Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

BSGO-fan Hétvége! A multifunkcionális vadászok alapjai

2014.06.23. 13:39 | Malkav | Szólj hozzá!

2014.06.23-a van a mai napon. Csapatom útba vette az egyáltalán nem távoli táborhelyünket, jómagam meg békésen kopogtatom itthon a billentyűzetet. Hogy a szöszbe nem vagyok én is velük?

Miért_2.jpg

Hát... úgy hogy... mondjuk úgy, hogy közbejött bizonyos esemény miatt. De erről nem írok bővebb kifejtést. :)

Miért_2.jpg

Nos, ez az a kérdés kedves Miértbagoly, amire nem kapsz választ. :) Ugyanis nem blogtéma. :) Ami viszont az:

Csupán egyetlen nap késéssel, ismét érkezik a BSGO-fan Hétvége! :) Legutóbb az elfogó vadászok voltak a porondon, dióhéjban kifejtettem, mi merre hány méter velük. :) Azt is írtam és indokoltam, hogy miért nem kezdőknek való gépek ezek. Hát most következzen az a hajó(pár), amellyel majdnem minden tapasztalt játékos rendelkezik, mégis a kezdőhajók tankönyvbe illő példái:

 

Vipera mkVII / War Raider:

Vipera mk VII.jpg

(Ez speciel a Vipera)

Ezek a hajók két érdekes végletre mutatnak. A 7-es viperát ismerhetjük a sorozatból (ha valaki látta), a kolóniák legújabb fejlesztésű vadászgépe. Míg cylon párja a War Raider még az első cylon háborúból származik. Ez a vadász nem külön lény, még valódi hajó. Egy réges régi "elavult" modell, melyet ismét bevetnek. Ezt a két gépet egy tulajdonság köti össze mégis: mind a két hajó rugalmasan felszerelhető, multifunkcionális vadászok (továbbiakban multik). Ezek a legnépszerűbb vadászok a játékban és el kell ismernem, nem véletlenül. (És most nem leszek népszerű!) Ezek az igazi kezdőhajók, melyet a profik használnak.

Alap adatok: a multi vadász alap verziója 4 fegyverrel indít, minden más helyre (burkolat, meghajtó, számítógépek) 3-3-3 helyet kap. A tökéletesítése (ami elég nehézkes ám, mert pénzér nem vásárolható jelvényekbe  kerül, ami leggyakrabban játékosok legyőzéséért jár) esetén egy plusz fegyvert kap*, ezen túl magasabb burkolatpont értéket és az energiaregenerációja is javul (amire szüksége is van). Ez által válik a legjobb kezdőhajóvá. :)

Játéktechnikai jó tanács: Ha nem vagy reménytelenül tehetségtelen a vadászokhoz, akkor a multi vadászt nem lehet elrontani. Tényleg azt hozol ki belőle amit akarsz, mert nincs semmi olyan specializálási kényszere, mint az elfogók estében. Hosszú puskás RCS huszárt akarsz belőle csinálni? Semmi akadálya! Rövid ágyús, forgóharcos lennél inkább? Tedd! Mindezek együtt, ahogy én is teszem? Simán! Most utálni fognak egyesek, de igazából ehhez a hajóhoz nem kell különösebb ész. Izomból is lehet vele játszani ha kezdő vagy, de ésszel is tapasztaltabbként. Csak a pilótáján áll, mit hoz ki belőle. Annyira azért figyelni érdemes, hogy bár kegyetlen erős tud lenni, azért a multi vadásznak is megvan a maga gyengéje, méghozzá három is:

1. alacsony tűzfal és átütő erő. Saját vírusok csak a minimum ideig hatnak az ellenfélen (vagy addig sem) és az elfogóhoz hasonlóan az egyik leg védtelenebb a vírusokkal szemben.

2. az egyik legvaksibb hajónak számít. DRADIS radarjának sugara a legkisebb a játékban (ezzel egyenrangúak az elfogókkal). Tehát mire te észreveszed az ellenfeled (és az nem valamilyen vipera/annak cylon párja), az ellenség már rég lát téged.

3. (Furcsán fog hangzani) Közönséges. Tökéletesítve az öt fegyveren kívül nincs különösebb meglepetése. Nem ő lesz a leggyorsabb, nem ő lesz a legszívósabb, de az elektronikai hadviselésben sem lesz ász. Nagyon unalmas hajó lenne szerintem, ha nem lenne vadász (így legalább a mozgékonyság varázsa megmaradt).

Cylon War Raider.png

(Ez a cylon War Raider, a magyar játékosok nevezik "Rájának" is az alakja miatt)

Hogy előre spoilerezzem a következő témát, le is írom gyorsan: a parancsnoki vadászok következnek majd. :) Finom téma az is.

Lábjegyzet:

*plusz fegyver - a multi vadászok majdnem egyedülállók ezzel a tulajdonsággal, de a két hét múlva esedékes ostromvadászok is rendelkeznek ezzel a különlegességgel. A kettejük közti különbség csupán annyi, hogy a multi vadászoknak mind az öt fegyvere előre tart (az ostrom vadászoknak egy ágyúja hátra tekint), ez által a legnagyobb tűzerejű vadászok a játékban. Veszedelmes öt válogatottan rohadék lőszert szóró fegyverrel szembenézni... kivéve, ha te is öttel teszed. :D

Címkék: BSGO-fan Hétvége

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr946404563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása