Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

A szélsőséges veganizmusról

2017.05.13. 14:29 | Malkav | Szólj hozzá!

Elég régen írtam megint, az utóbbi napok/hetek roppant nehezen teltek. De hogy az élet ne álljon meg itt, a blogon, egy már régóta előkészületben lévő jelenségről írok. Egy olyan jelenségről, mely egyre divatosabb kis hazánkban is és önmagában nem lenne vele gond, ha nem körítenék egy raklapnyi (ezoterikus) baromsággal és szélsőséggel, melyet (mint jól tudjátok) eléggé nehezen viselek. Ez pedig nem más, mint:

A SZÉLSŐSÉGES AGYATLAN-SÍKHÜLYE-SÖTÉTZÖLD VEGANIZMUS

alszent_vegan.gif

(Ne legyünk álszentek!)

Előre tisztázzuk! Semmi bajom nincs azzal, aki önként, szabad akaratából lemond a húsevésről. Az sem baj, ha ezt állatszeretetből teszi, bár itt már felmerülnek bennem indiszkrét kérdsések (pl. a növénynek nem okozza pusztulását az, ha megeszik, épp úgy, mint az állatok esetében?), de ez most nem lényeges. Mint írtam, semmi bajom nincs a vegetáriánusokkal. Ha nem akarnak húst enni, hát ne egyenek, sokféle kaja készíthető hús nélkül, váljon egészségükre!

De a szélsőséges veganizmusba sajnos beférkőzik az ezotéria, ami viszont már ideális táptalaj az eget rengető baromságoknak, amitől a szélsőséges vegánok viselkedése a szellemileg súlyosan korlátoltak* felé kezd tendálni. Csak egy-két gyöngyszemet idézzek**

"Szerintetek mit lehet tenni annak érdekében, hogy az autópályán suhanva ne haljanak meg ártatlan rovarok a szélvédőm miatt?"

HOGY MI VAN?! :O Ez még a sötétzöld Greenpeace fanatikusok szintjén is nagyon el van cseszve ám!

"Reggel tudtam meg a malonipari technológia órán, hogy a malmi hengerszékek tisztítására hasított lúdtoll kefét használnak... eddig nem is tudtam :( ezek szerint semmilyen malmi termék (liszt, dara korpa, búzacsíra etc) nem vegán."

No álljuk meg egy percre! Tehát csak az igazán vegán, amit soha semmilyen állat, vagy állati eredetű sejt/szövet nem érintett? Főleg akkor, ha az háziasított állattól származott? Nem kezdünk kicsit szélsőségessé válni? Ettől a liszt tisztátalanná válik? Még a farizeusok is hanyatt esnének ilyen vasszigor mellett...

"Nekem van egy ismerősöm. Aki sokáig tűrte, hogy a tetvek éljenek a hajában, mert nem akarta őket bántani."

Azon túl, mennyire igénytelen az ilyen ember (pusztán állatszeretet táplálta hülyeség miatt), gondolom azt a legyet sem hesegeti el a salátájáról, ami előzőleg a kutyaszart köpte be, és a kullancsot sem szedi ki, ha talál magán egyet, mert szegény állat csak élni akar... és persze sosem üti agyon a szúnyogot és a böglyöt sem, pedig az baromi fájdalamasat tud ám döfni!

"A húsipar rengeteg állami támogatást kap az adófizetők pénzéből. Vegánként az elsődleges szempont, hogy nem támogatunk anyagilag semmilyen állatokat kihasználó iparágat. Ergo adót fizetni nem vegán. Ti mit gondoltok erről?"

Először is azt, hogy tanulj meg helyesen írni (retusáltam a szöveget, hogy könyebben olvasható legyen), másrészt ezt a nézeted a NAV ellenőreivel beszéld meg. Meglátjuk mire jutsz...

"Mi a helyzet az orális szexxel? Tartok tőle, az nem vegán..."

Mivel egyes tudományos nézetek az embert az állatvilág részének tartják, sajnálatos hírem van számodra: a bőrszivarozás egyenértékű a sült oldalas fogyasztással. A vegán-pokolban fogsz égni, disznózsírral telt üstben fortyogva.

"Van lehetőség olyan bőrkabátot venni, ami nem állatbőrből készül?"

Occó kínai, tesszék, occó! Műbőr kabát made in China! De ha valódi nem állatbőrt akarsz, az is megoldható, csak akkor egy beteg lelkű pszichopata vagy. Főleg ha a kabátodon a "Szeretlek Mari!" feliratú tetoválás virít...

Foglaljuk össze az eddigiek alapján, hogy mi fán terem a szélsőséges(!) veganizmus:

- annyira szeretik az állatokat, hogy semmilyen formában nem hajlandóak állati eredetű ételt fogyasztani. Ez önmagában nem baj. Nem hajlandók állati eredetű anyagból készült használati tárgyakat venni/használni. Ez sem baj.

- de előszeretettel ugatnak le mindenkit, aki nem úgy gondolkodik, mint ők. És az állatszeretetük is leginkább az esztelen majomszeretetben nyilvánul meg, mert bár állítják, hogy szeretik az állatokat, semmit sem tudnak az állatvilág működéséről. Elképzelem, ahogy egy vegán elmagyarázza egy nagy fehércápának, hogy egyen hínárt fóka helyett, mert az a tuti...

