Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Best of Troll - harmadik kör

2013.12.29. 20:33 | Malkav | 58 komment

Íme, ismét bővült a Best of Troll sorozat! Három a magyar igazság!

Troll 2.jpgMondanom se kell, ki lesz most az Arany Bunkó Díj büszke tulajdonosa. Bizony, nem más, mint Tothferi, aki BélayBéla, Marikanéni és további jó sok néven ismeretes a különböző blogokon! Pörgő, habzó szájú kitörései ismét megnevettettek engem, amiért hálás is vagyok neki valamilyen szinten. :) Szedjük csak össze az eddigi 10 pontját:

1. "Elég megvizsgálni Jézus urunk szakállát a Torinói Leplen, és láthatjuk, hogy nyírott szakálla volt, tehát nem volt zsidó származású, hanem szkíta. A szkíták pedig mi vagyunk , magyarok."

Hinnye, ez azért duma! :D Csak a szkítáknak volt a történelem során nyírott szakálluk, akiknek mellesleg semmi közük Jézushoz, aki köztudottan és bizonyítottan zsidó származású volt. De tudjuk jól, hogy MarikanéniFeri miért lett híres köztünk... :)

2. "Nem lehet tehát sehogy sem elmenni amellett a tény mellett, hogy ez a három körülhatároló, túllógó, számozatlan, csonka kód pont egy szimpatikus kis 6-6-6-os kódot ad ki a világ összes vonalkódján(!)"

A titkos jel a vonalkódban... kicsit tucatszintű összeesküvés elmélet, de Feri nem szarral gurigázik sem hagyja magát, MEGMAGYARÁZZA, hogy hol van az a szám, ami nincs. Nézzetek meg egy tucat vonalkódot, de jó alaposan!

3. "A Bábel tornyát a hagyomány és a Krónikáink szerint a magyarok ősapja Nimród építette, aki szkíta volt és szkíta nyelven beszélt."

Ékesen bizonyítván, hogy felebarátunk Szentírást legfeljebb képen látott. :) De van még plusz is: "Kihagytad a felsorolásból a hébert , mert az is a magyarral rokon" XD

4. "Troll= Atilla (r>l) Atilla Isten ostora !"

Bizonyítva, hogy a troll is számára vadidegen szó. :) De ez a belemagyarázás a bor=vér-t is lepipálja, mert még annyi "logika" sincs benne! :D

5. "Törölgessed akkor egy kicsit a szemedet vagy a szemüvegedet, mint a királyleány !"

Amikor a kicsi troll megpróbál izomból beszólni (pedig nála még a Coccolino-maci is keményebb), de nem megy neki. :D

6. "Látom, még azt sem vetted észre, hogy szándékosan fogalmaztam meg nyelvtanilag is így azokat az ostobaságaidat ,- mintegy lefordítva nyelvtani szintre -, amelyeket ellenvetésként felhoztál feljebb.
A gúnyt , úgy látszik, nem tudod megérteni sem!"

Előzménye - a vonalkódos összeesküvéshez hozzáadtam az ő logikája alapján, hogy a levegő nitrogéntartalmában felfedezhető a júde-esszencia nevű eljúdásító anyag, amivel mérgezik a levegőt (a gonosz zsidópirézek). Nyilvánvalóan görbe tükör. De Feri nem vette a lapot és a szövegértés sem megy neki. ("A nitrogén mindig is létező dolog volt, így senki sem gyanúsítható azzal, hogy valaki odatette mesterségesen." Nem a nitrogént tették oda, hanem a júde-esszenciát! :D)

7. "Most nagyon szépen megmutatkozott, hogy ha állandóan csak olyan silány ostobaságokról tudsz írogatni a blogodban,mint látható, akkor képtelen leszel a valódi értékeket sem felismerni sem pedig a legkevésbé írni róla bármit is."

Feri tudja (mert ő TUDJA és mindenki más hülye), hogy a bűnbánat/bűnök bocsánata, a szentségek, a keresztény hit és a természet sok csodája mind silány és ostobaság. :) Netán eljutunk-e odáig, hogy Isten is silány fantáziával bír (mert a teremtett dolgokat (amik egy részéről írtam is) és az erkölcsi témákat silánynak ítélte a Trollkirály) :D

8. "Ugyanis idáig züllesztették le a szellemi színvonalat és a nemzeti érzéseket mostanáig. Erre ne legyél büszke, hanem inkább bújj el szégyenedben a föld alá !"

Ez azért jár nekem, mert nem vagyok hajlandó Szent László királyt Krisztussal egy kategóriába tenni. Feri annyira magyar, hogy Árpád vezér hozzá képest rabbi. De mivel ő ENNYIRE magyar, bátran, bárkit, bármikor kioktathat és lefröcsöghet. XD

9. "Te csak az agyadba beplántált judeo-keresztény Istenképről írogatsz a blogodban, de nem a középkori magyar-szkíta Istenképről."

Ez annyira tipikusan BélaFerinénis, hogy nincs mit elemezni rajta. :)

10. "Az a hazaárulás, ha valaki nem akarja meglátni a kettő közötti mérhetetlen különbségeket és külömbségeket."

Hazaáruló vagyok azért, mert szeretem a hazámat (Magyarországot) annyira, hogy nem hagyom baromságokból fújt mesévé (hupikék tejszínhabbal) silányítani mindenféle turbómagyar ökörségekre hivatkozva. :) Hát, a turbómagyarság és ez által a magyar nép és történelem elferdítése ellen továbbra is lándzsát fogok törni. :)

Tehát nem kérdéses, hogy kié az Arany Bunkó Díj. :) De mondok még egy érdekeset! Feri az idei évben egymás után háromszor(!) nyerte el a díjat, még az idei évben! :D Gratulálok!

MALKÁV TROLL-VIDÁMPARKJA! NÁLUNK A TROLL IS SZÁMÍT!

Troll-cégér_1.jpg

Címkék: poén agyfrász Mao! Best of Troll

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr625716552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marikaneni 2013.12.29. 23:11:52

1:Jézus zsidó származására semmiféle bizonyíték nincsen.
Jézus nyírott szakálla pártus-szkíta jellegű.
2: Bármennyi tucat vonalkódot megnézhetsz, az elválasztó vonalkák ott vannak, amelyek számértékük 6.
Tehát 6,6,6.
3. Ki mondotta, hogy ezt az infót a Biblia tartalmazza ?
4. Van benne logika, mert a két szó ugyanazon mássalhangzókat tartalmazza, illetve egy kategóriába sorolhatóak.
5. Ez nem beszólás, hanem jó tanács.
6. A nitrogénben nincsen ilyen esszencia, mert ha volna , akkor meg tudnád mutatni.
7. Ezekről a dolgokról is lehet silány, semmitmondó, hétköznapi módon írni, mint te tetted.
8. Szó sincs róla, hogy neked(!) egy kategóriába kellene tenned, hanem azt kéne belátnod, hogy az őseink így gondolkodtak felőle.
9 Nincs bizony, mert ez a tömény igazság ! Még levegőt se tudsz kapni tőle ! Kérlek, ne fulladj meg azért !
10 Miféle történelemről hadovázol te itt ?
Fingod sincsen azokról a templomokról, freskókról, amelyeket a kutatók a cikkben elemeztek ! Te csak a saját ostobaságodat véded nulla történelmi, művészettörténeti ismereteiddel.
11 Az arany bunkó díj a tiéd lett !

Malkav 2013.12.30. 12:43:16

@marikaneni: Teljesen fölösleges lenne erre reagálnom, de akkor hol lenne a negyedik forduló? Tehát lássuk:

1: "Jézus zsidó származására semmiféle bizonyíték nincsen. Jézus nyírott szakálla pártus-szkíta jellegű."
Csak és kizárólag a pártus-szkíták nyírták a szakállukat? :D
2: "Bármennyi tucat vonalkódot megnézhetsz, az elválasztó vonalkák ott vannak, amelyek számértékük 6. Tehát 6,6,6."
És milyen hasmenéses szerencsétlen találta ki, hogy az elválasztó vonalkáknak bármi számértéke lenne (ami jelen flashback szerint 6)?
3. "Ki mondotta, hogy ezt az infót a Biblia tartalmazza?"
Teremtés könyvét ajánlom figyelmedbe. Szó sincs róla Nimródról és szkíta nyelvről. :) Persze, az számodra judeokeresztény hamisítvány... XD
4. "Van benne logika, mert a két szó ugyanazon mássalhangzókat tartalmazza, illetve egy kategóriába sorolhatóak."
Igazi bizonyíték, hogy abszolút gőzöd sincs róla, mi az a troll.... nézz utána, ez az én házi feladatom neked (ha már én megcsináltam a tiédet) :)
5. "Ez nem beszólás, hanem jó tanács."
Tanulj meg szöveget értelmezni és gondolkozni. :) Ez nem beszólás, ez jó tanács.
6. "A nitrogénben nincsen ilyen esszencia, mert ha volna , akkor meg tudnád mutatni."
Ha nem is bármely, de egyes elektromos műszert árusító boltokban találsz nitrométert. Januárban akciós! :D
7. "Ezekről a dolgokról is lehet silány, semmitmondó, hétköznapi módon írni, mint te tetted."
Köszönöm szubjektív véleményed. :) Írj közvélemény kutatást, hogy ki mennyire tartja silánynak. :)
8. "Szó sincs róla, hogy neked(!) egy kategóriába kellene tenned, hanem azt kéne belátnod, hogy az őseink így gondolkodtak felőle."
De hát ha egyszer nem így gondolkoztak, mert ez baromság?! :D
9 "Nincs bizony, mert ez a tömény igazság ! Még levegőt se tudsz kapni tőle ! Kérlek, ne fulladj meg azért !"
Ez továbbra is pont ugyan olyan nevetséges trollkodás, nincs mit reagálni rá. :)
11 "Az arany bunkó díj a tiéd lett ! "
Kedves Olvasók! (Aktívak és kevésbbé aktívak együtt) Szerintetek kié háromszorosan is, az Arany Bunkó Díj? :)

