Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Egyik gyengepontom a sok közül

2013.09.27. 17:10 | Malkav | 2 komment

Van egy dolog a világon, melynek látványától már odáig tudok lenni és vissza is. Kétszer!

Az emberiség egy csodálatos találmányáról van szó, mely eredete évezredekre tekint vissza és azóta is válozatlanul megszépíti az emberiség lakóhelyeit. Ez a valami teszi komfortosabbá az emberi otthonokat és ahogy ez lenni szokott, minden jó tulajdonsága ellenére nekem egyetlen egy sincs belőle. És ez pedig...

AZ ERKÉLY!

erkély.JPG

Hinnye! Ahogy ez törvényszerű, a most következő kijelentésemet leendő állandó vendégünk, Miértbagoly is megkérdőjelezi: ugyanis nincs a magyar nyelvnek olyan kifejezése, mely megfelelően vázolná, mennyire rajongok az erkélyekért!

Miért.jpgŐ itt Miértbagoly. Aranyos és mindenre megkérdezi, miért, innen ered a neve. :)

Azért, mert az erkély abszolút ász! Egy kis terület, mely vagy a lakás alapterületén kívülre, vagy belülre esik* és olyan mint egy nagyon mötálos magasles! Lehet róla lesni és leesni (bár ez utóbbi tulajdonság nem feltétlen előnyös)! Ami viszont a leginkább pöpecséges benne, az két dolog, mely többször is alkalmazható és régi-régi álmom (és amit most leírok). :D

Képzeljétek el Kedves Olvasók!

Iszonyat kora hajnal van és még nyár is. A nap még fel sem kelt, de Malkáv szeme felpattan ERKÉLYES(!!!NÉGY!!!) otthonában. Szája tőle szokatlan, széles vigyorra fordul, ahogy kipattan, előveszi otthoni használatra szánt vízipipáját, megtömi finommal és elővesz a hűtőből egy üveg finom, jóféle sört, az MP3 lejátszóját és mindezekkel felszerelkezve kiül az erkélyére. Ott beindul a füstgomolyag-gyártás, nyitja a sörét, bekapcsolja a lejátszót és kényelmesen szemléli környezetét olyasmi lágy, léleksimogató zenéket hallgatva, mint a megfontolt, műveltető dallamvilágáról és filozófiai szövegeiről híres Junkies együttes "Szomjasak vagyunk" című klasszikusát, vagy a Tankcsapba - "Ez az a ház" és "Nem kell semmi" című félkomolyzenei műveit. Időnként kortyol egyet a malátaszörpiből és figyeli, hogy kezd lassan magához térni a város. A zenét aztán később kikapcsolja, mert ahogy ébredezik a békés öreghegyi/zuglói/budai** környék, úgy énekesmadarak csiripelése is hallik, mely Malkáv lelki füleivel valahogy így fordítja le madárról magyarra:

"-Szóóóóljon hangosan a Zééééééééének,..!

-Ki az a barom, aki ilyen hajnali órában részegen gajdol?! Te vonyítasz itt, Rigó?

-Nem, én aludnék, ha nem pofáznátok annyit...

-Mi van, helóta? Ne ugass be, mert elkenem a szád!

-Azt megnézném, te senkiházi! De nem én üvöltözöm itt, hanem a Cinege!

-Hajnalba' még a nap is mááááááááááááááááás...!

-MONDOM FOGD MÁR BE CINEGE!!!

-De mos' méééééé'? Csak éneklek itten, amint a kakas kukojéékól...

-A kakasok ilyenkor még bőven aludnak, te anyaszomorító! Szakadna rád 16 tonna tevesz..."


Milyen fantasztikus! :D Tudtam én, hogy ornitológusnak kéne mennem... :D

A nap lassan felkel, a sör is elfogy, a pipa is kifullad. Lent az emberek egyre többen járják az utcákat és Malkávnak is kezdődik a napja. Amilyen szép volt, sajnos olyan rövid is, de lesz még alkalom. Hiszen miért ne lehetne? :D
 A kérdés az: mi történt? Ha filmet készítenénk egy ilyen hajnali programról, rittka unalmas lenne, mert így festene: a tag ül magában, pöffög, sörözik, végül bemegy otthonába. nem túl érdekes. Ez a külső. És milyen lenne a kis Malkáv lelkivilága? Ilyesmi:

Have a nice day.jpgPersze egy erkély sok másra is használható. Lehet rajta:

-nem csak egyedül, hanem haverokkal sörözni.

-napozni (igen, gondoltam rád is.) :)

-kajálni

-biztos forrásból értesülve, még féltábori körülményeket imitálva nyársalni is! No az sem semmi! :D

És még rengeteg minden, de embertelenül hosszú lenne ha mindent elkezdenék felsorolni, ami eszembe jut hirtelen. :) A lényeg változatlan: az erkély atomszuper dolog!

Kedves erkéllyel rendelkező olvasók! Számotokra minden bizonnyal természetes, hogy van. Talán nem is használjátok annyit, mint én használnám az első évben (mert én is biztos megszoknám és úgy kezelném, mint ti), de sose feledjétek: Nagyon szerencsések vagytok ám, hogy van erkélyetek! Bizony festékkatalógusok vagytok***. :)

Végezetül még két dolog: először egy különösen extrém erkély, mely a tériszonyosoknak horrorfilm-helyszín, szerintem nagyon pöpec!

Atomgizda erkély.jpgMásodszor egy kis bagoly. Mert a kis baglyok aranyosak****. :)

Kisbagoly.jpg

Lábjegyzet:

*erkély az alapterületen belül - ezt lodzsának hívjuk.

**öreghegyi/zuglói/budai - a helyek, melyeket nagyon szeretek, de úgy néz ki, sosem fogok ott élni.

***festékkatalógus - mázlista. :D

****kis bagoly - aranyosak bizony! Mint a Bucik. :) Bár nem tartozik épp a bejegyzés eredeti témájához, de legalább tényleg mao.

Címkék: vélemény gondolat poén Mao!

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr545536512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.09.28. 01:05:00

Hát ez rohadt jó :D Én is akarok erkélyt! Mindig is akartam!
Bár én nem söröznék rajta, de azért el tudnék üldögélni rajta.

mezeinewsee 2013.09.30. 19:40:13

Az én napozásom még említve is van! SZEREZZ ERKÉLYT!!!
süti beállítások módosítása