Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

A nemzeti öntudat kérdése

2013.05.27. 16:44 | Malkav | 38 komment

Íme szép hazánk domborzati térképe:

Magyarország domborzati térképe.jpgMagyarország: A Kárpát medencében található, elég kis területű (főleg az elmúlt majdnem egy évszázad óta) és sok mindent átélt, ami több, mint 1000 éves történelemmel nem meglepő. Magyarország lakossága nagyrészt magyar, de élnek itt cigányok, ruszinok, szlovákok, románok, szerbek, horvátok, de még lengyelek és mindenféle népek is, pl. koptok (csak roppant kevesen).

Magyarországon általában fontos szempont a nemzeti öntudat. És ha már itt tartunk:

Ez a nemzeti öntudat egy érdekes dolog és sok kérdést vett fel. Meddig egészséges ez? Mikor bizonyul túl kevésnek? Mégis mi ez?


Szerintem a nemzeti öntudatba az tartozik bele, hogy:

- az illető szereti a nemzetét.

- mivel szereti a nemzetét, igyekszik megismerni.

- mivel szeretni megismerni, meg is teszi azt, amit ennek érdekében meg kell tennie, tehát műveli magát.

- ergo megismerné a nemzet történelmét, kultúráját, (anya)nyelvét, becsüli az értékeit.

- továbbá óvja attól, hogy ezek az értékek és a fenti fontos dolgok kárt szenvedjenek.

Ez mind nagyon szép és jó, fantasztikus és értékes. De mint mindenben, itt is beüt az emberi ostobaság egy jellegzetes példája; a szélsőség.

A szélsőség mindig rossz. Két szélsőséges példát fejtek ki:

1. Akinek abszolút nincs nemzeti öntudata. Nem érdekli a saját hazájából semmi, sem a nyelv, sem a kultúrája, sem a múltja, jelene, jövője. A kóros lesz*rom-tablettás "élj a mának" életszemlélet egy jó példa rá, bár ezt szerencsére hamar kinövik az illetékesek. Nem tudok róla, hogy ez tartósan meglenne, de ha van ilyen, nagyon sajnálatos dolog. Hiszen ennek az embernek nincsen gyökere, idővel "kiszárad".

2. Az az embercsoport, akinek nem hogy van nemzeti öntudata, tulajdonképpen túlságosan is! Mert ilyen is van, ők a mi kis hazánkban a Turbómagyarok.

Turbómagyar.jpgÁltalános jellemzők:

- Árpádsáv*. Árpádsávval. És egy csipetnyi árpádsáv ráadásnak.

- Nagy mellveregetés, hogy mekkora szittyaőshunmagyar, pedig történelmi tudása 1920-tól 1956-ig tart és az is helyenként megkérdőjelezhető. Legjobb példa, a turbómagyarok jelentős részének Hunyadiról nem a törökverő jut eszébe, hanem az SS (ami roppant ciki).

- A magyar nép félisteni szintre emelése, mely abszolút tökéletessége és felsőbbrendűsége ellenére olyan agylob retardált, hogy bármilyen zsidó, piréz, cigány, szabadkőműves, fogolyműbútorasztalos összeesküvési terveknek dróton rángatott áldozata.

Vannak a turbómagyarságon belül specializációk is. Ezekre is két példa:

1. "MeinFührer" überneonáci: legfőképp skinheadek alkotják ezt a réteget. Konkrétan német nemzetiszocialisták, vagy nyilasok... ennyi elég is belőlük. :D

2. "A magyar felsőbbrendűség kikezdhetetlen bizonyítékait lobogtató testvériség": No ők legalább nem vernek náluk gyengébbeket és troll viselkedésük maximum mondott, vagy leírt szavakban merül ki. Igazság szerint őket tartom kevésbé ártalmasnak. De azért roppant szórakoztatóak tudnak lenni, főleg amikor kifejtik az okosságaikat, halál komoly arccal:

- a maja és magyar nép ugyan az, hiszen MAjA és MAgyAr óriási hasonlóság, ami nem véletlen! (Igen, halál komolyan hallottam ilyenről... és hogy kerültek Dél-Amerikába, T-rex háton** lovagoltak? :D

- a magyarok a Szíriuszról jöttek egy űrhajóval, ami a Hétmérföldes Csizma. KÉSZ! XD

- mi magyarok rokonságban álluk: a hunokkal, angolokkal, törökökkel, japánokkal, egyiptomiakkal, tehát minden nálunk most jobban élő nemzettel, vagy hajdan erős civilizációval, kultúrával. Kifejezetten mosolyogtató. :)

- igazából a magyar az Ősnép. Minden nép a magyarból alakult ki (kivéve amelyeket utálunk, tehát a zsidókat és cigányokat, a pirézekről nem is beszélve) és az ősnyelv*** is a magyar volt! (Peeeeeeersze pocok, én meg Bon Jovi vagyok személyesen. Have a nice day! :D)

A testvériség tagjai elképesztő dolgokat művelnek egyébként... OKJ-s táltosképzőn okosodnak, megtalálják Petőfi péniszcsontját(!!!) és azt is kiderítették (egyik személyes kedvencem), hogy Jézus magyar volt. Ahogy egykor Mogyeeval beszélgettünk erről, már meg se lepne, ha kiderülne, hogy maga Árpád vezér volt Jézus leszármazottja. :D

Ez után a bejegyzés után tuti ki leszek kiáltva áskálódó, bomlasztó, anarchista komcsi zsidónak.

Na bumm! Ezzel a bejegyzéssel arra kívántam felhívni a figyelmet, hogy a szélsőség semmilyen formában nem jó. Miért nem lehet megelégedni azzal, ami valós: egy nép vagyunk a sok közül, mely értékes, de nem feljebbvaló másnál, sok gondja volt/van, de ezzel nincs egyedül a világban. Ennyi, nem kell ide hamis felsőbbrendűségtudat, vagy tudatlanságból generált gyűlölködés. És kedves honfitársak, nem kell megmenteni a hazát a zsidóktól, pirézektől, szabadkőművesektől, mert nincs veszélyben! De ezt nektek hiába is mondom...

Zárásképp egy rövid fohász:

Isten, áldd meg a magyart,
Jó kedvvel, bőséggel,
Nyújts feléje védő kart,
Ha küzd ellenséggel;
Bal sors akit régen tép,
Hozz rá víg esztendőt,
Megbűnhődte már e nép
A múltat s jövendőt!

Dugovics Titusz.jpg

Lábjegyzet:

*Árpádsáv: semmi bajom vele, a történelmi lobogóink egyike. De a turbómagyaroknál miért csak ez van, miért hiányzik a rengeteg másik? Csak nem azért, mert nem ismerik a többit és ezt is csak a nyilasoktól, akik anno szégyen szemre felhasználták?

**T-rex: Nagytestű ragadozó dinoszaurusz a kréta korszak végéről, kb. 67 millió éve jelent meg Észak-Amerikában. Tehát a majáknál nem találtak fosszíliákat. :D

***Ősnyelv: Ettől az elmélettől mindig rám tör a gonosz gondolat. Kérem szépen, ez az ősnyelv:

Skulblaka, eka celöbrea ono un mulabra ono un onr Shur'tugal né haina. Atra nosu waíse fricai.

Címkék: vélemény gondolat poén jelen agyfrász

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr265320606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Malkav 2013.05.27. 20:59:13

@bélaybéla: Király!! Még ilyen okosságokat Feri, had röhögjek! A többihez mit szólsz? :D

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.05.27. 21:31:51

@bélaybéla: @nemossagyat!:
Nem, egyszerűen csak jó röhögni a szánalmas alakokon. De tudod, akinek nem inge... :D

Malkav 2013.05.27. 21:49:41

@nemossagyat!: Feri, akkor most konkrétan: az általad nagyra tartott információid, amelyekkel bombázol minket, nevetségesek, röhejesek, konkrétan hülyeségeket írsz. :) Megismétlem, hogy értsd:
HÜLYESÉGEKET ÍRSZ! :D
A hülyeséget pedig két módon reagálja le az értelmes ember:
1. fejét csóválja az emberi ostobaság ilyen mélysége miatt.
2. humorral kezeli.
Én az utóbbit választottam. Legalább derűsebben telnek a napok. :)

Természetesen mindjárt felpörögsz és extra szinten trollkodsz majd. Elkönyvelsz majd mindennek, ahogy eddig is tetted roppant ostobán. :D De engem nem érdekel, pörögj csak tovább, kicsi trollom! :D Itt, a játszótéren úgy kalimpálsz és fröcsögsz, ahogy akarsz, a hamis "okosabb vagyok nálad" flegmaságoddal. Én meg nevetni fogok. :D

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.05.27. 22:00:43

@nemossagyat!:
A nevem Veszelszki. Gondolom nagyon élvezed, hogy szarul, de leírod, lerántva a leplet a személyünket borító homályról, amit senki sem tud megfejteni, aki nem tud írni :D

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.05.27. 22:25:44

@nemossagyat!:
Tudtad, hogy a netikett kifejezetten kitér rá, hogy ha valaki nick nevet használ, ne használjuk a valódi nevét?

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.05.27. 22:39:42

@nemossagyat!:
Használtad, csak rosszul. Gondolom most kiderül, hogy csak valami nagy tanítás végett írtad le kétszer is a "Weszlszvszki" kifejezést.
@Malkav:
Szerinted tud szaltózni is, vagy csak pörögni, ülni, állni, és táncolni?

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.05.27. 22:58:13

@nefélj:
Értem. Ez volt eddig a leggyengébb magyarázatod. Becsüld meg, mert kemény a mezőny :D

Carlota 2013.05.28. 09:48:16

@nemossagyat!: "Ilyen szánalmas emberek özönlötték el egykor nemes országunkat ?"

És annyira, de annyira fején találtad a szöget! ;)

mezeinewsee 2013.05.28. 10:14:50

Az a vicc, hogy magukhoz a bejegyzésekhez egy kukkot sem tud szólni a kicsike. De itt a játszótere, pörögjön nyugodtan, Malkáv majd eteti.

Malkav 2013.05.28. 12:26:07

@Xinaf:
Szerintem egy-két falat tápért simán produkál hátra szaltót is, főleg ha a megfelelő helyeb bököd oldalba egy göcsörtös bottal. :)
@mezeinewsee:
Igazából az lepne meg, ha rendesen tudna hozzászólni bármihez is. Rendes alatt a nem agylob hülyeségek tudományosnak tűnő (de valójában szintén debil) forrásokból merítését értem. :D

@bélaybélanemossagyat!neféljthotferi:
"A hülyeségeket érvekkel, tényekkel és idézetekkel, tudós munkákkal kell és szokás megcáfolni"
Vagy egyszerűen elnéző mosollyal kezeljük. A hülyeségen nincs mit cáfolni. :)

"Én soha nem fogok felpörögni!"
Mást se csinálsz, csak pörögsz és égeted magad! :D De ezért is vagy itt. Biztos élvezed a figyelmet, különben nem ugrottál volna bele egy célzatosan troll-játszótérbe! :D

Malkav 2013.05.28. 15:59:16

@tóthferí:
"Az elnéző mosoly érvek helyett a hülyeség jele! "
Ez az Feri, mond meg a frankót! :D A hülyeség legfőbb jele az, amikor valaki meggyőződésesen azt állítja, hogy Jézus magyar, Noé nő volt és minden érv ellenére (Lásd Xinaf blogját) önmagát égetve pörög és hangoztatja továbbra is a hülyeségeit, pl. a pápaválasztás körüli ökörségek. :D De nem baj Feri, ezért vagy itt. :D

A betett képen meg egy klasszikus turbómagyar külsőség látható balhé idejére. Arc eltakar, elmaradhatatlan árpádsávos zászlóval. :) Szóba se kerültek most a rendőrök és hogy mit csináltak, piszkosul nem erről van szó jelenleg, de ez téged nem zavar, ezen is fröcsöghetsz egy kicsit. :D

Malkav 2013.05.28. 21:07:14

@bélaybéla: Feribéla, a nemzeti színeink nem minősülnek turbómagyarnak. Látom, semmit sem fogtál fel a bejegyzésből, de nem is vártam el tőled. :D Táncolj troll! :D Holnap tangót tanulsz! :D

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.05.28. 21:09:22

@bélaybéla:
Igen, ezért kellett felgyújtani a kukákat. Vágom én :D

Mogyee 2013.05.28. 21:49:34

@bélaybéla: Én nem ismerek egy Waszlawikot sem. Bemutatsz nekik? És hadd tegyek fel neked egy kérdést, ami mostanság kezdett el úgy komolyabban foglalkozni. Ha személyesen találkozni szeretnék veled... bevállalnád? Felvállalnád személyesen, arccal együtt mindazt, amit itt írogatsz nekünk? Mind az öt neveddel együtt? Mert akik itt vagyunk, mind megtennénk. És te?

