Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Ébresztő!

2017.06.20. 19:46 | Malkav | 14 komment

A napokban következik a már megígért Obi-van Kenobis bejegyzés és egy kis hittan, de ez a rövid videó egy parittya lövedék tempójával előzött. Várhatóan ki fog durranni a virtuális szájkarate, de üsse kavics!

Ébresztő keresztények! Segíteni kéne, nem gyűlölködni!

Címkék: vélemény videó hit helyzetjelentés szomor

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr4212609697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Malkav 2017.06.22. 18:08:12

@nárcisz kutyus: De tudtam, hogy nem hagyod ki! (Habár ez a felhívás a keresztényeknek szól.) :D Bár meglepett, hogy csak ma reagáltál. A végén még azt hinném, csinálsz valami hasznosat is.

Azt gondolom ignorálta a páleszgőzös agyad, amit a Szentatya intézett az ügyben és hogy hogyan reagált rá a püspöki kar... :)

Malkav 2017.06.23. 14:50:13

@nárcisz kutyus
Előbb utóbb megtanulnod a szabályokat. Egy átlag csimpánznak ez már sikerült volna, amit vehetsz (nem teljesen) diszkrét célzásnak. :)
Egyébként ha csak negyed része igaz lenne amit mondani szoktál (erősen kétlem), akkor sem számítana semmit. Beer Miklós atya keresztény értékeket képvisel, amit a Szentatya is hangoztat, bátorít is mindenkit aki érintett.
Tehát k*rvára mindegy ki milyen származású, keresztényi kötelesség segíteni azokon, akiknek szükségük van rá. Nyilván ezt sem érted, de tőled ez bocsánatos jelenség.
:)
A továbbiakban is minden kommentet törlök, ami nem felel meg a szabályzatnak. Most is csak azért reagálok rád, mert kedvem támadt egy kicsit megtáncoltatni a trollt. :)

marikaneni 2017.06.24. 11:17:21

Mi semmiféle általad hozott szabályoknak nem vetjük alá magunkat, megtanulni meg mégannyira sem vagyunk hajlandók azokat!
Egyáltalán nem "mindegy" ki milyen származású, mert ezt leginkább azok szokták követelni a magyaroktól, akik migránsként érkeztek őseik révén a hazába.
Nem az a keresztény, aki befogadja a migránsokat, vagy inkább befogadásra szólítja fel az őslakókat, hanem, aki elzavarja a háborút szító politikusokat, érdekcsoportokat!
Mellesleg senki sem rászorult annyira, hogy egyenesen Merkel-anyu karjaiban érezze csak jól egyedül önmagát!

Malkav 2017.06.24. 11:27:48

@marikaneni:
Azért szokás szerint elemezve a baromságaidat kezdődhet a troll-oltás sorozat:

"Mi semmiféle általad hozott szabályoknak nem vetjük alá magunkat, megtanulni meg mégannyira sem vagyunk hajlandók azokat!"
Egyrészt azért szépen lassan kezdesz alkalmazkodni a rád vonatkozó szabályzatnak. :) Kénytelen vagy rá, mert különben itt semmilyen hozzászólásod nem kerül nyilvánosságra. Másrészt többes szám első személyben beszélni önmagadról enyhe gyanút ébreszt arra, hogy valóban pszichiátriai eset vagy. :)

"Egyáltalán nem "mindegy" ki milyen származású, mert ezt leginkább azok szokták követelni a magyaroktól, akik migránsként érkeztek őseik révén a hazába."
A magyar nép (ha ragaszkodunk az Árpád vezér vezette magyar törzsek vérvonalához) szinte teljesen kikopott genetikailag. A történelmünk során egy kamionnyi más néppel kerültünk kapcsolatba, akik itt telepedtek le (rögtön egy példa a kunok), tehát a ki milyen származású kérdés igenis irreleváns. Az magyar, aki magyarnak vallja magát és megtartja a magyar törvényeket, szokásokat. Te tót származásúként saját definíciód alapján nem vagy magyar ennyi erőből. ;)
"Nem az a keresztény, aki befogadja a migránsokat, vagy inkább befogadásra szólítja fel az őslakókat, hanem, aki elzavarja a háborút szító politikusokat, érdekcsoportokat! "
Téves. :) A keresztény jelentésével sem vagy tisztában. Ez sem újdonság. ;)
"Mellesleg senki sem rászorult annyira, hogy egyenesen Merkel-anyu karjaiban érezze csak jól egyedül önmagát! "
Állítom, ha itthon törne ki egy háború, ahol éles lőszerek süvítenek a füled mellett és az otthonod romhalmazzá robban, az elsők között iszkolnál el "Merkel-anyuhoz". Az eddigi itt prezentált viselkedésed legalábbis ezt sugallja. Persze ne legyen igazam, mert nem szeretnék itt háborút (ahogy máshol sem).

