Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Közeleg az írott szó... szép lassan, de biztosan

2016.02.08. 09:09 | Malkav | 1 komment

Egyelőre ismét egy rövid tájékoztatót közlök a Kedves Olvasókkal, mi szerint (Xinaf adta hozzá az ötletet) megkezdem írásba foglalni mindazt, amit az elmúlt kb. 20 év során összegyűjtöttem a dinoszauruszokkal kapcsolatban.

Halványlila gőzöm sincs, milyen terjedelmű lesz a kész anyag, az se kizárt, hogy akár könyv is lesz belőle. Ezt akkor majd meglátom, amikor ki merem jelenteni, hogy íme, kész van. De ez évek hosszú munkája lesz, nem kell izgulni. :)

Ez a gondolat részben azért is formálódott meg bennem konkrét tervvé, mert egyrészt nem nagyon találok értékelhető magyar nyelvű írást a témában, másrészt a legutóbbi trollégető csörte rendesen fellelkesített, hogy ismét jobban foglalkozzak kedvenc hobbimmal. És egyébként sem árt egy olyan tevékenység, ami leköti a figyelmem.

Összefoglalva: nagyon nagy fába vágom a fejszét, de az eredmény reményeim szerint pöpec lesz. Azt előre megsúgom, hogy lesz benne idegen szó bőséggel, de mindet megmagyarázom majd. A paleontológiában különösen érvényes, hogy a szaknyelv rövidebben fejezi ki a konkrét jelentést, mint a magyar, mellyel csak hosszasan körülírni tudnánk egy adott szót és annak jelentését. Tehát ne aggódjon senki, csak negyedrészt lesz kínai és ahhoz is lesz fordítás. ;)

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, már tűkön ülök. Végre dinoszauruszok tonnányi mennyiségben! És csak utószóként jegyzem meg: a dinoszaurusz továbbra sem sárkány. ;)

spinosaurus_skull.jpg

Címkék: jövő tudomány gondolat múlt helyzetjelentés jelen szép és jó

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr28369742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása