Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Az IGAZI Jézus(?)

2017.01.20. 21:56 | Malkav | 29 komment

Akik eddig egy kő alatt laktatok, most megnyílhat a szemetek. Mert egy olyan oldalról kaptunk fülest, hogy ihaj! Megtudhatjátok mostantól relatív rendszerességű posztokban, milyen is az IGAZI Jézus. Ha eddig a BoT bejött, ezt zabálni fogjátok. :D

Mielőtt részletezném milyen is az IGAZI Jézus, először vegyük végig a szerintem egyik legviccesebb részt: "A Magyar tényleg keresztény? Avagy mit is jelent mind ez?" című fejezet gyöngyszemeit.

Az egész rész itt található meg, én csak tömörített összefoglalást adok. A fejezet gondosan igyekszik különbséget tenni az igaz keresztény és az ú.n. "judeo-keresztény" között. Lássuk, mi mindennek kell egyszerre teljesülnie ahhoz, hogy valakit "judeo-kereszténynek" nevezzünk és azt is, hogy én vajon "judeo-keresztény" vagyok-e, vagy sem? Szokás szerint vastagon lesz kiemelve az eredeti szöveg, alá írom dőlt betűvel a saját észrevételeket.

Tudod mikor vagy igazi judeo-keresztény és nem mű?

Most megtudom. De megtudjátok ti is. :)

- Ha elismered és tudod, hogy az Istened a héberek istene. Nevei: Jehova, Adonai, Emanuel, Tettragrammaton, Elohim,stb.

A Tettragrammaton a kedvencem. Mint valami Transofmers figura. :D Nos, a helyzet a következő: az én Istenem mindenki Istene (a hébereké is többek özött) és sok féleképp szólítják. Minden bizonnyal a fentiek szerint is, bár pont erről az ismeretlen Transormersről még nem hallottam. :D


- Ha elismered azt, hogy miután meghalsz, ugyanabban a testben fogsz feltámadni, mint amiben meghaltál. Abszolút pech ha elmúltál 70 éves és rákos beteg vagy.

Nos, ez sem a Egyház, sem a kereszténység általános tanításában nem szerepel, tehát kijelenthetem, hogy: nem ismerem el ezt a pontot, mert akkora baromság, hogy nincs rá szakkifejezés. :)


- Ha elismered, hogy a Kutai Szkíta Úr Jézus zsidó

Hát, hogy ki a franc az a Kutai Szkíta Úr Jézus, azt nem tudom. Épp ezért lövésem sincs, hogy zsidó-e?


- Ha elhiszed, hogy a Magyarok Istene nem létezett sosem.

Dehogynem létezett! Létezik most is és örökkön örökké. Annyira jófej, hogy mellé nem  diszkriminál, ő minden nép és minden ember teremtő Istene.


- Ha elismered, hogy az ún. megváltást egy zsidó istentől kapod. Aki mellesleg téged nem tekint embernek.

Engem a názáreti Jézus váltott meg a kereszten, aki olyannyira embernek tekint, hogy meg is halt értem. Örökké hálával tartozom Neki ezért, főleg mert nem kényszerből tette, hanem szeretetből, ami nagy szó.


- No meg ha elhiszed, hogy lélekben zsidó vagy. Mert ezt el kell hinned akkor ha a zsidó istent, Jehovát tekinted a magadénak és természetesen vallod apádnak.

Nem vagyok zsidó sem lélekben, sem testben, de még felmenők közt sem találtam zsidót. És nem vagyok Jehova tanúja sem, katolikus keresztény vagyok.

Amennyiben ezek mind egyszerre megvannak benned, akkor te tényleg judeo-keresztény vagy. Ez nem baj csak akkor ne mondd hogy igaz magyar vagy.

Hát, lássuk a végeredményt: 6/1 Tehát öt pont nincs meg bennem a hatból, egro nem vagyok "judeo-keresztény". És magyar vagyok. Ez tök jó! :)

Még egy kis érdekesség:

Egyébként van fogalmad arról, hogy mivel jár egy judeo-keresztény pap általi megkeresztelés?

Engem katolikus pap keresztelt, azt tudom "mivel jár" :). A "judeo-keresztényt" nem tudom, de feltételezem barátunk megválaszolja a kérdést, ha már egyszer feltette.

Szerintem nincs. Nagy kár.

Semmi gond tesó, most te megmondod a tutit. Szóval, mivel jár? :)

Akkor talán nem ajánlanád fel a gyermekedet a zsidó istennek. No meg nem tőle várnád a lelki üdvöt és a testben való feltámadást.

Ne várjátok, nem fogja megválaszolni. Nagy kár. :) Minden esetre hatásvadászatból kegyelem kettes.

Vizsgáljátok meg ti is a fent tárgyaltak szerint, hogy "judeo.keresztények" vagytok-e? Mindenképp megéri! :D Az IGAZI Jézus témát bőséggel boncolgatni fogom, mert baromi vicces. Az esszenciális szinkretista thotferis maszlag! Lesz miből csemegézni. :D Még egy kép, ahogy az IGAZI Jézust ábrázolják. Már csak a bajuszt kell jól megpödörni és akkor már szupermagyar lesz. :D

Címkék: vélemény poén hit agyfrász Mao! thotferi

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr2612141753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Malkav 2017.01.21. 21:56:36

Nem fogta még fel a kis trollunk, hogy milyen szabályok vonatkoznak rá.
És azt sem sikerült értelmeznie, hogy miről is szól pontosan a bejegyzés. :D Kajak azt hitte/hiszi(?), hogy ezt a pancsolt szinkretista maszlagot egy percre is komolyabban veszem. Így még szórakoztatóbb. :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2017.01.22. 11:58:50

@Malkav:
Feri állapota aggasztó mértékben romlik. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy valami tragédia hatására fizikálisan csökken az agysejtjeinek a száma.