marikaneni 2013.12.30. 17:52:25

@Malkav:
1. Ez a jellegzetes két ágban fazonírozott a pártus-szkíta nemzeti szakáll.
2. Az elválaztó vonalkák számértékkel bírnak, ha nem elválasztásként funkcionálnak a vonalkódon belül. Ez a számérték a 6-os.
3: Ami nincs benne a Bibliában az már nem is lézetik és nem igaz ? Nimródról nagyon sok írott forrás van, például a Krónikáinkban, ahol a torony építőjeként szerepel , mint a szkíták és a magyarok ősatyja. . Ez a mi magyar hagyományunk, amelyet vallunk.
4. Nem érdekel mi az a troll, mert hangalakilag az Atilla hangalakhoz áll közel.
5. "Tanulj meg szöveget értelmezni és gondolkozni. :) Ez nem beszólás, ez jó tanács."
6 Vedd meg , mérd meg, dokumentáld, aztán beszélgethetünk erről!
7 Minek ?
8. De, egyszer így gondolkodtak, mert erről tanúskodnak a leletek, a templomok, a freskók, amelyeket a kutatók megvizsgáltak. A "de ha egyszer nem" abszolút nem ellenérv és bizonyíték. Csupán a te makacs judeo szemléleted ütközik ki ebben, és az abszolút intolerancia a másképp gondolkodókkal szemben.
9. Ez az igazság, mert ez is bizonyítja mérhetetlen műveletlenségedet.
11. Aki intoleráns, az a bunkó! Ez pedig te vagy ! Ez nem népszavazás kérdése !

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.12.30. 18:55:56

@marikaneni:
"Kezdjük tán a "jó" szóval, tárgy esetben "jót",
ámde "tó"-ból "tavat" lesz, nem pediglen "tót".
Egyes számban "kő" a kő, többes számban "kövek",
nőnek "nők" a többese, helytelen a "növek".
Többesben a tő nem "tők", szabatosan "tövek",
amint hogy a cső nem "csők", magyar földön "csövek".
Anyós kérdé: van két vőm, ezek talán "vövek"?
Azt se' tudom, mi a "cö"? Egyes számú cövek?
Csók - ha adják - százával jő, ez benne a jó;
hogyha netán egy puszit kapsz, annak neve "csó"?

Bablevesed lehet sós, némely vinkó savas,
nem lehet az utca hós, magyarul csak havas.

Miskolcon ám Debrecenben, Győrött, Pécsett, Szegeden;
amíg mindezt megtanulod, beleőszülsz, idegen.

Agysebész, ki agyat műt otthon ír egy művet.
Tűt használ a műtéthez, nem pediglen tűvet.
Munka után füvet nyír, véletlen se fűvet.
Vágy fűti a műtősnőt. A műtőt a fűtő.
Nyáron nyír a tüzelő, télen nyárral fűt ő.

Több szélhámost lefüleltek, erre sokan felfüleltek,
kik a népet felültették... mindnyájukat leültették.

Foglár fogán fog-lyuk van, nosza, tömni fogjuk!
Eközben a fogházból megszökhet a foglyuk.
Elröppenhet foglyuk is, hacsak meg nem fogjuk.

Főmérnöknek fáj a feje - vagy talán a fője?
Öt perc múlva jő a neje, s elájul a nője.

Százados a bakák iránt szeretetet tettetett,
reggelenként kávéjukba rút szereket tetetett.

Helyes-kedves helység Bonyhád, hol a konyhád helyiség.
Nemekből vagy igenekből született a nemiség?

Mekkában egy kába ürge Kába Kőbe lövet,
országának nevében a követ követ követ.

Morcos úr a hivatalnok, beszél hideg 's ridegen,
néha játszik nem sajátján, csak idegen idegen.

Szeginé a terítőjét, szavát részeg Szegi szegi,
asszonyának előbb kedvét, majd pedig a nyakát szegi.

Elvált asszony nyögve nyeli a keserű pirulát:
mit válasszon? A Fiatot, fiát vagy a fiúját?

Ingyen strandra lányok mentek, előítélettől mentek,
estefelé arra mentek, én már fuldoklókat mentek.

Eldöntöttem: megnősülök. Fogadok két feleséget.
Megtanultam: két fél alkot és garantál egészséget.

Harminc nyarat megértem,
mint a dinnye megértem,
anyósomat megértem...
én a pénzem megértem.

Hibamentes mentő vagyok.
Szőke Tisza pertján mentem:
díszmagyarom vízbe esett,
díszes mentém menten mentem.

Szövőgyárban kelmét szőnek: fent is lent meg lent is lent.
Kikent kifent késköszörűs lent is fent meg fent is fent.
Ha a kocka újfent fordul fent a lent és lent is fent.

Hajmáskéren pultok körül körözött egy körözött,
hajma lapult kosarában meg egy tasak kőrözött.

Fölvágós a középhátvéd, három csatárt fölvágott,
hát belőle vajon mi lesz: fasírt-é vagy fölvágott?

Díjbirkózó győzött tussal,
nevét írják vörös tussal,
lezuhanyzott meleg tussal,
prímás várja forró tussal.

Határidőt szabott Áron: árat venne szabott áron.
Átvág Áron hat határon, kitartásod meghat, Áron.

Felment, fölment, tejfel, tejföl; ne is folytasd, barátom:
első lett az ángyom lánya a fölemás korláton.

Földmérő küzd öllel, árral;
árhivatal szökő árral,
ármentő a szökőárral,
suszter inas bökőárral.

Magyarország olyan ország hol a nemes nemtelen,
lábasodnak nincsen lába, aki szemes: szemtelen.
A csinos néha csintalan, szarvatlan a szarvas,
magos lehet magtalan, s farkatlan a farkas.
Daru száll a darujára, s lesz a darus darvas.
Rágcsáló a mérget eszi, engem esz a méreg.
Gerinces, vagy rovar netán a toportyánféreg?
Egyesben a vakondokok "vakond" avagy "vakondok".
Hasonlóképp helyes lesz a "kanon" meg a "kanonok"?

