vagyok, az emberiségnek nem halaszthatatlan feladata az elpusztításom, az USA nem kíván lerohanni (talán MERT nincs olajom, de ez most mind1) és nem érzem magam átkozottnak"

Ez a szöveg oltári! :DDD MEGARULEZ!!! :DDD

newsee 2008.10.03. 10:14:49

S.O.S. LÉGYSZI KÜLDD TOVÁBB!!! NAGYON FONTOS!!! Vettem 6 db zsömlét a mai napon, de anyukám mondta, hogy nem kell, csak három. Légy szíves írjatok, ha kell a maradék három vagy szóljatok az ismerőseiteknek, hogy nem kell-e nekik a többi zsemle. Rakjátok ki az üzenetet minél többen, nehogy rám száradjon a zsömle, mert édesanyám nagyon mérges lesz rám. Légy szíves segítsetek túladni rajta!!! Ezt az üzenetet anyukám indította már 3 órával ezelőtt! Ne szakítsd meg a láncot, mert megszárad a zsömle!!! Ezt az üzenetet a Microsoft is figyeli, és minden levél után -mert Bill Gates most osztja szét a vagyonát- 220$-t küld neked, nem vicc!!! Anyukám zsömleárusa is továbbküldte, és már rögtön 3 perccel később kapott 3 kiflit! A következő órában még további 6-ot! Ez nem vicc! Próbáld ki!!! Küldd tovább minél több embernek!!! De ha nem küldöd tovább akkor 332021 évig szerencsétlen leszel a szerelemben, és szegény is maradsz! Egy lány nem küldte tovább, és 3 évig azt hitte magáról, hogy BKV busz. Egy Seattle -i férfi továbbküldte rögtön 3 perccel később, és rá három órára nyolcas ikrei születtek! Micsoda szerencse!!! Igaz mindegyik sárga lett, holott ő és a felesége is fekete volt! EZ IGAZ!!!!! KÉPZELD CSAK EL, KÉPZELD EL ÉS MEG IS TÖRTÉNIK!!! Érezni fogod a változást!!! Segíts így TE is a zsömléken!!!"
süti beállítások módosítása