Malkav 2017.01.22. 12:02:30

@Xinaf: Biztos a sok pálinkától, amit "egészsége megőrzése végett" vedel. Köztudott, milyen "jó" hatással vannak a tömények az agysejtekre. :)

Mostanra szent meggyőződése, hogy az IGAZI Jézus után úgy nyomozok, mintha legalábbis Atlantisz romjait keresném. :D Így még viccesebb lesz szétoltani ezt a szinkretista maszlagot.

Malkav 2017.01.22. 15:00:34

@nárcisz kutyus: Az egész IGAZI Jézus trutymó egy szinkretista baromság. Ilyen egyszerű. :)

Malkav 2017.01.22. 17:15:20

@nárcisz kutyus: Jézus "megértésének" valóban vannak fokozatai, mondjuk inkább úgy, hogy feloszthatjuk fokozatokra Isten megismerésének "szintjeit". (Mintha ez tényleg olyan hú de létfontosságú lenne...) De Krisztus tetteiről és tanításának lényegéről már van egy isteni sugallatú összefoglalás, amit Bibliának nevezünk. Az a kampó duma, amit az IGAZI Jézus oldal felköhög nem több, mint köpedék, több téren is huszárosan ellentmond az igazi krisztusi tanításnak.
Hát, ha az anyatejjel szívott "kereszténység" olyan, mint a tiéd, akkor köszönöm nem kérek belőle. Én tényleg kereszténynek tartom magam, nem akarok letérni a helyes útról a szinkretista zsebpiszok homálya felé.
A magyarság tradíciói is tartalmaznak keresztény elemeket, mert a kereszténységgel korábban is érintkezésbe került elődeink beépítették a kultúrájukba a kereszténység tanait, kicsit átalakítva. Ez nem azt jelenti, hogy a magyar mitológia a régebbi, vagy Krisztusibb történet, pont ellenkezőleg! Amikor Jézus a világban járt, még messze nem voltak magyarok sehol sem (ezzel már kizárhatjuk Jézus magyar származását is).
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a 'tudás' szót a magyar nyelvtan szabályai szerint változatlanul "h" betű nélkül írjuk. Általános iskola első osztályos anyag. ;)
Pont a mindenféle nézetből, vallásból és eszméből összekapart és saját szájíz szerint kiválogatott szellemi műtrágyát (lásd IGAZI Jézus-tan egésze) nevezzük szinkretizmusnak. És mivel az IGAZI Jézus témát boncolgató egész oldal ezt a légúti lepedéket tartalmazza, az egész téma úgy baromság ahogy van. Még köszönő viszonyban sincs Jézus tanításával, az Evangéliummal, az Egyház tanításával (mely hit és erkölcs dolgában biztos és tuti). Ez nem bigottság, hanem józan paraszti ésszel felmért és megállapított tény.

Malkav 2017.01.22. 19:54:22

@nárcisz kutyus: Akkor most következzen a régimódi elemzős technika. :)
"A katolikus egyház a szent hagyományokat is a Bibliával egyenértékű felvilágosításként, megvilágosításként fogadja el! Tehát a mi magyar hagyományainkat is lehet vizsgálni, vizsgáztatni a jézusi tanítások tükrében!"
Persze lehet vizsgálni, csak attól még nem lesz a magyar néphagyomány egyenértékű a Szent Hagyományokkal. :)
"A magyarok nem a semmiből kerültek a történelem szinpadára, hanem voltak családfáik, amelyek révén a hunokhoz, Atilla királyhoz és népéhez, azon túl pedig a szkítákhoz, és a nagy Nimród királyhoz vezették vissza eredetüket! Hasonlóan ahhoz, ahogyan a zsidók Ábrahámhoz, Nóéhoz vezetik vissza az eredetüket, családfáikat! Mi is megtehetjük, hogy ragaszkodunk őseink családfáihoz!"
Részletkérdés, hogy pont nem is vagyunk rokon nép még a hunokkal sem (akik leszármazottai a törökök), tehát a családfánk ezen a téren már meg is tört. Mi finnugorok vagyunk, térben és időben sem passzolunk a szkíta és a hun nép vonalába.
"Ha ti nem magyar létetekre nem tudtok ilyen családfákat prezentálni, attól még ne irigykedjetek a magyarokra, azokra, akiknek vannak, voltak neves őseik is! Minket nem tudtok megfosztani az őseinktől, mert nem hagyjuk, és keményen odacsapunk a szlávoknak, bocskoros románoknak is!"
Öhm... fel kell hívnom a figyelmed arra a jelentős és fontos apróságra, hogy én/mi is magyarok vagyunk ám! :) Testben és lélekben, gondolkodásban egyaránt. Tehát a többes szám második személy legalábbis fura. Főleg a románozás, mert hozzájuk végképp semmi közünk nincs. ;)
"A magyarok hagyományai, kultúrája egészen a szkítákig vezethető vissza, amely nép a legősibb népek között számon tartott a történelemben, ha nem a legősibb, hiszen Nimród építette a Bábel tornyot a mi hagyományunk szerint, ahonnan az emberek szétszéledve különféle népeket alkottak."
Bíííp, a fentiek alapján a kijelentés téves, semmi közünk a szkítákhoz (sem)! És a bibliai Nimródot belepasszírozni a magyar mondavilágba már közelíti a szinkretizmus fogalmát.
"Tehát a rengeteg hagyományunk nagyon ősi és magas kultúrával rendelkező, hiszen még a napkeleti bölcsek is Nimród jövendöléséből ismerték fel Jézus megszületésének idejét és helyét!"
Bíííp, ismét téves! :)
"Az egyház tanítása is folyton változik, hiszen az ismereteink bővülése megköveteli a változtatásokat is! Ezért az ismereteinket először bővítvén mi nyugodtan kivárjuk vagy ha kell kiköveteljük az egyháztól a változásokat is utóbb."
A katekizmus változatlan kérem szépen, az Egyház időtálló tanítással bír. ;) Lehet erölködni a változtatásáért, csak fölösleges. Ami jól működik, ne javítsd meg! :)
"A mi hitünk nem bebetonozott, hanem az élő Jézust követő, dinamikus, mozgásban lévő, alakuló hit!
Te hiába próbálod a kereszténységet lerögzíteni valamely kőbe vésett tanításokhoz, mert az élettelen, halálra ítélt próbálkozás! "
Én nem próbálok semmit sem. Csak rávilágítok, hogy az IGAZI Jézus-trágya miért és miben sületlen marhaság.

Már a bejegyzésben tisztáztam az első számú bakit: a "forrás" szerint judeo-keresztény lennék/vagyok. Végigvettem a szöveget, hogy miben, miért is lennék judeo-keresztény és már a szöveg szerint is bizonyítottam, hogy katolikusként nem vagyok az, amit az oldal judeo-kereszténynek titulál. Már az elején hiba csúszik az oldalt összeíró tag számításába! És ez még csak a jéghegy csúcsa volt, több bejegyzésen át részletesen fogom levezetni, miért baromság az egész IGAZI Jézus-duma elejétől a végéig. :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2017.01.22. 20:34:31

@nárcisz kutyus:
Aki szerint a bibliai Isten a sátán, és a kígyó aki a gyümölcsöt leszedeti Ádámmal, az Jézus, az ne nevezze már magát kereszténynek...

Malkav 2017.01.22. 22:17:03

@nárcisz kutyus: Mint tudod, nem hozakodhatsz elő sufnioldalakkal, ezt tiltja a külön szabályzat. :) A következő vicces dolgokra most még válaszolok, had nevessenek a többiek is, de a továbbiakat azonnal és egészben törlöm. Ha tetszik, ha nem, fegyelmet tanulsz.
"Hiába nem lesz azonnal egyenértékű, ugyanis ez egy folyamat része, amelynek az első pontja ez, hogy vizsgálódunk, merünk vizsgálódni, megállapításokat tenni és akkor egy bizonyos átfutási idő után részévé válhat a szent hagyománynak a dolog!"
Hiába vizsgálgatod. Félreérted. Annyiszor vizsgálgathatod amennyiszer akarod és úgy, ahogy jólesik, sosem lesz egyenértékű a Szent Hagyománnyal. A kettő nincs ugyan azon a síkon és nem is lesz sosem. ;)
"Arra nincsen bizonyíték, hogy mi nem vagyunk rokon nép a hunokkal, mert sem a genetika, sem a nyelv ezt nem zárja ki."
De, pont kizárja mindkettő. :D
"Azt sem tudjuk egyébként, hogy Noé melyik fia milyen rokonságban állt a későbbi zsidókkal, mert nincsenek genetikai minták, nyelvi bizonyítékok. Ez nem mérvadó, ha egyszer a családfák és a hagyományok szerint a zsidók ezt tartják.
Ha ők ezt tarthatják, akkor mi is tarthatjuk a családfánk szerint őseinknek a hunokat, szkítákat, Nimródot!"
Tarthatjuk, de attól még nem lesz az. És ez a "ha nekik lehet, nekünk is" érvelés eléggé dedós szint. ;)
"Finnugorok nincsenek, ez csak egy fikció! A genetikai vizsgálatok szerint a honfoglaló magyarok a szkítákkal állnak genetikai rokonságban."
Téves, vannak (pl. mi). :) A szkítákkal sem állunk genetikai rokonságban, ez is téves szemlélet.
"Az igazi Jézus során előkerülő tények: tények, amelyeket megismerhetsz a kutatásokból, a lexikonokból és a főiskolai jegyzetekből!"
Az IGAZI Jézus során előkerülő tények: nincsenek Befüvezett lázálom az egész. :D
"Te Judeo-Keresztény vagy!"
Olvasd újra a bejegyzést! ;) Az oldal érvei szerint sem(!!!) vagyok judeo-keresztény. ;)

Malkav 2017.01.22. 23:03:37

@nárcisz kutyus: A katolikus lexikon nem egyenlő a katekizmussal, írom nem először. Tehát az Egyház hivatalos tanításával szemben nem egyenértékű. Ne "magyarellenes ostobaság" amit mondok, hanem tény. Az, hogy neked ez nem tetszik, már nem az én bajom. :)
"Honnan tudod te, hogy a jövőben mi hogyan fog változni? Te leszel a Pápa? Nagyon is megfordulhat minden , akár egyik pillanatról a másikra!"
Az Egyház tanítása nem változik, ahogy nem változott Krisztus óta. Te nem érted, mi az Egyház tanítása. ;)
"Miért lenne dedós szint?"
Régen ciki, ha ez a kérdésed. :D
"Mi nem finnugorok vagyunk, hanem magyarok, te lehetsz nyugodtan "finnugor", ha úgy gondolod, de mi nem vagyunk finnugorok!"
Hahó McFly, van itt valaki? :D Továbbra is és változatlanul magyar vagyok. :) És a magyar nép finnugor. ;) Lehet, hogy te nem, ez a te dolgod. :D
"A vizsgálatok szerint a szkítákkal genetikai rokonok vagyunk és a Katolikus Lexikon is ezt mondja! Ne menj szembe a saját egyházad Lexikonjával!"
A tudományos szakvélemény egyértelműen mondja, hogy nem vagyunk rokonai a szkítáknak. És hogy erről mit ír a katolikus lexikon, továbbra sem nyomós érv, mert az még mindig nem (!) a Katekizmus. Ergo (hogy te is felfogd végre a pálesztől korlátolt tudatoddal) a katolikus lexikon nem az Egyház hivatalos álláspontja/forrása/tanítása. ;) Innentől kezdve nyugodtan szembemehetek vele, ha baromságokat írnak hozzá.
"Te judeo-keresztény vagy, mert rosszul azonosítottad be magad, de engem nem tudsz átverni! "
Tudod mit, vezesd te is végig az IGAZI Jézus hat pontját, ami judeo-keresztényként azonosít engem és meglátjuk, hogy az vagyok-e? :)

Malkav 2017.01.22. 23:30:04

@nárcisz kutyus: No gyerek, most jól sasolj! :)
"Ki beszélt itt katekizmusról rajtad kívül?"
A katekizmus tartalmazza a Katolikus Egyház tanítását. Ezért kerül szóba, de ezt minden alkalommal elegánsan ignorálod. Pedig ez nem az én agymenésem, ez a tény.
"Az a ciki, hogy nem egyenlő mértékkel mértek, mert a zsidók irányában kritikátlanul elfogadóak vagytok, míg a magyarok hagyományait semmibe veszitek. Ezért nem is vagytok magyarok!"
Csak a hülyeséget nem veszem semmibe, amit te és az IGAZI Jézusos oldal böffög elénk. Ezek ellen lándzsát török, magyar hazám védelmében. :) Ezért is vagyok magyar. ;)
"Te semmiféle tudományos szakvéleményt soha semmikor nem mutattál, úgyhogy ilyenekre ne is hivatkozzál!"
Nem én képviselek egy egész világgal szembemenő véleményt, pont ellenkezőleg. Mivel te képviselsz egy (ökörséget) eltérő véleményt, neked kell bizonyítanod, miért és miben téves a jelenkor tudományos szemlélete.
"A magyarországi(!) egyház álláspontját ez ügyben a Katolikus Lexikon képviseli és ennek nem kell a katekizmusban megjelennie, mert nem oda tartozik!"
Bííííp, téves! :D A katolikus lexikon nem képviseli az Egyház álláspontját. Csak azért, mert benne van a lexikon nevében a "katolikus" szó, még nem kell azonnal és vakon elfogadnom azt. Főleg annak tudatában, hogy a katolikus lexikon tartalmaz igen sok, az Egyház tanításával szembenenő nézetet. Tudod, mit jelent a "katolikus" szó? Ha tudnád, ennek fényében kénytelen lennél belátni, hogy igazam van. ;)
"Bármivel nyugodtan szembe mehetsz, de akkor nyíltan mond meg, hogy te szembe mész a Katolikus Lexikon álláspontjával és lehetőleg próbáld meg szakszerűen igazolni is , ha cáfolni akarsz!"
Mivel a katolikus lexikon nem hivatalos tudományos forrás, továbbá nem az Egyház hivatalos tanítása (mert az a Katekizmus), így nyugodt szívvel szembemehetek vele és nem szorulok indoklásra, hogy miért.
"Az zsidók eredettábláival való kritikátlan azonosulásod a legfőbb bizonyíték a judeo-keresztény mivoltodra! "
Nem azonosulok a zsidók eredettábláival, mert nem vagyok zsidó. Ez alapján judeo-keresztény sem. De te akkor most hivatalosan is szembemész az IGAZI Jézusos oldal hat judeo-keresztény azonosító pontjával? :) Az alapján ugyanis nem vagyok judeo-keresztény, bármi legyen is az. ;)

Malkav 2017.01.22. 23:57:59

@nárcisz kutyus: Még erre válaszolok, had égesd magad. :)
"A magyarországi katolikus egyház a katekizmuson kívül temérdek mindent tanít a főiskoláin, egyetemein. Én ezekről beszélem neked!
Ha ezt nem tudod feldolgozni, akkor ne menekülj a katekizmus mögé!"
Ha kettőnk közül van valaki, aki tudja, hogy mit tanít a magyarországi Katolikus Egyház, az pont én vagyok. ;) Baromira benézted! :D
"A magyar nép hagyományait, krónikás történetíróinak a származási tábláiit nem minősítheted hülyeségnek, mert ha ezt teszed, akkor megtagadod ezt, és nem vagy magyar!"
A magyar nép (az én népem) hagyományait nem minősítem hülyeségnek, pont ellenkezőleg! Védem foggal-körömmel az olyan túlbuzgó idiótizmustól, mint amit te is elénk társz. ;)
"Az egész világ nem megy egy irányba, úgyhogy temérdek álláspont van és mindig a legújabb felfedezések felülírják a régebbi elméleteket!
Te semmilyen bizonyítékot semmire az égvilágon nem hoztál!"
Szerencsére azért a nagy hülyeségek nem általánosan elfogadottak, részben innen is lehet megállapítani, hogy mi lehet nagy marhaság és mi nem. És csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy nem nekem kell bizonyítanom, mert nem én megyek szembe az általános, eddig ismert tényekkel. :)
"A Katolikus Lexikon képviseli az egyház álláspontját, mert ezt tanítja az iskoláiban."
Te inkább ne akarj erről okoskodni, okés? ;) Hidd el, jobban tudom, mit tanít iskoláiban a Katolikus Egyház. :)
"A judeo-kereszténységet nem csak 6 pontból lehet azonosítani, hanem akár 66 pontból is!"
Lehet, de most arról a hat pontról beszélünk, amiről a bejegyzés szól. Ne ferdíts! :) Szóval, a fent vázolt hat pont alapján, én judeo-keresztény vagyok? :)

Malkav 2017.01.23. 13:26:36

@nárcisz kutyus: No kölyök, most jól figyelj. :)
"A Katolikus Lexikont azért adta ki a katolikus egyház, mert ezzel akar tanítani! Nincs mese, ez a helyzet!"
Nem. :) Hidd el, jobban tudom nálad, miből és mivel tanít az Egyház, a katolikus lexikon pont nincs ezek között. :)
"Nincsenek "eddig ismert tények ", mert egyetlen ilyet sem mutattál! Én viszont mutattam a hagyományinkat, a Katolikus -Lexikont és a genetikai vizsgálatokat!"
Had ne kelljen tudományosan bebizonyítanom, hogy a füvet zöldnek, az eget pedig kéknek látjuk. ;) Ilyen nyilvánvaló tényekhez ragaszkodom csupán, te mész szembe a hasonlóan egyértelmű dolgoknak. ;)
"A Katolikus Egyház a Katolikus Lexikon kiadásával tanítani akar, és tanít is, úgyhogy milyen alapon vonod te kétségbe azt, hogy mit tanít az egyház, ha egyszer ilyen tanító jellegű kiadványokat adnak ki?"
Kétségbe vonhatom, mert baromira jól tudom mivel és hogyan tanít az Egyház, a katolikus lexikon nincs köztük. ;)
"Természetesen judeo-keresztény vagy, hiszen a Kutai Jézust is galád módon megtagadtad! "
Ne ferdíts Feri, a bejegyzésben szereplő hat IGAZI Jézus-os pont alapján vizsgáljuk a kérdést (nem térhetsz el a tárgytól). :) Vegyük végig röviden és csak eldöntendő kérdésként a hat pontot:
Elismerem és tudom, hogy Isten a héberek istene?
Igen.
Elismerem, hogy abban a testben támadok fel, amiben meghaltam?
Nem. (És innentől már nem vagyok judeo-keresztény.)
Elismerem, hogy Jézus zsidó?
Igen.
Elismerem, hogy a magyarok Istene nem létezett sosem?
Nem.
Elismerem, hogy a megváltást zsidó Istentől kapom, aki nem tekint embernek?
Nem. (A mondat második fele miatt már nem.)
Elhiszem, hogy lélekben zsidó vagyok?
Nem.
Csak akkor vagyok judeo-keresztény, ha ezek mindegyike igaz rám. Nos, a legszigorúbban véve is 6/2 arányban mondtam igent, 4 nemmel egyértelműen nem vagyok judeo-keresztény. :) Ezzel fölösleges szembemenned. :)

Malkav 2017.01.23. 19:18:50

@nárcisz kutyus: Ez egyre viccesebb. :D Csak néha kell egy kicsit megpiszkáljalak és máris lejted a trolltáncot. :D
"Szerintem meg a Katolikus Lexikont nem a humorfesztiválra való rásegítés céljából adta ki az Egyház, hanem azért, mert ezzel akarja tanítani a híveket! Így aki olvassa, nem nevet rajta, hanem tanul belőle!
Rajtatok kívül természetesen, mert ti röhögtök!"
Nem csoda, hogy röhögünk ezen, elvégre mi tudjuk, hogy az Egyház nem ebből tanít. :D Veled ellentétben, aki még mindig vered ezen a nyálad.
"Mivel te a magyarok őseit és nemzetségtábláit megtagadtad, ezért te nem is vagy magyar!"
Benézted. Kétszer is. :) És magyar vagyok. ;)
"A te őseid valóban nem ők voltak, ebben nincs is vita közöttünk."
De van vita, mert az én őseim is magyarok voltak. ;) Vissza is szoktad olvasni, amiket írsz, vagy önvédelmi célzattal elfelejted a korábbi hülyeségeidet? :)
"Én a te ősedet egyetlen másodpercig sem vitatom, ha előállsz velük egy évszázados nemzetségtáblázattal a családi hagyományok, feljegyzések alapján!"
Leszarom, hogy vitatod-e az őseim magyarságát, vagy az én magyarságom. ;) Szerencsére ez az én magyar öntudatomban nem gátol.
"Ezért te se vond kétségbe az én magyar őseimnek a leszármazási vonalát! Oke?"
Magyar őseim leszármazását nem vonom kétségbe. A hülyeséget vonom kétségbe és csakis azt. ;) De ha inged, igenis vedd magadra! :)
"Nem szükséges, hogy mind 6 pontra igent mondj, elég ha csak egyetlen pont meg van benned, mert már akkor judeo-keresztény vagy!
Ha mind 6 pont egyszerre van meg benned, akkor természetesen minden kétséget kizáróan az vagy! "
Tehát ellentmondasz az oldal készítőjének, mikor elég világosan fogalmaz?

"Amennyiben ezek mind egyszerre megvannak benned, akkor te tényleg judeo-keresztény vagy."

Hangsúlyoznám a lényeget: MIND EGYSZERRE. Tehát nem "akár csak egy is", hanem mind egyszerre. :) Tetszik érteni? ;)

Abba meg jobb nem belegondolni, hogy neked annyira nincs semmid amit felmutathatnál az életben, hogy a származásoddal dicsekszel. Pedig nem a te érdemed, hogy pont a Kárpát-medencébe pottyantott a gólya. Igazából ehhez többet adtak a szüleid hozzá, mint te magad. Ettől fogva az, hogy magyar vagy szép és jó, de részedről nem elegendő ok a büszkeségre, mert ez ajándék az Úrtól, nem eredmény. De ha ebbe belegondolnál, nem lennél ennyire hülye, tehát fölösleges is ezt a szervát adnom.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2017.01.23. 21:21:56

@nárcisz kutyus:
Valaki szóljon ennek a retardáltnak, hogy Jézus szerint az ó-szövetség része a hitnek...

Malkav 2017.01.23. 22:38:31

@nárcisz kutyus: Jézus többször is hivatkozott az Ószövetségre, ami valami furcsa okból kifolyólag nem az ősmagyar eredetmítosz volt (mert akkoriban nem is voltak magyarok?). Hoppá! :D
És mi Istentől ihletettnek tartjuk az Ószövetséget. És a tízparancsolatot is, amit egy keresztény ember ugyan úgy betart, mint az Evangéliumot, mert a kettő nem üti egymást. Ezt persze te, mint nem keresztény ember minden bizonnyal nem érted. De nem baj. :)
Már megint "mi magyarok"-ozol itt nekem. Ébresztő bogaram, mi is magyarok vagyunk, még mindig! ;) A te páleszgőzös véleményed ellenére is. :)
Tudom, hogy nem kényelmes ezt tudomásul venni, de attól még igaz. Az Ószövetség és a tíz parancsolat ugyan úgy Istentől ihletett dolog, mint az Evangélium. Ugyanis Jézus (a názáreti Megváltó, az a zsidó ács, tudod) többször is hivatkozik az Ószövetségre, többször idéz belőle és nem csak a törvényből, hanem a prófétákból is. ;) Erre utalt Xinaf: az ószövetség része a keresztény(!) hitnek.

Malkav 2017.01.24. 13:58:14

@nárcisz kutyus: Vegyük szépen végig a lökött agymenéseidet. :)
"Ugyan mire hivatkozott volna a zsidóknak; a buddhizmusra? Ha Indiába született volna, akkor meg Buddhára hivatkozott volna és nem a zsidók Tórájára!
Ez teljesen természetes!"
Nem véletlen, hogy Izrael földjére született, zsidóként, zsidónak. :)
"Jézus a zsidók közé született, de ő maga Kutai Jézus volt, galileus, nem zsidó származású, aki felrúgta a zsidók törvényeit és a szeretetet helyezte mindenek fölé!"
Feri, már itt elvérzel. Jézus nem galileai származású volt, Júda földjén és Júda törzséből született, Betlehemben. ;) És a törvény felrúgásáról alkotott képtelen elméleted maga Jézus cáfolja meg:

"Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a prófétákat; nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy beteljesítsem." /Mt 5,17/

Tehát beégtél. Megint. ;)
"Jézus senkit sem kényszerít arra, hogy egy idegen nép történetét Istentől ihletettnek fogadja el, azt megtanulja, tanulmányozza, mert minden népnek meg van a maga vallása, története, héroszai!"
Attól, hogy utálod a zsidókat, az Ószövetség, még változatlanul Istentől ihletett marad. Persze ha elfogadnád az Ószövetséget (is), mint Isten szavát, ellentmondásos lenne gyűlölnöd az ő népét. Nem csoda, hogy tartózkodsz a lelkiismeret ezen piszkálódásától. ;)
"A magyar nép ősei mindig is léteztek, szkítáknak hívták őket, mezopotámiában is éldegéltek, aztán pedig Galilába is kerültek belőlük!
Tanulmányozd a prelátus úr ajánlására a Katolikus Lexikont, abból sok mindent megtanulhatsz a magyarok őseiről! "
Továbbra sem érdeklődöm sufnioldalak zsebpiszokból kapart képzelgései után (és most jön a szokásos nyáladzó rögés-morgás, hogy "hogy merészeled a szent és igaz katolikus lexikont zsebpiszoknak nevezni, stb bla-bla-bla...").

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2017.01.24. 23:15:01

@Malkav:
Ferit az sem zavarja, hogy a zsidó próféták jövendölték meg Jézust, mint Dávid házából való üdvözítőt.

Malkav 2017.01.25. 18:27:11

@Xinaf: @nárcisz kutyus: Arról nem is beszélve, hogy apokrif idézetekre hivatkozik. :D

Malkav 2017.01.25. 22:10:47

@nárcisz kutyus: Nem meglepő, hogy te (aki sajnos elég távol áll a kereszténységtől) kész vagy apokrif (tehát nem Istentől ihletett) írásokra alapozni a véleményed. Tudod, nem véletlenül nem kerültek be az apokrif iratok a Szentírásba... de ha ezt (is, vagy bármi mást) értenéd, akkor nem nyeldekelnél nagykanállal szürcsölve a tömény baromságot. ;)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2017.01.26. 00:07:30

@nárcisz kutyus:
Nem, lehet az Új szövetségre, és a Szenthagyományra (a katolikus Szenthagyományra) is. És a katekizmusra. Másra nem.

Malkav 2017.01.26. 00:14:27

@nárcisz kutyus: Egész pontosan egy házidolgozat részletéből emelsz ki egyetlen rövid részletet, magasról szarva a szövegkörnyezet egészére. Ez eléggé nevetséges. :)
És vered a nyálad, hogy "mi magyarok" miben hiszünk... pontosíts kérlek: TE mint magyarkodó idióta abban hiszel... így pontosabb. ;) És hogy mi magyarok miben hiszünk, azt hagyd szépen meg nekünk, az eddigi ténykedésed egyelőre nem ártott a hazánknak (Magyarország), de ha csak még egy csökött agyú barmot be tudsz hülyíteni a maszlagoddal, az már megközelelíti a hazaárulás tényét. Ugyanis amíg magadban hiszed mindazt, amit eddig ránk tukmálsz, az egy dolog, a te privát magánügyed és a mi szórakoztatásunkat szolgálja. Ha már másokra is terjeszted a ragályod, az már káros a nemzetre. ;)

Malkav 2017.01.26. 00:46:13

@nárcisz kutyus: Ezt hagytam megjeleníteni, had röhögjön rajtad mindenki, de figyelmeztetlek: kezd elszaladni veled a ló. Ha nem veszel vissza a stílusból, visszadobom a hozzászólásod, mert köteles vagy itt udvarias hangnemben kommunikálni. :)
Nos, mivel nem tagadom meg a magyar hagyományokat és (mint a bejegyzésből kiderült) nem vagyok judeo-keresztény sem (bármit is jelentsen), úgy veszem ez a fröccsögés nem nekem szólt. :)

Apokrif iratnak a nem Istentől ihletett írásokat értjük. Ezt nyugodtan veheted "szentnek" vagy "igaznak", nem baj. Csak akkor ne valld magad kereszténynek. ;) Ezen végképp szakadtam:
"A szövegkörnyezet sem cáfolja az idézetet!"
Olvas el az egész dolgozatot és használd az agyad! Akkor rájösz, hogy igenis cáfolhatja, ha az idézetet kiemeled a szövegkörnyezetből csak azért, hogy sajátos szinkretista nézeteidet etesd vele. ;) Mondok egy tökéletes példát: a Szentírásban konkrétan benne van az a mondat (részlet), hogy "nincs Isten". Folytatása: "Mondja a szívében esztelen." Tehát a te logikád szerint nincs Isten, mert ez így kereken benne van a Szentírásban és "A szövegkörnyezet sem cáfolja az idézetet" ahogy te mondod? Elég sajátos szemlélet. ;)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2017.01.26. 11:51:58

@nárcisz kutyus:
El kell keserítselek: a magyarok ősvallása egyszerűen nem volt igaz. A kereszténység az igaz, és hitem szerint a legigazabb ebből a katolikus egyház.

Malkav 2017.01.26. 13:36:21

@nárcisz kutyus: He he he! :D
"Ti tehát megtagadjátok mind a Nimród királytól való származásunkat, mind pedig a szkíta őseinket, a Katolikus Lexikon tudásával direkt szembe menve!"
Még mindig nem esett le, hogy a katolikus lexikon nem egyenlő a Szent Hagyománnyal, az Evangéliummal, de még a Katekizmussal sem? Éppen ezért nem érdekel, mit írnak a lexikonba. Nem is kell érdekeljen, mert a katolikus lexikon semmibe vétele nem sérti az Egyház semmilyen tanítását, vagy rendelkezését, tetszik érteni? ;)
"Ez skandallium, innentől kezdve ti nem vagytok magyarok, akárhogyan is bizonygatjátok, mivel nincsen mire alapoznotok a magyarságotokat, ha egyszer ezeket az őseinket megtagadjátok, és helyébe "finnugorokat" képzeltek, sőt egyenesen arra vetemedtél, hogy a mi (magyarok) finnugorok vagyunk!"
Még jó, hogy nem te szabod meg, hogy ki magyar és ki nem. Sőt, barommira nem számít, hogy te kit tartasz magyarnak és kit nem. :D
A judeo-keresztényes hörgésed említést sem érdemel. Szánalmas vergődés az egész, látszik, hogy elittad az agyad.
"Akkor szerinted, amely irat nincsen benne a Bibliában, és nem Istentől ihletett ebből következően, akkor az mind hamis?"
Apokrif irat esetén hamis, egyébként téves. Pont. ;)
"Az összes más népek történetei, maga az egész történettudomány több évezredes kutatásai mind hiteltelenek?"
Pontosabban fogalmazva nem pontosak és sok bennük a tévedés. A (katolikus (és tessék megkövezni, az ortodox)) kereszténység Szent Hagyományai, az Új- és Ószövetség tamításai igazak, ez tuti. :)
"Szó nincsen róla, nekünk magyaroknak a fentebb már bemutatott őseink hitelesek, a magunk módján "szentek". Ettől még mi is keresztények vagyunk, mert nem csak judeo-kereszténység létezik, hanem temérdek más formái is vannak még ezen kívül a nagyvilágban a kereszténységnek. "
A manicehizmust ne sorold ide, mert az nem keresztény hit. ;)
"Nem csak a pápa urasága és követői keresztények!"
Persze hogy nem, mindazok keresztények, akik elismerik a Szentháromságot, hisznek Jézus megváltó kereszthalálában és feltámadásában és követik tanításait. Ezt nem csak a katolicizmus és az ortodoxia követi, csak ez a két irány (hitem szerint) követi legjobban mindezt.
"Hiába olvastam el az egész irományt, én a fenti idézetet sehol nem láttam megcáfolva, se utóbb, se előtte!"
Akkor olvasd el újra, de ezúttal figyelmesen. A szövegértés általános iskola első-második osztályos anyag. ;)
"Ha te cáfolatot látsz valahol, akkor idézd nekem!"
Kövezzetek meg, én nem dolgozom helyetted, mert akkor nem fejlődnél semmit. Olvasd csak figyelmesen (!) és értelmezd(!) az ott láttottakat. Tudod, az olvasáshoz bizonyos fokú intelligencia szükséges. ;)

Kedvencem:
"Az nem érdekel, hogy te mit jelentetsz meg és mit nem, engem ezzel nem tudsz revolverezni, mert az összes kihagyott hozzászólásomat a saját blogomon meg fogom jelentetni, mert a rejtegetések világkorszakának immáron leáldozott! "
Ki nem szarja le, mit írsz a saját szemetesedbe? Jeleníts meg bármit és mindent, amit itt nem engedélyezek, csak magadról mutatsz be tahósági bizonyítványt. ;) Arról nem is beszélve, hogy rohadtul nem érdekel, mit pötyögsz le a saját blogodon. Itt nem reklámozhatod a szellemi pöcegödrödet, ez a lényeg. Ez a normál ember számára érthető, mert miért is kéne mosolyogva engednem, hogy olyan oldalt reklámozz nálam, ami az én gyalázásom céljából készült. Keresztényként az alázat feladatom, de az alázat nem egyenlő a loser gyökérséggel. ;)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2017.01.26. 16:11:21

@nárcisz kutyus:
Legalább ismernéd a népünk ősvallását, és rögtön nem beszélnél ennyi baromságot... de segítek neked: a magyar őstőrténetben valóban létezik egy Atya (Atyácska, Arany Atyácska), de ez kifejezetten az ortodox hittérítők eredménye. Ez azt jelenti, hogy amit te feltételezel, hogy huh de baromira ősi, az nem más, mint hogy egy veszélyesnek ítélt. pogány, nomád nép vallásnak nevezett, de a keresztények által max. mesének tekintett hitébe beleszuszakoltak keresztény elemeket.
A helyzet az, hogy őseink baromira nem tartották magukat kereszténynek. Picit sem. Ez van.
Azt nem fogod fel évek óta (ami azt bizonyítja egyébként, hogy teljesen idióta vagy), hogy nincs olyan, hogy magyar kereszténység meg judeo kereszténység. Van a kereszténység, és ezen belül több egyház. Mi pl. katolikusok vagyunk. Azon belül is egy keleti ág, az ortodoxból a katolikus egyházba belépett görögkatolikusok.
Olyan sincs, hogy egy keresztényre nem vonatkozik az Ó-szövetség. Mivel Isten sugalmazta az Ó-szövetséget, ennek megtagadása egyszerű szinkretizmus. Namármost, a szinkretistákat kevesebbre tartom, mint egy valódi pogányt. A pogány legalább egy valódi hithez ragaszkodik, a szinkretista viszont a legrosszabb: kényelmesen kiválogatja ami neki tetszik, kötelességek és elvárások nélkül persze. A szinkretistának csak jogai vannak, mert a kötelességeket a saját szájíze szerint válogatja. Nem kell áldozatot hozzon, nem kell nehézségeket vállaljon. Egy protestánst, egy ortodoxot, egy zsidót, egy muszlimot vagy egy buddhistát (ha komolyan veszi a hitét) többre tartok, mint egy ilyen magyarkodó, magát kereszténynek nevező szinkretista majmot, mint te.

Malkav 2017.01.26. 17:11:31

@Xinaf: Szemmel láthatóan semmit sem fogott fel abból, amit írtál. De ezen nem lepődöm meg. :)

Malkav 2017.01.27. 22:28:50

Feri most kénytelen megtanulni a rá vonatkozó szabályokat. :)
süti beállítások módosítása