Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

A haza helyes szeretetéről

2017.02.16. 08:06 | Malkav | 7 komment

Egyszer már írtam a nemzeti öntudatról, majdnem négy évvel ezelőtt. Most ismét előveszem a témát, de kicsit megforgatva: a szélsőségek helyett most arra térnék ki kicsit bővebben és példákkal illusztrálva, hogy mit is jelent a helyes hazaszeretet? Szélsőségek, baromságok, káros szövődvények nélkül.

cimer_fa.jpg

Véleményem szerint a következő módokon lehet és kell* szeretni a hazát:

- ismerni kell népünk történelmét. Bizony, 1222 nem csak irányítószám! Hunyadi a törökverő (János és a fiai) és nem az SS (történelmünk szégyenfoltja). A múlt ismerete fontos, hogy ne kövessük el a jelenben/jövőben a múlt hibáit.

- ismernünk kell népünk kultúráját. A Tokaji aszúból taplóság fröccsöt készíteni, aki citerázik az nem (csak) fázik, zenél(het is), Petőfi Sándor költő volt, és ha a boltban vásárolunk, nem helyes forma a "Akkor lesz egy...", hanem a "Kérek szépen egy..." a kultúrált formula. A kultúránk helyes ismerete a helyesírásra és helyes beszédre is kiterjed, kerülendő a "de viszont", a "folyó" szó "ly"-al, a "hajó" szó "j"-vel írandó. Tudni kell, hol van vessző a mondatban és hogyan hangsúlyozunk a beszédben. És kérem szépen, nem thömkhödjük thele fhölöslegeshen "h"-val a mondhathunkat hirtelen öthlethtől vhezérelhve! A "b" nem egyenlő "v", ezek külön hangok és betűk.

-ismerni kell hazánk természeti kincseit és azokat megőrizni az utókornak. A Duna és a Tisza folyók, nem tavak. A túzok egy földön fészkelő madár. Az akác egy invazív fa. A Mecsek nem északkeleten keresendő. Nem engedjük szabadon az otthon tartott, de megunt vörösfülű ékszerteknőst.

- tudni kell jó magyarként viselkedni. A hölgyeket előre engedjük az ajtóban, amikor annak helye van. Tudjuk, mikor kell a férfinak előbb bemennie egy ajtón. Tiszteljük az idősebbeket. Gondoskodunk a nálunk gyengébbekről és nem terrorizáljuk őket. Jó házigazdák vagyunk és/de nem élünk vissza a vendégjoggal. Mivel nem sunyiskodunk, véleményünket arccal, névvel vállaljuk, ha szükséges. Az internet arctalanságát kihasználva nem válunk arcátlanná.

- tudni kell hazánk törvényeit és azokat betartani. Nem csalunk adót. Nem lopunk. Nem verjük szét a metrót a fél várossal együtt, ha nyer/kikap a csapat, mert az bűncselekmény. Nem firkáljuk össze a falat/buszt/bármit. A védett növényeket/állatokat nem pusztítjuk.

- képesnek lenni arra, hogy akkor is kitartsunk hazánk oldalán, amikor éppen nehezen döcög a szekér. Ha már kimentünk külföldre, nem messziről okoskodunk az itteni életről. Ha már kimentünk, valamikor hazatérünk. Fontos: hazajövünk! Mert a hazánk ez a föld (és annak minden kincse).

Nagyon fontos elem és manapság kiemelt pont:

- fel kell lépni a nemzetre káros dolgokkal szemben. Nem, nem a "migráns áradatról" beszélek. Hanem a magyarságra káros eszmékről, elméletekről. A finnugor voltunk nem ciki, nem vagyunk kiemelkedett, felsőbbrendű nép a többihez képest. Kerüljük a szélsőségeket (akár jobb, akár baloldali, akár csőkonzervatív, akár hippi-liberális), mert minden szélsőség káros a nemzetre. Lándzsát törünk a történelmet, jelent, tudományt, hitet eltorzító baromságokkal szemben (pl. magyar ősnép elmélet, lapos Föld mítosz, oltáskritikusság, szinkretizmus stb.).