Malkav 2017.06.25. 02:24:40

@marikaneni: Hozzáböffögésed nem ment át a szitán. Bár vicces ahogy pörögsz és táncolsz, de itt köteles vagy udvariasan viselkedni. És ahogy azt már többször is megírtam: leszarom mit röfögsz a saját játszótereden, oda azt és úgy írsz, ahogy és amit akarsz. De itt kőkemény szabályok vonatkoznak rád (és csak rád), melyeket be kell tartanod, különben nem jelenítem meg a bunkó kötözködéseidet.
Valóban, nálam nincs demokrácia.
Valóban, nálam cenzúra van.
De ez a megkötés és cenzúra csak neked szól, mert te (és ismétlem, csak és kizárólag te) mindent megtettél érte. Tehát nem vagy tárgyalási pozícióban, azt már elcseszted. :)

De ne aggódj, hozzászólásaid nem tűnnek el a süllyesztőben, nagyon jól szórakozik rajtad az egész család. És mielőtt még bemeséled magadnak: ezzel a módszerrel sem tudsz minket a szarságaidra nevelni. Évek hosszú munkájával elérted, hogy kimondjam: egy kalap szaralak vagy és azt sem lehet komolyan venni, ha kérdezel. :) És mivel inged, igenis vedd magadra! :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2017.06.25. 17:04:36

@Malkav:
Az a vicc, hogy ez a szerencsétlen ráadásul autokrácia párti, ez lejött a királyságmániájából. Ergo igazából azzal, hogy csak akkor engeded nyikkanni, ha betartja a szabályaidat, az ő tökéletes világát valósítod meg :D

Malkav 2017.06.25. 17:07:16

@Xinaf: Persze saját magát tekinti a hierarchia magasabb fokán, ezért mégiscsak bántja a kicsi csőrét, hogy a gyakorlatban maximum(!) jobbágy szinten van. :)

marikaneni 2017.06.26. 17:58:02

@Xinaf: Miről beszélsz? A királyság a magyaroknál nem azt jelentette, hogy csak a király szólalhatott meg, hanem Mátyás király szintű királyságot testesít, ahol az uralkodó meghallgatja és respektálja az alattvalói minden panaszát és igazságot szolgáltat a legkisebbeknek is, akár a legnagyobbakkal, sőt a királyi hatalommal szemben is. Az én blogomon bárki hozzászólhat, mert így tudjuk a tudásunkat kicserélni!

Malkav 2017.06.26. 17:59:40

@marikaneni: Lettél volna jobbágy abban a korban és újraértékelnéd az életed... :D Meg persze azt is, amiről brekegsz.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2017.06.27. 06:20:38

@marikaneni:
Sajnálom, hogy atombombát kell dobnom az idealizált kis üvegvilágodra, de most szilánkosra töröm: Mátyás a korszak egy legendásan kegyetlen királya volt. Az emberek, nemesek és jobbágyok egyaránt gyűlölték. Rengeteg új adónemet vezetett be, ráadásul békeidőben is szedte a rendkívüli hadiadót, mivel egy nagyrészt külföldi zsoldosokból álló sereget tartott fent (Fekete sereg), amit muszáj volt fizetnie, ha nem akarta, hogy szétrabolja az országot. Később, a király halála után pontosan ez történt, a Fekete sereg szörnyű brutalitással rabolt és fosztogatott, később Kinizsi Pál (aki baromira nem parasztfiú volt) és Magyar Balázs verték szét a saját csapataikkal.
Mátyás legendás álruhába bújásainak valóságalapja annyi, hogy besúgó hálózatot hozott létre, ezért sok mindenről tudott, ami az országba történik. Az igazságosságának pedig annyi a valóságalapja, hogy nem tűrte valóban, hogy a nemesek plusz adókkal terheljék a jobbágyokat, de nem szívjóságból, hanem mert akkor ő kevesebbet tudott belőlük kipréselni.
Összességében
1. Ez a király idegen zsoldosokat hozott magyar földre.
2. Brutális adókkal sanyargatta a népét.
3. Besúgó és kémhálózat jelentett neki.
Szóval olyan dolgokat csinált, amit a zsidóknak szoktak tulajdonítani. Egyébként elég nagy orra volt Mátyásnak. Aki amúgy nem volt zsidó. De jó ember sem. Zseniális stratéga, és ritka keménykezű uralkodó (értsd: zsarnok) az volt, viszont az ország az ő uralkodása alatt volt utoljára számottevő hatalom. Utána már csak a romlás jön, aminek első jele a Dózsa féle parasztfelkelés lesz, majd utána Mohács, majd a Török hódoltság. 48-49, majd az I. és II. Világháború. Trianon. A bukott 56-os események. És most Orbán.
Szóval az utolsó tartósan dicsőséges korszakunk ért véget Hunyadi Mátyással. De azt flashelni, hogy ő bárkit meghallgatott, vagy bárkivel önzetlen lett volna... Mátyás a legönzőbb uralkodóink egyike volt.

