Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Újabb nyár végére értünk

2014.08.31. 20:49 | Malkav | Szólj hozzá!

Eljött ez a pillanat is, itt vagyunk 2014 nyarának utolsó napján. Annak is a vége felé. Tudom, hogy már több mint egy-két hete tartozom a BSGO-fan Hétvégével is, (az is jön majd) de ez fontosabb egy fokkal. Ugyanis most következik egy idei nyári összefoglaló és ha már ennyire belejövök, akkor megragadom az alkalmat, hogy vele együtt az elmúlt évek nyarait is leírjam röviden. :)

Régen, ha azt kérdezték tőlem, melyik a kedvenc évszakom, automatikus volt a válasz: NYÁR! :D Egyrészt mert nem volt akkor suli, másrészt jó meleg volt (fázós vagyok, utálom a hideget) és akkor általában Balaton, vagy Velencei-tó... tehát rengeteg szuper dolog jött. :) És ez azóta változott? Most mit neveznék meg kedvenc évszaknak? A nyarat továbbra is? Ezekre később adok választ, foglaljuk össze előbb, milyen volt nekem az idei (továbbá az elmúlt kb. öt-hat) nyár? Érdeklődő nézés...

Kíváncsi.jpg

Kérem szépen, az elmúlt hat nyár pocsék volt. A tavalyi pláne, az idei a leginkább. (Lehangolt nézés)

Ez nagyon gáz_1.jpg

Mielőtt mindenki az arcát kaparná, levezetem:

- Nyáron nincs foglalkozás. Bár akkor van a tábor, ami számomra létszükséglet, de idén az se sikerült kellemesre számomra, mint ahogy tavaly se volt felhőtlen.

- Ez mondanom se kell, jelentős feszültséget generál. Gyakorlásokon ezt a tomboló orkánt le tudom vezetni, de nyáron gyakorlások sincsenek! A viharfelhők csak gyülekeznek...

- Ezer plusz egy fontos ember bár elvileg felszabadul a nyáron, gyakorlatilag szublimál. Már erősödik a szél...

- És persze beüt néhány aggasztó fejlemény, ami ugyan évszaktól függetlenül jöhet bármikor, ráadásul magángondok szaporodnak, de a fenti pontok alapján pattanásig feszült idegeim ezt már nehezen viselik és akkor kitör a vihar, tomboló villámok, teljes lelki apokalipszis*.

Az elmúlt években nagyjából mind így teltek a nyarak. Tehát ez az egyébként kellemes évszak elvesztette kedvenc státuszát. Így kanyarodtunk vissza a kérdésekhez:

"...és ez azóta változott?"

Igen, nem szeretem a nyarat. Most már nem.

"Most mit neveznék meg kedvenc évszaknak?"

Nincs kedvenc évszakom.

 

De hogy ne csak nyüsz nyüsz legyen ezen bejegyzés, azért kiemelnék néhány kellemes élményt is. :)

- Jó beszélgetések, diszkrét partik. Bár ezek is évszaktól függetlenek, de legalább pozitívak.

- Egy hét a lakásban egyedül. Évente egyszer fordul elő és élvezem. Szüleim is jót nyaralnak ekkor Szilvásváradon és én is itthon.

- Három szuper nap a Balatonnál. Végre egy igazi nagybetűs Nyári esemény, amit pozitívumnak leírhatok! :)

Tehát ha összefoglalhatnám pár szóban az elmúlt nyarakat, valahogy így hangzana:

Jó nagy fröccsel fogjuk rá, hogy elmegy, de Kedves Nyár, menj a jó büdös francba!

 

És mit fog hozni az ősz? Lövésem sincs. De nem is érdekel, csak igyekszem tenni a dolgom.

 

Lábjegyzet - ide is befészkeli magát.

* apokalipszis - Kedves Olvasók, ne hagyjátok soha, hogy a reménykedés szép és fantasztikus képességét elveszítsétek! Ha nem akartok szívni, mint a torkosborz...

Címkék: gondolat nosztalgia múlt jelen szomor agyfrász

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr936653421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása