Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Mao!

2013.05.22. 11:52 | Malkav | 1 komment

A világ tele van rejtélyekkel. Főleg az élővilág! Az ember azt hiszi, hogy mindent ami él már felfedezett, megismert, pedig a valóság az, hogy alig töredéknyit ismerünk a Föld élővilágából. Ezen ismeretlen létformák nagy része baktérium, vagy egyéb egysejtű élőlény, ráadásul mélytengerek lakója, de a szárazföldön, sőt, még a Kárpát medencében is akad olyan ismeretlen életforma, melyről a modern tudománynak halvány lila gőze sincs. Nem láttak egyet sem, sosem észlelték, én viszont rögtön kettő élő, egész példányt ismerek. Ők... a Bucik!

Buci - Buci bucus.JPGNem is olyan rég írtam is egy összetett tudományos írást a bucikról, melynek a Mao! címet adtam. Ez az első maológiai* mű, mely eddig megjelent. Az egészet nem másolom be, akit érdekel, érdeklődjön tőlem, mint az ország első maológusától. Ebbe a blogba most csak egy kevés információt szivárogtatok ki, kedvcsináló gyanánt:

- Bizonyosan tudjuk, hogy a kb. 180 millió évvel ezelőtt élt ősbuci (Buci Soporatus**) lekváros kenyérrel (Conlectus Panis) táplálkozott.

- A bucik fejében penészes lekvár van. Ez helyettesíti a központi idegrendszert. Senki sem tudja, hogy került a lekvár a koponyájukba és hogy miért lett penészes.

- Bár a buciknak két szemük van, egy orruk és egy szájuk - akárcsak a embernél - de csak egyetlen fülük van, plusz egy tartalék (vészhelyzet esetére).

- A buciknak nem hasuk van, hanem pocijuk. A poci abban különbözik a hastól (bucik esetében), hogy nincs benne emésztő szerv. Helyette nevetést biztosító izomzat tölti ki a pociüreget (Musculus ridere***).

- A bucik emésztése majdnem tökéletes. Elméletileg bármit maradéktalanul meg tudnak emészteni.

- Az eddig talált legaranyosabb bucifaj a Tök Buci (Buci Bucus), melynek két alfaja van: a Kis Tök Buci (Buci Bucus Minimus) és a Nagy Tök Buci (Buci Bucus Maximus).

- A bucik speciális, ritmikus mozgáskultúráját Bucitáncnak nevezzük. A pontos kivitelezése alfajonként más.

- A bucik az egyetlen lények, akik képesek a világ legösszetettebb kérdésére egyszavas, értelmes választ adni. Ez a különleges bucinyelvnek köszönhető, mely saját nyelvcsaládot alkot és nem hasonlítható egyetlen egyéb létező/létezett, élő, vagy holt nyelvhez sem.

- A bucik monoteisták****.

Rengeteg mindent nem vettem bele a felsorolásba, mert akkor első Á-tól az utolsó pontig be kéne másolnom a Mao!-t. Akinek bármi érdeklődő kérdése van a rejtélyes bucik iránt, tőlem kérdezzen. :)

Buci - alszik.JPG

*Maológia: A maológia a zoológia vagy állattan bucikkal foglalkozó tudományága, az ezzel foglalkozó szakembereket maológusnak nevezzük. A maológia magyar neve bucitan. Hétköznapi értelemben a bucik elterjedésével, életmódjukkal és a buculás vizsgálatával foglalkozókat szokták ezzel az elnevezéssel illetni.

**Buci Soporatus: "Alvó Buci"

***Musculus ridere: "Nevetizom"

****Monoteista Bucik: Az eddig vizsgált két Tök Buci katolikusnak vallja magát. És ha ők úgy tartják, úgy is van.

Címkék: tudomány poén szép és jó Mao!

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr995312652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morviniuszka 2013.05.24. 11:42:22

Neked túl sok időd van! :D
süti beállítások módosítása