Malkáv blogja

Nos, ez a blog már a második verzió, mely több évnyi hibernáció után (2008 óta) úgy néz ki, ismét új erőre kap. A szabályok továbbra is egyszerűek: olvasni nem kötelező, véleményt formálni szabad. Thotferi számára külön szabályzat: - köteles udvarias hangnemben hozzászólni - nem kritizálhatja az Olvasókat - nem kritizálhatja az admint sem - nem reklámozhatja a saját szemetesládáját (blog) - nem jeleníthet meg sufnioldalakról linkeket A fenti szabályok megsértése a hozzászólás automatikus moderálását vonja maga után, indoklás nem szükséges.

Friss topikok

Linkblog

HTML

A bukott angyal

2013.07.27. 01:41 | Malkav | 10 komment

Hát, kínos ha az ember teret enged olyan információknak, melyekre nincs konkrét és bizonyított megerősítés...  aztán koppan, mert félreértette a dolgokat. Vigyáznom kell ezzel, mert nagyon veszélyes tud lenni. De most nem erről írok, mert mint korábban kikötöttem,ez az egész itt(en), nem rinyablog. :) Térjünk vissza a régi kerékvágásba!

Ezen írás a sátánról, Belzebubról, ördögről, Luciferről szól. A kísértőről, a "világ fejedelméről", a gonoszról, a csábítóról, a Bájkeverőről (He-he! :D), a Fényhozóról, aki azt hitte, hogy nagyon hinnye, pedig dehogy! Kicsit összeszedetlen írás lesz, de a fáradtság már csak ilyen... :)

Lucifer 1.jpg

(Egész pofás kép. No, valami ilyesminek szeretné magát láttatni...)

Ennyit a spoilerről. :) És most az elején: Ki is az a Lucifer?

Nos, elég nehéz igazán megalapozott konkrétumot írni róla, mivel a Szentírás Ószövetsége elég ritkásan említi meg. Jézus már többször szól róla, tehát utánaolvasgatásra mind a két könyvgyűjteményt (Ó- és Újszövetség) javaslom. :) Amit viszont a Szent Hagyományokból tudhatunk:

A sátán szó "ellenfelet", vagy "vádlót" jelent. A (személy)neve Lucifer, melynek jelentése "Fényhozó". Ő egy angyal, kit (ki hitte volna?) Isten teremtett és az ő feladata lett volna nevéből fakadóan fényt hozni a Földre, az embernek. No, ez eddig pöpecül hangzik, csak hogy Lucifer ezt másképp gondolta. Azt hitte, ő az ember fölött áll, ugyanis Istennek legkedvesebb teremtényét Lucifer lenézi és saját magánál alantasabbnak tartja. Mivel nem tetszett neki maga az ember (léte és a cél amiért teremtetett), fellázadt Isten ellen gondolván: "Én jobban tudom!" Ezért letaszíttatott a mennyből.

Lucifer 2.jpg

Lucifer úgy gondolta, hogy ha így alakult, hát legyen! Teremt ő magának új mennyországot! Meg is kísérelte, csak elég bakisra sikeredett az ő privát "mennye", ezt a durrdefektes helyet nevezzük mi emberek pokolnak. Mivel nem sikerült Isten helyébe lépjen, ezért lázadásának másik módja az, hogy azzal a lénnyel igyekszik minél jobban kiszúrni, melyről tudja, hogy Istennek kedves és fontos (mivel egy egész világot teremtett érte) és ez...

...az ember.

És eljutottunk a lényeghez. A sátán célja az, hogy eltávolítsa az embert Istentől. Célja, hogy az ember elveszítse a hitét az Úrban, az utolsó pillanatban megtagadva Őt ugyan oda jusson, ahova Lucifer is került. Mert azzal jól kitolhat Istennel és megmutathatja a puhány, kis szar gyenge embernek, hogy hol is a helye! Ezért az egész emberiséget igyekszik elferdíteni és erre a "önként választott küldetésére" pont azt használja föl, ami része a mi Istenhez valóhasonlatosságuknak: a szabad akaratot. Az ember AKARJON elkárhozni, ezzel is Isten arcába vágva,hogy az ember teremtése igen is hiba volt. A kezdetektől ezen munkálkodott...

A kígyó.jpg...és akár sikerrel is járhatott volna, ha Isten nem szeretné annyira az embert, hogy "egyszülött Fiát adja", megmentve minket a sátán sorsától.

Passió.jpgÉs erre még a sátán se számított! A küzdelem eldőlt, 2:0 az Úr javára. Első meccsen igenis megteremtette az embert (ráadásul saját maga képmására) és a lázadozó Lucifert is megregulázta. A második menetben pedig megváltotta az emberiséget.

Egyes embereket lehet megbotránkoztatok, de személy szerint sajnálom a sátánt. ("Hogy micsoda?! A sátánt sajnálod?! Azt a sátánt, ki gyerekek vérét issza és a bűn hullaszagú magvait ülteti az emberek szívébe, köztük a tiédbe is, te eltévelyedett, bálványimádó katolikus szerencsétlen, ki az Antikrisztus által megvezetve saját végzeted felé rohansz és sok ártatlan embert magaddal rántasz a pokol kénköves bugyraiba?!")* szerencsétlen a gőgtől elvakultan olyan harcba kezdett, melyet nem nyerhet meg! Esélye sincs, hiszen Isten nem akarja, hogy a sátán győzzön, tehát nem fog győzni. És pont. De ezt Lucifer nem látja be. Ha csak esély lenne rá, hogy felismerje ezt a szélmalomharcot, sosem fordult volna szembe Istennel és sosem jutott volna eszébe az a baromság, hogy ő (aki maga is teremtmény) jobban tudja a dolgokat, mint az, aki megalkotta. Tehát nem fogja fel (mert nem akarja felfogni), hogy ez a harca kudarccal kezdődött (és végződik is), hiszen Isten megmondta neki még a legelején, hogy el fog bukni:

"Ellenségeskedést vetek közéd és az asszony közé,ivadékod és az ő ivadéka közé: Ő széttiporja fejedet, te pedig a sarkát mardosod." /Ter 3,15/


Lucifer 3.jpg

(Neeeeeeeeeeee!!!) :D


Azért ne dőljünk kényelmesen hátra a fotelünkben, mondván: "Akkor az a helyzet, amit a Lordi megénekel! Devil is a loser, he is my b*tch!" Mert a sátán azért tud nekünk ártani, ha hagyjuk**. Ezért figyeljünk és vigyázzunk magunkra, nehogy saját elvakult gőgünk miatt mégiscsak oda meneteljünk gőgösen, ahova a bukott angyal kiközösítette magát.

Istenünk, kérlek ne hagyj minket eltérni arról az útról, amit nekünk szánsz "és ne vígy minket a kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól."

pantokrátor ikon.JPG

Lábjegyzet:

* Hosszú fröcsögés - egyes szekták, vagy fanatikus pszichopaták hozzáállása a témához.

** A sátán ártani tud nekünk, ha hagyjuk - a szabad akarat már csak ilyen... ha az ember el AKAR kárhozni, Isten nem írja át az agyát. Az már más kérdés, hogy aki el akar kárhozni, menthetetlenül hülye...

Címkék: vélemény gondolat hit

A bejegyzés trackback címe:

https://malkav.blog.hu/api/trackback/id/tr565423626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajszál 2013.07.27. 22:09:08

A sátán célja az, hogy eltávolítsa az embert Istentől. Célja, hogy az ember elveszítse a hitét az Úrban, az utolsó pillanatban megtagadva Őt ...

valóban

Malkav 2013.07.28. 12:45:05

@hajszál: Köszöntelek a blogon! :)

Igyekszik amennyire csak telik tőle. Ezért kell észnél lenni. De ha abszolút figyelmen kívül hagyjuk a "sugallatait", és csak Krisztushoz fordulunk, akkor az Isten segíteni fog. :) És ezt a sátán sosem fogja elfogadni és felfogni (mivel minden döntése végleges, többek között a lázadása is megváltoztathatatlan).

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.07.28. 20:46:20

Én csak azért érzem feleslegesnek a sátánra pazarolt sajnálatot, mert neki nincs módja változtatni. Időn kívül létezik, neki nincs más létezés.

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.07.28. 20:47:06

@Xinaf:
AZ utolsó mondat szörnyű lett... szóval: Időn kívül létezik, neki nincs más valóság, csak a gyűlölet, a harag, és minden érzés, ami nem Isten.

Carlota 2013.07.29. 13:41:41

Nagyon tetszett ez a bejegyzés. Most lehet nagyon ciki, hogy ilyen tudatlanka vagyok, de lenne egy kérdésem: Azt ugyebár én is tudom, hogy Lucifer volt a fényhozó, belőle lett a bukott angyal, szóval a történetét ismerem. Azt viszont már nem tudom (s mondom, lehet ciki a kérdés), hogy hol lehet ezt a történetet eredeti formában elolvasni? Vagy honnan tudjuk egyáltalán, hogy így történt? Mert ugye ez nincs leírva a Bibliában, ezért kérdezem. :)

hajszál 2013.07.29. 14:00:11

@Malkav: Igen, én is hiszem ezt, köszi a megerősítést, most pont erre van szükségem! <3 Rátalálni Jézusra, újra és újra, minden eddig ismeretlen helyzetben. Tudni, hogy az ő irántunk való elkötelezettsége nem változik meg soha. Ez az állandóság, biztonság és belső béke erősebb "a bukott angyal" minden sugallatánál. Kimondható? Szeret...mindenki mástól különbözően, jobban..
Jó itt a légkör, köszönöm!

Malkav 2013.07.29. 16:26:32

@hajszál: Örülök, hogy jól érzed magad ebben az internetes poliszban. :) Kicsit idézve tőled + válasz:

" Ez az állandóság, biztonság és belső béke erősebb "a bukott angyal" minden sugallatánál. Kimondható?"

Igen, kimondható, ha csak erre a biztonságra, belső békére figyelsz (mely Krisztus) és figyelmen kívül hagyod a kísértő sugallatait. :) És köszönöm a figyelmes olvasást. :)

@Carlota: Örülök, hogy neked is tetszett a pötyögésem, a kérdésedre szerintem Newsee tud érdemlegesebb választ adni. Sajnos egyelőre elég csekély vagyok a teológia terén... :$

Xinaf · http://publikal.blog.hu/ 2013.07.29. 19:16:41

@Carlota:
Most lehet, hülyeséget írok, de szerintem ez a katolikus Szent Hagyomány része.

Carlota 2013.07.29. 22:19:50

@Malkav: @Xinaf: Köszönöm a válaszokat! De ezek szerint akkor nem kérdeztem hülyét! :)

hajszál 2013.07.30. 09:10:06

@Malkav: Köszönöm. Nem minden polisz ilyen barátságos :( illetve nem sok bizalmam van mostanában az emberekhez.
süti beállítások módosítása