Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

BSGO-fan Hétvége! A gyűjtői kiadású vadászok alapjai

2014.07.30. 15:06 | Malkav | Szólj hozzá!

Tudom, tudom! Elég régen írtam (de ezzel nem vagyok egyedül, kivétel nélkül az összes blogtársam elég passzív manapság (egyébként Kedves Mogyee, Mezeinewsee, Carlota és Panka... miért van az, hogy a ti blogotokat a gépem olyan veszett nehezen és lassan tölti be? Egyedül Xinaffal nincs ezen a téren gond, csak veletek. :D)), de most gyorsan pótolni is fogok egy masszív mulasztást. A hét felénél járunk, a hétköznapok sűrűjében, mégis megesik az a vicces paradoxon, hogy szerdán lát napvilágot a következő BSGO-fan Hétvége! :D

A mai téma egy gyűjtői kiadású vadászt tartalmaz, ami a játékban az egyik legújabb* gép. Érdekesnek, egzotikusnak tűnő, de valójában elég közönséges vadászról van szó, de mielőtt lehurrognánk, lássuk mit tud!

Gyűjtői vadászok.jpg

(Az mk III Vipera és a "Cylon háborús" Harci Raider - mivel nincs jobb kép róluk, egyben kapjátok őket.)

Alap adatok: a frissen vásárolt hajó rendelkezik három fegyverhellyel, kettő burkolattal, két számítógéppel és három hajtóművel. Ez eddig elég siralmasan hangzik, tehát a tökéletesítése kötelező. Ebben az esetben kap egy fegyvert és egy hajtómű helyet, amivel már lehet valamit kezdeni. A hajó a szokásos elfogó/multi tűzfallal és átütő erővel bír, a DRADIS-távja se különb. Ami viszont nehézkes benne, az a manőverezhetősége. Szegény hajó valahol félúton lenne az elfogó vadászok és a multifunkcionális hajók között, de egyiknek sem rendelkezik igazán nagy előnyével. Se nem túl gyors, se nem túl fordulékony (bár könnyen azzá tehető), a védettsége se nagy durr (tehát törékeny jószág) és még annyi primitív nyers erővel sem bír, mint a tökéletesített multi vadász az öt fegyverével. Tehát szegény nincs jó helyzetben... majdnem mindent fejlesztettek a játékban erre-arra, csak ő maradt meg statikusan és ez egyre inkább kezd meglátszani rajta.

Játéktechnikai jótanács: Ezt a hajót majdnem mindenki lenézi. Ezt a hajót majdnem mindenki komolytalannak tartja. Ezt a hajót majdnem mindenki dekorációnak nevezi és úgy áll hozzá. És ÉPP EZ A LÉNYEG! Lehet, hogy nem túl kiugró egyes dolgokban, de attól még ez egy harci gép! Már tett egy bátortalan lépést egyfajta specializáció felé (mint az elfogó), de még fél lábban benne maradt a rugalmas többcélú felszerelhetőségben is! Ebből a gépből is azt hozol ki, amit csak akarsz. És mivel lenézik, könnyebben hibáznak. Ez a vadász a hibák megsemmisítésére való. Itt kihasználhatod leg-elborultabb ötleteidet, lehet belőle rövidpuskás forgóharcos-pszichopokémon, de lehet hosszú puskás RCS huszár plusz burkolattal! Vagy akár ezek kombója is! :) Egyetlen dolgot érdemes figyelembe venni: ne próbáld egy másik hajódból átpakolva a cuccokat, pont úgy kezelni, mint az eredeti géped, mert akkor csalódni fogsz. Ez egy teljesen külön vadászgép és úgy is kell kezelni. A felszerelés lehet majdnem ugyan az, a taktika nem! Ez a hajó váratlan dolgokat, furcsa manővereket, rendhagyó taktikákat követel és hajt végre. :) (De biztos ami biztos a vadászok ellen kihegyezett kísérőhajókat kerüld... és igyekezz mindig újat mutatni vele, mert ha egyszer kiismerik, akkor vége a világnak.)

Következő hétvégénken már hajóosztályt váltunk. Következnek kedvenceim a kísérő hajók! Először csak általánosságban, aztán ugyan ilyen részletességgel. :) Addig meg reméljük, hogy azért lelki témájú bejegyzés is születik, igyekszem összeszedni magam.

 

Lábjegyzet:

*legújabb vadász? - Frászt legújabb! A tényleg érdekes lopakodó a legújabb vadász, de nincs róla megfelelő tapasztalatom és tudásom, tehát a róla szóló leírás későbbre marad. De amint megismerem ezt a különlegse járgányt, azonnal bemutatom, ígérem! :)

Címkék: BSGO-fan Hétvége

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr506559595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása