Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Csak szépen sorjában, avagy a legnagyobb ökörségek

2016.10.03. 13:27 | Malkav | 17 komment

Legutóbb mutattam pár gyöngyszemet az emberi hülyeség ékes példáiból, de minő meglepetés, volt aki erre pontosan úgy reagált, ahogy az várható volt. Igen, megint thotferiről van szó... :)

Volt egy kijelentése, amin személy szerint szakadtam, nevezetesen ez:

"Ti az égegyadta világon semmit cáfolni nem tudtatok..."

Tényleg? :) Nos, lássuk csak egyetlen trollunk eddigi legismertebb gyökérségeit, a teljesség igénye nélkül!

1. Jézus magyar volt elmélet: "Isten elküldte az ő Fiát" (Gal 4,4). De hogy neki "testet alkothasson", egy teremtmény szabad közreműködését akarta. Ezért az egész örökkévalóságtól fogva Isten kiválasztotta Izrael egy leányát, a galileai Názáretben élő zsidó lányt, hogy Fiának anyja lehessen, "aki el volt jegyezve egy József nevű férfinak Dávid házából, és akit Máriának hívtak" (Lk 1,26-27)"  KEK 488

2. "Jézus hangján szólok hozzátok", "A nagy Thot maga a Logosz!" duma: "Vigyázzatok, nehogy valaki félrevezessen titeket. Mert sokan jönnek majd az én nevemben és sokan mondják, hogy én vagyok, és sokakat félrevezetnek." /Mk 13,5-6/

3. A sárkány=dinoszaurusz elmélet: "A Jelenések könyvét (Ebben szerepel ugye többször is a sárkány), a Szentírás utolsó és "legbiblikusabb" írását nem köthetjük történelmi, vagy politikai konkrétumokhoz, és nem értelmezhetjük ezek szerint, sőt ez az írás végeredményben kivonja magát a pusztán racionális megközelítés (megértés) alól. Hívő ember írta hívek számára, hogy megerősítse azoknak a hitét, akik a végidő előtt állnak." /Szentírás, Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat (2007), Jelenések könyve előszó/

Magyarul: a Szentírásban szereplő sárkány nem szó szerint értendő élőlény, hanem szimbolika. Ezzel szemben a dinoszauruszok bizonyítottan létezett és rendszertanilag besorolt állatcsoport voltak.

4. "Ne az izzadtságszagra figyelj elsőrenden, mert ez csak a mellékterméke a komoly agybéli munkának, ahol az agytekervények egymáshoz súrlódnak, hogy kipattanjon ennek következtében a nagyszerű gondolat vagy meglátás" izzadó agy teória: aki legalább egy biológia órán részt vett, ezt könnyedén cáfolhatja. Ferink keveri a liquorkeringést a verejtékkel és ezt is sajátos körítéssel adja elő... :)

Igazából lehetne még fojtatni, de minek? Az összes BoT-ban találhatóak részletesebb és szórakoztatóbb fejezetek. :)

Címkék: poén agyfrász thotferi

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr6111755503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Malkav 2016.10.03. 18:41:04

Nem, rossz thotbéla, ül! Mit mondtam? Sufnioldalakat és azok tartalmát nem dobáljuk ide, érthető! Ma sincs vacsi! Ha betartod a szabályokat, megjelenhet a válaszod. Addig is, rossz kutya!

Malkav 2016.10.03. 19:35:22

@bélaybéla: Rossz kutya! Nem felesel! Fekszik!
Ahogy már többször is megírtam, az általad linkelt oldalak kimutatható többsége zsebpiszokból gyúrt hulladékgolyó. Így nem lehet megalapozott forrásnak tekinteni. Én a Szentírásból, a Katolikus Egyház Katekizmusából vettem forrást, melyek könnyen és bárhol ellenőrizhetőek. Ne szemetelj ide az internet posványának mélyéről kapart oldalakon arctalan sokadjára másolt/beillesztett mégis torzult tartalmú kétes "forrásokat". Ezek nem érdekelnek. Ha normális forrásra utalsz, akkor végre lehet valami vitafélét kezdeni, de addig csak cipőket rágsz szét és a szőnyegre vizelsz. Ejnye, rossz kutya!

Malkav 2016.10.03. 22:01:41

@bélaybéla: A linkjeidet tartom zsebpiszoknak, ne ferdíts! :)

Csak azokat a kommenteidet nem jelenítem, meg, melyekben a zsepiszkot tárogatod, vagy amelyekben nem kellőképp civilizált a modorod, vagy amelyekben bármely Olvasómat, esetleg személyemet gyalázod/kritizálod,stb.
A saját blogodban azt írsz, amit akarsz és ahogy akarsz, mert magasról teszek rá. Az a te dühöngőd. :) Itt viszont kénytelen vagy viselkedni, mert ha úgy vicsorogsz, mint egy neveletlen kutya, úgy fogok bánni veled.
Az igazság elől nem menekülök. Pont ellenkezőleg, a képedbe vágom.

Malkav 2016.10.04. 16:00:36

@bélaybéla: Ejnye, rossz kutya! Ül! Fekszik! Megint szemetelsz? Megint? Rossz kutya! Helyedre!

Úgy néz ki, nem tanulsz. Pedig muszáj lesz. :)

Malkav 2016.10.05. 10:42:08

@bélaybéla: Fúj, rossz kutya! Nem szarunk a szőnyegre!

Azt egy percig sem gondolhattad komolyan, hogy itt reklámozhatod a saját szemeted... ennyire te sem lehetsz hülye. :)

Malkav 2016.10.05. 13:19:58

@bélaybéla: Úgy tűnik, hogy nem csak neveletlen a kutya, hanem szellemileg visszamaradott korcs is. Még mindig nem fogtad fel, hogy ide nem szemetelünk? Attól, hogy nem linket köpsz ide, hanem bemásolod a mocskodat, ugyan úgy szabályt szegsz, tehát megint jól el kell verjelek, rossz kutya! Takarodj a helyedre! :) Ma sincs vacsi.

Továbbá jellegzetesen ignorálsz és sufnioldalak talán létező(?) szerzőitől nyomakodsz ide a hülyeségeidet igazolni a katekizmussal szemben. Nem csak tapló vagy, de szemmel láthatóan csonthülye is. :)

"...Isten kiválasztotta Izrael egy leányát, a galileai Názáretben élő zsidó lányt, hogy Fiának anyja lehessen, "aki el volt jegyezve egy József nevű férfinak Dávid házából..."
Ez ellen hiába kapálózol. :)

Malkav 2016.10.05. 17:28:45

@bélaybéla: A Katekizmus a Katolikus Egyház tanítását tartalmazza a Szentírás és a Szent Hagyomány alapján.
Csak hogy érthető legyen, felvezetem hogy is van ez az Istenszülővel:
Mária vallása -> zsidó vallás
Mária származása -> zsidó származás (Dávid házából)
A Katekizmus pont a lényeget foglalja össze Mária "zsidóságáról". Ennyi a történet, nem kell bele többet látni, mint amennyi van. ;)

Malkav 2016.10.05. 18:52:12

@bélaybéla: Olvasd el a Katekizmust és benne van a válasz. ;) Úgy néz ki, csak neked nem megy az értőn olvasás képessége. Semmi gond, általános iskola első osztályos tananyag... :D
Mária hogy tett szert a zsidó vallásra? Bele született. Ugyanis zsidó volt, Dávid házából. ;)

Elnézem azt, hogy hazugsággal vádolsz, most az egyszer. Gondoltam ez a hozzászólásod általános derűt ébreszt majd az Olvasókban, ahogy ronggyá égeted magad. :)

Malkav 2016.10.05. 20:00:36

@bélaybéla:
"Isten elküldte az ő Fiát" (Gal 4,4). De hogy neki "testet alkothasson", egy teremtmény szabad közreműködését akarta. Ezért az egész örökkévalóságtól fogva Isten kiválasztotta Izrael egy leányát, a galileai Názáretben élő zsidó lányt, hogy Fiának anyja lehessen, "aki el volt jegyezve egy József nevű férfinak Dávid házából, és akit Máriának hívtak" (Lk 1,26-27)" KEK 488

Hátha sokadjára olvasva végre megérted. :) Ejj de nehéz a felfogásod! :)

Malkav 2016.10.05. 21:46:45

@bélaybéla: Ha csak egy gyűszűnyi eszed lenne, tudhatnád, hogy a nemzetségtáblát férfiágon vezetik. A kulcsszavak a Katekizmusban a következők: "Izarel egy leánya", "zsidó lány". Józseffel csak úgy léphettek jegyességbe, hogy egy törzshöz tartoztak, ami a zsidó néphez való tartozás alapja. Nyilván nem házasodhat pogánnyal, ezt erősen tiltja a törvény. Tehát Mária származásilag is csak zsidó lehetett, ahogy az is volt. Genetikailag köze sincs sem a sumérekhez, sem a szkítákhoz, sem a magyarokhoz. ;)

Tudom, hogy nem tetszik a képlet, mert ha Mária zsidó volt (és pedig az volt!), akkor Jézus is. És ha Jézus is zsidó volt (és pedig az volt!), akkor nem nyomathatsz antiszemita és fajgyűlölő dumát, mert ritka ciki, ha az ember a saját megváltójának népét anyázza rongyosra. :)

Malkav 2016.10.06. 10:32:14

@bélaybéla:
"Ezt a törvényt hirdeti ki tehát az Úr Celofhád lányai felöl: Férjhez mehetnek, akikhez akarnak, de csak a saját törzsükből való emberhez, hogy ne szálljon át Izrael fiainak birtoka az egyik törzsről a másik törzsre. Azért minden férfi a maga törzséből, s a maga rokonságából vegyen feleséget, s minden nő ugyanabból a törzsből nyerjen férjet, hogy az örökség megmaradjon az egyes családokban, s ne keveredjenek össze egymással a törzsek, hanem úgy maradjanak, ahogy az Úr szétválasztotta őket." /Szám 36,6-9/
Akárhogy is nézem, ez öngól, Feri! Maximálisan megerősíti az igazamat. ;) Hangsúlyozom a lényeget: "MINDEN férfi a maga törzséből" és "MINDEN nő ugyanabból a törzsből". Ez Józsefre és az Istenszülőre is vonatkozik, ergo egy törzsbe tartoztak, ergo a származás adott.

Jézus nem fordult szembe a törvénnyel, olvasd figyelmesebben az Evangéliumot:
"Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt, vagy a prófétákat; nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy beteljesítsem. Mert bizony mondom nektek: amíg el nem múlik az ég és a föld, egy i betű vagy egy vesszőcske sem marad el a törvényből, amíg minden be nem teljesedik." /Mt 5,17-18/
Továbbá ajánlom figyelmedbe:
"Pilátus ezt válaszolta: >>Hát zsidó vagyok én? Saját nemzeted és a főpapok adtak téged a kezembe." /Jn18,35/
Jézus itt nem kezdi ecsetelni, hogy nem zsidó, nem cáfolja meg Pilátust. (Beszél neki arról, hogy az ő országa nem ebből a világból való, de konkrét származását nem cáfolja) És az ugyebár nyilvánvaló, hogy Jézus nem hazudik sosem. Ergo ha nem mondja azt kerek perec, hogy "nem vagyok zsidó", akkor hiába kapálózol. ;)

Malkav 2016.10.06. 13:55:39

@bélaybéla: Nincs is viccesebb annál, mint amikor te okoskodsz görögből. :D
Ezt a szervát meghagyom másoknak. :)

Még Jézus szavait is ignorálod és/vagy igyekszel átértelmezni. :D
"Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt, vagy a prófétákat; nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy beteljesítsem. Mert bizony mondom nektek: amíg el nem múlik az ég és a föld, egy i betű vagy egy vesszőcske sem marad el a törvényből, amíg minden be nem teljesedik." /Mt 5,17-18/

Nem Pilátusról van szó, ne ferdíts! :)
A bírálatnak is vannak fokozatai. Ahogy te teszed, az turbómagyar antiszemita rasszizmus. Képes vagy meghazudtolni Jézust is, csak hogy nyugodt szívvel anyázhasd a népét, amelyben született, élt. :)

Malkav 2016.10.06. 14:39:53

@bélaybéla: Ejj, te gyerek, ennyire senki sem lehet hülye magától! :D Lássuk csak sorjában.

Mindaddig ne akarj frankót mondani arról, hogy "betölteni" szó van-e vagy sem, amíg nem tudsz görögül. Nem tudsz görögül, tehát legfeljebb önmegvalósítasz. :)

betöltés =/= felülmúlás, túlhaladás. :D
Pilátus mondta amit mondott, de Jézus nem cáfolja meg zsidó származását. Ezen hiába vergődsz. ;)

Most komolyan szándékosan játszod a korlátoltat és kukacoskodsz minden apró részleten. Nagyon jól tudod mit értek "turbómagyar" alatt, ha meg netán nem, akkor most egyértelműsítem: a szélsőséges, saját népünket túlságosan agyonmagasztaló, minden más népet lenéző szemléletet értem, melynek bár hivatalosan nem része, de gyakorlatban szinte elvárás a zsidó/cigány/piréz/szlovák/román/bármilyen más nép iránti gyűlölködés. Magyar vagyok és szeretem a hazámat. De a hazaszeretet nem egyenlő az agyatlan túlmagasztalással, amit pl. te produkálsz.

De hogy ne kanyarodjunk el a tárgytól, Jézus (és az Istenszülő) zsidó származását lehet tagadni, csak fölösleges. Amiket ideköhögtél nem döntő ellenérvek, elméleteid ezer sebből véreznek, amikre hirtelen nem tudsz reagálni (mert roppant kínosan megcáfolják agyament elméleteidet), gondosan ignorálod. Klasszikus troll vagy, de úgy látom, legalább kezdesz megtanulni viselkedni, ami már haladás! Tessék, jutifalat! :)

Malkav 2016.10.06. 17:38:10

@bélaybéla: Rossz kutya! Mit mondtam? Mi szerepel a szabályzatban? Nem linkelünk, nem ezt mondtam?! Ül!

mezeinewsee 2016.10.07. 15:07:33

Néha olyan érzésem van, hogy szívat. Ilyen hülye a valóságban nincs!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2016.10.07. 23:01:59

@mezeinewsee:
Nem szívat, csak magányos. Ha most mind elkezdenénk egyetérteni vele, provokálna mással, csak törődjön már vele is valaki.
süti beállítások módosítása