Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Kötelező válás(?)

2014.12.01. 20:19 | Malkav | 3 komment

Megint elég rég írtam utoljára. Pedig most bőven van ötlet, csak időm nem nagyon van rá. De kárpótlásképp most előrukkolok valamivel ami felkeltheti az érdeklődést.

Mondanom se kell, számos újságot ismerünk, amelyek híreit nem kell 100% bizonyosságnak venni... az egyik ilyen újságban találtam egy cikket még a múlt héten, amiről ez a bejegyzés szól. Ez nem más, mint a világ legidiótább ötlete... szerencse, hogy (eddig) csak egy ember szétzilált elméjéből pattant ki a gondolat.

hülye-vagy.jpg

Szóval a kötelező válás elmélete dióhéjban:

"Ma már mindent tudunk a válásról: a leggyakoribb ok a hűtlenség és az alkoholizmus, a legtöbb pert a feleségek kezdeményezik, ezer házasságra hatszáz válás jut. Ez közepesen sokkoló adat. Belgiumban például a házasságok háromnegyede végződik válással. (...) A párválasztásban egy ideje főképp érzelmi szempontok és nem a józan megfontolások dominálnak, az érzelmeink pedig, ugye, kevésbé statikusak. (...) A kérdés mostanában inkább az, muszáj-e, hogy trauma legyen a válás, vagy el lehet-e úgy is zárni egy kapcsolatot, hogy senki se érezze magát érzelmileg és anyagilag lenullázva. "A válás mint intézmény olyan mélyen beépült a társadalom tudatába - nyilatkozik a demográfus -, hogy nem valószínű, hogy ezen bármiféle módszerrel lehetne változtatni." Marcela Iacub francia-argentin származású jogász, kutató és publicista, úgy tűnik, mégis talált egy megoldást. Elsőre talán pragmatikus, de kétség kívül mély emberismeretre alapoz."

ÉS MOST KAPASZKODJATOK MEG!

"Nos, Marcela megközelítése egészen újszerű: ahelyett, hogy lebeszélni próbálná az embereket a válásról, szerinte mindenki számára kötelező kellene tenni. A frigy így mindössze három évig tartana, utána törvényileg köteleznék a feleket, hogy lépjenek ki a házasság biztonságot adó kötelékéből és térjenek vissza a társkeresés piacára. (...) A házasságkötés után három évvel csak különösen indokolt esetben maradhatnának együtt a párok, feltéve, hogy döntésüket egy bíróság előtt alaposan megindokolják. Máskülönben le kellene cserélni a házastársukat. Nem holmi fellángolás, a törvény kötelezné őket erre."

Személy szerint abban reménykedem ezzel a cikkrészlettel kapcsolatban, hogy ez egy igen furcsa vicc.

Ha ezt a kupont.jpg

Mert annak legalább elmenne... ha a fent nevezett jogász ezt tényleg komolyan gondolná, akkor viszont agylob. Nézzük is lépésenként újra:

"A válás mint intézmény olyan mélyen beépült a társadalom tudatába, hogy nem valószínű, hogy ezen bármiféle módszerrel lehetne változtatni." Nekem azért van egy tuti ötletem amivel lehetne rajta (jó irányban) változtatni: keresztény erkölcs.

"...ahelyett, hogy lebeszélni próbálná az embereket a válásról, szerinte mindenki számára kötelező kellene tenni." Ekkora ordas nagy marhaságot!

"A frigy így mindössze három évig tartana, utána törvényileg köteleznék a feleket, hogy lépjenek ki a házasság biztonságot adó kötelékéből és térjenek vissza a társkeresés piacára." Ez már a polgári házasságra nézve is agyhúgykő, de ezt hogy tervezte kivitelezni az egyházi házasságra nézve?

"A házasságkötés után három évvel csak különösen indokolt esetben maradhatnának együtt a párok, feltéve, hogy döntésüket egy bíróság előtt alaposan megindokolják." Példa különösen indokolt esetre? Az nem elég, hogy "kérem Bíró úr, három év után sem utáljuk egymást, sőt! Meg hát a gyerekek is..." ez még kevés, vagy már elfogadható érv? Mennyire egészséges családképet okozna az, hogy gyerekek ezrei nőnek úgy fel, hogy három évente változnak a szülők partnerei. Mindenki mindenkivel éljen szakaszosan, törvényileg elvárva?

"Nem holmi fellángolás, a törvény kötelezné őket erre." Egyetlen vigasztaló dolog ebben az egészben az, hogy ilyen hülyeséget senki sem fog bevezetni.

Ez a cikk viszont rávilágított egy lényeges problémára a modern korról. Sajnos az emberek a házasságot egy kétoldali szerződésként kezelik. Nem többnek. És itt cseszik el az emberek.

 

 

 

 

 

Címkék: vélemény gondolat agyfrász

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr626898069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

becsajozok.hu · http://becsajozok.hu 2014.12.22. 00:21:19

Hát ez valóban több, mint érdekes. :)

Malkav 2014.12.22. 10:56:36

@becsajozok.hu: Üdvözöllek a blogon! :)

Amikor először olvastam a cikket, olyan meglepően hatott, hogy rögtön törlődött az agyamból. Második olvasatra azonnal kivágtam ollóval a cikket, hogy ebből bizony bejegyzés lesz... :)

becsajozok.hu · http://becsajozok.hu 2014.12.22. 15:25:35

Köszönöm. :)
Jó ötlet volt megíni! :)
süti beállítások módosítása