- belekeverik az ezotéria egyes részletnyi baromságait. Ebből lesz az "emelkedett rezgésszint" és a "felvilágosultabb világlátás", "magasabb szintű tudatosság" és egyéb agymosott ökörségek. Ez a pont a legnagyobb baj az egésszel.

- nem adnak teret gyermekeiknek arra, hogy másképp élhessenek. Olyannyira meg akarják védeni az állatokat a lemészárlástól (pedig a disznót ettől függetlenül ugyan úgy nyakon szúrják) és a gyermeküket a "dögevéstől" (holott a fehérjére szükség van az emberi szervezetnek), hogy szabályosan szelemmenzővel felszerelve, csak a szélsőséges ezoveganizmus tehénszarral bélelt ösvényén terelik gyermekeik életét.

- főleg a tini vegánoknál divat, hogy az így "nyert" "magasabb rezgésszintű fejletebb tudatosságukat" a legnevetségesebb módon adják a környezetük tudtára. Egyik kedvenc vegán sztorim, amikor az újdonsült ezovegán tinicsaj értetlenül áll, hogy miért sértődött meg rá a rokonság egy családi összejövetelen, pedig csak dögevőnek titulálta az egész familiát, amiért ők húst esznek. Az ilyen tinik szokták az iskolai menzán köhintésnek "álcázva" gyilkosnak nevezni a konyhásnénit, amiért megfőzte a húslevest (pedig a csirke torkát nem ő vágta át, de ez részletkérdés) és ettől most nagyon frankónak érzik magukat. De ez még elnézhető nekik, mert tinik. Majd kinövik egy szép napon.

vegan_alapsema.jpg

Kérdem én az szellemi lobotómián átesett szélsőséges ezovegánokat:

Miért van az, hogy az ember mindenevőként alakult és fejlődött ki? (erre tökéletes példa a gumós felületű zápfog, mely a növényevők recézett felületű zápfogától eltér, továbbá nekünk nincs összetett gyomrunk, mint a tuti növényevő kérődzőknek, stb.)

Miért van az, hogy az állatvilágban más, a fent említett anatómiai tulajdonságokkal bíró élőlények is fogyasztanak húst (pl. a csimpánzok is vadásznak)? Nekik oké, de mi vétkezünk a természet ellen?

Miért vannak az ősemberek lakta barlangok falán vadászatot megörökítő rajzok, ha az ember eredetileg csak növényevő lenne? Lehet azt mondani erre, hogy a barlangrajzok csak vadászatnak látszanak és nincs konkrét rajz az elejtett vad elfogyasztására. Ebben az esetben a kedves ezovegánok is minden egyes étkezésükhöz és szellentésükhöz vegyenek fel két tanús jeggyőkönyvet, különben kamu az egész, amit állítanak.

Vegyük szépen tudomásul, hogy az ember mindenevő. Így alakultunk ki. Vannak állatok, melyeket a húsukért tartunk. A természetben mindennapi, hogy egy élőlény megöl egy másikat. A préda ugyanis nem fordul fel csak azért, hogy a húsevőnek (mert bizony vannak húsevők!) ne kelljen ölniük. És az ember egy csodálatos lény! Úgy fejlődtünk ki, hogy a növényi és az állati(!) táplálékot is meg tudjuk emészteni, ezért is tudtunk annyira népessé válni a bolygón. Azt is vegyük figyelembe, hogy a növények is többek, mint zöld háttér, melyben az állatok bújkálnak. A növények is igyekeznek a maguk módján védekezni, tüskét növesztenek, mérgező anyagokat választanak ki a levelükön, stb. Az állatokat védjük, mert jaj szegényeket ne zsákmányoljuk ki... szép duma. De a tehetetlen gabona "betakarítás" címén történő holocaustot is felülmúlő tömegmészárlása már tökéletesen okés? A búza is élőlény, de ez már nem számít?

Mindenevő vagyok!

- Hé Malkáv, akkor te dögevő vagy?

Persze, hogy az vagyok! Az lenne a barbár dolog, ha csóri csirkét élve kezdeném el bezabálni. Sőt, a szúnyogot és a molylepkét is agyonütöm és még csak meg sem eszem őket!

Ismét és ismét hangsúlyozom: semmi bajom nincs azzal, ha valaki önszántából nem eszik húst, vagy akár bármilyen állati eredetű tápanyagot. Ez az ő szíve joga. De ne essünk bele ennek a szélsőségébe se, mert a fentiekben láthatjuk, hogy ez milyen hülyeségekhez vezethet.

Lábjegyzet: csak egy két pontosítás:

*korlátoltak - agyatlan vadbarmok, akiknek fingjuk sincs az emberi test működéséről és bioszból is csak kegyelem kettessel jutottak át általánosban. Csak ezt hosszú lett volna fentebb leírni, arról nem is beszélve, hogy nagyon elkanyarodtam volna a témától.

**idézetek az ezovegánoktól - Ezen a linken kifejezetten a vegán posztok sorakoznak a sokszor reklámozott, de szeretettt oldalról, a mindmeghalunk.com-ról. :)

Címkék: vélemény tudomány gondolat poén agyfrász

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr7612502641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása