Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

Válasz egy kommentre

2018.07.16. 18:22 | Malkav | 2 komment

A blog.hu is tehet egy szívességet, hogy még mindig (majdnem egy éve) nem tudok reagálni komment formájában a saját blogomon egy saját bejegyzésre. Hiába jeleztem ezt kétszer is a blog.hu felé, szemmel láthatóan szarnak bele a problémába. Ezért most kivételesen egy külön bejegyzés formájában reagálok egy érdekes és kivételesen ésszerű (tehát nem thotferis) hozzászólásra.

 

@MagusMedivh: Üdvözöllek a blogon! Öröm látni, hogy végre józan észrevétellel is találkozom "Jézusmagyarvoltidegenszívűromángyohatakarodj" mentalitás helyett. :)

Nos, lépésenként haladva a magam észrevételei:

Én sem azt mondom, hogy bárki fia-borja ellenőrizetlenül jöjjön-menjen, félreértés ne essék. Ahogy megfogalmaztad, elsősorban a propagandával van bajom, méghozzá nem is kicsi, mert nem csak (magát hívőnek valló) kereszténynek, de tisztességes lelkiismeretű embernek sem lenne szabad ezt elfogadnia. A Fidesz-gépezet csak és kizárólag abból áll, hogy ellenségeket keres és azzal ijesztgeti a híveit. Persze azt is bajnak érzem, hogy egy politikai párt államvallássá gyurmázza magát.
Tehát én sem azt mondom, hogy tömeges beengedés legyen. A XXI. században nem hiszem, hogy olyan fene nagy nehézség lenne utánajárni, hogy a határra beeső személy itt akar-e élni (az esetek 90%-ában nem!) és hogy jogosult-e a menekült státuszra? Vizsgáljuk ki, ez tényleg fontos, de a kormány nem ezt teszi: mumusnak állítja be az embereket és eltaszítja egy olyan országban, ahol az emigráció még nagyobb baj, mint a migráció. És szerintem az integráció kérdése is egy kicsit túlparázott dolog: hogy egy sarkított példát mondjak, Szolnok és Debrecen között mennyi emberről tudunk, aki magát (származásilag) kunnak vallja? Közel sem annyira elzárkózódó az, aki élni jön ide, mint híresztelik (ez a cigányságra is érvényes ám!).
"a problémát a szülőföldjükön kell megoldani nem pedig itt"
Ez nagyon kényelmes mentalitás egy olyan helyen, ahol nincsenek akkora nagyragadozók a természetben, melyek ha nem tudnak elejteni egy gnút, akkor a lányunkkal teszik meg, van ivóvíz a csapban és nincsenek belháborúk sem. A tehetetlen kisember, akit szó szerint AK-val űznek el a falujából, éhezik és a fél családja kihalt golyó/kés vagy malária által, hogyan oldja meg a szülőföldje bajait? Ha innen, Magyarországból (ahol ilyen bajok nincsenek) százezrek mennek ki Angliába jobb fizuért, nem érzem jogosnak, hogy kifogásoljuk az afrikai menekültet, amiért Európába jön élni.
Azt sem hiszem, hogy a kormány az intézményesített Antikrisztus, aki az Egyház életére tör. Csak abban vagyok biztos, hogy ha már nem lesz/lenne szüksége az egyházak támogatására, ugyan úgy átgázol rajtuk, mint minden(ki) máson is.

Tény, hogy más szemszögből látjuk a dolgot, de az alap probléma ugyan az. Ezzel a bejegyzéssel én kifejezetten a keresztényeknek szándékoztam üzenni, összefoglalva azt, miért nem egyeztethető össze egy keresztény ember értékrendjével a Fidesz teljes bel- és külpolitikája.

Címkék: jövő vélemény gondolat hit múlt jelen agyfrász

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr514116627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MagusMedivh 2018.07.17. 18:13:35

Kedves Malkav!
Tényleg meglepő hogy a blog.hu nem ad lehetőséget neked a kommentekre reagálni, és köszönöm hogy ennek ellenére is reagáltál a válaszomra, jó látni hogy vannak értelmes emberek is az interneten akik nyitottak a vitára és nem csak anyázni tudják a másikat (mint gondolom ahogy az általad említett thotferi szokta). :)
Abban 100%-osan egyetértek veled hogy a Fidesz egy jó kampányfogásért megtesz bármit. A céljuk egyértelmű: Magyarország lakosságát bólogató jánosokká kell tenni, akik eszik minden szavukat, és sajnos elég sikeresek ebben. És sajnos ide tartozik az általad említett "mumusnak beállítása" a bevándorlóknak is.
A példáidat értem a az integrációra és működhet is, egyes népcsoportokkal, de azért az elmúlt idők azt mutatják hogy délről érkező embertársaink inkább szeretnek egyben maradni, lásd: No-go zónák Párizsban, Brüsszelben, vagy több német városban is amit még a Die Zeit az egyik leginkább bevándorlást támogató újság is megírt.
A szülőföldjükön való megoldást pedig úgy értettem, hogy igenis azért van ott az EU a 28 tagállamával, hogy megszavazhasson egy hadsereg létrehozását és beszállhasson a háborúba nyilván a megfelelő oldalon a megfelelő óvatossággal hogy világháborút azért ne törjünk ki. Ehelyett persze az EU-ban is csak Sorosozni meg migránsozni tudunk, de ez szerintem egy járható út lenne.
Az utolsó probléma pedig a kivándorlás amit te még most belehoztál ebbe, amely hatalmas probléma Magyarországon, és természetesen ezt gazdaságilag kell kezelni amelyhez jelen drága kormányunk úgyse nagyon fog nyúlni, inkább épülnek a stadionok, az úgyis olyan jó biznisz ilyen magas színvonalú csapatokkal... ja nem...
És abban meg teljesen egyetértek veled, hogy elképesztő képmutatás a kormányunktól hogy kereszténynek vallja magát csak a szavazatok miatt amikor a viselkedésük közel sincs egy síkon a keresztény értékrenddel.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2018.08.02. 22:26:41

@MagusMedivh:
Személyes véleményem:
Én azt is elnézném, ha senkit sem fogadunk be. Ez egy dolog. Mondhatjuk hogy szükséges kegyetlenség, inkább mi mint ők, stb,. (Nem értek egyet, de ez egy védhető álláspont.)
De a menekültek (bocsánat, a migránsok, a terroristák, a bevándorlók, stb.) démonizálása viszont bűn. És az, hogy a "táborokban" embertelen körülményeket biztosítanak (biztosítják, hogy véletlen se lehessen emberien élni ott), az meg gyomorforgató.
Persze az ilyen híreket elhiszed vagy sem, mert ugye civilt nem igen engednek be oda. De azt pl. biztosan tudom, hogy a Keleti pályaudvarnál MEGTILTOTTÁK, hogy KRÉTÁVAL a talajra rajzoljanak a menekült gyerekek. Mert ellentétben a polgárpropagandával, nem is kis számban voltak gyerekek.
Hogy milyen lehet ezt gyerekként átélni, bele se akarok gondolni. De az talán nem titok, hogy ez nem "szükséges kegyetlenség", vagy a "kemény idők kemény döntéseket szülnek" helyzet, hanem a kereszténység álcája mögé rejtett gonoszság. Ami pedig igenis méreg, és feltünő hasonlóságot mutat egy kb. 70-80 évvel ezelőtti gondolkodással. (Amikor is valaki csak a népének kijáró biztoságot és jogokat akarta, és "keményen" fellépett az idegenek ellen... egy alacsony kis bajusszos bácsi.)
süti beállítások módosítása