Malkav 2017.06.27. 06:33:08

@marikaneni: Az utolsó hozzászólásod nem ment át a szitán, de ezen szakadtam:
"Pénzben nem adóztak, hanem csak tizedet és kilencedet adtak a mindenkor megtermelt terményeikből!"
Erről Xinaf már leírta a lényeget. :)
"Inkább lennék jobbágy abban korban, mint most egy nincstelen proli!"
Ha valaha összejönne neked egy csaj és házasságra lépnél vele (eléggé életszerűtlen gondolat), akkor döngethetnéd a melled, mennyivel jobb jobbágynak, mint prolinak lenni, amikor a földesúr döngeti meg az asszonyod az első éjszaka jogával élve. ;) Ha ez netán nem tetszik, akkor következik a pallosjog....
"Van bőr a képeteken összekeverni a Káin-Ábel-féle magatartásformát a Hunor-Magyaréval?"
Egyrészt nem tetszik a stílus és az utószóként bedobott link miatt ez a köpeted sem jutott át a rostán, másrészt ennek az utolsó felkrákogott kérdésednek abszolút semmi köze se a témához, se a fentebb leírt kommentekhez. Végképp kezd széthullani a valóságérzeted.
@Xinaf: És akkor még nem beszéltünk a füstadóról, ami plusz teherként nyomta azoknak a jobbágyoknak a vállát, akik azt sem tehették meg, hogy ha nem tetszett nekik a földesuruk, akkor fogják a sátorfájukat és elköltöznek. Pláne Erdélyben, ahol ugye a híres Vlad Tepes jobbágyának lenni enyhén szólva más tészta volt... :D

Malkav 2017.06.27. 13:08:11

@marikaneni: Fuss neki még egyszer, de ezúttal a szabályok betartásával. ;)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2017.06.28. 19:40:32

@Malkav:
"Pénzben nem adóztak, hanem csak tizedet és kilencedet adtak a mindenkor megtermelt terményeikből!"
Teszem hozzá, a jobbágyoktól tényleg ritkán szedtek pénzt, mert nem volt nekik. De az, hogy tizedet és kilencedet... szóval tizedet az egyháznak, kilencedet a földesúrnak. Aztán ugye füst adó. . Rendkívüli hadiadó (volt, hogy egy évben kétszer!), amit békeidőben is szedett. Koronavám.
Mátyás mindent megtestesített, amit Feri a zsidóknak titulál. Pénzéhes volt, önző, kapzsi, és idegenekkel rakta tele az országot, ráadásul nem is volt különösebben keresztény.

Malkav 2017.06.28. 20:13:58

@marikaneni: A változatosság kedvéért nem feleltél meg a szabályoknak. Ez külön vicces volt:

"Mint mondottam, énrám semmilyen szabályok nem vonatkoznak!"

Hát, pedig de. Itt vonatkoznak és hiába acsarogsz, amíg neveletlen kutyaként viselkedsz, hordani fogod a szájkosarat. ;) A többi f@szság nem érdekel, ha sufnioldalak idézeteit és linkjeit látom (ismét visszacseng a szabályszegés), akkor automatikusan törlöm. A te kútfőből szült baromságaidat még elolvasom, mert szórakoztat.
süti beállítások módosítása