Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

BSGO-fan Hétvége! A kísérőhajók alapjai (általában)

2014.08.10. 21:05 | Malkav | Szólj hozzá!

Váó! Eljutottunk idáig is, egy hét késéssel. :) Ismét beköszön a BSGO-fan Hétvége, ezúttal (ahogy azt ígértem legutóbb), kategóriát váltunk: a vadászok "DURRAKÖZEPÉBE" jellegű kivesézése után az eggyel nagyobb hajóosztály következik, a kísérőhajók!

No de mik azok a kísérők? Valahogy úgy tudnám megfogalmazni, hogy amolyan antivadász-hajók, melyek nagyobb méretük, tűzerejük és több fegyverük segítségével képesek roncshalommá lőni az elmúlt hetekben tárgyalt csodajárgányokat. Bár nem olyan gyorsak és fordulékonyak, mint a vadászgépek, de erősebb burkolatuk több lövést kibír és több energiával is rendelkeznek (amire szükségük is van, a több és nagyobb energiaigényű fegyverzet miatt is) Tehát vázlatosan összefoglalva, az általános különbségek vadász és kísérőhajó között ez utóbbi javára:

- több burkolatpont

- több fegyver (átlag 6 fegyverük van tökéletesítve), nagyobb sebzés

- nagyobb DRADIS radar látótávolság

- nagyobb FTL ugrásképesség (messzebb ugranak két rendszer között)

- vírusaik és elektromos támogatásaik tovább hatnak, mint a vadászoké (átlag 10 másodperc)

Viszont ezt ellensúlyozza:

- gyengébb fordulékonyság és kisebb csúcssebesség

- ritkább tűzgyorsaság

- az FTL ugrás előtt tovább tart a visszaszámlálás

- vírusaik és elektromos támogatásaik kevésbé erősek, mint a vadászoknak

Tehát a kísérőhajók azok, akik kifejezetten a vadászok felszámolására vannak, védelmezve a náluk is nagyobb sorhajókat* a vadászok ellen**. A kísérők esetében is áll az a rendszer, mint a vadászok között, itt is vannak Elfogó-, Parancsnoki-, Ostrom- és Multifunkcionális-kísérőhajók. Ezen tulajdonságaik nagyrészt megegyeznek a vadászok értékeivel (már ami az adott harci elemek számát illeti (pl. egy ostrom kísérő is 5 burkolathellyel bír tökéltesítve, ahogy egy ostrom vadász is), kísérő mivoltuk miatt nem használhatóak detto ugyan úgy. :) Ezért agyaltam sokat azon, hogy is mutassam majd be őket... végül maradtam a szokásos rendszernél, csak hogy alaposak maradjunk. :)

 

Tehát dióhéjban ennyi volt a kísérőhajók előjátéka. :) A következő hétvégén (ha lesz rá időm), az elfogó kísérőhajók lesznek terítéken, melyek sokáig a kedvenc hajóim voltak... :)

 

Lábjegyzet - csak hogy legyen mit írnom utólag

*sorhajók - a játék igazi nagy csatahajói. Az eggyel nagyobb kategória, mely sokáig a legnagyobb hajóosztály volt. :)

**vadászok ellen? - A BSGO játékrendszere egyfajta kő-papír-olló elvre épül. Dióhéjban: vadász üti sort, kísérő üti vadászt, sor üti kísérőt. Ezt a kő-papír-olló elvet újabban sok játékos támadja, szerintük már régen nem létezik ilyesmi, mióta egyes hajókat "túltápoltak". Erre egy jóval későbbi bejegyzésben biztos ki fogok térni, csak előbb had mutassam be a játék hajóit és egyebeket, hogy ne legyen minden sorom túl kínai a jövőben... :)

Címkék: BSGO-fan Hétvége

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr136593203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása