Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Udvarlás ma (etika dolgozat)

2008.02.11. 18:01 | Malkav | 1 komment

Magyarországon vagyunk, a XXI. század elején, Budapesten. Nézzük meg, hogy az ifjúság hogyan tevékenykedik az udvarlás terén.

Nos, első ránézésre teljesen normálisnak tűnik minden, amikor benézünk egy szórakozóhelyre, vagy véggmegyünk egy parkon. Lányok, fiúk beszélgetnek, örülnek egymásnak, szóval a jól megszokott képet látjuk, mely megnyugtatónak tűnik. De ha jobban megnézzük, a kép bizony az esetek 70%-ában változik. Ugyanis a szórakozóhelyeknél jól megfigyelhető, hogy az ottaniak elsősorban egészen másért mennek. Igen, a lányok/fiúk is érdekeltek, de nem a hagyományos értelemben. Manapság nem a reneszánsz és a régi idők udvarlási szokásai és a hosszú, nyugodt párkapcsolat számít. Bizony, lehangolóan hangzik, de tény: ma már az a srác a legszimpatikusabb, akinek a legnagyobb a szája, a leghangosabb és a létező legbunkóbb. A lányok körében (tisztelet a kivételnek) pedig az iszonyatosan kifestett, minimum miniszoknyás, abszolút vérlázító viselkedésű (szintén nagyon harsány, sokat káromkodó) ostoba jön be. (A srácoknál persze csak a suhogós nadrágos, kokszos-gyúrós-bunkó  kategoriának.) Na, képzeljük el, amikor ez a két kategória egy légtérbe kerül! kimondottan röhejes, nevettető, de sírásra késztető is egyben. Náluk a hagyományos udvarlással az ember semmire sem megy, minden kultúrált próbálkozás automatikus kudarc. Mind a két nem felöl trágárkodással, minősíthetetlen viselkedéssel lehet előbbre jutni.  Az ilyen "emberek" párkapcsolata meglehetősen rövid. Átlagosan a fél órától a két napig (esetleg az egy hétig) terjed. Az alatt az idő alatt (most mindenki kapaszkodjon meg!) simán előfordulhat, hogy a két fél elveszíti szüzességét (ha egyáltalán volt még nekik).

Vannak persze a büszke kevesek, akik szerencsére másképp gondolják ezeket a dolgokat. Nekik bizony nem könnyű, de ha összefutnak, szeencsések lehetnek.

FIGYELEM! Ezek a sorok a személyes véleményemet tartalmazzák, bármi hasonlóság imserősök terén a véletlen műve. Nem áll szándékomban senkit sem megsérteni, akinek nem ingje, tudja, mit tegyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr83335232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lennon 2011.03.09. 18:46:43

Ez így van, de hithű keresztények között, akik hittanra jártak és tanultak némi nemű erkölcstant, ők azért többnyire tudják, hogy hogyan kell viselkedni és értékes emberré válnak.

Sajnos kevés az ilyen.
süti beállítások módosítása