-tisztában lenni azzal, hogy magyarok vagyunk. Nem Magyarországon tengődő lelkek, nem MAGYAROK (árpádsávval dekorálva), pláne nem pártus-szkíta-hun-szuper-atom-turbó-magyharok, vagy maják. Nem pörögjük túl a dolgot, magyarok vagyunk.

A felsorolás közel sem teljes. Több bejegyzésnyit lehetne boncolgatni csak az eddig feljegyzett pontonként... tehát most csak amolyan összefoglalót írtam. A hazaszeretet fontos dolog, de normálisan éljük meg! Hülyéből sok van, mi ne legyünk azok!

magyar_zaszlo.jpg

Nem kell túlspirázni. Hazánk natúr vígan lengő zászlaja nem csak szelet jelez. Egy népet is jelöl.

Lábjegyzet: egy kis magyarázat nem árt

*kell szeretni a hazát - véleményem szerint a hazaszeretetnek nem csak létjogosultsága van. Az ember társas lény és normál esetben mindenki tartozni akar valahová. Így hát akiben nincs egy cseppnyi hazaszeretet/nemzeti öntudat sem, az olyan, mint a gyökerétől megfosztott növény.

(De utószóként fontos kiemelnem: attól, hogy a növény nem plakátozza ki, hogy "mekkora cukorrépa-főgyökérzetem van", attól függetlenül az a növény egész és megél a földbe kapaszkodva.)

Címkék: jövő vélemény gondolat múlt jelen szép és jó

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr5012264906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mezeinewsee 2017.02.17. 11:45:00

Az a baj, hogy ezek a magyarkhodó okhosok egyszerűen nem értik, mit is írsz.

Malkav 2017.02.17. 11:57:31

@mezeinewsee: Feri most bizonyította, mennyire fingja sincs arról, miről szólt a bejegyzés. És véleményem szerint igen durván kezd elhülyülni. A rá vonatkozó szabályokat még mindig huszárosan semmibe veszi (talán már nem fogja fel?), de szakadni fogtok azon, amit összehordott. :D

Egy-két gyöngyszem: az origo és 24.hu számára maximálisan megbízható forrás a wikipédiával együtt. Szálasit hithű katolikus zsidóvédőként tűnteti fel, minket valamilyen megmagyarázhatatlan módon szlovákoknak tart, persze ezt jól megkörítve egy raklapnyi felsőbbrendűség tudattal.
De a kedvencem:
Pont ő okoskodik az arctalan arcátlanságról! Ezen végképp jót röhögtem, a leggyávább internettroll mondja meg a tutit! Ahogy mondani szokták: "B@mmeg bagoly, mekkora gerenda!" :D

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2017.02.18. 22:54:21

Feri egy gyáva nyomoronc. De el kell néznünk neki, nincsenek barátai.

jeanvaljean 2017.03.21. 12:33:48

Teljes mértékben egyetértek a leírtakkal. Annyit még hozzátettem volna a "hazajövünk" után a Szózat sorait, mely mélyen belém égett gyermekkoromban: "Itt élned, s halnod kell. "

Malkav 2017.03.21. 12:41:59

@jeanvaljean: Üdvözlet a blogon! Igen, ezt nem írtam hozzá, de engem is ez a részlet motivált. :)

jeanvaljean 2017.03.22. 11:52:55

@Malkav: Köszönöm!

Kérdés: Fölszenteltek végül is? Csak, mert a metropóliában dolgozom, tudnom kéne, ki vagy:)

Malkav 2017.03.22. 11:56:19

@jeanvaljean: Hát, az még nagyon (de nagyon) odébb van. :) Hajrázzunk, hogy eljussak oda. :)
süti beállítások módosítása