@Malkav: Maga a bejegyzés nagyon tetszett, összeszedett volt, és a kellő humorral megáldott :) Sajnos én is tapasztaltam a turbómagyarjaink végtelen történelemtudását (ugyebár a második világháború azzal indult, hogy Magyarország hadat üzent Amerikának. Sajnos nem vicc, megtörtént vélemény). És hogy Árpád Jézus leszármazottja-e, az nem is kérdés. Az Aranyos Szép Szegellet meg valójában maga a Szent föld, a Duna és a Tisza pedig a Mózes által kettéválasztott Vörös tenger. Csak úgy maradt.

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2013.05.28. 22:00:44

"Minden érv? Semmilyen érvet nem láttam!"
Mert vak is vagy, nem csak hülye.
De hát neked hiába is magyaráznánk, hogy Ábrahám egyenesen Ur városából származott (azaz ha valakik a sumerek leszármazottjai, akkor pont hogy a zsidók), mert 1, nem tudod, ki az az Ábrahám; 2, fogalmad sincs, hogy ki vagy mi az az Ur; 3, elképzelésed sincs arról, hogy ezek a dolgok mit jelentenek. Meg eleve aki olyan hülyeséget beszél, hogy "zsidó fajú ember", a tényleg annyira hülye, hogy csoda, hogy tud gépelni.
És hát legyünk őszinték: a francnak van kedve ingyen ÉS feleslegesen gyógypedagógiai munkát végezni.

Malkav 2013.05.28. 22:02:22

@odamondogato:
"Mit vágsz te a fotelodból, amikor a tv-ből nézted feltételezem az eseményeket és azt vetítettek neked , amit ők akartak :a szabadkőművesek ?"
Ezt benézted Feri, Xinaf nem néz TV-t. :D

"Önvédelemből és felháborodásból jogosan gyújtották fel a kukákat"
Mert a kukák beszóltak! Ha bajod van a rendszerrel, gyújts fel kukákat és verj szét telefonfülkéket, ez a megoldás! :D XD (Feri, ez még tőled is röhelyes... a vandalizmust hősies jelképnek beállítani legalábbis omlás) XD
"Jó lenne észhez térned neked is immár!"
Jó lenne észhez térned neked is immár! :D

mezeinewsee 2013.05.28. 22:04:00

@odamondogato: Te ott voltál? Én ismerek olyat, aki igen. Kocsit is gyújtogattak ám... mit szóltál volna, ha a tiéd? Ja, meg loptak is... de csak a magyarság nevében!

Malkav 2013.05.28. 22:04:54

@Mogyee: Köszönöm szépen, megtisztelsz. :$ :)

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.05.28. 22:24:02

@odamondogato:
Szegénykém, felment a pumpa? Nyugodj meg kicsi, senki sem fog bántani, nem jönnek a cúnya gonosz Gyurcsányista kukák...

1. Nem nézek tv-t. Szívás.
2. Önvédelemből és felháborodásból gyújtottak kukát? Hát a kuka aztán veszélyes ellenfél volt. Megtestesíti a népünk évszázados baját, azaz, hogy az ország tele van szeméttel.
3. És szerinted mégis milyen pénzből hozták rendbe a károkat, én hősöm?
4. A civil autók, amiket mezenewsee emlegetett, amik a kis emberek, az áldozatok tulajdona volt, akiknek esetleg nélkülözhetetlen... jaj, hát törni és zúzni, ez igazán nemzeti. Jah, nem.

Nekem észhez térni? Nem én támadom egyszerre a nemzetemet és a kereszténységet...

