Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

BSGO-fan Hétvége! A parancsnoki kísérőhajók alapjai

2014.11.02. 22:37 | Malkav | 2 komment

Egy szót se! Tudom, sokat kihagytam. :) Épp ezért most megkezdjük ismét a BSGO-fan Hétvégét, csak hogy legyen egy kis lazítós téma is. :) Előre kell bocsátanom, hogy nekem az egész játékban ezek a hajók a kedvenceim. :) Tehát íme, vesézzük csak ki a kolóniai Glaive és a cylon Spectre minden érdekességét és csodáját! :D

Inkvizítor_1.jpg

(A képen a saját Glaivem látható. A neve Inkvizítor és ezen nevéhez méltó színe van. :D)

Alap adatok: A frissen vásárolt parancsnoki kísérő az eddig megszokottól eltérően már rögtön hat fegyverrel kapható. Ehhez tartozik még öt számítógéphely, két darab meghajtó és két burkolathely. Amennyiben tökéletesítjük (ami elég drágának hat), akkor egy kicsivel több energiát kap, ami másodpercenként egy leheletnyivel többet regenerál. Ezen túl plusz egy burkolathelyet is kap, ami már izmos segítség (hát még az energia!). Sokan eleinte drágálhatják a tökéletesítést (én is így voltam vele), de higgyétek el, megéri! Nagyon! :) Továbbá ez a hajó (parancsnoki jellegéből adódóan) rendelkezik a legnagyobb DRADIS látótávval, tűzfallal és átütő erővel a CPU-k terén. Cserébe csak kicsivel strapabíróbb, mint az elfogó kísérőhajók, de nem valami fordulékony.

Játéktechnikai jótanács: Ember, ki ezt a hajót megvetted, egy igazi szörnyeteget kaptál! :D Az én véleményem ezzel a hajóval kapcsolatban nagyon elfogult; ha létezne legjobb kísérő a játékban, ez a parancsnoki vonal lenne az! De azt mindenképp le kell szögeznem, hogy nem könnyű játszani vele, ehhez a hajóhoz érteni kell! Személy szerint a csak ágyús fegyverelosztást javaslom vele, mindenkinek küzdőstílusához igazítva. Ami bizonyos: a hajó vaskos energiaellátása lehetővé teszi kettőnél több rövid távú ágyú használatát. A kevés burkolathelyre leginkább fordulás-stabilizátort javaslok, mert ez a hajó se nem gyors, se nem fene magas kitérésű. Ha ezeket akarjuk rajta erőltetni, nem lesz az igazi, de egy egész fordulékony hajó kihozható belőle. A tökéletesített verzión nagy segítség a három burkolathely, lehet trükközgetni. Egy kárelhárítás mindenképp kell (de kettőt is jól fogad), az alap burkolatpontjai kicsit kevesek, ez kompenzálható. De beférhet aknavető is, csali is a rakéták ellen, de számolni kell azzal, hogy valamit valamiért. Ezzel a hajóval ne kísérletezz, már kész és minél biztosabb tervvel kezdj csak neki! Most jön a hajó legfőbb tápja, a számítógép... elmondhatom, hogy a parancsnoki vadászok mellett ezek a gépek még az elektronikus hadviselés nagymesterei. :D Három fő irány lehetséges: 1 - csak támogatással megspékelt hajó. Ez jópofa tud lenni, főleg ha társasággal megy (a csapat tagjai n agyon hálásak és hatékonyak lesznek vele). 2 - csak támadással felszerelt hajó. Vírusai kegyetlen hatékonyak, főleg az 1 vs 1 harcokban remekel (mivel a vírusok csak egy kijelölt célpontra hatnak), igazi magányos farkasok kedvenc felszerelése. :D 3. akár a fenti kettő együtt is alkalmazható, a ugyan azt gyengítjük az ellenfélen, mint amit erősítünk magunkon. Ez is főleg 1 vs 1 harcokban üt nagyot. :) Mindegy melyik verziót választod, ha nagyon tudod mit akarsz és ismered a hajódat, bármelyik fenti felszereléssel széttéped legtöbb ellenfeled száját. :) Csak sose győzöm hangsúlyozni a legfontosabbat: Tudd hogy mit akarsz kihozni a hajóból, ez nem kezdőknek való gép! Nagyon durván félre lehet konfigurálni és az nagy szívás...

Spectre.png

(Íme a cylon Spectre, mely amilyen furcsán fest (mint egy cápauszonyokkal megtoldott csőr), legalább annyira durva hajó)

A jövő héten az ostrom kísérők jönnek, melyeket talán az egyik leginkább lenéznek egyes játékosok... ami hatalmas hiba. De erről bővebben majd legközelebb. :)

Címkék: BSGO-fan Hétvége

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr66858333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.11.23. 00:45:05

Némi elmaradást érzek a levegőben...

Malkav 2014.12.01. 20:20:55

@Xinaf: Azt a rohadt, most vettem észre én is, mekkora! :S De a helyrehozatal folyamatban. :)
süti beállítások módosítása