Nemileg vagy némileg? - gyakori a gikszer.
"Kedves ege-segedre" - köszönt a svéd mixer.
Arab diák magolja: tevéd, tévéd, téved;
merjél mérni mértékkel, mertek, merték, mértek.

Pisti így szól: kimosta anyukám a kádat!
Viszonzásul kimossa anyukád a kámat?
Óvodások ragoznak: enyém, enyéd, enyé;
nem tudják, hogy helyesen: tiém, tiéd, tié.

A magyar nyelv - azt hiszem, meggyőztelek Barátom -
külön-leges-legszebb nyelv kerek e nagy világon!"

Tudod, ha majd hasonlót, csak picit hasonlóan minőségét tudsz alkotni a magyar nyelvben, akkor lehet, lesz aki komolyan vesz.

marikaneni 2013.12.30. 19:00:36

@Xinaf:
Ha valakitől idézel, akkor bunkóság nem feltüntetni a forrást !

Malkav 2013.12.30. 19:08:16

@marikaneni: A sok nyállal megfröcsögtetett hörrgésedre már fölösleges reagálnom, beindult az önégetés. :) Ja és a trolltánc is. :D
@Xinaf: Had pörögjön, addig is érik a BoT 4. köre! :D

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.12.30. 19:23:31

@marikaneni:
Bence Imre írta :)
Akkor most már tudsz ilyet csinálni? :)

marikaneni 2013.12.30. 20:00:11

@Xinaf: Miért kellene nekem ilyet csinálni ?

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.12.30. 21:18:00

@marikaneni:
Te vagy a magyar nyelv állítólagos ismerője, tanulmányozója...

marikaneni 2013.12.30. 21:39:25

@Xinaf:
Éppen elég szép alliterációt, egybecsengetést mutattam már nektek, de nem hatottak meg benneteket.
Mutattam angol-magyar szóegyezéseket, latin-magyart, héber-magyart, szlovák- magyart.
A csillagos eget ne hozzam le ?

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.12.30. 22:07:20

@marikaneni:
Mert mindegyik táblában egy jóóóó pohár tej van!
De régen volt ez a reklám :)

marikaneni 2013.12.30. 22:23:26

@Xinaf: Nem nézek tv-t, a reklámokat is kerülöm.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.12.30. 22:27:12

@marikaneni:
Szerintem viszont a gályarabság rosszabb volt. Bár volt annál is rosszabb. Talán mégis a Szaturnusz lehet a megoldás. Báááááár... nem, mégis azt hiszem, a választ a tejbegrízben lehet megtalálno. Neked mi a véleményed?

marikaneni 2013.12.30. 22:39:13

Igen, a Szaturnuszt a nagy szerencsétlenség bolygójának(csillagának) tartják. Kezdesz közel kerülni az igazsághoz. A gálya a gólya hangalakhoz kapcsolható.
A gólya pedig az önfeláldozó szeretet szimbóluma.
Jó helyen kapiskálsz, amikor a tejet említetted, mert őseink is a Tejutat kémlelték.

Malkav 2013.12.31. 12:45:35

@marikaneni: EZ HALÁLI!!! :D Még ilyeneket! :D

No, tisztelt Publikum, eljött az idő, hogy előre is trollmentes Boldog Új Évet kívánjak mindenkinek! :) Mivel hamarosan megyek szilveszterezni, a másik két bejegyzésben látható összehordott ostobaság halmazra itt reagálok:

- Azt a megveszekedett, annyi gyenge, mégis izzadtságszagú megmagyarázás volt itt egy éjszaka alatt, hogy nincs rá szó! :D Kiderült, hogy továbbra is intoleráns vagyok, ostoba és magyarság ellenes! XD Legalábbis a-szerint, aki tényleg többet árt a magyar népnek, mint bármi más. :) De ezen nem lepődöm meg, mert úgysem veszi észre a poént, másrészt szórakoztató. ;)

No, Kedves Olvasók, legyetek jók/szobatiszták, jó szórakozást estére és Boldog Új Évet (ismét)! :)

marikaneni 2014.01.03. 18:09:57

Boldog Új Évet kívánok a tisztelt publikumnak !
@Malkav:
Ne az izzadtságszagra figyelj elsőrenden, mert ez csak a mellékterméke a komoly agybéli munkának, ahol az agytekervények egymáshoz súrlódnak, hogy kipattanjon ennek következtében a nagyszerű gondolat vagy meglátás:
"A K-R teremtő gyök, amelynek alapértelme „a görbe, kerek, magába visszamenő vagy maga felé visszahajló vonal, vagy ily vonalban mozgás”
"G-L › G-R; és e két gyök közé be lehet ékelni a G-LY gyököt is: GOLY-ó."
blog.kromek.hu/wp-content/uploads/2013/11/gyokokrol-2.pdf
A magyar népnek a legtöbbet a magyar agyakat megmérgező Budenz és Hunfalvi ártotta.:
"A Bach-korszakban a magyar nyelv északi rokonságának gondolata teret hódított, fôleg akadémiai körökben."

"A jogász Hunfalvy Pál (1810-1891) fanatikus hírdetôje lett annak a feltevésnek, hogy a magyar és a finn nyelv külön nyelvcsoportot alkotnak. Hunfalvy a felvidéki német kisebbséghez tartozott. Eredeti családnevét Hunsdorfer-t akkor magyarosította, mikor 1841-ben tagja lett a Magyar Tudományos Akadémiának. A Békepárt parlamenti képviselôje volt. Annak a Békepártnak, amely a Habsburg Házzal kiegyezni akart. Hunfalvyt 1851-ben kinevezték a Magyar Tudományos Akadémia fôkönyvtárossá. Ezt a állást haláláig 1891-ig töltötte be. "

"Hogy Hunfalvyról miként vélekedtek akadémiai körökben azt ô magától tudjuk meg. 1883-ban azt írta, hogy 27 évvel elôbb, azaz 1856-ban, ismert, tekintélyes magyar nyelvészeket szólított fel arra, hogy támogassák az ô új folyóiratát, a Magyar Nyelvészet-et. Többen azonban erre nem voltak hajlandók, mivel akadémiai körökben azt suttogták, hogy az osztrák kormány lefizette Hunfalvy-t azzal a céllal, hogy a magyar nemzet becsületét szégyenítse meg az állítólagos finn rokonsággal.[30] Tény, hogy Hunfalvy Pál rögtön az akadémiai kinevezése után 1851-ben támadásba lendült az Akadémiai Nagyszótár ellen. Hunfalvy azonban már nem volt képes a projektumot leállítani. Ahelyett azzal próbálkozott, hogy kiüsse a projektum tudományos alapjait."
"Miközben Hunfalvy a magyar nyelv finn rokonságot bizonyító kutatási programjának a nagy vonalait vázolta fel, ennek a programnak a technikai kivitelezésével megbízta a német nyelvészt Budenz Jozefet, akit ezért a célért hoztak Magyarországra. Budenz 1858-ben érkezett Magyarországra. Huszonkétévesen még meg kellett neki tanulnia magyarul."
"Budenznek feladatul tûzték ki, hogy a magyart vezesse le egy hipotetikus finnugor ôsnyelvbôl. Ez laboratóriummodeli kísérlet volt rekonstruált ôsszavakkal, hangtörvényekkel, családfákkal az indo-európai nyelvészet mintájára."
www.magtudin.org/MaraczL.htm

Malkav 2014.01.04. 12:19:52

@marikaneni: Hinnye, nem is tudod, mibe másztál bele... >:)

Ettől nyerítve röhögtem:
"Ne az izzadtságszagra figyelj elsőrenden, mert ez csak a mellékterméke a komoly agybéli munkának, ahol az agytekervények egymáshoz súrlódnak, hogy kipattanjon ennek következtében a nagyszerű gondolat vagy meglátás:"

Kezdjük ott, hogy:
- Az agynak nincsenek tekervényei (ez téves megfogalmazás). Barázdái vannak.
- Az agyban nincs izom. Ergo semmi sem súrlódik semminek.
- Ha netán mégis súrlódás lenne az agyban, az kimondottan egészségtelen lenne. Brutális gyulladást okozna. :D

Ezen három pont alapján ékesen bizonyítható, hogy az emberi testről sem tudsz sokat. Azon se lepődnék meg, ha a pálinkát az egészség nedűjének neveznéd. :)

marikaneni 2014.01.04. 18:21:11

@Malkav:
Nyugodtan lehet a barázdákat agytekervénynek nevezni, mert még a Hvg-ben is így írják :
"Az agytekervények elárulhatják, kinél hatásosak a pszichiátriai gyógyszerek."hvg.hu/egeszseg/20130816_agytekervenyek_pszichiatriai_gyogyszerek
A biológiában is így nevezik:." A kéreg (cortex) felszíne nem sima, mélyedések, azaz barázdák (sulcus) és kiemelkedések, azaz tekervények (gyrus) láthatók rajta. Több barázda és tekervény egy nagyobb egységet, lebenyt (lobus) ad."
www.tankonyvtar.hu/en/tartalom/tamop425/0025_Csoknya_Maria-Wilhelm_Marta-A_sportmozgasok_biologiai_alapjai_I/ch04s02.html

Az agyban folyadék kering, amely keringés során természetesen súrlódás is van:
"a pókhálóhártya alatti tér (cavum subarachnoidale) található, melyben az az agyat védő és tápláló központi idegrendszeri folyadék (liquor cerebrospinalis) kering. Ennek fontos szerepe van az agy anyagcseréjében és rázkódástól való védelmében. "hu.wikipedia.org/wiki/Agy
Ennek fényében jobb lenne, ha belátnád teljes tájékozatlanságodat mind a biológiában, történelemben, művészettörténetben, nyelvtanban.
Mars vissza tehát az iskolapadba, hogy az agytekervényeid feltöltődjenek a valódi ismeretekkel, az igazságokkal ! Ne az eddigi iskoláiddal próbálkozzál, mert azok képtelenek megtanítani az igazat ! Inkább menj el y A Szent Korona Szabadegyetem előadásaira, a Két-hollós könyvesbolt pincéjében rendezett előadásokra.
hu.wikipedia.org/wiki/Szent_Korona_Szabadegyetem

Malkav 2014.01.04. 20:12:47

@marikaneni: Mos aztán nagyon mellé fogtál. :)
"Nyugodtan lehet a barázdákat agytekervénynek nevezni, mert még a Hvg-ben is így írják :
"Az agytekervények elárulhatják, kinél hatásosak a pszichiátriai gyógyszerek.""
A Hvg-t tekinteni ezen a téren forrásnak... XD

"A biológiában is így nevezik:." A kéreg (cortex) felszíne nem sima, mélyedések, azaz barázdák (sulcus) és kiemelkedések, azaz tekervények (gyrus) láthatók rajta. Több barázda és tekervény egy nagyobb egységet, lebenyt (lobus) ad.""
Maradjunk a barázdánál, a laikus nyelv ugyanis olyasmi félreértésekhez vezet, mint ez: "...ahol az agytekervények egymáshoz súrlódnak..." :D

"Az agyban folyadék kering, amely keringés során természetesen súrlódás is van:
"a pókhálóhártya alatti tér (cavum subarachnoidale) található, melyben az az agyat védő és tápláló központi idegrendszeri folyadék (liquor cerebrospinalis) kering. Ennek fontos szerepe van az agy anyagcseréjében és rázkódástól való védelmében. "hu.wikipedia.org/wiki/Agy"
A wikipédiát forrásnak tekinteni még röhejesebb, mint a Hvg-t... de számítottam rá, hogy előveszed. XD Egyébként elárulom neked, hogy a wikipédiába az ír és azt ír, amit akar. Az egész tele van hülyeségekkel... :)

"Ennek fényében jobb lenne, ha belátnád teljes tájékozatlanságodat mind a biológiában, történelemben, művészettörténetben, nyelvtanban."
Már megint magadból indulsz ki. :) Legalábbis mindennél nevettetőbb, amikor biológiából próbálsz engem kioktatni. :D

"Mars vissza tehát az iskolapadba, hogy az agytekervényeid feltöltődjenek a valódi ismeretekkel, az igazságokkal !"
Mars vissza tehát az iskolapadba, ahol megtanítják majd neked, hogy a magyar nyelvtan szabályai szerint a mondat végi írásjel elé nem teszünk szóközt! :)

"Inkább menj el y A Szent Korona Szabadegyetem előadásaira, a Két-hollós könyvesbolt pincéjében rendezett előadásokra."
Már megint a kamuegyetemek jönnek! :D

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.04. 21:02:54

@marikaneni:
Tisztelettel: egy, a magyarságért ennyire harcoló embernek, hogy a fenébe lehet ilyen pocsék a helyesírása? Nyelvében él a nemzet, de te már többször megölted!

marikaneni 2014.01.04. 21:15:56

@Malkav:
Miért, te milyen forrást adtál a saját barázdálatlan agyadon kívül , amit nekem el kéne fogadnom?

Nem maradunk, mert ez nem laikus, hanem ez a hivatalos megnevezése :
gyrus:"Agytekervény. Egy az agyféltekék felszínét kialakító hengeres kiemelkedések közül, melyek mindegyike egy látható felszínes részből és egy elrejtett, a sulcusok oldalát és alját képező részből áll."
meszotar.hu/keres-gyrus

"A liquor cerebrospinalis mechanikus védelmet nyújt traumákkal és hőbehatásokkal szemben. Fontos szerepe van az intracranialis nyomásingadozások kiegyenlítésében, az idegszövet táplálásában és a metabolitok eltávolításában.
A liquor fiziológiásan víztiszta, áttetsző folyadék"
"2. ábra
A liquor keringése
(Bencsik, Klivényi, Vécsei: Liquordiagnosztika 1996, módosított ábrája)"
www.monasystem.hu/sos/egeszseg/html/liquor/13liquor.html

Az agytekervények súrlódása a liquor közeggel történik.
Hiába szidod a a wikit , mert az is jól tudta, veled ellentétben, akinek fingja sincs az egészhez.
Fogalmad sincsen a biológiáról!
"mondat végi írásjel elé nem teszünk szóközt! :"
Ezt én elismerem, nem vitatom, mert ez egy tévesztésem volt, de te körömszakadtáig véded az ostobaságodat.
Az a kamuegyetem, kamuközépiskola, ahol olyan ostobaságokat plántálnak az agytekervényeidbe, amelyeket már mind megcáfoltam neked, de te váltig ragaszkodsz hozzájuk, mert ezek jelenti az egyetlen kapaszkodót a nagyképűségedhez.

Malkav 2014.01.04. 21:39:15

Ezt már minősítenem se kell, a troll táncol. :) Pláne miután kioktat az emberi testről. :) Mond csak trollom, láttál te valaha agyat? :) Mármint nem képen, videóban, hanem valódit. :)

mezeinewsee 2014.01.04. 21:45:54

@Malkav: nem baj, ha bajba kerül, úgyis te mented majd meg :).

marikaneni 2014.01.04. 22:04:59

@Malkav: Hiába nézted, ha nem láttad.
Tudni is kell, hogy mi az, amit látsz, például az agytekervényeket.

Malkav 2014.01.04. 22:10:18

@marikaneni: Erről vitatkozni teljesen fölösleges, az biztos, hogy veled ellentétben én tudom, hogy mit láttam. :) És szintén veled ellentétben én Tudom, mi az agy (és nem wikipédia cikkre hivatkozva próbálok meg okoskodni). :) További trollkodás megengedett, ezt a ritka szórakoztató témát átengedem a pörgésnek, hátha meglesz a BoT4. :)

marikaneni 2014.01.04. 22:13:46

@Malkav:
Fogalmad sincsen, hogy mi az agy, mert még a Wikit író személy is jobban tudta ezt.
Ez szerepel a hivatalos orvosi leírásokban is. Elismerhetnéd végre a tévedésedet, mert ez már tényleg "ciki".

Malkav 2014.01.04. 22:19:00

@Xinaf: *Vele röhög elfordulva.* :'D

marikaneni 2014.01.04. 22:27:56

Örülök, hogy az igazság mosolyt csal az arcotokra!
Ez a mosoly lehet, hogy a megőrülésetek első jele?

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.04. 22:31:08

@marikaneni:
Bár tényleg elég irritálóan viselkedsz, de nem, nem kezdünk megőrülni. Tudod, (lassan írom, hogy ne okozzak nehézséget az elolvasásakor) a mosoly, a nevetés, a kacagás lehet a jókedv is az oka. Vagy az, hogy egy kis mitugrász, arctalan senkise akar minket kioktatni az élet dolgairól.

marikaneni 2014.01.04. 22:40:02

@Xinaf:
Itt most szépen megmutatkozott a mérhetetlen pimaszságotok, amikor "kis mitugrász, arctalan senkise"-nek titulálsz!
Az élet dolgairól szépen félretájékoztattak benneteket a kamuiskolátokban. Ébredjetek fel, és ellenőrizzétek le mindazokat, amikről felvilágosítottalak benneteket!
Ti olyanok vagytok, mint a farizeusok, akik nagyra vannak tudományukkal, amelyeket a könyveikből szereztek,és mérhetetlenül agresszívvé válnak akkor, amikor megjelenik a nekik gyökeresen ellentmondó életszerű Jézus Krisztus.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.04. 22:44:06

@marikaneni:
Biztos érdekelne amit mondasz, de annyiszor lejárattad már magad, hogy a sarki, részeg csöves, vagy egy tanulatlan borsodi cigány véleményére is többet adok sajnos.
És ezért csak magadat hibáztathatod. Nálad ugyanis találkoztam már kulturáltabbal és értelmesebbel mindkét példának hozott csoportból.

Malkav 2014.01.04. 22:49:47

@Xinaf: Mondtam én, hogy pörög és onnantól már táncol lelkesen. ;) Holnap BoT! :D

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.04. 22:50:14

@Malkav:
Szinte elég lenne egy linket kirakni :D

marikaneni 2014.01.04. 23:04:31

@Xinaf:
Mindig mindennel ti járatódtatok le, mint most is a tekervényekkel. Hiába na, az igazsághoz vezető út nagyon tekervényes és szövevényes. Elhiszem , hogy nektek nagyon nehéz lenne kiigazodni benne, ezért inkább meneteltek az árral a pusztulás felé:
en.wikipedia.org/wiki/The_Blind_Leading_the_Blind

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.04. 23:08:56

@marikaneni:
Ez hihetetlen: "járatódtatok le"... mit tett ellened édes anyanyelvünk, amiért így megerőszakolod? :D
Ez ugye "járattátok le magatokat" akart lenni? :) Sebaj, nem sikerülhet minden elsőre :)

marikaneni 2014.01.04. 23:11:26

@Xinaf: Szenvedő szerkezet! Nem láttál még ilyet?

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.04. 23:36:14

@marikaneni:
De igen. Főleg olyanoktól, akik nem tudják, hogy ma már nem használjuk élő nyelvben. Meg rosszul tanuló általános iskola alsósoktól.

marikaneni 2014.01.05. 18:42:39

@Xinaf:
Hogyne használnánk a szenvedő szerkezetet.
"Először is vegyünk néhány példát! Íme:
Pali bezárta az ajtót. – Az ajtó be van zárva.
Valaki kinyitotta az ablakot. – Az ablak ki van nyitva.
A főnök kirúgta Mátyást. – Mátyás ki van rúgva.
A szerelő kicserélte a zárat. – A zár ki van cserélve.
Anya kiszedte a levest. – Ki van szedve a leves."
"a mi kis nyelvünkben lehetséges tárgyatlan igéből is szenvedőt képezni. Például: Lali be van rúgva., A művésznő meg van hatódva.;"
"leginkább akkor használjuk e szerkezetet, amikor nem fontos, hogy ki a cselekvés végrehajtója, amikor azt nem kívánjuk megnevezni. A lényeg a cselekvés eredménye."
nyelvesztelen.blog.hu/2008/10/13/szenvedunk
Nem kívántam a saját személyemet megnevezni és kiemelni, hogy az én jóvoltomból történt az ominózus esemény : a lejáratódás.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.05. 19:16:25

@marikaneni:
Nézd, éhes disznó makkal álmodik. Most, hogy életed fénypontját is megélted, és kiderült, hogy valamiben valamennyire igazad volt (lévén tényleg használhatjuk a szenvedő szerkezetet, bár nem egy különösebben elegáns megoldás), rengeteg lehetőség megnyílik előtted.
De figyelj, ennél sokkal jobb híreim is vannak a számodra: híresség lettél! Már tucatszám röhögnek rajtad emberek a környezetemben! Már két célod is teljesült: nyelvi kérdésben igazat adtam neked, és legalább páran veled foglalkoznak. Nem semmi.
Mi lesz a következő cél, mester? Elérni, hogy ne ugasson meg egy kutya?

marikaneni 2014.01.05. 19:36:09

@Xinaf: Eddig még minden felvetett fontos kérdésben nekem volt igazam.
Nem tudom, hogy ezen mi a nevetséges?
Itt már a kóros agybéli állapotok tünetei jelentkeznek.
A kutyáknak több ész szorult a koponyájukba, mint nektek, mert könnyen megtanulják, hogy aki jót tesz velük, azt ne ugassák, hanem kíváncsian várják a következő jótéteményt.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.05. 19:40:05

@marikaneni:
Akkor menj, és mesélj a kutyáknak :)

marikaneni 2014.01.05. 19:46:45

@Xinaf: Pontosan emiatt küldték a keresztre Jézust is, mert nem úgy tanította az embereket, ahogyan a farizeusaik.
A kánaáni asszonynak mégis több esze volt, mint neked, mert inkább nevezte magát kutyának, csakhogy Jézus meggyógyítsa.
"Nem jó elvenni a gyermekek kenyerét, és odadobni a kutyáknak.
Az asszony azonban így felelt: "Úgy van, Uram! De hiszen a kutyák is esznek a morzsákból, amelyek uruk asztaláról hullanak."
Ekkor így szólt hozzá Jézus: "Asszony, nagy a te hited, legyen úgy, amint kívánod!" És meggyógyult a leánya még abban az órában."

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.05. 19:49:25

@marikaneni:
Én nem nevezem magam kutyának. Te se nevezd magad Jézusnak. Elég baj, hogy zseninek már nevezted magadat.
Amúgy tudod, kik a farizeusok? Írd le. :)

marikaneni 2014.01.05. 20:07:39

@Xinaf:
Én se Jézusnak, se zseninek nem neveztem magam.
"Az elbizakodottaknak, akik meg voltak róla győződve, hogy igazak, s a többieket megvetették, ezt a példabeszédet mondta"
"A farizeus buzgó, jó tanuló volt és ez a jótanulóság önigazulttá tette. Büszkévé, gőgössé, lenézővé, ítélkezővé, azaz – kemény a szó! – sátánivá. Igen, a gonosz lélek tulajdonságai ezek: gőgös, büszke, lenéző, ítélkező, önigazult.
Ha nem vagyok alázatos, nem lehetek tanítvány. "
www.szeretetfoldje.hu/index.php/eheti/529-jo-tanulo-vagy-tanitvany

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.05. 20:11:25

@marikaneni:
Én nem vagyok alázatos, sajnos nem lehetek a tanítványod... :(
De sebaj, remek tanítványokat tudok ajánlani. Ott vannak pl. a méhek. Menj, és döngicsélj nekik, kisbogár!

marikaneni 2014.01.05. 20:20:45

@Xinaf:
Nekem ne is legyél a tanítványom, hanem az Igazság tanítványa legyél. Az Igazsághoz viszont alázat kell, és az alázatos megtekinti és megfontolja a hozzá intézett szavakat , idézeteket, mielőtt mereven elutasítaná magától.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.05. 20:22:52

@marikaneni:
De várj, te itt félreértesz! Amit te mondasz, az nem lehet igazság, mert te mondod! Nem érted, hogy ha egy analfabéta, tanulatlan, borsodi cigány mondaná el nekem ugyanezeket, akkor valamennyire érdekelne?
De sajnos ezeket te mondod (írod), így nem érdekel. Egy picit sem.

marikaneni 2014.01.05. 20:43:36

@Xinaf: Egy analfabéta borsodi cigánytól is sok mindent lehet tanulni, ne nézz le senkit, ne ítélkezz, mielőtt nem nézed meg mit mond, mit állít, mire tanít.
Jézus tanítványai is egyszerű galileai halászemberek voltak, valószínűleg írástudatlanok.
" Hát nem az ács fia ez?" " És megbotránkoztak benne"
Rólam pedig azt sem tudod ki vagyok, mégis ítélkezel!?

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.05. 20:58:14

@marikaneni:
Egy analfabéta borsodi cigánytól lehet tanulni, de tőled nem.

marikaneni 2014.01.05. 21:03:22

@Xinaf:
Ne is tőlem tanulj akkor, hanem azoktól a tudósoktól, akiket idézetem, ajánlottam neked, akiknek az előadásait, tanulmányait megmutattam a különböző itt felmerült kérdések kapcsán, hogy tisztán láss!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.05. 21:28:21

@marikaneni:
Sajnos nem lehet, mert te mutattad őket. Így sajnos nem fogom elolvasni, se megnézni egyiket sem.

marikaneni 2014.01.05. 21:58:38

@Xinaf: Ez a primitívség Csimborasszója!
Gratulálok hozzá!

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2014.01.05. 22:06:19

@marikaneni:
Te beszélsz, aki 4 alkalommal nyerte el az Arany Bunkó díjat? :D

Alister · http://lemuria.blog.hu/ 2014.01.12. 09:49:19

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9b/Full_length_negatives_of_the_shroud_of_Turin.jpg illetve www.blackchristiannews.com/news/800px-shroud_of_turin_001.jpg és talán ez is www.kisalfold.hu/jovore_ismet_nyilvanossag_elott_a_torinoi_lepel/cikk/237/2360567/2.jpg
Csak ha valaki esetleg kételkedett volna, hogy a Torinói Leplen látható alaknak (aki vagy Jézus (aki vagy Isten fia,), vagy nem) milyen szakálla van. Szép vaskos és tömött. És hosszú orra. Nagyon hosszú orra....
De talán az anatómiai jellemzők elemzésétől tartózkodnék. Akinek szeme van, úgy is láthassa (sic!).

marikaneni 2014.01.12. 23:56:03

@Alister: Kétágú nyírott szakálla van, a szájnál pedig nincsen az akkori zsidó szokás szerint kiborotválva!
A vak is látja!
süti beállítások módosítása