Malkav 2013.05.28. 23:09:55

@odamondogato: Pöpec! Lassan meglesz a Best of Troll bejegyzés! :D Még ilyen hajmeresztő hülyeségeket, Feri! :D

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2013.05.28. 23:12:54

@odamondogato: Érveket neked? Nemes bort a pottyantós budiba?

mezeinewsee 2013.05.29. 10:45:12

@Mogyee: dehogy vállalna fel egy találkozást, arccal, névvel! Annyira azért nem nagy magyar!

mezeinewsee 2013.05.29. 12:30:18

Hát nem cuki? Félős a kicsike. Talán a most érettségiző tinilányok fenyegető jelenléte az, ami megrémíti :).

mezeinewsee 2013.05.29. 13:04:01

@odamondogato: Lefordítom én :).
Tudod, hogy baromságot mondasz, így névvel/arccal nem mered felvállalni. Egyébként megértem.
Hoppá, az is lehet, hogy csak fizetnek azért, hogy ilyeneket mondj! Így még jobban megértem, hogy nem akarod, a haverjaid esetleg tudják, hogy te vagy. Tényleg elég ciki.

Malkav 2013.05.29. 13:40:12

@mezeinewsee: Ez még eszembe se jutott, de logikus. :D Legalábbis sokkal logikusabb, mint FeriBélaNeféljOdamondogatoNemossagyatMarikanéni agylob hülyeségei, melyeket habzó szájjal állít. :D

mezeinewsee 2013.05.29. 17:31:23

@odamondogato: Tudod, egy okos ember mondta egykor: "az arctalanság arcátlanná tesz". Nem vállalod fel, hogy ki vagy, mert
1. tudod, hogy hülyeség, csak fizetnek érte;
2. tudod, hogy hülyeség, csak kötözködni akarsz;
3. tényleg így gondolod, de gyáva vagy kiállni mellette.

Válassz! A többiek meg szavazhatnak!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.05.29. 20:10:11

@odamondogato:
Régen rossz, ha egy nemzetnek a jelképe a rombolás, a pusztítás. Ez a felháborító, hogy ilyennek akarod ábrázolni szegény magyar nemzetünket!

Malkav 2013.05.29. 21:05:37

Nocsak Feri, eltűnt egy hozzászólásod? :D Micsoda meglepetés! :O

Ne keresd az okot, én moderáltam. :) Nem mintha olyan fenemód sértő lett volna, elvégre ez egy trolljátszótér. :) Azért töröltem ki, mert:
Egyrészt szerda van. :D
Másrészt megtehetem. És nem vagyok köteles indokolni miért, ezért vagyok én az admin. :)

Ez esetben viszont a kedvedért indoklom. :) Ezzel a kis moderálással sugalmazom neked, hogy hiába hiszed azt, hogy te vagy a Magyarviasz feltalálója. Hiába hiszed azt, hogy "szent küldetésed" felhomályosítani minket. Lelövöm a poént, te csak egy troll vagy és addig pörögsz itt, továbbá égeted magad, amíg nekem tetszik. :D Szerencse, hogy nekem tetszik. >:)

Malkav 2013.05.29. 21:37:34

@odamondogato: Ámin! :D Szavadon fogtalak. :D

mezeinewsee 2013.05.30. 14:35:29

@odamondogato: az az igazság, amit Alister mond?

mezeinewsee 2013.05.30. 19:55:22

@Alister: igazad van. Nem félős, hanem gyáva.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.05.30. 21:28:22

@odamondogato:
Akkor miért nem vagy szerény? Akkora egoista hólyag vagy, mint egy ház!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.05.30. 21:53:03

@odamondogato:
Na, ez igaz. Nagy igazság. Neked nincs mire szerénynek lenned. Szerény az lehet, akinek van oka kiemelkedettnek éreznie magát. Neked erre semmi okod.
De egy tévedés van... te nem "még nem tökéletesen szerény" vagy, hanem tökéletesen szerénytelen :D

Carlota 2013.05.30. 23:59:09

@odamondogato: Nincs mire szerénynek lenned, mert nem vagy jó semmiben, vagy nincs mire szerénynek lenned, mert úgy gondolod, ténylegesen nagy dolgokat értél el?

Malkav 2013.05.31. 21:13:48

Igen Feri, moderáltam az egy szavas kommented. :) Indoklás: mert péntek van. :D
süti beállítások módosítása